בעיה קשה

בעיה קשה

הכנתי קוגל אטריות, כזה מתוק וחם, של פולנים. כל הבית מלא ריח מגרה, אך הבעיה היא שזה מיועד למחר, לאיזה מפגש בבוקר. לא יודעת איך אעבור את הלילה עם הריח הזה, בלי לטעום.

רק בשביל זה המציאו

את האטריות האלה, שבולטות החוצה מהציפוי האפוי הזה. כאלה ש.. שוברים חתיכה כדי לישר. וחוץ מזה. כלל חשוב במקרים כאלה. איך שמכניסים את התערובת לכלי האפיה בתנור, לוקחים קלי יותר קטן, הרבה יותר קטן (שתי כפות לא יותר) ו.. אופים דוגמית פיצית ליד הגדולה. ואז גם לא נרדמים בהרגשת החמצה. וגם אפשר לבדוק מראש עד כמה העסק הצליח. שמת צמוקים?

כבר תלשתי אותן...

זה רק עשה לי חשק לעוד. אני באמת אהבלה, כי בישלתי 400 גר' אטריות (חבילה) והשתמשתי רק ב- 250 גר' (כך כתוב במתכון). וכל שאר האטריות עברו למקרר, וברור לי שתוך יומיים הן ילכו לפח. בטח שמתי צימוקים. גם אגוזים וקנמון.

אם כך.. תיישרי שם עוד קטע

בולט מצד ימין.. זה ששכחת. אבל בעדינות שלא יווצר חור..
ומה הבעיה לשים בתנור עכשיו את ההמשך?

פחחחח ../images/Emo6.gif

זה מזכיר לי את אמא שלו, שלא משנה מה היא מכינה, היא תמיד טועמת חתיכה. אז כל פעם יש תבנית של משהו (פשטידה, עוגה) וריבוע אחד חסר בפינה. אין - היא לא יכולה להתאפק.

ואת לא רוצה שזה יהיה גורל קוגלנו,

נכון? אני יכולה להתאפק! אני יכולה להתאפק! אני יכולה להתאפק! אני יכולה להתאפק!

קחי מהאטריות שנשארו.

תוסיפי סוכר, תוסיפי שמנת, קינמון, וצמוקים. ערבבי קלות. הכניסי למיקרו לדקה וחצי רק לחימום. יהיה לך מתוק בנשמה. ויעבור לך החשק. ככה אוכלין את העוגה ומניחין לה שלמה.

את עדיין מחפשת?

הנה מתכון הכי טעים והכי פשוט בעולם, מתוך הספר הראשון של רות סירקיס: 250 גר' אטריות רחבות 50 גר' חמאה/מרגרינה 2/3 כוס סוכר 1 כוס צימוקים 2/3 כוס אגוזים קצוצים 2 ביצים 1 מיכל שמנת חמוצה 1 כפית תמצית וניל מעט קנמון 1. לבשל אטריות. 2. להוסיף לאטריות המבושלות את החמאה, עד שתצפה אותן. 3. לערבב את כל היתר. 4. לאפות בחום בינוני כ- 40 דקות. אלילי
לפני שבוע הייתי בארוע משפחתי, ואחד הדודים הביא קוגל. הוא תאר את אופן ההכנה המפרך (שרק אחד משלביו היה להכין קרמל), והבעיה היתה שהוא היה הרבה פחות טעים מהפשוט שלי (לפחות לטעמי).

Mנטה

New member
Y זה משמין אפילו יותר משחשבתי

רק המחשבה שאצטרך להכניס גם חמאה וגם שמנת הביתה, גמרה לי את המוטיבציה. אני אסתפק בחמין של מוסקט.

בטח אפשר להשתמש בתחליפים

לבן/אשל במקום שמנת, מרגרינה במקום חמאה (זה פחות משמין?). אבל אז זה יהיה בטח גם פחות טעים. וזה היה מה-זה טעים.

למעלה