בעיה קלה בכלכלה...

בנצ100

New member
מצטרפת לעידודים...

לאורך זמן, יותר זול לדעתי לשאוב מאשר לתת תחליף - כי זה מתחיל בביקור אצל חברות, פתאום בטעות תמצאי עבודה והופלה - תיעלמי ליותר זמן ואז תרצי אולי להפסיק להניק והנה - הוצאה שבועית של 80 שקל בקלילות... אני מסכימה שבריאותית זה חסר משמעות, ואני דוגמה מצוינת (לא ינקתי, וטפוטפוטפו אני מה-זה בריאה). אבל יעיל ובריא יותר, ודורש רק קצת להתגבר על מחסום פסיכולוגי. לא מאמינה שאני כותבת שכנועים כאלו... אבל הנה, לאן הידרדרתי...

ענתש

New member
וגם אני מצטרפת לעידודים.

זה לא כיף לשאוב אבל זה גם לא נורא... בעיקר כששואבים לפני ההנקה (כשיש הרבה חלב) כי אחרי שאיבה תינוק עוד יכול להוציא ארוחה מלאה מהשד, הפוך זה לא עובד. גם אני הסתדרתי עם נגה עם שאיבות והיא מעולם לא טעמה תחליף. למרות שהיא היתה המון עם סבתא שלה ואבא שלה וגם חזרתי לעבוד כשהיא היתה בת 5 חודשים. שווה לך ניסוי.

וגם אני מצטרפת למעודדות

לי מתאים לשאוב לא יוצא יקר והכי בריא. אני חוזרת לעבודה עוד שבועיים וגם מתכננת לשאוב. בינתים כל פעם שיצאתי השארתי שאוב בבקבוק. יש בקופ"ח כללית משאבות לרכישה במחירים של 270 לחשמלית ו170 לידנית. בהצלחה

ענתש

New member
עדיין הייתי מתיעצת ברופא !!

אולי שווה לנסות תחליף צמחי או משהו... דווקא אלרגיה לחלב יכולה להתבטא בכל מיני דברים כמו הקאות ודברים יותר חמורים (דימומים במערכת העיכול למשל) שלא נראים בהכרח (לא פריחה).

דבורה1

New member
בלי לקרוא את האחרים

קצרה בזמן, אבל חייבת להגיב לך. גם אופק ושביט עשו לי תרגילי הקאה כאלה. התברר שאופק כנראה רגיש למטרנה (הרגילה) ושביט לסימילאק. אז עשינו החלפות ולא נרשמו ארועים נוספים. דבר נוסף את הניסיונות בסוג התחליף כדאי לעשות ביום כשהילדה ענית יחסית כדי לבדוק את הרגישת. אנחנו עשינו בערב, בילנו אותו בניקוי כל הדברים שספגו "צליפה" ישירה וסיימנו בהתבוננות על הילדים משך כל הלילה (ממש טירונות). ממליצה לך לקחת דוגמאות של כמה חברות מטיפת חלב (בדרך כלל האחיות שם מחזיקות מלאי). אגב, שביט עד היום כשהיא מסכימה לאכול כמה טיפות מבקבוק אז זה רק מטרנה צימחי, למרות שבעיני זה מגעיל!!! זהו נגמרו התובנות. ~דבורה, שמה זה מתרגשת לענות לך בנושא תינוקת חדשה בניגוד לפעם האחרונה ששוחחנו~

ענתש

New member
וחייבת לספר שבגלל זה אני כל

הזמן מוצאת את נגה משחקת במדבקות של רמדיה/מטרנה/סימילאק, חובשת כובעים שלהם, מקשקשת על לוחות שנה או פיתקיות שלהם... אמא שלי עובדת בט"ח וכל הזמן מקבלת מהם כאלו דברים ובגלל שאסור לה להשאיר את זה בתחנה שלה ובגלל שהם מתעקשים לתת בכל זאת היא לוקחת הביתה. אני כל הזמן מזכירה לה שאני לא מסכימה שהבת שלי תסתובב כמו שלט פרסומת לתמ"ל אבל לא עוזר לי.

אסור. כי זה שידול להפסקת הנקה

מה שכן אפשר זה להצקשר לחברות השונוצ ולבקש דוגמיות. הם מאוד ישמחו לשלוח.

דבורה1

New member
נכון אסור אבל...

יש כי החברות מביאות וזה יושב שם בארון. מי שלא מבקשת לא מקבלחת זה הכלל. שווה לשאול לא? ואגב, גם אני מקבלת מחמותי מלא דברים של החברות (ולא רק דוגמיות תמל). לדבר אחד לא הסכמתי. היא הביאה לילדים את המובייל של חברת רמדיה עם האפרוחים מקרטון המסתובבים ומחקה את המילה רמדיה עם מדבקות. על זה כבר הטלתי וטו עשה לי רע לראות את האפרוח המפורסם מעל הראש של הילדים.

תמי ס

New member
דבורה

רק לגבי המשפט האחרון שלך, גם אני מתרגשת שאת עונה לי, אני זוכרת טוב טוב את שיחתנו האחרונה, זה היה כל כך מזמן, ואיזה הבדל...

פלגיה

New member
תמי, אני מחזקת את ידייך

זה טוב להרגיל את יהלי גם לתחליף חלב, וטוב לעשות את זה בהכנה מראש ולא ברגע האמת, וטוב לעשות את זה אחרי גיל 6 שבועות, כשההנקה כבר מבוססת. אז מה רע? שום דבר לא רע. הם תמיד שונאים את התחליף בפעם הראשונה (אחר כך הם מתקלקלים). סביר שיהלי הקיאה בגלל עודף אוכל. חכי כמה ימים ונסי שוב. לא עם 120 סמ"ק אלא עם 60 בלבד. תני למישהו אחר לתת במקומך (אם היא תריח את החלב שלך, היא בטוח לא תרצה) ושיהיה בהצלחה. גם אני לא מתכוונת לשאוב אלא לתת תחליף חלב כשאחזור לעבודה (עוד עשרה ימים. איך שהזמן טס) איפה קנית מטרנה בשקיות קטנות?

מעיןבר

New member
ממה שאני יודעת...

הקאה של תחליף על בסיס חלב פרה מעידה על אלרגיה. אני גם יודעת שהאחיינית שלי אושפזה בגלל זה. צריך לזכור שבחשיפות נוספות האלרגיה עלולה להחמיר ולכן לדעתי עדיף לסגת כרגע מרעיון התמ"ל החלבי. מה שנשאר כאופציה זה לשאוב או תמ"ל צמחי... קחי בחשבון ש- 30% מהילדים שאלרגיים לחלב אלרגיים גם לסויה

תמי ס

New member
תודה לכולכן

לקחתי לתשומת ליבי את כל תגובותיכן. אני לא מעוניינת לשאוב, מאמינה בזה שבקבוק מידי פעם זה לא נורא. בינתיים עשיתי הפסקה של יומיים ומחר אנסה שוב עם כמות קטנה בשעות הבוקר, אני אנסה מחר לקפוץ לטיפת חלב, אולי בכל זאת הם מחזיקים דוגמיות של תמ"ל. קצת מפחיד אותי מה שמעיין כתבה, אבל נראה לי קצת מוגזם שאחליט על אלרגיה אחרי האכלה אחת והקאה אחת, מצד שני ממש לא בא לי על הקאה נוספת ותופעות אלרגיות... מקווה שזה אכן היה עודף האכלה וזה לא יחזור, אעדכן כנראה מחר בלילה.

מעין צודקת

אם זו אלרגיה, בפעם הבאה זה עלול להיות גרוע יותר. העניין הוא שצריך לעשות אבחנה מבדלת: האם זו הייתה "הקאת עומס" או "הקאת אלרגיה". מכיוון שיש בסיס טוב להניח שזה היה עומס, צריך לנסות שוב, אבל בזהירות: כמות קטנה ובבוקר, כדי שיהיה את כל היום לרוץ לרופא אם חלילה צריך. ואם זו אכן רגישות לחלב, הרי זו ברכה כפולה ומכופלת שאת מניקה. אם לא הייתי חושבת שתאשימי אותי במיני סטיות משונות, וממילא אני מניחה שתרתעי מן הרעיון, דעי לך שבשמחה אהייה מוכנה לשאוב עבור הגברת. בהצלחה!

תמי ס

New member
טוב ../images/Emo4.gif

קצת נלחצתי... לא ניסיתי הבוקר שוב כי פחדתי שתגיע אלרגיה ותופעותיה היום כי יש לנו הופעה של הבלט של תאי, הניסיון החגיגי נדחה למחר. קפצתי לטיפת חלב וקיבלתי דוגמית של סימילק חלבי (צמחי אין להם כרגע). פילפילה, אני מאשימה אותך בסטיות משונות בלי קשר להצעתך הנדיבה... תודה בכל מקרה על ההצעה.

למעלה