בעיה קשה.. צריכה עצות

chenr22

New member
בעיה קשה.. צריכה עצות

לום, אני בת 22 ויש לי חבר כמעט כשנה. זהו לא הבן זוג הרציני הראשון שלי היה לי שניים לפניו אחד שנתיים והשני 3 שנים.
אף פעם לא הרגשתי שאני רוצה להתקדם שלב עם בני הזוג הקודמים (לגור ביחד, חתונה וכד'), עם הנוכחי, לא יודעת למה, אני פשוט מרגישה שזה זה.
בן הזוג שלי מתגורר אצל הוריו ביחידת דיור צמודה לביתם.
הוא תמיד צייר את עצמו כאחד שלא נעזר בהוריו בעבודות הבית, שהוא מאוד עצמאי ואחראי, חוץ מעזרה כלכלית שהוא נשען עליהם למטרת חיסכון. המון זמן שדיברנו על מעבר לגור ביחד ביחידת הדיור שלו, אבל הוא תמיד פחד שיהיה בעיות עם אמא שלו (ארחיב בהמשך).
לפני כמה חודשים היה לי ריב מאוד רציני עם אמא שלי (לאחר תקופה ממושכת שלא הסתדרנו) והחלטנו סופית שאני אעבור אליו. מהר מאוד העברתי את הדברים שלי לביתו.
בהתחלה הכל היה בסדר עד שהרבה דברים עם אמו התחילו להפריע לי. היא התחילה להתערב לי בכל דבר, למשל:
אני לא תולה כביסה כמו שצריך, "למה את מחכה ליום שישי עם ניקיון הבית? את יודעת שהבן שלי ירצה לעזור לך, הוא בחופש והוא גם ככה עייף", "למה את נותנת לו לעשות כלים?", "למה את מבשלת ביום ראשון שאת יודעת שיש אצלי אוכל משבת?", ביום הולדת שלי "למה אתם נוסעים לצימרים שאת יודעת שהוא עייף ושאין לו כסף?", "למה אני לא יכולה להיכנס לבית של הבן שלי ולנקות לו ולסדר לו?" וכו'.
הטעות שלי הייתה שהייתי שותקת ושותקת עד שהייתי מתפוצצת מספרת לו ובוכה. ימים שלמים הייתי מתבאסת להגיע הביתה, הייתי נשארת עד מאוחר בעבודה, מגיעה הביתה ונכנסת לדירה מהר.
אח"כ הטענות שלה היו לגבי למה אני לא יושבת איתה יותר, למה אני "שונאת" אותה וכד'.
חבר שלי כבר התחיל להתחרפן מהטענות שלה כלפי ושלי כלפיה והוא החליט לקפל את החבילה, יום אחד הוא אמר לי שהוא הבין עכשיו שאמא שלו צדקה תמיד לגביי. נתן כדוגמא את שכשאני נותנת לו לעשות כלים לפעמים זה מפחיד את אמא שלו שכשנתחתן ונביא ילדים אני אחזור עייפה מהעבודה ואזרוק עליו את כל אחריות טיפול הילדים. שכניראה אני באמת לא מתאימה לו כמו שהיא חשבה ושאעזוב את הבית (לאחר 4 חודשים של מגורים יחד).
מאוד נפגעתי ממנו, ארזתי את הדברים שלי בצער ובכי גדול וחזרתי לביתה של אמי.
לאחר שלושה ימים של פרידה, שלקחתי אותה מאוד מאוד קשה עם בכי שלא נפסק וחוסר תאבון, הוא התקשר ונשמעה על קולו חרטה גדולה על מה שעשה, בכה והתנצל אין ספור פעמים.
נפגשנו ודיברנו והוא הבין שאם הוא רוצה זוגיות בריאה, לא משנה אם זה איתי או מישהי אחרת, אז הוא צריך להיות עצמאי, תנתק מחבל הטבור של אמא שלו ולא לתת לה להתערב בכל דבר. הוא הבטיח לי שנחפש דירה ונעבור לגור ביחד שוב אך במקום אחר.
כמובן שהסכמתי וחזרנו להיות ביחד. לאחר כמה ימים כשדיברתי איתו על דירה הוא אמר שזה מאוד מלחיץ אותו והוא צריך זמן.
בינתיים אני נותנת לו את הזמן, הרפתי. מה שמפחיד אותי שה"זמן" שלו הוא לא באמת זמן אלא כדי למשוך אותי עוד ועוד עד שזה לא יקרה בכלל. בנוסף,הייתי אצלו אתמול וראיתי שהבית נקי ומסודר, שאלתי אותו מי ניקה וסידר והוא אמר שזאת הייתה אמא שלו כי היא עוזרת לו במה שהוא צריך עזרה... כך שמה שהיא רצתה היא קיבלה, לעשות בשביל הבן שלה בלי שהבת זוג שלו תפריע באמצע.
אני יודעת שאנחנו עוד צעירים, אני בת 22 והוא בן 23, אבל כבר התרגלנו לגור ביחד ובסך הכל היה לנו מאוד טוב ביחד בדירה בלי קשר לבעיות עם אמו ומאוד קשה לי שוב לחזור לגור אצל אמא שלי, לא להיות עצמאית ומאוד רחוקה ממנו.

מה אני עושה?!

mykal

New member
מה את עושה?

עונה לך מה אני הייתי עושה.

חוזרת לאמא שלי--גם אם קשה, וגם אם רבים.
אז אצ מחליטה, קצת לא לריב.
ומהמקום של הבטחון (גם כשרבים אמא סולחת ואוהבת)
מחפשת דירה קטנה באיזור לא יוקרתי--ושוכרת בשלב זה.

אז יכולה להמשיך חברות, בלי להגיע לדירת החבר,
בלי הקשר לאמא שלו. ותראי איך מתפתחים הדברים.
אם ירצה בך באמת--תשכרו יחד דירה--ואמו תנוטרל.
ואם לא--החיים יפים וממקום של עצמאות תעשי את הבחירה הנכונה.
אם תותרי עכשיו--ותברחי לזרועותיו בגלל ריב עם אמא--
הרי תריבי עם אמא שלו ובסוף איתו (כבר קרה והתנסית)--ותחזרי לאמא עם ילד.
אז יהיה פחות נעים.
גדלת רוצה לבנות חיים שלך--תעשי זאת בעצמאות ובראיה קדימה.

בהצלחה.

נומלה

New member
מה את עושה עם עצמך?

מה את עושה עם עצמך בזמן שאת לא משחקת עקרת בית? אולי אם יהיה לך יום עמוס בעיסוקים תעריכי את העובדה שיש לו "עוזרת בית" צמודה שרוצה לנקות ולבשל ולסדר לו. מה איכפת לך שאמא שלו עושה את כל הדברים האלה בשבילו? תהיי עצמאית. לכי תמצאי לך עבודה, לימודים חברים. תשכרי לעצמך דירה מחוץ לבית של אמא שלך ותהיי עצמאית. למה העצמאות שלך קשורה לחבר? הוא עדיין איננו בשל כנראה לעזוב את הבית. זה לא צריך להשפיע עלייך. את יכולה לנהל חיים משל עצמך. (ורצוי שתעשי את זה)

mykal

New member
מסכימה איתך,

גם אני כתבתי ברוח דבריך,
אבל היא עובדת, זה כתוב פעמים בדבריה.

נומלה

New member
Grate mineds think alike

לכבוד הוא לי להסכים איתך. ובענין עבודה, זה לא ממש ברור. אם את מתכוונת לזה: "זה מפחיד את אמא שלו שכשנתחתן ונביא ילדים אני אחזור עייפה מהעבודה ואזרוק עליו את כל אחריות טיפול הילדים"? זה לא אומר שהיא עובדת. זה אומר שאולי בעתיד היא תעבוד (כשיהיו ילדים). וחוץ מזה ריבים תכופים עם אמא, ועזיבה כאשר יש בעיות לא מראים על הבגרות הנדרשת מחיים משותפים. וגם להגיד אחרי כמה חודשים של חיים משותפים שהיא "התרגלה" ולא יכולה בלי לחיות עם החבר זה לא ממש רציני. התבגרות אולי תביא לידע יותר טוב על פירוק קונפליקטים בדרכי שלום בלי לעשות סצנות. בקיצור, מצטערת אבל אמא שלו צודקת. זה עדיין לא הזמן.

mykal

New member
יש משפט נוסף,

ואני מצטטת מדבריה:"ימים שלמים הייתי מתבאסת להגיע הביתה, הייתי נשארת עד מאוחר בעבודה, מגיעה הביתה ונכנסת לדירה מהר."

והמשפט שאת הבאת 'מתבסס' כנראה על העובדה הזו.

זה בכל מקרה נכון שלא צריכה להיות איתו כברירת מחדל.
אלא לבוא ממקום של עצמאות ובטחון (בכל תחום) זה בריא גם לזוגיות.

אושי231

New member
נשמע כאילו הוא לא מחפש חברה, אלא משרתת

מה זה "הוא נתן כדוגמא את שכשאני נותנת לו לעשות כלים לפעמים זה מפחיד את אמא שלו שכשנתחתן ונביא ילדים אני אחזור עייפה מהעבודה ואזרוק עליו את כל אחריות טיפול הילדים"
נראה כאילו הוא משתמש באמא שלו לתת תירוצים ללמה הוא לא יכול לתת יד בבית- לנקות, לסדר, לשטוף כלים.
ואני שואלת אותך- אם תתחתנו, ותביאו ילדים, ותחזרי עייפה מהעבודה, את לא "תזרקי" עליו את כל אחריות הטיפול בילדים? הוא חושב שרק את אמורה לטפל בהם, גם אם את עייפה מהעבודה, והוא רק בתור השייח שעל פיו יישק דבר?

את יודעת, היום אני עובדת הרבה פחות שעות מבעלי ובגלל זה אני עושה יותר עבודות בבית ממנו. אבל כשהייתי בקבע והייתי חוזרת בשעות לא שעות, הוא לא חיכה לי שאני אסדר/ אשטוף/ אנקה- הוא עשה את זה בעצמו וגם הכין לי ארוחה חמה כשחזרתי תמיד.
עבודות הבית צריכות להתחלק בין שניים- כמובן בהתאמה לשעות העבודה של כל אחד. עבודות הבית לא צריכות ליפול על אדם אחד שגם באים אליו בתלונות כשהוא עייף מהעבודה.

תשימי לב- היום אמא שלו מנקה לו, מסדרת לו, ומתערבת לו בכל פיפס.
מחר זו תצטרך להיות את שמשמשת בתור השיפחה שלו.

אני מציעה שתשכרי דירה קטנה מחוץ לבית של אימך, ולא תגורי אצל הבחור. תתחילי למצוא עיסוקים שונים- כמו חוג אחר הצהריים או התנדבות כלשהי ותתמקדי בפיתוח האישי והמקצועי שלך.

chenr22

New member
לא יודעת

מי החליטה שאני לא עובדת, שאין לי עיסוקים וחיי חברה אבל אני כן עובדת ויש לי חברות ואחרי העבודה אני גם מתאמנת.
ולא הבנתי במה את מציקה את אמא שלו שהיא רוצה לפנק ולעשות לו הכל ולא לתת לו לחיות איתי ולהתחלק איתי בעבודות הבית שזה יהיה לא קשור אליה.
היא אחת כזאת שחייבת להיות מעורבת בכל דבר ועל הכל יש לה מה להגיד.
אחרי שכבר עזבתי את הבית הוא בא לעשות אצלי שבת (מיוזמתו) והשבוע כשבאתי אליו לבקר היא אמרה לי ״בשבת הייתה לנו שבת חתן, גם הבן שלי היה מוזמן אבל הוא לא בא אז שמתי עליו כסף בכל מקרה כי לא היה לי נעים״. אני יודעת שההערה הזו היתה נטו כדי שאני ארגיש רע עם זה שהוא היה אצלי.
שבוע לפני כשהוא הודיע לה שהוא עושה שבת אצלי התגובה הייתה ״אתה עושה אצלה שבת כדי לרצות את אמא שלה? מה עכשיו תעשו כל שבת אצלה״ אחרי 4 חודשים שלא עשינו אצל אמא שלי.

נומלה

New member
אולי במקום להתעסק כל כך הרבה

במה שאמא שלו אומרת, תשבי איתו ותדברי איתו על כל הדברים האלה? לא "למה אמא שלך ככה או אחרת, ולמה היא אמרה ככה או אחרת", אלא איך אתם רואים את החיים ביחד. חלוקת מטלות הבית, חלוקת שבתות וחגים, מי מרים את הקרש בשירותים, איך מפרקים מכשולים. את יודעת כל הדברים הקטנים שמרכיבים את הזוגיות ושצריך לדעת להתמודד איתם כשהם קטנים ולא לתת להם להתנפח ולשמור בבטן. אם תדונו בכל הדברים האלה, ותסכמו דרך שמקובלת על שניכם תוך הכלה והבנה שלעיתים יש רצונות מנוגדים ולעיתים יש צרכים מנוגדים ופעם אחד מוותר ופעם השני ויש דברים שחשובים יותר לצד א ודברים אחרים שעשויים להיות חשובים יותר לצד ב. ובנוסף תדונו בדרכים לפתרון בעיות שצצות (כי תמיד יהיו בעיות שצצות. כאלה הם החיים), אם תעשו את זה, אתם על דרך המלך.

אבל מעל לכל האיש לדבר איתו על הההכל וללבן איתו ההההכל זה החבר שלך. כי איתו את חייה. ואז מה שאמא שלו אמרה או לא אמרה, עשתה או לא עשתה, לא יהיה כל כך חשוב.

chenr22

New member
דיברנו על זה מליון פעם כשגרנו ביחד

וזו לא הייתה הבעיה. הפעם היחידה שהוא דיבר איתי על זה זה היה כשנפרדנו.
עכשיו אין מה להתעסק בחלוקת תפקידים בבית כי אנחנו לא גרים ביחד.
חלוקת השבתות ברורה מאוד והיא שבת אצלי ושבת אצלו.
מה שמפריע זה שלא משנה מה תמיד שום דבר לא בסדר מבחינת אמא שלו ותמיד יהיו הערות. אני בנאדם מאוד רגיש ומאוד קשה לי להתמודד עם זה. אני פשוט שותקת.
כבר הפנמתי שלא נגור ביחד ולכן אני הולכת לגור עם חברה.

את עושה את הדבר הנכון

שאת הולכת לגור עם חברה.
אני רק אוסיף משהו למקרים עתידיים - גבר שעדין מסתתר מתחת לסינר של אמא, לא בשל לקשר בוגר. הכיון שאת הולכת אליו עם הקשרים שלך, לא מתאים למישהו כזה.

בכל מקרה, יש דברים שכדאי לתאם אותם מראש, כי את יכולה לקבל גבר נפלא שאמא שלו בוחשת בקדרה וזו עדין לא תהיה סיבה לוותר עליו. אבל - כדי ליצור זוגיות, גבר צריך לדעת מתי הוא תומך בבת זוגו ומשחרר את הוריו (כמו שאוהבים להדגיש פה בפורום "יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו")

וסתם ככה, אם יש שבת חתן או כל אירוע אחר, אפשר להחליף שבתות. הרי על אירועים יודעים מראש. אז שבוע לפני או שבוע אחרי עושים אצל אמך במקום אותו שבוע (ולהפך כמובן)

היא ידעה

זו בדיוק הנקודה. שבת חתן מתקיימת בשבת שאחרי החתונה. הם ידעו שניהם שבאותו שבוע ישנה חתונה, מה שאומר שתהיה גם שבת חתן. אני מניחה שהם קבלו הזמנה לחתונה שלושה שבועות מראש לפחות

זו התנהגות פולנית קלאסית

כמובן שלא צריך להיות פולני כדי להתנהג כמו אחד. זה כמו "זה בסדר, אני אשב לי פה בחושך לבד"
היא לא אמרה כדי שהיא תוכל לספר לכם בדיעבד כמה קשה היה לה, עצוב להיות שם לבד בלי הבן שלה, שהיא נאלצה לשים בכספה במקום שהוא יבוא.... רגשות אשם קלאסיים.

ועדין... החבר שלך חי במערה? הרי אם ציפו ממנו לבוא ועוד לשים כסף (בגיל הזה לרב אנשים נוטים לבוא עם ההורים והם כבר משלמים עליהם על הדרך) זה אמור להיות מישהו שקרוב אליו.

ayaht

New member
אולי כי היא רעה?

לפי מה שתיארת, היא מחפשת סכסוכים, תמיד יש לה משהו לא נעים להגיד.
רוצה לשלוט והתערב בכל דבר.
אלו לא דברים שבאים מטוב לב.
ממש לא.

והשאלה היא אם את מוכנה להמשיך להרכין ראש ולתת לה למרר לך את החיים.
האם את לא חוששת שגם בן זוגך כזה.

לפעמים האהבה גורמת לנו ל"עיוורון".
גורמת לנו לפעול בחוסר שיקול דעת. לעשות טעויות וויתורים שאח"כ אנחנו לא מבינים איך בכלל הסכמנו להם.
לבגוד בעצמנו, בעקרונות שלנו.
לא תמיד זה שווה את זה.

mykal

New member
'תחזירי אותו לאמו' שכבר נאמרה

טמונה אמת גדולה מאוד.

אתם ביחד כי שניכם בורחים, את מריב עם אמא שלך (ולא משנה על מה)
והוא מאמא שלו-להוכיח לה שהיא לא קובעת.
אבל הוא ממש נאמן למילותיה-וכנראה בכל תחום--
כשהוא 'זרק' אותך מהבית שלו הוא ציטט וצידד בדברי אימוץ
אמא שלו ממשיכה להיות מעורבת בחייכם.
ועכשיו כשאת צעירה--זה הזמן--לחשוב קדימה.

צאי לעצמאותך, תמצאי בחור בוגר--שלא כל היום יצטט דברי אימו.
שם תוכלי להציב גבולות.
כאן את בתוך הסיטואציה--וקשה להתברג החוצה.

מאחלת לך הצלחה.

זה נכון. בגיל הזה, שאין לחץ לחתונה, זה בדיוק הזמן הנכון לחשוב ולקבל את ההחלטות הנכונות

restart2

New member
צעד אחורה

היי chenr22

ברוכה הבאה לפורום.
מדברייך נראה כי האמונה שלפיה חי החבר היא-
אחריות הניקיון הרווחה ואיכות חייו תלויה - באישה.
האמונה הגיעה מהבית וזה היה הציפיות ממך שעברת לגור.

אני מקווה שלמדת מניסיון-
לפני מעבר כלשהו מבררים - ציפיות/רצונות/תרבות/אמונות..
קשור לכל דבר בחיים.

יש בניכם פער תפיסתי בנושא עצמאות-
אני מצטרפת להמלצות המצויינות-
רוצה עצמאות צרי אותה.
הוא רוצה להצרף... שוחחו על איך כמה באיזה תדירות..
אחריות ומחוייבות.אישית וכלפי משפחת המוצא..
כאשר מערכת היחסים שלו סמביוטית עם אימו
את מקבלת עסקת חבילה-=.
1+1

יצירת גבולות ובניית קשר תלויה בקשר בינכם-
עלייך ראשית לעשות חושבים עם עצמך.
מה את רוצה?
איך?
ולשוחח עם החבר.
הצבת גבולות זה אתגר שאם לא תהיו שותפים בו
לא תעמדו מול תגובות האם והסיפור בפתיח ישוב.

בהצלחה

שנה טובה
אירית

למעלה