בעיה\שאלה ...

אני דווקא חושב שאתה לא מדייק

או יותר נכון לא מכיר את העובדות. לא נכון מה שכתבת על "יותר רוקדים" שכביכול ישנם. זוהי טעות גדולה. גם גבי מספר אינו בעליה אלא בירידה (מה שכן בעליה הינו מספר ההרקדות הנפתחות ונסגרות). ריקודי עם שונים במהותם מכל ענף תרבותי אחר. בכל שטחי התרבות בה יש מקום ל"עוד ועוד" (ציורים, פסלים, שירים, ספרים וכו') - הכמות אינה פוגעת בכלום והיא מבורכת כיוון שה"צרכן" צריך רק לצפות או להאזין ולחוות באופן אינדיוידואלי. ריקודי העם - מעצם מהותם הינם משהו המבוסס על ביצוע ביחד של הרבה אנשים. ה"עושר" המדומה שיש לנו בריקודים חדשים גורם לדיפרנציאציה גדלה והולכת ולחוסר "שפה משותפת" בין הרוקדים באזורים השונים. לדעתי הדרך הזו מובילה לדברים לא טובים בטווח הרחוק. אני די מסכים עם מה שחחו כתב.

ריקודי עם שונים וגם דומים...

מבחינות מסויימות זה שוק לכל דבר שבו יש את המרקידים, היוצרים בעלי האולמות וכו', ובשוק הזה הצרכן משמע הרוקד, לא מביע התנגדות משמעותית בשטח למצב, הוא די נהנה ומהתרשמות חוזרת ונשנית לא נראה בטווח הקרוב שינוי נראה לעין, אז יכול להיות שזוהי צרכנות גרועה אבל מי שיכול לשנות את זה לא פועל בכיוון ואילו הם הרוקדים. במרתונים הגדולים לא מורגשת בעיית דיפרנציאציה שתיארת, יש הבדלי רפרטואר בין המחוזות אבל הצפון "מבין" את הדרום ש"מבין" את המרכז והיום כל רקדן "ממוצע" ( מהמורעלים יותר ) יכול להשתלב בכל מרתון אם זה בקיסריה או באילת ובכל מקום אחר. אני מכיר הייטב את בעיית הפתיחות וסגירות החוגים מקרוב מאוד, אבל עדיין חושב שיש יותר הרקדות מבעבר, כי יש יותר מדריכים ויותר מדריכים מלמדים לאורך כל השבוע וכמו כן כמות המרתונים גדלה בהרבה.

צודק,והנה סיפור בקשר לעניין ../images/Emo27.gif

בהרקדה הפתוחה בשבת בהרצליה פגשתי חברה שרוקדת כבר אולי מעל 30 שנה בהתמדה. הנה ציטוט מדבריה: "נמאס לי, די, אני רוצה לעזוב את הריקודי עם. אני לא זוכרת את הריקודים, כל הזמן יוצאים ריקודים חדשים, כולם דומים לכולם, לא זוכרת כלום, והם נעלמים אחרי חודשיים. פעם למדנו ריקוד אחד בחודש, וידענו את כל הריקודים טוב". ועובדה מהשטח היתה בסוף ההרקדה, כששמו את ריקוד המעגל "כנרת כנרת", בסוף הריקוד, היא אמרה לי - "את רואה, 20 שנה לא רקדתי את זה, והרגליים זזו לבד".

latina56

New member
רויטל עשית לי את היום חשבתי שהבעיה

היא אצלי, בגלל הגיל.... והראש שהוא לא מה שהיה לפני 20 שנה. אז כל ריקוד שלמדתי ידעתי ולא קרא לי שאני באה אחרי שבוע וכלום.....

danielia1

New member
מאחר ואת רואה לאן העניינים מתגלגלים

נסי לא ללמד ריקודים חדשים, רק כמה שבאמת, אחרי בדיקה מדוקדקת, יראו לך כבעלי עתיד. אמנם העולם צועד אל מוצרים קיצרי חיים אבל יש דברים ברי שליטה. כל שצריך כאן זה נחישות והחלטיות, לעמוד בפרץ (
)..

latina56

New member
בהרקדה רגילה בלי ריקודים חדשים

אשב בצד רוב הזמן,אסתכל על הצעירים שיודעים את הכל ואהיה מתוסכלת עוד יותר...

אכן,אני לא רצה אחרי הריקודים החדשים

בהכרח, אלא מנסה לבחור מהם, ומלמדת ריקודים מכל הזמנים. ריקודים שלימדתי בתקופה האחרונה: רוח צפונית, וואי וואי וואי, אם תרצי לדעת, הבעל שם טוב, הלוואי, קזבלנקה, בתוך, באהבה ובמילה טובה, אתן במדבר.

AyeleDance

New member
../images/Emo193.gif ובדיוק מסיבה זו...

אני פתחתי את החוג שלי לפני כשנתיים וחצי ואם את/ה רוצה לענות לי ש..."בחו"ל אין תחרות, שם את עושה מה שאת רוצה ויבואו ועוד ישלמו לך $7 ותהיי מיליונרית על חשבון אהבת המדינה" אז אתם לא חייבים להמשיך ולקרא. החוג שלי הוא בית ל"רוקד החוזר". על כל ריקוד חדש אני מלמדת שניים/שלשה ישנים. הרפרטואר מורכב ברובו מריקודים ישנים יותר, שחלק גדול מהרוקדים זוכרים מהעבר ונהנים לרענן את הזכרון ולרקוד אותם. בנוסף אני מלמדת חדשים יחסית שהצליחו בחוגים האחרים ושלטעמי יחזיקו מעמד יותר משבועיים (כמובן שלפעמים אני טועה) גם בארץ זה יכול להצליח, אולי אפילו יש חוגים כאלה, אם יש ספרו לנו עליהם

אני גם רואה שבשנים האחרונות

אין כמעט שום דבר משותף בין הריקודים בחוגים השונים, אפילו באיזור המרכז לדוגמא בבית דני אצל גדי ביטון , ואצל שמעון עשור ששניהם מרקידים באותו יום ושניהם באיזור המרכז, "עולם אחר" הריקודים שונים ל ח ל ו ט י ן ואני חושבת שזה חבל מאד מאד !

k u k i 123

New member
מדוע חבל מאד?

אני חושב שזה מצוין שבאותו יום יש חוגים עם רפרטואר שונה וכל אחד יכול לרקוד את הסיגנון שהוא אוהב.

אבל בריקודי עם צריכה להיות איזו

שהיא אחידות, נניח עם באים לחוג במקום אחר שלא יראו פתאם ריקודים שלא ראו אותם מעולם , בכל חוג בכל איזור ריקודים שונים, זה כבר לא ריקודי עם זה כבר סלט ירקות אחד גדול

לדעתי שושנה ממש צודקת!

אני כבר ממש מחכה לפסטיבל כרמיאל,זה ממש החלום שלי לבוא ולרקוד עם מרקיד אחר, ואנשים אחרים. בקטע של גיוון.. (זה לא שאני מתלוננת על ההרקדות של ירון כרמל חלילה..) ומצד שני אני חוששת.. אני חוששת שאני אבוא להרקדה ואני לא אדע כלום אחרי כל השנה הזו של התמדה אני פשוט לא אכיר כלום כי זה מרקיד אחר שבחר ללמד ריקודים אחרים חדשים... (חוץ מזה שאני גם מאוד רוצה שיהיה זמן להתמקד קצת בריקודים ישנים..ללמוד אותם!) אני מפחדת להצטרך להעתיק כמו מישהו שהגיע להרקדה ראשונה בחיו! גם אני חושבת שצריכה להיות אחידות מסויימת. אחרי הכל זה ריקודי -עם ריקודים שמאחדים את כל העם.. לא?

לשושנה את יודעת למה אצל גדי ביטון

יש ריקודים אחרים, ובחוג אחר ריקודים אחרים? מפני שגדי ביטון מחבר לפחות כל יום 2 ריקודים חדשים ולכן רוב הריקודים שהוא שם הם שלו עצמו, ויבוא יום שמי שלא ידע את הריקודים של גדי ביטון לא ידע ריקודי עם מרוב הריקודים שהוא מחבר. ולכן אני גם נגד ריבוי היצירות.

../images/Emo204.gif דבקה, אני חושבת שאתה טועה

דווקא גדי ביטון, בתקופה האחרונה, מרבה לגוון את ההרקדות שלו בריקודים ישנים, ואפילו ישנים מאוד. וממש ממש לא כולם שלו - אפילו לא מחציתם... אז למה להשמיץ...
בהרקדה של בית דני, אמש, היה שילוב נפלא של ישנים, אמצע הדרך וגם חדשים - חייבת לומר שנהניתי מכל רגע.... ואני אוהבת גם ריקודים ותיקים. אין לי ספק שכ"א, מכל מחוז בארצנו הענקית, יכול להגיע להרקדות של גדי ולהרגיש חלק מהעם הרוקד..... גם אתה ורעיתך מוזמנים.

לרויטל חברתך כל כך צודקת

לדעתי היא הביעה את התחושה של אחוז ניכר מאיתנו, לפחות זו דעתם של כל החברים הסובבים אותי בחוגים. חבל מאוד שכך הדבר, אני ואישתי כרוקדים ותיקים גם כ30 שנה מרגישים שתפסת מרובה לא תפסתה, ואז יש תחושה של תיסכול,

למעלה