בעיה קטנה..

בעיה קטנה..

אני מצאתי את הפורום הזה במקרה ותוכן ההודעה אני מקווה שהוא קשור לנושא של הפורום הבעיה שלי היא כזאת: יש לי חברה שמגיל 3 אנחנו ביחד לצורך העניין נקרא לה דנה אנחנו לא למדנו ביחד בביה''ס ובחטיבה אנחנו למדנו יחד בתחילת כתה ז' היינו חברות ואז לאט לאט התנתקנו אחת מהשנייה ובכתה ח' הייתי כזאת תמימה ושקטה כזאת והייתה לה חברה שמכתה ג' הם היו ביחד ולה לצורך העניין נקרא בשם מור ומה שקרה היה דבר כזה הן היו מנצלות אותי וצוחקות עליי ואני הייתי נגררת ולקראת סוף השנה אני ומור התידדנו והפכנו להיות חברות מאוד קרובות וטובות ודנה הייתה עוד בקטע של להציק לי ולנצל אותי ולרדת עליי וכל זה.. וחוץ מזה גם בשביל שמור לא תהיה חברה טובה שלי דנה תמיד הייתה מבקשת ממנה שלא תהיה חברה שלי כי כאילו בגללי הן מתרחקות ואמרה לה שאני מסכסכת ביניהן וכל זה השנה אנחנו כבר ט'- ובכתה יצא לי שם של עבד שלה שכאילו היא מנצלת אותי ואני נותנת לה אז לאט לאט קיבלתי שכל ועכשיו הבנתי שאני לא צריכה לוותר לה והתחלתי לענות לה...ומור הייתה תמיד מספרת לי כל מה שדנה לוקחת לי ועושה לי מאחורי הגב שאני אדע מה קורה ואני אהיה מעודכנת בכל מה שהיא עושה לי והמצב הוא עכשיו כזה: לפני כמה ימים דיברתי אם דנה בטלפון ואמרתי לה שנמאס ל לשתוק לה ואני יודעת מה היא עושה לי מאחורי הגב אבל..לא סיפרתי לה שמור מספרת לי כל דבר שקורה...וכנראה היא חיברה אחד ועוד אחד והלכה ורבה אם מור על זה ושהיא מספרת לי הכל ואז לא יודעת איך הן השלימו וכאילו דנה הכניסה למור לראש שאני מסכסת ביניהן ושלא כדאי שהן יהיו חברת שלי אז עכשיו שתיהן לא מדברות איתי ואני רוצה להשלים אם מור כי היא באמת הייתה חברה אמיתית וטובה שלי ואני לא יודעת איך להתקרב אליה בחזרה ולדבר איתה כי מור כל הזמן אם דנה אני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות אז אם אתם יכולים בבקשה תעזרו לי... אם אתם יולים תציעו לי איך אני יכולה להתקרה למור בחזרה מבלי שהיא תחשוב שאני מנסה לסכסך בינה לבין דנה כי זה ממש לא נכון (להפך כל פעם שהם רבו אני זאת שהלכה והשלימה ביניהן) בתודה מראש...

אמממ... הייי..

הייתי ממליצה לך , לתת תקופת צינון לשלושתיכן. בזמן הזה למצוא לך חברות חדשות ... כשמור תראה שאין לך אינטרס יותר "לסכסך" (לא אמרתי שסיכסכת רק נתתי את ההגדרה שלך) היא תסכים לדבר איתך שוב. בכל אופן , אל תהיי לבד בכיתה , תכירי בנות חדשות . אל תהיי סגורה בתוך הקונכיה שלך ... בנוגע לדנה, יש משפט שאומר "בשביל להחליש את האויב שלך , תראה לו שאתה לצידו" . כלומר להפוך אותה לחברה. אבל איזו חברה? מהיום , שפשוט לא יהיה לך אכפת מה היא עושה או אומרת. תתנתקי מזה, אל תעסיקי את הראש שלך בזה.... אל תתני למור לספר לך את זה.... לדעתי "ככל שנוברים בחרא יותר , ככה הוא מסריח יותר " לדעתי , כאשר דנה תבין שאת לא שמה על מה שהיא אומרת , ואת שם בזכות עצמך ולא בזכות הצל שהיא מציירת לך , רק אז תוכלי באמת לגלות , שחברות כאלה שוות אחת את השניה, ואת שווה חברות טובות יותר . מור יכולה להשתיק את דנה כאשר היא מתחילה לדבר מאחורי הגב שלך . זה לא חברי לתת לה להשפיל אותך , ואז לבוא לספר לך... היא ערפד האנרגיות שלך , לא דנה.

ת מ ו ז

New member
מסכימה אם קרן....

תתרחקי משניהם קצת.. היא לא רוצה לדבסר איתך אז שלא תדבר. אל תראי לה שאת זקוקה לה באופן נואש. זו הזדמנות טובה לפתח קשרים אם אנשים אחרים. ותדעי לך שמה שלא הורג מכשל והכל לטובה!!!! את תיראי... בסוף הכל יבוא לטובתך
בהצלחה!

sh53

New member
../images/Emo10.gif

אני חושבת שמור גם "השפחה" של דנה וגם היא מנצלת אותה ומנהלת לה את החיים, כי אני בטוחה שמור לא הכי שמחה ליד דנה ויודעת איזה סוג של אדם היא, ובטח בגלל זה היא סיפרה לך עליה ועל מה שהיא אומרת לך מאחורי הגב. אם החברות של מור כל כך חשובה לך, את יכולה: א. לומר לה שאם היא מסתובבת עם מישהי בסגנון של דנה, זה יוצר לה שם רע. ב. לשאול אותה אם היא חלשת אופי עכשיו בחייה ובגלל זה נשארת איתה, ואז להציע לה תמיכה איך להתפטר מהדבר הזה שנקרא דנה (אולי היא גם סובלת ממנה, אבל אין לה את הכוחות להתמודד עם דנה, ואז להציע לה עזרה, תמיכה וכתף לבכות עליה כשצריך). כמובן אני ממליצה לך להוסיף לך לרשימת החברות שלך בנות ולא להשען רק על מור, כי גם אם מור תהיה חברה שלך, יהיו לה עיסוקים אחרים וזה תמיד טוב שיש יותר מחברה אחת.

תודה רבה על התגובות שלכם ו..

אתם באמת עזרתם לי למצוא מה לעשות החלטתי להראות לה באמת שאני לא צריכה אותה (את מור) והבנתי שבאמת היא כמו פודל שלה כי זו לא פעם ראשונה שמור עוזבת חברה לטובת דנה כי כל פעם שמור מתחחברת אם מישהי חדשה אז דנה אומרת לה שהיא מסכסכת ומור הולכת ואומרת לאותה אחת שהיא לא רוצה להיות חברה שלה רק בשביל לשמור על החברות שלה אם דנה בכל אופן תודה רבה על התגובות שלכם עזרתם לי מאוד

למעלה