בעיה\שאלה ...

בעיה\שאלה ...

שלום רב, קוראים לי נופר צבע,גרה באילת בת 14 וחצי ורוקדת כבר חצי שנה. אני מאוד רוצה להצתרף למעגל היוצרים ואני חושבת שיש לי את היכולת ליצור ריקודים . לאחרונה בחרתי שיר הנקרא "הזדמנות שניה" של להקת ה-גיים בויז, ובדקתי באתר של אלי רונן אם הריקוד כבר נרשם, הוא לא נרשם ושלחתי פקס כדי לרשום אותו על שמי עם כל הפרטים. התחלתי לעבוד כל השבוע (שעבר) על הריקוד אפילו כמעט סיימתי אותו ביום שבת, ורק מחכה שאלי רונן יתקשר כדי להודיע לי שהריקוד שלי נרשם ויש לי ריקוד ראשון שלי על שמי. באותו יום שבת בערב, אלי התקשר ואמר לי שיש כבר ריקוד על אותו השיר ואפילו כבר מלמדים אותו בחוגים. לדעתי זה ממש לא פייר שהריקוד לא רשום וסתם התאמצתי ובזבזתי את הזמן שלי... האם זה ייתכן שהריקום קיים אך לא נרשם ?

הריקוד עבר השתלמות מדריכים

ריקוד לשיר זה כבר עבר השתלמות מדריכים בשנת 2005 - השתלמות ברזילי 96, ולכן לא מופיע ברשימת הריקודים הרשומים לפני השתלמות באתר של אלי רונן. ניתן לראות שהריקוד קיים באתר "רוקדים" - "חיפוש מידע על ריקודים".

נופר יקרה

ראשית - אברך אותך על חריצותך ועל תבונתך ובעיקר על היוזמה בגילך הכל כך צעיר ליצור 'ריקוד-עם' משלך ושיהיה ריקודך הראשון. אולם נופר חביבתי - לפני שמחברים ריקוד יש לבדוק כמה דברים: א. שאין שיר-ריקוד קיים שכבר נרקד או השתלם. ב. שאין שיר-ריקוד 'עתידי' שכבר 'נתפס' על ידי מישהו אחר. נכון, השיר שבחרת לא מופיע באתר הריקודים העתידיים של רונן, אולם הריקוד כבר תפוס מזמן על ידי מחבר צעיר ונמרץ אחר ושמו אלי סגל, שהעביר את הריקוד השתלמות חוקית (מישאל 96 מתאריך 30/9/2005). יפה עשה אלי רונן שטרח והתקשר אלייך והודיע לך על קיומו של הריקוד כדי למנוע ממך בזבוז זמן ועוגמת נפש. מאחל לך נופר חביבתי שבעתיד תהיי את הראשונה 'לתפוס' איזה שיר, לרשום אותו ראשונה אצל אלי רונן (אגב - מותנה בתשלום דמי חבר) ולבסוף להביא לנו הרוקדים יצירה חדשה יפה ומיוחדת פרי כשרונך ויחודך. את צעירה ועתידך לפנייך. תני לעצמך צ'אנס כשם השיר שבחרת "הזדמנות שניה" כל טוב.

אז תן לי להבין..

קודם רושמים את הריקוד אצל אלי רונן ואם הוא עובר הישתלמות הוא עובד למידע על ריקודים ?

רצוי לעיין באתר הזה

כדי לקבל מידע מקיף על נוהלי רישום ריקוד. עקרונית - אצל רונן הרישום הוא לפני ההשתלמות. לאחר ההשתלמות הריקוד עובר לרישום הכללי.

ועל כל מה שכתבו לך, ברצוני להוסיף

מספר מילים: איני מכיר אותך, אך נראה לי שאת נערה יסודית ורצינית (שכן את מנסה לפעול בצורה נכונה המשתלבת במערכת). יש לך אמביציה ויתכן וגם כשרון - תבורכי. את כותבת שאת רוקדת, אך לא כתבת איזה סוג של ריקודים. במידה וכוונתך שאת רוקדת "ריקודי-עם ישראליים", הייתי מציע לך לנסות ולחבר "ריקוד עם ישראלי" ולא "ריקוד דיסקוטק" הנרקד ברחבות ריקודי העם הישראליים. נכון שמה שה"שירים הישראליים" הם "חנונים" (טוב לא כולם, אבל בעיקר השירים המתאימים לשירה בצוותא ולא אלה המתאימים ל"מצעד הפזמונים" ברדיו) ובכל זאת, אם רוצה את לחבר ריקוד שישאר, אולי, גם בעתיד, נראה לי שדווקא השירים היותר ישראליים ברוחם הם אלה שישרדו בעתיד. וחוץ מזה עדיף במעגל או בזוגות ולא ב"יחידים" בהצלחה לך.

הבעיה היא ש..

אני מעדיפה\מתחברת יותר לריקודים קיצביים כמו: את אותי שופטת, חג האהבה, את האור,סלמתי,אמצע הלילה בכפר ומהסוג הזה.., וגם אני לא מכירה ישנים , והרבה אנשים אמרו לי שכדאי שאני ילמד אותם כי יהייה לי משעמם בהרקדות ובמרתונים . ובאמת הייתי רוצה ליצור ריקודים שיישארו לעד ולא יעלמו אחרי חודש חודשיים.. אני מבינה למה אתה מתכוון.

אותם חברה שאומרים לך את זה , צודקים

לפני שאת מחברת ריקודים חדשים .. תתחברי לישנים < לא באה לפגוע , אלא להגיד את האמת כמישהי שכבר הייתה במקום שלך לפני 3 שנים .. > אני ממליצה לך בחום , כשהמרקיד/ה שלך שם/ה ריקודים ישנים להכנס למעגל ולהעתיק אותם !!! זה ישנה לך את כל הראייה על ריקודים < וריקודי עם בפרט > ...ואולי גם בעתיד , זה יעזור לך לחבר ריקודים חדשים ויפים !!! חן

סליחה.. סליחה..

ברצוני לחלוק על דעתכם! נכון שהניסיון הוא מאוד חשוב, והכרת השורשים, והעבר, והבסיס. כמו שאי אפשר לרקוד היפ הופ כמו שצריך בלי החזקת גוף מינימלית שאותה רוכשים בבלאט הקלאסי. אבל אני , שעדיין בקטע שלהביא צעירים להרקדות- בכדי לפתח אות הענף ולהחזיר אותו למודע ולמה שב"אופנה"..(אנא ערף..) ואני חושבת שדווקא ריקוד צעיר, מראש צעיר, מוזיקה חדשה, דברים כאלה יכולים למשוך קהל צעיר, יותר מאשר השירים האלה,הותיקים, שאין ויכוח, אין להם תחליף. נופר! אני איתך ! בהצלחה! אל תוותרי!

אף אחד לא אמר לשריקוד מראש ...

צעיר ומקורי זה רע !!! ואף אחד לא אמר שום דבר נגד שום דבר !!! רק הוספנו שלפי דעתנו צריך ללמוד את הישנים כדי שיהיה בסיס גם לחדשים , כי יש המון ישני עם צעדים מדהימים שאם היו משלבים את הצעדים הישנים בחדשים היה יותר יפה !... אף אחד לא נגדך ! ואגב סתם בשביל העניין ... גם אני בעד להביא צעירים להרקדות! ( סתם שאלה .. ראית בת כמה אני שאת אמרת מה שאמרת ?! אני יותר צעירה ממך !! שסתם חושבת שיש משהו בריקודים ישנים שאין בכל הריקודים החדשים ) אגב ...לפני כמה זמן היה שרשור לגבי ריקודים חדשים וזה שכל הזמן המרקידים מיצרים ומיצרים בלי הפסקה , ומלמדים ומלמדים , וקורה שאחרי שבועיים הריקודים נעלמים ! ורק הטובים שבטובים נשארים , אז תחשבי אם זה מה שאת רוצה להפיל על הריקוד שלך ( תוך שבועיים ואף אחד לא יזכור שהוא היה קיים ..) אני לא באה בגישה של אנטי , אז אל תגרמו לי לפתח אחת ! חן

חחו

New member
פרום התעוררו

שורות אלה חוברות לתגובה קודמת לחברת הפורום "סלע אדום" יש בהם להוסיף מעט על הבעיה הקשה שהענף נמצא בה. עודף ריקודים זו מכת מצרים עבור ענף ריקודים העם שכן כמותם המסחררת פוגעת באיכותם ואורך המדף שלם לא עולה על שבועות ספורים. זו אחת הסיבות דרך אגב לפריחה של הרקדות נוסטלגיה שכן הקהל עייף מעודף היצירה הרדוד. כיום נושא שיח מרכזי בין מדריכים לריקודי עם הוא תחת השורש ל.מ.ד. האם לימדת? מה לימדת? איך לימדת? עודף היצירה לא משאיר לרגע מרווח נשימה וניראה שהרצון להדביק את הפער להשאר עדכני משבש מעט את שיקול הדעת המקצועי של המרקידים. הפרוצדורה היא בעייתית ונופר מאילת מתארת אותה שלב אחרי שלב. זו המכה של הענף. שלם דמי חברות סימליים, תפוס בעלות על שיר, אין זה משנה אם יש לך כישורים או אין לך, חבר ריקוד ברמה של ילד בכיתה ד' שיעלם אחרי שבועיים, והרווחת קצת אבק כוכבים. זה אחד העקרונות המנחים חלק גדול האותם אנשים שמכנים עצמם יוצרים. מי שבאמת מוכשר ויכול לחבר ריקוד שיהיה להיט ונכס ארוך טווח נאלץ לוותר על ההזדמנות והקהל סובל. נופר בת ה14 אולי מוכשרת וחכמה אך עדיין לא בשלה כמו רבים אחרים לקבוע מה יכנס לרחבת הריקודים. משהו בשיטה דפוק וחייב לפתור אותו. אי אפשר להגביל יצירה אבל אסור ליצירה להחריב את הענף. הקהל אוכל כל מה שנותנים לו כמו עדר של מסוממים אפילו שחלק גדול מהחומר הזה לא שווה את הנייר שעליו נכתב הריקוד. מוסר השכל - תתחילו לדרוש יצירה איכותית , מה שלא טוב לא ללמד, אף אחד לא רודף אחריכם יש מספיק תכנים להעביר הרקדה רצופה של 50 שעות רצופות ולהנות מכל רגע במקום להתעסק בשטויות. לילה טוב

חחו היקר אתה לא בדיוק נכון..

ומדוייק מה שרשמת, זה לא שביום בהיר אחד החלו לחבר מספר רב של ריקודים, הענף קצת השתנה, נוספו הרקדות רבות יותר גדולות יותר, ומספר הרוקדים הכללי גדל, יכול להיות שזה גם מהווה גורם למבול הריקודים, נןסחא פשוטה, יותר רוקדים נותן יותר ריקודים. אני לא מסכים איתך לגבי היןצרים, יש כאלה שרמתם גבוהה יותר ויש כאלה שקצת פחות, אבל מבול הריקודים לא פוגע באיכותם, להיפך אולי זה עושר תרבותי ומי אמר שחייבים כמו תוכים לרקוד ו"לאכול כל ריקוד". נראה כי נופר ניסתה בתמימות לחבר ריקוד אבל לא ידעה "למה היא נכנסת" כי בכל תחום צריך להכיר את הנפשות הפועלות ואם קצת נסיון זה יגיע לה. תאר לך שבשוק היו רק שתי בסטות של ירקות איזה מבחר היית מקבל? היית מתלונן לא? כאן ברחבת הריקודים יש מבחר גדול תיקח מה שאתה רוצה ובאותו מחיר.

חחו

New member
הרשקוביץ ההקבלה שנתת בין

שוק לריקודי עם העלתה בי חיוך. נראה לי שבאמת יש דמיון בין השניים... הרקדות גדולות לא קשורות לכמות ריקודים ואיכותם. יש בעיה מערכתית, אין לי כרגע פתרון אליה

למעלה