בעיה קטנה.....

בעיה קטנה.....

מה עושים שהחבר רוצה שכל יום שישי תבואי לישון אצלו ואת רוצה לעשות דברים אחרים כמו לצאת לבית קפה וכו......... והוא קבוע כל שבוע אותו הדבר.... את נהנת להיות איתו אבל לא רוצה שזה יהיה משהו שגרתי בכל שבוע אותו הדבר.... לי זה לא כל כך נוח והוא לא מבין.... אני טועה?? מה היתם עושים במקומי?

free soul

New member
צרות עשירים..

יש בנות שמתחננות שהחברים שלהן יזמינו אותן לבית בשישי.. אבל, מעדיפים לצאת עם החברים שלהם למועדונים. אני במקומך הולכת אליו, אפשר לצאת גם ביום חמישי, מה הבעיה?

גם צרות של עשירים הן צרות!

מצחיק שאיך שמישהו כותב משהו שהוא לא - בגדו בי, רמסו אותי, דרכו עלי, העליבו אותי, לא מתייחסים אלי, לא אוהבים אותי, אין לי חברים, אין לי חבר - אז ישר מדובר ב"צרות של עשירים". אני יודעת שהכוונות שלך היו טובות אבל לדעתי זו הערה לא לעניין וגם לא נכונה. חבר שלה לא מבין אותה וזה בטוח מתסכל וזה מראה שיש להם סדר עדיפויות שונה. עכשיו זה גורם לה חוסר נוחות, בעתיד זה יגרום למריבות. זה דבר שצריך לדבר עליו ולנסות לפתור אותו בין אם זה צרות של עשירים ובין אם לא! ולכותבת ההודעה הראשית - אולי חבר שלך טיפוס של בית אבל את עדיין יכולה לשכנע אותו אחרת - תעשי לו כיף בימי שישי, תיזמי דברים ותראי לו שאפשר לבלות את השישי בכיף מחוץ לבית, וכמובן תנסי להסביר לו שזו לא סתם גחמה שלך אלא שזה באמת מפריע לך ושיעשה מאמץ ללכת לקראתך, למשל שבועיים בבית שבוע בחוץ. חוץ מזה כמובן שאת יכולה ללכת את לקראתו - תצאו באמצע השבוע ואת סוף השבוע תשאירו להתפנקות אצלו - זו פשרה מצד שניכם. גם יכול להיות שהוא סתם טיפוס עצלן ואף פעם אין לו כוח אבל אם תראי לו שגם את שותפה לקבלת ההחלטות בעניין מה עושים ביום שישי אז לא תהיה לו הרבה ברירה לקבל גם את דעתך וליישם אותה מדי פעם. מתפשרים אין מה לעשות - לפעמים עושים דברים גם כשלא ממש רוצים, כי אין פתרון אחר ורוצים לעשות טוב לבן הזוג. וגם יכול להיות שהוא פשוט עייף בסוף שבוע כי הוא עובד קשה במשך השבוע אז לגיטימי, אני באופן אישי יכולה להזדהות עם זה ובעיני להישאר שישי בבית עם החבר ולהתפנק זה ההיי-לייט של השבוע שלי. אולי תוכלי להתרגל לזה, שגרה זה לא בהכרח דבר רע. ואת יכולה גם כמובן לצאת עם חברות שלך ולא לבוא אליו... ובעיקר את יכולה פשוט להסביר לו שוב ושוב את העניין שזה מפריע לך ושלא יקח את זה כמובן מאליו שאת באה אליו כל שישי. הוא גם צריך להתאמץ בשביל הצרכים שלך ותנסו לפתור את זה בדיוק כמו כל מחלוקת אחרת שיש ביניכם. בכל אופן זו נראית לי בעיה ברת פתרון, פשוט תלבנו את העניינים, תציבי בפניו עובדות ותקבעו מסקנות...

A d i 23

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif לגביי הפיסקה הראשונה..

גם לי זה צורם בכל פעם שמישהי/ו מעלים בעיה הקשורה בזוגיות שלהם, תמיד יש מישהי שתקפוץ ותגיב "צרות של עשירים" במקום להתייחס לגוף הבעיה ולענות עניינית. חבר'ה, אין כל קשר בין הדברים, אלו ממש לא צרות של עשירים ! זה נושא שמפריע לה והיא בחרה להעלות אותו כאן ולהתייעץ.. זה שיש לה בן זוג לא אומר שהיא צריכה לשתוק ולהגיד "העיקר שיש לי חבר, כי יש כאלו שאין להן" איזה מן דבר זה ?? גם לדעתי התגובות הללו הן לא לעניין.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אף פעם לא הבנתי את המושג "צרות של עשירים". אם יש לך חבר, תסתמי? אסור לבקש עצות שלא קשורות בנפרדנו/אני רוצה חבר/הוא בגד בי.

נו באמת!!!

שבי ותשוחחי איתו על זה,תגידי לו מה את מצפה שתעשו בימי שישי ושלא מתאים לך לישון אצלו. או מקסימום תבלו יחד בבית..מה רע? ממש צרות של עשירים..שאלה יהיו הדאגות שלך..

מה היא צריכה לראות?../images/Emo3.gif

שתיכן תמיד אומרות "צרות של עשירים" על בעיות מהסוג הזה.. גם למי שיש חבר, מותן להתלונן על דברים, אתן יודעות...

כי זה אכן כך.

זה מתאים להגדרה "צרות של עשירים",וזה לא נאמר על מנת לעקוץ או לפגוע חלילה..אלא כי אלו הן בעיות באמת באמת שטותיות וקלות בתוך קשר..ישנם מיקרים גרועים יותר המובילים לפרידה. עובדה שהכותבת סידרה את המצב עם בן זוגה והכל יפה ופורח עד עצם היום הזה...

elena20

New member
לדעתך זה שטויות ולדעתה לא, כי

עובדה שהיא מוטרדת מזה, זה שיש למישהי בן זוג, לא אומר שאין בעיות וכל בעיה הופכת להיות שולית,כי העיקר ש "יש לה מישהו".

אוי נו,

די עם העניין של לחשוב שאם אומרים "צרות של עשירים" אז זה רק בגלל שיש למישהי מישהו..זה ממש לא ככה,הכוונה הייתה שזו בעיה קטנה יחסית ויש ואפשר לגשר עליה ולפתור אותה. חוצמזה,שכל אחד יגיד את דעתו וזהו,וחלאס כבר להתנגח בדעות של אחרים.

ההודעה שלי ממש *לא* הייתה מתנגחת

להתחיל הודעה עם "אוי נו" זה מתנגח להתחיל הודעה עם "צרות של עשירים" זה מתנגח זה ברור שיש צרות גדולות מאלה בעולם אבל בסופו של דבר כל אחד נושא על כתפיו את הצרות שלו והן יכולות להיות כבדות מאד לפעמים גם אם נראה לך "שזו בעיה קטנה יחסית ויש ואפשר לגשר עליה ולפתור אותה", אז כדאי לכבד אותן גם אם מי שכתב את ההודעה הוא לא צולע, לבקן ורווק. לגיטימי לחלוטין לנסות לגרום לבן אדם לקחת דברים בפרופורציות, להראות לו שזה לא כ"כ נורא, שיש תקווה, שיש דרך לפתור את הדברים, שיתאפס על עצמו...לגיטמי! זה תפקידנו פה, לא? אבל לא לבטל, לא לזלזל ולא לשפוט איזה מקרה קל ואיזה חמור... זו הייתה הערה לתשומת לבכן כי כנראה זה צורם, ולא לשם התנגחות, אז אנא כבדי זאת

מה הקשר,

קודם כל,ההודעה שלי לא הייתה מכוונת אלייך. דבר שני,שוב,זה שאמרתי "צרות של עשירים" לא אומר שהתכוונתי למשהו רע וזה בטח לא מתנגח.. ציינתי כבר שזכותו של כל אחד לכתוב פה מה שהוא חושב...וכן מכבדים זאת. מעבר לכך,כן יש דברים הרבה יותר קשים לפתרון במערכת יחסים,ואם היא בחרה לשתף בבעיה הזו שיבושם לה..לא פוסלים חלילה,רק שההערה ניתנה ברוח טובה ולא צריך להתנגח תמיד במי שאומר "צרות של עשירים".. תודה.

אל תתוכחו.........

זה לא העליב אותי שאמרו צרות של עשירים.... ובסה"כ רציתי עצה ולא להתלונן שרע לי, אני יקח את זה בתור מחמאה שאני עשירה
ושוב באמת המון תודה על העצות התגובות ואיכפתיות!!!

A d i 23

New member
זו בדיוק הנקודה..

שאני יודעת שלא באת לספר שרע לך אלא באת להתייעץ.. וזו זכותך ! אני לא אוהבת את הטון של המשפט הזה "צרות של עשירים" יש בו טון מזלזל.. וזה לא לעניין לדעתי ! שיהיה לך סופ"ש נפלא ומקווה שיהיה לכם מעניין הערב
"יום שישי את יודעת.. יש בעיר מסיבה"
<בנזין>

אולי כך זה נשמע...

אך מה שמאחוריו הינו בעל חיוך וכוונה טובה וידידותית. אנני מבינה מה יש פה להתנפח..הרי הבהרתי מההתחלה שהכל נאמר באופן טוב וחלילה לא על מנת לעקוץ.. זכותו של כל אחד להביע דעתו כל עוד זה מקובל ולא בוטה. הנקודה העיקרית פה שהכותבת מרוצה ולא ניפגעה או משהו,אם הכל בסדר מבחינתה..אז מה עניינם של האחרים? קחו בקלות וחייכו זה בריא!

למעלה