בעיה קטנה עלי מעיקה...

ננסק

New member
לא חסרות תאוריות דומות

אני דווקא הולך על הסברים חברתיים/סביבתיים, ומעדיף להתרחק מהסוציו-ביולוגיה, שמטילה את האחריות על חלקים נרחבים מההתנהגות שלנו בצרכים השרדותיים עתיקים. אנחנו לא יודעים איך הילד שהרג חתולים גדל, ואיך התנהגו אליו ההורים והסביבה. אנחנו לא יודעים איך כל זה התנגש עם הגנים קובעי ההתנהגות שלו (ובאלו אני כן מאמין, ולמיטב ידיעתי הוכח כי ישנם גנים המשפיעים על התנהגות). לכן אנחנו גם לא יודעים למה הוא מסתובב והורג חתולים. אבל חוסר הידיעה שלנו לפרטים לא אומרת שהם לא קיימים. עצם העובדה שהרג חתולים על ידי ילדים *אינו* תופעה חד-פעמית אלא מתרחש מדי פעם בפעם בחברה המערבית, מעיד על גורם משותף. זוהי כבר חשיבה מדעית, ואי אפשר לעצור כאן ולהגיד "אה, והגורם המשותף הוא רוע", כי כאן הפסקת לחשוב מדעית. אם כבר מדעית, אז עד הסוף בבקשה.

ננסק

New member
לא, לא קיים

ההסבר הפילוסופי: אין רוע, כי על מנת שיהיו ערכי מוסר מוחלטים כלשהם, חייב להיות גורם אובייקטיבי שלפיו הם נקבעו. הגורם הזה לא יכול להיות החברה האנושית, בגלל שלכל חברה יש ערכים מוסריים שונים בעליל, ולכן המקום היחיד שהוא יכול להיות בו הוא האלוהים. במילים אחרות, על מנת להאמין בקיומם של טוב ורוע מוחלטים, חייבת להיות אמונה בקיומו של אלוהים. לא מקובל עלי השני, לכן גם לא הראשון. ההסבר החברתי/פסיכולוגי: רק בגלל שאתה, או "הפסיכולוגים" כדבריך, לא יודעים לתת הסבר להתנהגותו של אדם, אין הדבר אומר שההתנהגות לא נובעת מתוך מניעים כלשהם - במילים אחרות, היא לא נובעת מתוך "רוע", אלא מתוך גורמים שלא אתה ולא אני יכולים לדעת מהם בדיוק. אבל יש הרבה דרכים לנסות ולנחש באופן מלומד מאיפה זה מגיע. אבל למה ללכת על פסיכולוגיה של אדם בודד, בוא נלך בקנה מידה גדול. הנאציזם והשואה - לא רוע מוחלט? ובכן, לא. ניתוח היסטורי/סוציולוגי מראה - בקלות - כיצד הגיעה גרמניה למצב בו לדעתה זה הגיוני ונכון להרוג יהודים. כלומר, הוכחה נוספת, ומזעזעת במיוחד, לאופן בו לחברות שונות יש ערכים מוסריים שונים (ועל כן, הוכחה שאין טוב ורוע מוחלטים). להאשים הכל על "הרוע של היטלר" זאת תמימות, וזה לא הסבר אמיתי.

אממ.. זה הדבר הכי טולקיני-נוצרי

משעמם ולא אמין שיש לדעתי לפחות. רוע מוחלט חסר הסבר וחסר הגיון הוא מניע עלילה מצוין - אבל ברור שהמטרה הסופית היא "חסלו את הרוע".. וכמה אדוני אופל רב יכולים סופר חזקים ומרושעים כבר אפשר לחסל ? אני מאמין שמצאנו עד עכשיו שלוש קטגוריות לרוע רוע מוחלט "רוע" אינטרסנטי ורוע מחוסר שפיות (הילדה שמשכנעת את עצמה שכולם אשמים והיא בסדר). יש עוד ? בכל אופן הקו בין רע לטוב הוא קו אישי ותלוי בחברה ובסיטואציה. אני אישית מאד אוהב לשחק על הקו הזה כשאני מריץ. כששני גובלינים משבט ברברי למדי מציגים בפני החבורה בשמחה ובציפיה להערכה את גופותיהם של עשרה ילדים חסרי הגנה מן השבט האויב (שהווה אויב גם של הדמויות) איך הם יגיבו ? מי פה טוב ? מי פה רע ? מת על זה

backdoorslam

New member
ראית יותר מידי סרטים של דיסני

אני לא מכיר אנשים חד-מימדיים בעולם הרב-מימדים שלנו.

DDN

New member
דווקא ממש לא דיסני.

אם אינני טועה, כל הרעשים של דיסני הם אינטרסנטים. רוע מוחלט - הסבת כאב לאחרים סתם מתוך הנאה. (לדעתי, זה שאתה שואב מכך הנאה זה לא אינטרס, זה סטייה) מעטים הם הרעים שהם "רעים מוחלטים", אפילו הרוב המוחץ הם אינטרסנטים או לא שפויים. אבל רוע מוחלט קיים. ילדים שיוצאים לרחוב והורגים כדי "להתנסות בחווית ההרג", זה לדעתי רוע מוחלט. אבל אני גולש כאן לדברים שהם לא מענייני הפורום.

Nihau

New member
רוע אמיתי... האם אפשר לשחק את זה?

לדמויות מרושעות יש מניעים ואינטרסים שאפשר לשחק לפיהם. רוע אמיתי חסר סיבה וחסר מוצא קשה לשחק אם בכלל אפשרי ונשאלה השאלה האם זה בכלל יוכל להיות כיף?

backdoorslam

New member
אני מניח שלילדים זה כיף

אני כאדם כבר איבדתי את קליפת התמימות, ולכן קשה לי להתמודד עם "סתם דמוות רשעות" - זה פוגם לי בSOD.

Nihau

New member
אז אתה מחזק את דברי DDN

שיש בחלק מהילדים משהו מרושע אמיתי

backdoorslam

New member
ממש לא

אני טוען שלילדים קל יותר (מבחינת תחושת הSOD) לשחק דמויות חד-מימדיות.

Ferenheit

New member
אני מעדיף לחשוב

שחסר בהם משהו (התניה חברתית), לא שיש בהם משהו (מרושע).

למעלה