בעיה שנמשכת זמן רב.

הצילצול

New member
בעיה שנמשכת זמן רב.

שלום יש לי חברה ויש לי בת דודה שלושתינו הסתדרנו נהדר אחת עם השנייה... אנחנו מכירות כיום 8 שנים. (אנחנו בנות 22-21) לבת דודה שלי יש חבר. מאז שהיא הכירה אותו היא כבר לא מתייחסת אלינו כמו פעם. אליי היא בכלל לא מתקשרת, אלא רק מתי שהיא רוצה משהו. והתרגלתי לזה, אבל בזמן האחרון היא מתחילה לעשות את את אותו הדבר עם החברה שלנו השנייה. אותנו זה מאוד מעצבן! אפילו פעם החבר שלה אסר עליה להפגש איתנו, אם החברות שהיא מכירה יותר ממנו. חברה שלי הסבירה לה שזה לא בסדר אבל היא מקשיבה רק לחבר שלה... אנחנו לא יכולות להמשיך במצב הזה. מה הייתם עושים במקומנו?

loving angel

New member
שלום :)

אני הייתי במצב שלך...חבר של החברה הכי טובה שלי ניסה להרחיק בינינו, בגלל שהוא חשב שיש לי השפעה רע עליה. מה שעשיתי בשביל לפתור את זה פשוט לקחתי אותה לשיחה ואמרתי לה הכל, כמה שזה פוגע בי וכמה שזה לא בסדר מה שהוא עושה. אני חושבת ששניכם צריכות לקחת אותה לשיחה ולומר לה איך אתם מרגישות לומר לה שזה לא בסדר כל המצב הזה. השאר תלוי רק בה. בהצלחה!!

sh53

New member
לשוחח שוב ב4 עיניים בלי החבר בסביבה

יכול להיות שזה יעזור ויכול להיות שזה לא יעזור. לא תמיד כל מה שאנו מנסים לעשות ומאמינים בו מצליח, אבל שווה לנסות.

gloria23

New member
גם אני הייתי עושה את זה!

בדרך כלל אני לא אוהבת להתערב בין שני אנשים, לא רוצה לדבר, לא צריך! אבל מכיוון שאמרתם היא ממש קרובה וזאת עוד בת דודה , הייתי מדברת איתה לבד ומנסה להסביר לה.

בפגישה שבא תיפגשו כולכן....

תעבירו את והחברה חוויות וצחוקים על בילוי שהיה לכן לבד ותקבעו בילוי נוסף משותף לשתיכן, בלי לצרף אותה באופן רישמי (זאת אומרת לא להציע לה להצטרף, שהיא תשאל על מה ומי), היא צריכה להרגיש לבד שמשהו לא בסדר, כי הרי אם תבואו אליה ותאמרו לה שהוא לא בסדר ושהוא מרחיק אותה ובלה בלה... היא רק תקום להגן עליו ותתבצר יותר ויותר בדעתו. כמובן ששיחת בנות מלב אל לב, בלי לדבר עליו או לפגוע בו או להאשים אותו, פשוט להסביר לה שאתן מתגעגעות לבילויים משותפים, לחברות שלכן - בלי להזכיר אותו כלל, המטרה היא לקרב אותה ולא לדחוק אותה לפינה. בהצלחה

ישי

New member
חורפ קר

ללללללללללללללללללללללללללללללללללל

sh53

New member
../images/Emo9.gifוההודעה בדף הקהילות ../images/Emo9.gif

Dark Muse

New member
צריך לדבר איתה...

אם חבר שלה מונע מכן להיפגש אז זה מאוד עצוב... (ומאוד לא נכון!) היא צריכה גם לעמוד על שלה במקרים כאלו, אבל אולי היא בחרה לנתק את הקשר?

nemasys

New member
בת דודה שלך מפגרת !!!!

זה מה שיש לי להגיד בנושא מה זה השטות הזאת היא התרגלה להיות עם עוד מישהו שככה שולט לה על החיים מה זה התלות הזאת ????? אז כדאי מאוד שהיא תתחיל להיות עצמאית כבר בגיל הזה כי אם לא תוך כמה שנים היא תשכח את עצמה ותהפוך להיות אחת שרק מרצה את מי שהיא איתה אני ממש מרחם עליה כדאי מאוד שהיא או תעזוב אותו או שתתחיל להיות אישה אמיתית ולא אישה חלשה כי נראה לי שיש פה מערכת יחסים ממש לא בריאה שמתבססת על שליטה שקשורה תלות לא בריאה אבל יכול להיות שבת דודה שלך פשוט בן אדם תלותי וככה היא אוהבת מערכות יחסים לא יודע לא אכפת לי המשך חיים מדכא לך ולבת דודה שלך יאללה בייייייייי

cilida

New member
בעיה?!

אוקי,קודם,מוכר לי המצב כבר ממזמן.... חברה הכי טובה שלי הכירה מישהו-היום הוא כבר בעלה... היא ואני היינו הכי הכי שבעולם!!!-עד שהוא הופיע,בהתחלה הכל היה טוב ויפה אפילו יצאנו,אבל-עם הזמן ,כמו שאמרת,הוא "חטף"אותה...יותר לא יצאנו ביחד,ולפתע היא לא יכלה שאבוא ללמוד איתה וכו וכו וכו... הפואנטה:איך שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות: האחת-אם באמת איכפת לך ממנה וכאלה,קחי אותה לשיחה ודברי איתה,תגידי לה מה את חושבת,ואל תהססי להביע דעה על החבר,אם יש לך כזו,וזה יכול להוביל לשני מצבים (או שהיא תבין ותתחלי קצת להתסכל עליו בעין בוחנת,או לנתק איתך קשר-מה שקרהלי לצערי.) האפשרות השניה היא למעשה להשלים עם המצב,לתת לה להתמודד עם העניינים האלו בעצמה עד שבסופו של דבר היא תפקח עיניים,וכשזה יקרה,כדאי שתהיי שם עבורה... עוד דבר מאוד חשוב,רצוי שתאמרי לה כמה דברים שאותם היא סביר להניח לא רואה,האחד הוא,שהם לא חייבים להיות ביחד כל הזמן,בסופו של דבר נמאס,ודבר זה גורר מריבות לא נעימות,משמע הוא יהיה רגיל שהיא לידו כל הזמן,אז הוא גם יתחיל באיזשהו שלב גם להגביל את צעדיה (לאיפה היא הולכת ,עם מי,מתי,מתי היא חוזרת,ולמה היא איחרה ולא התקשרה וכו וכו....) שנית-הגעגועים ביחסים רק תורמים-ואני לא מדברת על געגוע של הוא הלך לחמש דקות לשירותי והיא חשבה שהיא הולכת להתאבד בלעדיו לחמש דקות.... במקרה שגובשה החלטה לנישואין-וכאן אני באמת מדברת מניסיון...-א,שוב כמו שאמרתי -אז תגידי לה,שאם היא אוהבת אותו,והוא אותה,הם לא צריכים טבעת וחופה כדי להוכיח את זה,בכל אופן לא בגיל צעיר שכזה...-זה יכול להביא או לגירושים מהירים,או לגירושים איטיים-אחרי 20 שנה,של-לכי תדעי-איזה-חיים-עברו-עליה..אבל זה לא מחייב הם גם יכולים לחיות באושר ואושר עד קץ החיים....אבל עדיין,נישואים בגיל צעיר,לדעתי נידונו לכישלון חרוץ,מפאת חוסר ניסיון,ידע שלא לדבר על בגרות... אם הם עדיין מתעקשים על חתונה-חשוב שתהיי לצידה,גם אם זה רק כשהיא צריכה אותך,אם את חברה אמיתית ואיכפת לך ממנה,את תדעי גם להכניס בה קצת שכל,ומידי פעם להוציא אותה לאוויר העולם בעיתות עוצר-כפי שכבר ציינת... עוד דבר חשוב-תהיי מרגלת,תדעי להסתדר גם איתו,כדי שלא יווצר מצב בו הוא לא סומך עליך,וימנע מכן להתראות. אל תתרגשי מכל העניין-אבל חשוב שקודם קחי אותה לשיחה רצינית,קחי אפילו אצ חברה שלך לגיבוי-שזה דבר חשוב,תסכמו בניכן בעניין הפוליטקלי קורקט שבה אתן תשתמשו,תבהירו לה שאתן לא נגדה-כי בחורות-"שמאוהבות"עד הראש נורא שליליות בכל הנוגע לביקורת-ובעיקר על החבר שלהן!! בחורות שנותנות לחבר שלהן להשתלט להן על החיים,ועל החיי חברה שלהן בצורה כה קיצונית,דיי נעולות ולא מבינות שמשהו לא בסדר ביחסים המאוד לא בריאים שלה.... תנסי לגרום לה להפגש איתכן לפחות פעם בשבוע-מעין ערב בנות,זה לפחות יוריד קצת את המתח,ויראה לה שיש על מי לסמוך.... אני מאחלת לך בהצלחה,אולי את תצליחי במה שאני לא-חברה שלי לא הייתה מוכנה בכלל להקשיב לי,ואם את חושבת פעמיים אז את העצה הנ"ל קיבלתי מאמא לפני שנתיים-היא צדקה במה שהיא אמרה,רק חבל שהחברה לא הייתה מוכנה להקשיב,וכדאי שתקחי את זה בחשבון....

EREZ82

New member
אין לי כח לקרוא את מה שרשמת...

אבל אני בטוח שאתה צודק...

sh53

New member
מסכימה איתך בהחלט ../images/Emo45.gif

רק שיש אנשים שאי אפשר לדבר איתם והם לא "פתוחים" לקבל דיעות של אחרים, כי ברגע שמדברים איתם - הם חושבים שרוצים רק את רעתם ומתחילים לחפש סיבות מתחת לאדמה למה אנו מדברים איתם, ולא מאמינים שסה"כ המדובר בכך שאנו רוצים את טובתם.

daniel002

New member
או שהיא ממש ממש ממש

מסונוורת מאהבה ומפחת לאבד את אהובה או ש... אין לי אפשרות אחרת... תנסו להסביר לה, לא באיום כמובן, פשוט בשיחה- שחבל, כי כשהיא תהיה במצוקה ותצטרך אתכן.. לא בטוח שתהיו שם בשבילה...

הצילצול

New member
אוקיי חבר'ה...

כמה שאדבר איתה היא לא תבין ניסינו את זה פעם... החבר שלה תמיד בעדיפות ראשונה! לא אכפת לה ממנו כבר.. אז שתעשה מה שבא לה, לא יהיו לה בסוף חברות אם היא תמשיך להתנהג ככה

למעלה