בעיה קשה

כן.

חמאה היא יותר "טבעית" ממרגרינה (הגלל תהליך העיבוד שלה) והגוף יודע להתמודד איתה יותר טוב. כל נטורופט מתחיל יסביר לך שזה עדיף. שלא לדבר על כמה שזה הרבה יותר טעים.

יפוטרו יחצני החמאה!

איך קרה שיש לה כזו תדמית שלילית, לחמאה? אני לא צרכנית גדולה, לא של חמאה ולא של מרגרינה, אך איכשהו אני בד"כ משתמשת לאפיה במרגרינה ולא בחמאה (ולא מסיבות כשרות). הרגל מהבית,מעניין מה מקורו. אאל"ט, גם המחיר של החמאה אינו גבוה משל המרגרינה, עם זאת המרגרינה נחשבת מוצר עממי והחמאה - מוצר לעשירים מפונקים.

אל תטעי:

זה לא שלחמאה יש יחצ"נות גרועה, אלא שלמרגרינה יש יחצ"נות טובה. שתיהן לא מוסיפטת בריאות לאיש, רק שבניגוד למה שמקובל לחשוב - המרגרינה יותר לא מוסיפה.

אך אך אך! היה טעים כל כך!

וגם היה שם תבשיל ברזילאי של שעועית שחורה - טעים ביותר. שלי - תני סקירה- איך קוראים לזה ומה זה בדיוק?

shellyland

New member
לא מפרסמת מתכונים לפז'ואדה.

קודם אני מזמינה אלי לאכול ואחר כך מסבירה בע"פ איך עושים. שלא יהיה מקום לטעויות ולהמצאות עאלק-יצירתיות של טבחים בלתי-מנוסים. מדובר בפרקטיקה מקודשת שעוברת בעדה שלנו מדור לדור. לא אתן לכמה פלצני אוכל-אתני להרוס אותה.

בדיוק עכשיו ראיתי.

אבל יש לזה איזה שם פורטוגזי אסלי? איזה רקע הסטורי? זה פשוט נראה כמו מאכל עם סיפור.

shellyland

New member
Feijuada

מי הכין? היא ברזילאית אמיתית, או שחירטטה לכם עאלק-מתכון? היא הגישה את זה עם עוד משהו, או רק השעועית והבשר?

תשמעי

אין לי מושג מאיזו עדה היא. היא הגישה תבשיל שעועית שחורה שהיה טעים מאד. אני בכלל לא שמעתי את המילה ברזיל יוצאת מפיה. לא נראה לי שהיא ניסתה להיכנס לאיזו תחרות גורמה ברזילאית, או משהו. למה לעשות סיפור מכל דבר?

shellyland

New member
אני אעשה הרבה יותר טוב מזה:

אני אזמין אותך אלי לאכול פז'ואדה אמיתית, כמו שפז'ואדה צריכה להיות, עם כל הטקס והתוספות. מלווה במוזיקה מקורית, בקינוח טרופי ובקאיפיריניה מקאשסה, לא מוודקה כמו שמרמים אתכם בחתונות לאחרונה. מתי את באה?

וואו!

נשמע פיגוזי. תגידי מתי מתאים לך - נראה לי שלי יש יותר זמן פנוי. אבל רחמנות - אח"כ צריך לנהוג בחזרה לשפלה... זאת שארחה אותנו ציינה שבעלה במקורו ברזילאי (כנראה שרגליים פספסה את האינפורמציה הזו). זה היה מפגש כזה שכל אחת הביאה משהו, ולא היה בשרי. מה שכן, איך שהצצתי לסיר ישר ידעתי שאני רוצה מתכון...

אם כך,

אני חוזרת בי ממה שאמרתי עליה בעניין הבשר (במסרים). כנראה שהיא יודעת איך עושים, אב הגבילו אותה. השבת הקרובה תפוסה לי, אבל אולי בשבת הבאה או זאת שאחריה.

סטיבן2

New member
זה בעיה

אני לא חושב שהייתי יכול לחכות הרבה זמן עד מחר. תהני מחר מהקוגל. אוף נהייתי רעב

למעלה