אתה צודק, מסתבר שהשיטה הזו כבר התיישנ
בדקתי את הנושא מעט ומסתבר שהתוכנה VobSub היא כבר די ישנה (לפחות בת 6) ולא הצלחתי למצוא גרסאות מעודכנות שלה. מה שאומר שכנראה רוב/כל המאמרים שבפורום שנוגעים להטמעת כתוביות, זקוקים לחידוש/עדכון/שיפור...
כרגע אין לי זמן לכתוב מאמר חדש ולפיכך אני (ושאר מבקרי הפורום) נשמח אם יהיה מישהו "שירים את הכפפה" ויכתוב מאמר עדכני שמסביר על הטמעת כתוביות עם
תוכנות מעודכנות (2011-2012).
אין צורך לעשות מאמר מוקפד ומפורט, אלא רק מאמר שמסביר את העיקרון בצורה מובנת למשתמשים שאינם בקיאים ברזי קידוד סרטים. אם יהיה צורך, אני אערוך מעט את המאמר ואעשה הגהה (הקרדיט ישמר לכותבו כמובן).
במקרה שמישהו מעוניין לכתוב את המאמר "תוך כדי תנועה", כלומר הוא לא מכיר את אופן הטמעת הכתוביות לצמיתות בוידאו, להלן מספר דרכים להטמיע כתוביות בסרטים עם תוכנות מהשנה האחרונה:
* שימוש בתוכנה VirtualDub יחד עם הפילטר DirectVobSub (גרסה מעודכנת של VobSub הישן).
* שימוש בתוכנה FormatFactory.
* שימוש בתוכנה AviRecomp.
* שימוש בתוכנה AviDemux
ישנן תוכנות נוספות שמאפשרות הטמעת כתוביות. הפורום הזה דגל מאז ומתמיד בשימוש בתוכנות חופשיות לפיכך אם מישהו מעוניין לכתוב את המאמר שמסביר על הטמעת כתוביות לצמיתות, נא להשתדל לעשות זה רק בכלים חינמיים.
אם מישהו מעוניין לכתוב מאמר הסבר ואינו יודע לגמרי להשתמש בתוכנה מסוימת מאלו המופיעות לעיל, אתם מוזמנים לשלוח לי מסר ואני אכתוב לכם הסבר קצר על אופן הטמעת כתוביות בתוכנה. אתם תצטרכו להשתמש ביכולת הכתיבה היצירתית שלכם, על-מנת להפוך את ההסבר למדריך מלא להטמעת כתוביות.
בברכה,
גיליום