בעיה קטנה

ofribecker

New member
קצת מהנסיון ארוך השנים שלי

לאהוד קבוצה, על אמת יכול לקרות רק אם זה בא מהלב ולאורך זמן. 33 שנים שאני מודע לספורט הזה שנקרא פוטבול ו 33 שנים שלא בחרתי בהן קבוצת NFL לאהוד. למה? כי אני אוהד רק את מישיגן וולברינס, ולא מצליח להתחבר לאהדה של אף קבוצה ב NFL, ולא בגלל שאין אחת כזאת שמוצדק לאהוד אותה, להיפך. כל קבוצה היא ראויה. זה פשוט לא בא, בגלל שהלב לא שם. ניסיתי פעם לאהוד את גרין ביי (אולי בשל הצבעים היחסית קרובים לצבעי מישיגן) אבל מהר מאוד הבנתי שאני לא ממש עצוב כשהם מפסידים לקבוצה אחרת כשזו משחקת יפה. ניסיתי לאהוד את בולטימור, לאחר שראיתי אותם, בבולטימור עם עוד 200 אוהדים מוטרפים, בפאב, מנצחים בסופרבול את הג'יינטס. ניסיתי, אבל זה לא זה. אהדה אמיתית תוכל לפתח אם תגור תקופה מסוימת בארה"ב ותלך למשחקים של הקבוצה המקומית, תשמח ותתאכזב יחד עם הקהל וכו' וכו'... ועכשיו קצת לפרקטיקה שלך: בנגלס או קולטס? אתה רוצה להיות אוהד מתוסכל? לך על הבנגלס. כי הם יחטפו חבטות פה ושם וזה לא ממש נעים... אתה רוצה מתח? פרפרים? משחקים צמודים? אולי סופרבול? משחק מסירות מדהים? קווטרבק קר מזג אבל מספר אחד בליגה? לא צריך לומר יותר... לדעתי תתחיל עם הקולטס ותראה אם אתה מצליח להתאהב.

FootballFan1

New member
אני מבין אותך

האמת, שגם אני רציתי שזה יבוא ככה. אבל כמו שרשמתי בהודעות הראשונות, פשוט לא מצאתי. והלוואי שזה יבוא ככה אבל זה לא. אני לא עומד לגור בארה"ב בזמן הקרוב וגם לא ללכת למשחק. ויש לי הרגשה שגם לי תהיה אהדה ועידוד 'מזויף'. אז בעיקרון הבנתי שאין לי כל-כך מה לעשות אלא לראות משחקים ופשוט להידבק קצת יותר לאיזה קבוצה ואני יידבק לקולטס.. חבל, אבל לא סוף-העולם. תודה על העזרה. **ד"א למה אתה מתכוון ב"קר-מזג"?

erantal2000

New member
אי אפשר לבחור קבוצה בלי לראות אותה.

למרות שאני מסכים עם דודי שהבנגלס עדיפים על הקולטס, בסופו של דבר אהדה זה דבר שמגיע מהלב. פשוט תשב ותצפה במשחקים ותראה לאן הלב שלך נוטה. עם השנים גם מפתחים העדפות בקשר לכל הקבוצות - לא משנה איזה משחק אני אראה, תמיד תהיה קבוצה אחת שאני אעדיף שתנצח. כמובן שאתה מגלה עם השנים שיש קבוצות שאתה לא סובל במיוחד. השיקולים הם אין סופיים - שחקנים שאתה מפתח סימפטיה (או שנאה) כלפיהם, מאמנים, שחקנים שהימרת עליהם במשחקי פנטזי... או סתם אהדה לעיר עצמה. אני באופן אישי נחשפתי לפוטבול דרך אח שלי שגר בשארלוט ובגלל זה אני אוהד של הפנתרס. שורה תחתונה: אל תסמן את המטרה לפני הזמן. תקבל החלטות בסוף העונה.

FootballFan1

New member
אז כניראה שאני יבלה את הליגה לבד..

בלבד אני מתכוון בלי קבוצה לאהוד.. אני אצטרך ללמוד מהליגה של השנה את כל העדפות שלי.ממש מעצבן וחבל אבל הבנתי, לא נורא . תודה על כל העזרה.

למעלה