בעיה קשה

maverick88

New member
בעיה קשה ../images/Emo3.gif

כל חודש נקרע לי הE הגבוה בחשמלית שלי... פעם זה היה 0.10 עכשיו שמו לי 0.9 של PROLINE אני חושב (למשהו יש לי בראש 0.8 אבל לא נראה לי
) והE נקרע....ה0.10 גם נקרעו אחרי חודש למרות שאלה היו מיתרים דיי ישנים ... אני לאדע מה לעשות ... הG לא נקרע לי פעם אחת אפילו זה רק שני המיתרים ההכי דקים.... אני אוהב מיתרים דקים יותר (0.9) ולא ממש בא לי לשים משו יותר עבה... אולי לנסות חברה יותר טובה? מה אתם אומרים?

סטאפ חביבי

הטראס רוד שלך זקוק לכיוון עם שינוי עובי המיתרים,אני ממליץ על הרצל,תמצא פרטים שלו בטאגליינס.

maverick88

New member
אני לא חושב שהסטאפ קשור פה

כשקניתי ת'גיטרה עשו לי סטאפ ... והמיתר נקרע אחרי חודש (מיתרים שבאו עם הגיטרה) האמת אני בכלל לא מבין מה הסטאפ יכול לשנות... אולי כדאי לנסות לקנות מיתר מחברה איכותית? אבל עדיין PROLINE זה לא שהם נקרעים מהר פשוט הם חרא של מיתרים... או שמה

הייתה לי גם בעיה כזו

זה הE הגבוה והG בדרך כלל עושים את הבעיה תבין,הלחץ על הצוואר שלך השתנה,וזה יוצר בעיה במקומות המסויימים האלו(כנראה). אתה צריך שיכוונו לך את הקפיצים של הצוואר,כדי שהוא יהיה מתאים לסט 0.10,שמע אם אתה רוצה לנסות שוב,תקנה ernie ball,אלו מיתרים ממש איכותיים,למרות שאני די בטוח שהבעיה היא לא במיתרים.

Mr MAG

New member
שמע

תתחיל מזה שתפרק את המיתרים, תחפש על הגיטרה משהו שיכול לפגוע בהם כמו חידודים או חתכים בשריגים בגשר ובנאט. אם הכל נקי... קנה סט איכותי, תרכיב אותו, תכוון, תוודא שאתה מנקה את המיתרים ואל תתפרע עליהם. תוודא שאתה מכוון נכון, תוודא שהמפרט שאתה משתמש בו לא חותך אותם (יכול לקרות).. שהם לא נפגעים ממשהו בתוך הקייס וכו'. הם נקרעים בד"כ בנקודה מסוימת ? סתם בלילה או תוך כדי נגינה ? הכיוון שלך הוא E סטנדרט ? ואגב באיזה גיטרה בדיוק מדובר ?

maverick88

New member
שמעו המקרה הוא כזה

המיתרים 1,2 אצלי עכשיו זה 0.9 השאר 0.10
עכשיו אני מתחיל להבין שלא טוב משעשיתי ושזה לא בריא לגיטרה (אבל גם כשהיה סט אורגינל נקרע לי אחרי חודש) הם תמיד נקרעים בגשר ושמתי לב עכשיו ששני המיתרים שנקרעים הם אלה שנוגעים בגשר פעמיים (במקום שצריך ועוד יותר קרוב לחורים שלהם כזה... אין לי מושג איך אפשר למנוע את זה האקשן לא יעזור פה נקרעים תוך כדי נגינה... כיוון סטנדרטי... גיטרה CORT EVL Z4

maverick88

New member
אה מצאתי איך אפשר למצוע את זה

יש מין כאלה ברגים בגשר ששולטים בחתיכת ברזל כזאת שדרכה עובר המיתר זה מזיז אותה קדימה אחורה אז בעקרון אפשר להזיז אותה יותר אחורה וככה יהיה סבבה.... זה באמת נראה לי הסיבה יכול להיות? והשאלה היא אם אפשר להזיז ואתה סתם ככה אם זה לא מוציא משו מאיזון או כיוון או לאדע מה...

xs985

New member
הגיוני

נשמע שהגיטרה שלך במצב רע האמת תחשוב אולי כדאי לך לשים אותה אצל מישהו לסטאפ ותסתכל מה הוא עושה

maverick88

New member
אני אביא אותה מחר לחנות

אני מאמין שהוא יעשה לי את משצריך חינם כי כשקניתי הוא היה אמור לעשות לי סטאפ וכנראה שפספס או משו לאדע זה רק האלמנט הזה, בכלל הגיטרה במצב מצויין :p

Mr MAG

New member
אממ

היה נחמד אם היית משתמש בתמונות ולא בתיאורים של "הבורג שמזיז את הברזל ליד הברווז שם משמאל"... בכל מקרה, נשמע שמה שאתה מתאר זה האוכף ואתה לא יכול להזיז אותו סתם להנאתך קדימה ואחורה כי זה מה שמשפיע על האינטונציה. אם שם זה נקרע תחפש באזור הזה שבו המיתר נוגע אזורים חתוכים, מחוספסים וכו' כל דבר שיכול "לשייף" את המיתר ולגרום לקריעה שלו. אם תמצא תיקח פצירה עדינה ותשייף את זה, תחליק את זה ומומלץ לעבור אח"כ עם נייר שיוף מאוד עדין... הכי עדין שתוכל להשיג. להחליק את זה כמה שאפשר. לפעמים אפילו, תאמין או לא, לשים קצת ווזלין יעזור. בכל מקרה כדאי שתיגש לחנות שיעשו לך סטאפ, אם הגיטרה בעייתית ישר אחרי הקניה זה אחריותם.

maverick88

New member
נראה לי גם שהכוונה לאוכף

בכל מקרה אבל למה לשייף וכל זה... לפי מה שאני מבין המיתר לא אמור לגעת ככה בגשר אפשר פשוט להזיז את האוכף אחורה והמיתר לא יגע בגשר ולא יקרע ואז לכוון את הגיטרה בהתאם למצב כזה... אפשרי?

Mr MAG

New member
כמו שאמרתי:

אם תזיז את האוכך תשנה את האינטונציה והגיטרה תזייף.

maverick88

New member
אבל אפשר להתאים את הגיטרה

למצב האוכף לא? פשוט לא נשמע הגיוני שהמיתר צריך להתחכך בגשר ככה...פשוט יש שמה זווית דיי גדולה ככה שלא נראה לי שיעזור נייר שיוף או וזילין יותר מדי.. בכל מקרה תודה רבה לכולכם אני מחר אלך לחנות נראה מה הם יוכלו לעשות

maverick88

New member
קיצר הבאתי ת'גיטרה לחנות

באתי לחנות הבאתי ת'גיטרה... ראיתי שהמוכר היה לחוץ כזה אז לאדע הוא עשה לי משו לא בדיוק הבנתי מה בכמה דקות קימבן משו... מה שראיתי זה שהוא הזיז ת'אוכף אחורה כדי שהמיתר לא יגע בגשר והרים קצת את האקשן באותו הצד (הצד של המיתרי סולו)... בעקרון הכל עכשיו נשמע סבבה במיוחד כשלקחתי סט חדש של ERNIE

למעלה