בעיה פיזיקלית

בעיה פיזיקלית

יש לי שאלה - אני מצרפת שרטוט שלי עם סימונים של הכוחות המופעלים על הגופים ואת הנתונים שנתנו לי בשאלה. אשמח מאוד אם מישהו יענה לי לפחות בקצת כדי שאוכל להמשיך משם.
נתונים לי מסות של גוף A=4 ו - 20=B. נתונה לי התאוצה וכיוון התנועה. תאוצה - 2, כיוון ימינה.
נתון לי מקדם החיכוך - =0.1.
צריך למצוא מסה של גוף C, מתיחות, ואחרי זה גם מיקום ביחס לזמן.
סימנתי את הכוחות שאני חושבת שפועלים על הגופים, קיבלתי 4 משוואות, אחת ניתן היה לפתור - למצוא את הנורמל של גוף B, וע"י כך גם את כוח החיכוך שלו, ולאחר מכן נשארתי עם 3 משוואות וארבעה נעלמים. באיזה דרך מוזרה בעזרת שני נעלמים מצאתי את מסת גוף C, אבל שם נתקעתי, לא מצליחה להגיע למצוא את T....

נראה לי שחסרה לי משוואה או ששירטטתי לא נכון את הכוחות.
אשמח לעזרה!!!!!

תודה תודה

Schrodingers Dog

New member
כמה דברים

יש שני דברים שבולטים. דבר ראשון הנחת שהמתח בחבל השמאלי והמתח בחבל הימני זהים. זאת הנחה לא מוצדקת ובאופן כללי הם שונים.
&nbsp
דבר שני נראה לי שלא הבנת מה זה כוח נורמלי כי ציירת את N2 N3 כוחות נורמלים במקומות בהם אין כוחות נורמלים. כאשר חפץ נוגע בחפץ אחר אז יש כח נורמלי בניצב למשטח המגע. הכוחות N2,N3 שמרגישה הקופסה הגדולה לא קיימים, כנ״ל לקופסאות הקטנות.
&nbsp
נראה לי עכשיו יהיה אפשר לפתור את הבעיה בקלות.

אוקי

צודק, אולי לא צריך לקרוא להם כוחות נורמלים. שאלה בעניין זה - לפי חוק שלישי של ניוטון, האם ניתן לומר שזהו כוח שמפעיל גוף אחד על אחר ובגלל זה הוא מופעל על שני הגופים בכיוון הפוך? או להוציא את הסיפור הזה.
&nbsp
לגבי מתיחות, לא יודעת איך לא עליתי על זה.... דמיינתי כאילו החוט עובר דרך גוף B והוא לא! כל גוף יש לו מתיחות משלו, כי המשקלים שונים.
&nbsp
אני אנסה לסדר מחדש, ולנסות שוב.
(תכף אשוב :) )

יצאתי בבון

פתרתי את זה עכשיו רק עם שתי מתיחויות שונות ובלי שום דבר חוץ מזה פרט לנתונים וכבידה, ונורמל אחד לגוף עם החיכוך, ופתאום קלטתי שזאת שאלה ממש פשוטה והסתבכתי עליה.... וואי וואי...
&nbsp
עכשיו יש לי שאלה נוספת, אחרי שמצאתי את כל הנתונים, המתיחויות, המסה שחסרה, שואלים אותי על מיקום ומהירות של הגופים אחרי 5 שניות. זה היה די פשוט, מצאתי.
וסעיף נוסף שואל - איך צריך לשנות את התשובה לסעיף א' כדי שהגופים ינועו במהירות קבועה ?
סעיף א' מבקש את המסה של גוף C.
&nbsp
איזה הנחה אני צריכה לעשות? אני לא יודעת אם מותר לי לשנות את התאוצה, כי משום מה נראה לי שהיא צריכה להיות 0. אבל ניסיתי לייצר משוואת חוק ראשון של ניוטון ויצא לי מסה שלא תואמת לתשובה שצריכה להתקבל...
&nbsp
אשמח אם יש לך רעיון, אני יכולה להעלות עוד פרטים או שרטוט אם זה מסובך מדי בהסברים המילוליים.
&nbsp
תודה ותודה שוב!
עזרת לי המון עד כה.

Schrodingers Dog

New member
תשובה

ברור שמותר לך לשנות. הרי מהירות קבועה אומרת שהתאוצה היא 0 כי תאוצה היא קצב שינוי המהירות. אם תאוצה היא 0 אז אין כוחות או יותר נכון יש שוויון כוחות שמתבטל. תמשיכי מפה הלאה ותקבלי את התשובה. עוד רמז: חבל לא יכול לדחוף אלא רק למשוך.

לקח לי זמן אבל אתמול בלילה עליתי על זה

להכניס את כל הכוחות של הגופים ולהשוות ל אפס.
המתיחויות מבטלות את עצמן, נשאות רק מסות וחיכוך, מוצאים מסה חדשה כשהתאוצה אפס!!!
&nbsp

למעלה