בעיה קלה מס' 10

LeCagot

New member
בעיה קלה מס' 10

תור שחור לשחק ולהרוג. כרגיל - תשובות לא בכותרת. בהצלחה.

imdark

New member
כן

זה סקי יופי ששמת לב למה אתם לא מנסים את הבעיות היותר קשות? מהפחד לטעות? זה דורש מעט יותר מחשבה אבל ההרגשה יותר טובה וגם תתחזקו מבעיות יותר קשות הרבה יותר אי אפשר להרוויח שום דבר בלי לסכן שום דבר תנסו לשבת כמה זמן ובסופו של דבר תגיעו לפתרון שלכם בין עם הוא נכון או לא זה לא ממש משנה הניסיון משפר את היכולת הטעות משאירה שריטה של כאב שיתמרן אותך להשתפר הניצחון ישאיר ביטחון אצמי שגם יתמרן לנסות שוב ברגע שאתם טועים תחפשו אחר מקור הטעות עוד כמה רמות תתחילו לקרוא ספרים וזה בכלל יוסיף כל כך להנאה מגו רק אחרי שתרגישו מה זה גו ברמה תוכלו באמת באמת להינות ממשחק ולהבין על מה הם מדברים בסדרה "איזה יקום? אין שום דבר מיוחד זה רק לשים אבנים על הלוח זה כלום אזבו אותכם" אחד מהדברים הראשונים שעברו לי בראש כשראתי היקרו בפעם הראשונה

בדרך כלל אני מנסה

ואפילו פותר את הבעיות הבינוניות ואם אף אחד לא פתר אותן עדיין אני גם שולח את הפיתרון אבל הפעם לא היה לי כוח...

כן האמת שזה לא נראה לי סקי

נראה לי סקי (בעקבות שלקגוט אמר לחשוב על זה שוב) זה קו לטובת השחור לפי מה שהבנתי

LeCagot

New member
|x| ../images/Emo10.gif

אם לבן עונה ב- A19 מתקבל קו. יש פתרון טוב יותר. ולשאלתך - כרגע זה סקי.

אממ ../images/Emo41.gif

שחור A19 לבן או בA18 שחורE17 לבן אוכל D19 שחור C19 היה לי קשה להסתכל על החידה ככה... :X מקווה שצדקתי..

LeCagot

New member
../images/Emo10.gif הפעם, היא חצי צודקת.

תבדוק טוב טוב אם זה באמת סקי

LeCagot

New member
חצי ../images/Emo127.gif ../images/Emo13.gif

הצעד הראשון הוא באמת A19, לבן עונה ב-E18, וזה נראה כמו סקי. אבל יש המשך לבעיה. אם תרצי - אני אעלה רמז.

גם

יצא לי קו A19 E18 A18 (אחרת נשאר בסקי או לבן חי) D19 B19 A19 קו עם יתרון לשחור זה מה שמצאתי בינתיים...

LeCagot

New member
בערך ../images/Emo127.gif ../images/Emo13.gif

הסבר בהודעה שלי למטה

../images/Emo152.gif../images/Emo181.gifהצלחתי מהלך!!!111אחד

שחור A19... לא? אני ממש מקווה שכן
עד שהצלחתי להבין שזה המהלך הנכון ><

LeCagot

New member
בערך ../images/Emo127.gif ../images/Emo13.gif

הסבר בהודעה שלי למטה

LeCagot

New member
תשובה לבעיה

אכן, A19 מוביל לסקי, ואם שחור משחק גם A18 אח"כ זה קו. המצב הזה נקרא "4 מעוקלים בפינה" (Bent 4 in th corner), ולפי החוקים היפניים, לבן מת. אני מצרף קובץ SGF שמסביר בדיוק את המצב. אחרי ההורדה של הקובץ, יש לשנות את הסיומת מ- TXT ל- SGF.

gloom

New member
אני חושב../images/Emo66.gif

שהפיתרון הכי טוב זה לשחק בE18 ואז ככה לא משנה מה עושה הלבן השחור אוכל אותו... אם זה לא נכון אפשר להסביר לי?

למעלה