בעיה קלה בכלכלה...

תמי ס

New member
בעיה קלה בכלכלה...

לא יודעת אם אקבל כאן תשובה לבעייתי אבל החלטתי בכל זאת להעלות אותה. יהלי כמעט בת חודשיים (בעוד שבוע). החלטתי שאני רוצה לנסות להרגיל אותה לבקבוק על מנת שאוכל להשאיר אותה עם אב'שלה מפעם לפעם. אתמול אחה"צ ניסינו לראשונה, הכנתי בקבוק של תחליף (אני לא רוצה לשאוב) וכל המשפחה התיישבה בסלון לחזות בפלא. הניסיון הסתיים בהעווית תיעוב של הקטנה וצחוק מתגלגל של אחיה ואחותה. וכך במשך כשעתיים כל פעם שהיא נתנה קריאת "אוכל" ניסינו לדחוף לה את הבקבוק במקום ציץ. בסופו של דבר מתוך יאוש היא סיימה את הכמות המזערית שהקצבנו לעניין (120 מ"ל) ולקינוח נתתי לה ציץ כאות הערכה על התנהגות טובה
. בערב אחרי אמבטיה וארוחת ציץ נוספת היא הושכבה לישון ואנחנו הסתובבנו גאים כטווסים על כך שהצלחנו והיא הסכימה לאכול מבקבוק. בדמיוני כבר ראיתי את עצמי נפגשת עם חברות בלעדיה. לאחר כשעה היא התעוררה וביקשה לאכול שוב (לא נדיר במחוזותינו) התחלתי להניק אותה ופתאום היא החלה להקיא, הקיאה והקיאה (ללא בכי) וכשסיימה נשארה רגועה וערה... אחרי כשעה נרדמה שוב והלילה המשיך כרגיל (כרגיל זה אומר להתעורר כל שעתיים-שלוש, לינוק ולחזור לישון) גם הבוקר היא התעוררה רגיל, ינקה, שיחקה וחזרה לישון. מה אני עושה עכשיו? מנסה הערב שוב? האם זה מקרי או שהיא פשוט לא סובלת את התחליף? אני כל כך רוצה את האופציה להשאיר אותה לפעמים בלעדיי.

ורד13

New member
אני אנסה.

120 סמ"ק זו לא כמות מזערית. זו בדיוק הכמות שדריה אוכלת כל שעתיים שלוש ביום, כשבלילה היא לא אוכלת כלל. החישוב הוא - לכמות אוכל יומית בסביבות 150 *משקל התינוק. מה שכן יתכן שהיא דוקא אכלה מהבקבוק כמות מכובדת בסופו של דבר. כשינקה כעבור שעה הוסיפה לכמות זו כמות נוספת (כשבטח הזרם היה יותר חזק בגלל ההפרש בהנקות, ואז פלטה- הכל. כמקובל. מעודף מקום. הייתי ממשיכה לנסות. אבל אחרי כמות כזו הייתי מקצרת את ההנקה הבאה. יצאתי מובנת? ד.א. מה נתת?

ורד, היא לא אוכלת בלילה../images/Emo35.gif

לא רעבה
המופלטה הבלסן (וכל מי שראתה אותו ראתה שהוא נ-ו-ר-א שמן) אוכל בלילה עדיין. והיום, נכון לעכשיו אכל כבר 4 ארוחות בוקר: יניקת בוקר סביב שבע וחצי (אם לא נספור את זאת של 5 ועשרים), ביצה מקושקשת עם הגומבוץ סביב 8 בבוקר, יניקת "מבקרים את סבתא בדרך לגן" בשעה 9 ואת ארוחת הבוקר של הגן בתשע ורבע (פרוסה עם חומוס ועגבניה)

Tנקר בל

New member
זה בגלל שכל מי שהייתה במפגש ראתה שה

שהוא נ-ו-ר-א עצלן. בכלל לא פעיל. ממש בקושי זז.

../images/Emo6.gif אכן, אות ומופת לעצלני העולם

וזה הבחור שאחות טיפת חלב שאלה עליו בגיל שנה ושבעה חודשים: "את בטוחה שאת לא נותנת לו מעט מידי אוכל
" מובן שהיא המליצה להוסיף לו דייסה. אישית, הוא מעדיף לרדת על שני שיפודי פרגית.

ורד13

New member
לא אוכלת בלילה.

בקבוק אחרון בשמונה בערב. בקבוק ראשון בשבע בבוקר. תשאלי איך זה קרה? יש לי איזו חברה, פילה כזו, לא משו בתור חברה, לא מעירה אותי בבוקר של המפגש (לדוגמא) אבל שופעת עיצות טובות. בזכותה - דריה בעשר בבוקר עושה אמבטיית מלטונין, אובלת במשך היום כל שעתיים שלוש, ומשעות אחרי הצהריים עוברת סדרת חינוך נוסח קלאב מד. שירים, ריקודים, רדיפה אחרי הכלבה, קפיצות על המיטות - הכל כדי שלא תישן. טיול משובח בין הערביים בעגלה, ע"מ להרגע מהטראומה של הצהריים - ולערב היא מגיעה כל כך עייפה שאין לה כח להתעורר בלילה לכלום.. ועל זה אמר הרופא אתמול - "תלכי לבית כנסת ותדליקי נר לתודה". ד.א. לבכייתי למה היא לא מחייכת הוא ענה - "בטח היא מחייכת כשאת לא מסתכלת.. " רוצה את הטלפון שלו? נראה לי אתם מתאימים.

תביאי, תביאי, אני מחפשת רופא.

הוא יד ראשונה (מרופא)
משומש במצב טוב
האמת, אני מסתפקת (בשמחה) בכירורג המחשבים שלי. אני לא אתפלא אם היא מחייכת לזרים ברחוב אבל מחרימה אותך... באמת תדליקי נרות בבית הכנסת. תבקשי גם עלי באותה הזדמנות (מה מה
חסר לך מה לבקש עלי
הכל הולך, בקשות על אמהות, אחיות, שנת לילה ועוד). בהזדמנות זו מודיעה חגיגית: מרפי לא קיבל אשרת כניסה לפורום (הוא דווקא ביקש) אז מותר לגלות שילדים ישנים לילה רצוף. אישית, לי אין מה לספר בנושא
חברה מדהימה יש לך (אם כי לא ממש תפקודית) הלוואי עלי חברה כזו. סתם סתם, יש לי חברות נפלאות. לא מחליפה אפאחת מהן.

כנ"ל, גם אצלי האפרוחים ../images/Emo1.gif בלילה

בקבוק אחרון ב 2230 מתוך שינה... (כן, אני יודעת שזה לא חינוכי, אבל אני רוצה לישון בלילה). בקבוק ראשון, האפרוח ב 0630 והאפרוחית ב 0600. הם אוכלים במשך היום כל שלוש שעות. בערב בקבוק אחרי האמבטיה בסביבות 1900, ואז מתחילה שנת הלילה. טפו טפו טפו
. בטח, הלילה אני כבר אקום
.

קטיה 007

New member
בנות אני מבקשת כל יום שירשור שכזה

כי נראה לי שדיה מציצה לכאן לפעמים ובתור פיצוי היא ישנה 6 שעות רצוף

רק דיברתי... הלילה היה סיוט

הם התעוררו בתורנות כל שעה אחרי 02:00. בקיצור, הילדים שלי מכוערים, טפשים, אוכלים וישנים רע מאוד
.

תמי ס

New member
נו זוהרה, זה היה ברור

לא סיפרו לך שאסור להגיד דברים כאלה? חוק מס' 1 בגידול ילדים: לא לספר שהם ישנים בלילה, זה גורם להם מייד להפסיק. מקווה שהלילה הם יחזרו לדפוס הנפלא שהורגלתם בו.

טאניוש

New member
לאון לא אוכל בלילה מגיל חודשיים

זה לא אומר שהוא לא מתעורר בלילה כמובן. בקבוק אחרון ב-8 בערב אחרי אמבטיה, ראשון- 6 וחצי בבוקר. קראתי איפשהו שמגיל 4 חודשים אין צורך ממשי לאכול בלילה. וכמובן לא בגיל המופלג של מופלטה
.

תמי ס

New member
ורד

את צודקת, 120 זו לא כמות מזערית, העניין הוא שלקח לה מעל שעה לגמור את זה... (בשלוש פעמים). לגבי חישוב יומי, אני לא יכולה לחשב כי את כל ארוחותיה היא אוכלת מהציץ ועליו אין סימני מידות... ההנקות שאחרי היו מאד מאד קצרות (מה שקרוי בעברית "שלוקיה" או בפי בן זוגי "קצת קינוח"). נתתי מטרנה, קניתי את זו שמחולקת לשקיות (רק למטרנה יש את זה) כי הבנתי שעדיף לא להשתמש בקופסא מעל 20 יום מפתיחתה וכיוון שזו לא אמורה להיות תזונתה היום יומית אלא רק במקרה שאני לא זמינה היה לי חבל לקנות קופסא ולזרוק.

איך היא היום../images/Emo35.gif

יש פריחה
משהו
אם לא, סביר שזו לא אלרגיה, אלא תגובה לאכילת יתר. 120 CC זה בהחלט לא מעט, זו ארוחה שלמה. איזה תחליף נתת
איך הקקי?| אם אינך צפויה לעזוב אותה עם אביה ממש בימים הקרובים, הייתי נותנת לה יום יומיים חופש ואז מנסה שוב. ואם יורשה לי (ויורשה לי) הרשי לי לשבח אותה על העדפותיה הקולינאריות. צודקת.

טאניוש

New member
מותר לתקן? (חוצפנית אני ../images/Emo12.gif)

הקאות בהחלט יכולות להעיד על רגישות לסוג אוכל, לא חייב להיות פריחה. לאון הקיא מויטמינים...

נכון, צודקת

את בכלל לא חוצפנית. לשמחתי, אין לי נסיון בזה, אבל אני חושבת (אולי טועה. יש רופאה בקהל?) שאם זו הייתה רגישות היא הייתה מקיאה שוב או שהיו מתפתחים סימנים נוספים (או גם וגם). בכל אופן, פתרון לתעלומה הזו יהיה רק אחרי הפעםם הבאה שהיא תוכל (במיוחד אם לא תינק מיד אחר כך) ואז נוכל לדעת אם זו רגישות או סתם "חזרזרת מצוייה". החדש לרגישות (או סתם לאי נוחות של הקיבה במפגש עם אוכל חדש) הוא זה שגרם לי להמליץ על מנוחה של יום יומיים.

תמי ס

New member
פילפילה

היום היא רגילה לחלוטין. אין פריחה ושום תופעה אחרת, יונקת רגיל, ערה רגיל, ישנה רגיל. לגבי הכמות - ראי תשובתי לורד. הקקי כמו של יונקת, צהוב חרדלי נוזלי כרגיל, כאילו לא בא טעם מטרנה לפיה... לגבי העדפותיה הקולינריות את צודקת שהיא צודקת, אבל כמו שאת יודעת אני זקוקה מאד לאפשרות להשאירה עם אביה ממש בקרוב. דין מנסה בכל הזדמנות לשכנע אותי לחלוב
, הסברתי לו שקוראים לזה לשאוב (אנחנו לא ברפת) והוא אומר שזה אותו דבר... הילד מבועת מסיפור רמדיה שהיה ונורא פוחד עליה, הסברתי לו שאין חשש כי עיקר תזונתה בהנקה, נראה לי שהוא פשוט רוצה לראות אותי שואבת

אמרתי לך שהילד גאון!

צודק גם עקרונית וגם בעברית. והוא לא חייב לראות, את יכולה לעשות זאת בחדרי חדרים. כשהסופגניה נולדה לא הייתה לי משאבה וכסטודנטית פחדתי להשקיע הון במשאבה ושהיא לא תעשה את העבודה, אז חלבתי (כל יום!) וזה היה יעיל מאוד. אני מבינה את תחושת חוסר הנוחות, אבל אולי שווה לנסות להתגבר על המחסום הראשוני ולראות אם זה הולך לך (נסי בבוקר, כשיש שפע חלב, בהתחלה נסי מעל קערית מעוקרת, אם תשתכללי, תוכלי ישר לצלוף לתוך בקבוק). אפשרות נוספת: יש לי את המיני אלקטריק של מדלה, את מוזמנת לקחת אותה. אפשר לגשת איתה לחברה (בהרצליה פיתוח, די קל"ב) ויש להם שירות מצויין של ניקוי והחלפת חלקים. השרות ממש בזול (ועלי!) אם את רוצה, רק בקשי. ואחרי כל זה, באמת לא נוראה שהיא תקבל גם תמ"ל. ואגב, אמנם המטרנה באה לפיה, אבל כנראה שלא עברה לאורך כל "הצינוקות המקובלים"

למעלה