בעיה קטנה עלי מעיקה...

tarash

New member
בעיה קטנה עלי מעיקה...

אני מתכוון לפתוח חוג של MAGE שנה הבאה ואני בבעיה; MAGE מתרחש בעולם האפילה (WOD) ואין לי שום כוונה לשנות את זה אבל אני מטבעי אדם טוב, שמשחק דמויות טובות ואין לי ממש ניסיון בלשחק את הרעים, כSTORYTELLER אני אצטרך לשחק את כל הצדדים של המשוואה ואני חושש שאני לא אעשה את זה בצורה הטובה ביותר... אז בקשתי הצנועה היא כזאת: אם יש לכם אי אילו עצות לגבי איך לשחק דמויות "רעות" או דמויות של WOD (רוע מניפולטיבי) או דמויות אוייבות של MAGE (טכנוקרטים, נפאנדי, ועוד..) אל תחששו להביע אותן בכתיו, העזרה תהיה גדולה וניתנת להשוואה עם שירות לאומה תודה

Nihau

New member
הדמויות הרעות המוצלחות ביותר הן

תמיד אילו שיש להן מניע חזק ויציב למעשיהן ומה שבאמת מכניס אותן לקטגוריה "רעים" זו הנכונות שלהם לעשות מעשים קיצוניים בדרך להשגת מטרות שאולי במצב אחר היו נחשבות טובות. מגנטו רוצה לשחרר את המוטנטים המדוכאים. זו מטרה נעלה. הוא מוכן לפתוח במלחמת חורמה כדי לשחרר בכוח את כל המוטנטים ואולי אפילו לשעבד את בני האדם הרגילים כנקמה על העוול שעשו לו אישית ולמוטנטים ככלל. זה מה שהופך אותו ל"רע". הוספת עומק לדמות רק מחזקת את תחושת הצדק המעוות שתאפשר לך לשחק את הדמויות הללו כהלכה. מגנטו בילדותו היה עוד ילד יהודי בגטאות שהופרד מהוריו שנלקחו למחנות העבודה וההשמדה. הסיוטים שלו מהתקופה ההיא והנכונות של ממשלת ארה"ב הפאראנואידית להפעיל רובוטי שליטה ענקיים ברחובות ולכלוא מוטנטים במחנות סגורים מעלים לו את כל הקוים האדומים והוא חש שההיסטוריה חוזרת על עצמה והפעם יש לו את הכוח לשנות ולמנוע את העוול, ולשם כך הוא מוכן להלחם עד טיפת הדם האחרונה. הוא יעשה כל מה שצריך כדי להציל את עמו המוטנטי החדש מהכחדה בגלל גחמותיה של עוד ממשלה מושחתת... רע וטוב הם לרוב הגדרות של "הצד השני"
ונגאר הגמד- כוהן אל הצדק והטוהר מוכן לשאת את פטיש האמת ולמגר את שבט האורקים המרושע מעל האדמה וכך לטהר את הארץ המעונה מעונשם של יצורים מלוכלכים אילו.
רוארק האורק- כוהן אלת אימא האדמה מוכן להרים את קרדום המלחמה ולנקות את מחילות הקרקע הקדושה מידיהם המטונפות, לבבותיהם החמדנים ותאוותיהם חסרי ההתחשבות של הגמדים המרושעים שפוצעים את האם הנעלה ללא רחם. יש דמויות שמעולם לא למדו את התוצאות של מעשיהן הלא ידידותיים לסביבה ולכן לא הפסיקו לעשות אותם. מי שהרג ולא נענש או נרדף על כך מעולם לא ילמד לפתור בעיות בדרך אחרת, מי שגדל בסביבה פראית שבה אנשים מתים על ימין ושאל לא יחשוב על מוות בתור משהו בעייתי במיוחד, לפחות לא לאחרים. מי שהתעללו בו נוטה לרצות להחזיר בותו מטבע, מי שמקבל חיזוקים חיוביים מהאלים כל פעם שהוא הורג מישהו רק יחשוב שזה טוב, אחרי הכל האל מרוצה... לרעים תמיד יש צידוקים מעניינים למה שהם עושים, בעיקר בגלל שלרובם יש איזו מודעות שזה אכן דבר רע והם מרגישים שיש צורך להצדיק את זה, אפילו רק בפני עצמם. קיימים מעט מאוד טיפוסים, אפילו מבין החולים בנפשם, שאין להם את התירוצים הללו. יבש מעיין הרעיונות שלי להערב. בהצלחה.

תשובה מצוינת ! פשוט הוצאת לי את

המילים מהפה. כל מילה נוספת מיותרת. מובן שיש יוצאים מפורסמים מהכלל umah : " I have a prisoner waiting for you down below. a thug , from a local band of criminals. he sought to murder yet another helpless victim, but he met me instead" kain : "spare me the moral anecdote and direct me to his throat" מצד שני מדובר במלך "המטרה מקדשת את האמצעים" אבל היי BO2 אף פעם לא היה מחוייב לכל שאר הסדרה. אין רוע - יש אינטרסים.

Nihau

New member
אפילו בדוגמה שלך רוע זה עיניין של

נקודת מבט והשקפה. האווזים המפוטמים הכלואים בכלובים קטנים מחשיבים את האיכרים בתור ה"רוע המוחלט" הכבשים הגזוזות פיתחו אמונה מסובכת להפליא הבנויה סביב קדושת השער הנפתח ועבדיו המרושעים בני האדם שמידי פעם משתחררים משליטת השער ומתעללים בכבודן האצילי של הכבשים ע"י גזיזת שערותיהן הארוכות ניקוב אוזניהן עם עגילים מכוערים שמזמן יצאו מהאופנה... קיין פשוט רואה את בני האדם בתור עוד משאב: אוכל, כוח עבודה, שעשוע. בתור מי שגדל בבית אצולה הוא רגיל לחשוב עליהם כעל משאב שמפרנס אותו. הוא חונך לשלוט ביד פלדה משוריינת "vae victus" היה המוטו שלו עוד לפני שהתערפד. הגישה שלו לפושעים לא השתנתה מעולם (לדאבונו של רזיאל). בתקופה של BO2 הוא עדיין מאמין שהוא באמת מפלצת איומה וניסה למצוא תרופה ואז התייאש וחיבק אליו אל המהות החדשה שלו, אבל לא באהבה אלא בהשלמה נרגנת מלאה בסלידה עצמית. אה כן והוא היה רעב. מי שרוצה לשחק דמות מרושעת כמו קיין צריך ללמוד את רזי הפאטאליזם ואת רזי המוסר המעוותים שמניעים אותו ואז הוא הופך לדמות הגיונית מאוד וניתנת לשיחוק, לא קל אבל אפשרי.

DDN

New member
../images/Emo45.gif אחלה של תשובה

גם לי תמיד היו בעיות לשחק את ה"רעים"

בורן

New member
לי אין שום בעיה לשחק את הרעים

אפילו רוב דמויותי במשך חיי היו כאלה וכמו שבאל"ר אמר: אין רוע, יש אינטרסים. זו מילת המפתח של הרעים: אינטרסים. אין הרבה אנשים שפשוט אוהבים לראות אנשים אחרים סובלים (סדיסטים), אלא שיש להם אינטרס לעשות זאת או שפשוט אין להם שום אינטרס לעזור למישהו שגוסס לידם. אני מצטרף לכל השאר: בהצלחה!

DDN

New member
לא מסכים

מבחינת איך שאני רואה את זה: אנשים שאוהבים לגרום סבל לאחרים, סתם כי זה משעשע אותם - אנשים רעים. אנשים שגונבים סוכריה מתינוק - אנשים רעים. אנשים שרוצחים סתם ואין להם ערך לחיי אדם - אנשים רעים. אם מישהו גוסס לידך, אתה יכול לעזור לו, זה לא יפריע לך לעזור לו ואתה פשוט בוחר שלא, כי אין לך אינטרס לעניין - בפנקס שלי זה הופך אותך לאדם רע. (וכן, כנראה שזה אומר שרוב אוכלוסיית ניו יורק הם אנשים רעים, אבל הדיעה שלי על האמריקאים ידועה בציבור)

DDN

New member
בנוגע לאלפים.

אני לא חושב שאי פעם טענתי שהם רעים. הם סנובים מגעילים ומסוממים - זה כן. הם רוצים להשתלט על העולם - הכל נכון. אבל הם לא רוצים להשתלט על העולם ממטרת רוע. הם בכנות מאמינים שהעולם יתנהל טוב יותר אם הם ינהלו אותו. הם בכנות מאמינים שבני האדם נחותים מהם. הם לא שואבים הנה מלהיות מגעילים אל בני האדם (חוץ מפיורין), הם פשוט כאלה.

בורן

New member
למה רע?

אני פשוט לא טוב. יש הבדל. בן אדם טוב היה עוזר לאיש הגוסס. בן אדם אינטרסנט- היה חושב: "מה האינטרס שלי לעזור לו?" וילך משם.

DDN

New member
ומבחינתי זה רע.

כי אם זה לא יפריע לך או יעלה לך יותר מדי מאמץ לעזור לו, ואתה עדיין פשוט נותן למישהו למות - אתה רע. אם כל מה שאתה עושה זה בגלל אינטרסים עצמיים, בלי לחשוב שיש עוד אנשים סביבך, שגם להם יש רגשות ובהם צריך להתחשב, בלי לחשוב שיש סביבך עולם עם שכבת אוזון שצריך להגן עליה (ומשתמש בחומרים מזיקים), אם אתה חושב שהעולם נועד כדי לשרת אותך - בפנקס שלי זה הופך אותך לאדם רע.

Ferenheit

New member
תפסיק עם הפנקס DDN

זה לא עובד בעברית. אתה מציג בבירור גישה ועמדה מוסרית, לא משהו ניטרלי\מדעי באמצע. זה כמובן לגיטימי ביותר. פעולה על פי אינטרסים משותפת לכולנו. יש אינטרסים שאנשים טובים למדו להפנים ולהפוך לחלק מהרפרטואר האישי שלהם (האינטרס להשיג סיפוק מעזרה לזולת על כל המורכבות שבו והניואנסים הדקים והאנוכיים שלו). רשע לפי מו"ד הוא משהו שעלול לחרוג מעבר לאינטרסים להחזק ולהשיג דברים, והלאה אל גרימת נזק וסבל לשם עצמם בלבד. הקיסר המרושע שרק מחפש מישהו לתלות והמכשף ששואף להביא מוות לעולם הם דמויות שטוחות אולטרא מרושעות שהרוע שלהם שווה ערך לרוע של שד, לא של יצור בעל אינטרסים רגילים. זה רוע חיצוני. זו שטניות. אפשר להגיד שאם אנחנו לא מבינים רוצח סידרתי או פסיכופת כזה או אחר אז הוא ייראה בעינינו מרושע באותו אופן, אבל זה לא הרוע הקלאסי, שהוא פשוט חולשה מוסרית.

Dark blueDragon

New member
אחלה תשובות, אנשים....עוד דבר...

דמות כעקרון מושפעת מאוד ממך וממי שאתה... דמות מקבלת את הערכים והעקרונות שלך, או להיפך, כל מה שאלה לא מאמין בו ולא רוצה לעשות.... הרעיון בלשחק דמות רעה, הוא שאתה יכול לעשות הכל, פשוט הכל...כעקרון לדמויות רעות יש מעט מאוד חברים והרבה מאוד אויבים, מה שהופך אותן למרירות, ציניות ומרושעות....מה שמוביל לעיתים קרובות למסעות נקם מרושעים.... כל דמות יכולה להיות דמות רעה, אפילו נערה אלפית זהובת שיער וכחולת עיניים, שיא היופי והתמימות....אם כי........זה ידרוש ממך הרבה דמיון^^ לדמות מרושעת צריך להיות סיפור טוב...לא טוב, פשוט מעולה ההיסטוריה שלה צריכה להיות מושלמת, אחרת הרשע שלה יהיה לא מבוסס ולא אמין...חשוב שהמניעים שלה לא יהיו רוע פנימי....אין דבר כזה... שומדבר לא מניע מישהו לקום בבוקר ולהשמיד כפר, בעוד ששנאה לכפריים שדחו אותו כשהיה ילד קטן ומגובנן זו סיבה לשנאה שתגרום לדמות להשמיד דברים נטייה להרס וחוסר שליטה בכוח של הדמות יכולים להיות עוד סיבה נחמדה להחלפת צדדים....המממ.........אני יודעת שזה לא ממש ברור, אז אני אנסה להסביר: דמות הקורבן החברתי-הדמות שלך נולדה עם כוחות מאגיים עצומים(לא לגמרי הגיוני, אבל רק כדוגמא), אבל לא היה מי שילמד אותה לשלוט בהם, מה שגרם להרבה בלאגן...פחד וכעס (דברים שכמובן קורים לילד) גרמו לדברים להתפוצץ, לבעור, לההרס... הדמות המסכנה מלאה כ"כ רגשי אשם שהיא עוזבת וחיה לבד, כשהמרירות והזכרונות אוכלים אותה, הדמות גדלה ומחליטה לחזור לציביליזציה, אחרי שנים לבד, בהם הזכרונות, הרצונות והכאב התערבבו....שנים שהיא שיכנעה את עצמה שהיא לא אשמה, ושבעצם זו אשמתם של האנשים המרושעים (כדי להצדיק את עצמה כמובן) בזמן שהיא הייתה לבד, היא למדה לשלוט בכוחות שלה, טיפחה אותם בכוח השנאה והאומללות שלה כשהיא חזרה לכפר, אנשים נמלטו ממנה באימה (היי, אתה יודע מה קורה לשיער אחרי 10 שנים בלי להסתרק? ^^) וזה היה אחלה חיזוק לזה ששונאים אותה בלי סיבה וכו'... הדמות מחליטה לנקום במי ש"הרסו את חייה" ולאחר מכן ממשיכה בתבנית הזו, כי הניצולים מעבירים את הסיפור וגורמים לכך שבשום מקום הדמות לא תתקבל... יש המון סוגים של רעים....אתה חייב לבחור הכי חשוב זה להיצמד לזה עד הסוף, אם לדמות שלך יהיו עליות וירידות ברוע, זה יהיה מאוד לא אמין..... <קוראת את הכל מחדש> טוף, זה יצא בולשיטי למדי.........אבל אני מקווה שתקלוט למה התכוונתי^^

DDN

New member
נדמה לי שאת חדשה כאן, לא?

ברוכה הבאה לפורום!
מקווה להמשיך לראות אותך כאן. קשה לי לקבל במשפט שאמרת "נערה אלפית זהובת שיער וכחולת עיניים, שיא היופי והתמימות". לא שיא היופי (גם אלפית, גם בלונדינית), וממש לא שיא התמימות (היא אלפית, לא? כולם יודעים שהם חורשי מזימות שמצביעים ל"עלה ירוק") אבל זה לא המקום להתווכח על אידיאל יופי (ותמיד המקום להתווכח על אופיים של האלפים) בכל מקרה, יש רוע פשוט כרוע, וזה הרוע האמיתי - בלי סיבה, בלי עבר. פשוט רוע בגלל היותו רוע. זה קיים. וזה הדבר הכי מפחיד שיש.

ננסק

New member
זה לא קיים

המקום היחיד בו קיים רוע-פשוט-בשביל-היותו-רוע הוא בעולמות המחולקים בבירור לשחור ולבן. אנחנו הטובים, הם הרעים, וגמרנו. בעולם האמיתי, וגם בעולמות בדיוניים רבים, האפור שולט, ו-"רוע" הוא ביטוי חסר משמעות, בדומה ל-"טוב". יש בעיקר דיעות, בקונפליקט אחת עם השנייה.

DDN

New member
קיים גם קיים.

ילדים שזורקים גור כלב לבור של סיד, ילדים שמתעללים בבעלי חיים חסרי ישע ברחוב ילד שצולף עם רובה מסמרים בחתולים של השכנים. ילדים שחוטפים תינוקת בת 4 ורוצחים אותה על פסי הרכבת, ילדים שנכנסים למונית ורוצחים את הנהג סתם ככה. ויש עוד. הכל דוגמאות מהעיתון. מה האינטרס שלהם לדברים האלה? יש פה תחום אפור? פסיכולוגים לא מצאו בעיות נפשיות אצלם. יש לך הסבר אחר?

backdoorslam

New member
סדיזם כצורך

יש שטוענים שהרצון לגרימת כאב הוא צורך בסיסי, ברמת ההכרה, שנשאר אצלינו עוד מימי שחר ההסטוירה של ההומו-סאפיאנס.

למעלה