בעיה עם חברה..

tal henry

New member
בעיה עם חברה..

ממ.. טוב אז אני בת 15.. לפני שנה, בתחילת השנה שעברה (אוקטובר) - חברתי הטובה ביותר נפטרה בתאונת דרכים. היה לי קשה מאד לעקל, מה שהשפיע עלי לגמרי להמשך השנה. התחלתי לחשוב על כיצד אוכל להגיע אליה (ולא באמצעות רוחניות), פשוט רציתי להיות איתה שם למעלה. הייתי תמימה כ"כ. היתה לי חברה אחת, חברה מדהימה, הילדה הכי מקסימה שהכרתי בחיי, שעזרה לי בהכל.. היא תמכה בי, למרות שלא ידעה על מותה של חברתי.. היא עשתה לי שיחות עידוד כל הזמן. בינואר התחלתי להוריד אוכל מכל הכיוונים, בלי קשר לחברתי שנפטרה, וזה יצא משליטה.. אותה ילדה, שתמכה בי מקודם, נקרא לה א', גם כאן הפגינה נוכחות.. היא היחידה ששמה לב להרזיה המופרזת. הגעתי בחופש הגדול למצבים של אכילת גרגר תירס קל ביום. אותה ילדה, יצרה מעין חומה כזו, הגנה עלי מהכל.. גרמה לי לשנות כוונות, להתחיל לחיות. הייתי נורא מעורערת בגלל מה שקרה עם חברתי שנפטרה, עם ה"אנורקסיה" שהיא קראה לה, גם המורה שלי גילתה על זה וסיפרה לחצי הפסיכולוגים בעיר, ועוד מצבי רוח של מתבגרים - ריבים - אהבות - אכזבות. הגוף שלי פיתח חסינות מוחלטת מול כדורים, כך שגם אם הייתי רוצה לנסות זה לא היה עוזר. בין היתר היה קל נורא להשפיע עלי. ילדה שהכרתי שנתיים לפני, שהיינו צמודות אחת לשניה, ראתה שהתחלתי לעשות שיחות נפש עם א'.. וקנאה. היא ידעה שלהשפיע עלי יהיה קל, וגרמה לי לפגוע בצורה הכי נוראית שיש ברגשות של א'.. ואני - כעיוורת עקבתי אחריה. עברה כמעט חצי שנה מאז שאני וא' הפסקנו לדבר, החיים שלי התדרדרו וכמובן שמהילדה שהכרתי לפני שנתיים התרחקתי עד מאד. בכל יום שעובר, הרגש שלי אל א' מתחזק.. מכאיב לי כ"כ. הילדה שבגללה לא נפגעתי - נפגעה עד עמקי נשמתה בגללי. הילדה שבגללה לא התאבדתי - רצתה למות בגללי. ואני מרגישה שנפשית הרגתי אותה.. נכון שעברה חצי שנה, אבל זה עדין חרוט בה. וכ"כ כואב לי עליה. אני לא מסוגלת לחיות בלי הילדה הזו.. להמשיך בלעדייה. זה לא משהו שאני יכולה ולא רוצה.. זה משהו שאני פשוט לא יכולה. מה לעשות? אם אפשר יעוץ.. לשכוח ממנה {משימה בהחלט בלתי אפשרית} ? לדבר איתה בניגוד לרצונה ? להמשיך לחיות בכאב נוראי שמי יודע לאן יוביל אותי ? על טעויות משלמים - אבל לשלם בחיי? איך לגרום לה להבין שאני לא מסוגלת להיות מאושרת, שחיוך קטנטן גורם לי לשנוא את עצמי על זה שאני מחייכת כשפגעתי בה? יש דרך אולי שאוכל לגרום לה להבין שאני אוהבת אותה כ"כ ולגרום לה לסלוח לי? כי לכל אדם מגיע הזדמנות שניה.. אני מוכנה לעשות הכל, אבל הכל כדי שהיא תסלח לי. מה לעשות? *יש לציין שבלילה אני בקושי ישנה כי הכל חלומות עליה.. והפכתי תלותית בה לחלוטין.. מה שפגעתי בה דרכו היה ילדותי נורא אך פגע בה.

17112

New member
וואו תיראי תלות זה לא דבר בריא, אבל את אומרת

שהיא הייתה שם בשבילך ובאיסה שהוא שלב ב גרמה לך לפגוע בא' לדעתי את צריכה לכתוב לא' לדבר איתה להעביר לה את המסך שאת מתנצלת שפגעת בה ושזה די לא היה בשליטתך. ושאת אוהבת אותה ורוצה שתחזרו לקשר. את חייבת לוודא שהיא בטוח מקבלת את המסר הזה אם זה במייל טלפון או להפיע אצלה בבית. את חייבת לסגור את העניין הזה אחרת לא תוכלי לעבור הלאה. זה ימשיך להעיק עליך. אם תיסגרי לפחות תדעי-עשיתי הכל היא מעונינת להמשיך בקשר/לא מעונינת להמשך בקשר. תהיה לך תשובה חד משמעית! ותחושה שעשית הכל והכדור בידיה. בהצלחה!

tal henry

New member
171,

כל הדברים שכתבת, כבר עשיתי.. היא יודעת על הכל, שאני אוהבת אותה, שאני מצטערת, שזה לא היה בשליטתי, הכל. הכדור אכן ביידיה אך היא בוחרת לזרוק אותו לפח. היא פגועה כרגע כדי להחליט, היא כועסת עלי נורא.. ואני פשוט צריכה עוד רעיונות לגרום לה להחליט בצורה חיובית, כי את התשובה שהיא לא מעוניינת להמשיך בקשר איתי קיבלתי ממנה, אך אני פשוט לא מסוגלת לעקל את התשובה ולהפנים אותה, כי אני כ"כ תלויה בה.

RayoDeLuz

New member
תדברי עם א'...

נסי להשלים אותה... והילדה השניה היא בכלל לא חברה.. ככה היא משתמשת בך?:-\

tal henry

New member
היא אכן השתמשה בי - הקשר איתה נגמר מזמן.

ובקשר לא' - לדבר איתה ללא רצונה? אני מפחדת שהיא לא תעריך את מה שיש לי לומר.

sh53

New member
הראי ל- א' את מה שכתבת פה

אל תשני שום דבר, פשוט הדפיסי והראי לה. אל תוותרי ואל תרפי, גם אם תצטרכי לבקש ממנה מיליון פעם סליחה. חברה כזאת שהיא באמת חברה ולא סתם "חברה" לא מוצאים כל יום ובהחלט לא קל למצוא. היא עזרה לך בפרק קשה של חייך בלי לבקש שום דבר חזרה ואח"כ כשאיבדה אותך הרגישה שאין טעם להמשיך בלעדייך. אני ממליצה בחום ללכת עד אליה ולבקש סליחה, כי טלפונים אפשר לטרוק, בהפסקות אפשר להתעלם ולברוח. אל תתעצלי וסעי אליה, מה גם שהיא תרגיש אולי יותר נוח בבית - בסביבתה המוכרת ובלי השפעה חיצונית (השפעה חברתית בבי"ס). בהצלחה ואני מאוד מקווה ומחזיקה לך אצבעות שיילך לך, כי ממש היה לי עצוב לקרוא את ההודעה הזאת וחבל שככה זה הסתיים.

tal henry

New member
תודה רבה, עזרת לי מאד.

אני לא אוותר וארפה לעולם, אני לא אחת כזאת.. והיא באמת אחת מליון. תיקון קטנטן - כשהיא איבדה אותי זה לא שהיא הרגישה שאין טעם בלעדיי, אלא ההפך. כשאני איבדתי אותה הרגשתי שאין טעם בלעדייה. את כ"כ צודקת, כרגע יש עליה השפעה חברתית, ובבית היא פשוט לא תתן לי להכנס.. אז חשבתי לסוע איתה כל יום באוטובוס בדרך לביתה (היא גרה מס' דקות ממני) עד שאני ארגיש מספיק אומץ ללכת לשבת ולדבר איתה היא לא תוכל לא לשמוע אם אני אשב לידה, והיא לא תוכל לברוח גם כי אני לא אאפשר לה לקום, לא בכפייה, אבל היא תהיה חייבת להשאר להקשיב איך הרעיון?

sh53

New member
אני אומרת תמיד - שווה לנסות ../images/Emo45.gif

לנסות כל דבר ולנצל כל הזדמנות, כי אי אפשר לדעת ב- 100% מה מתאים לצד השני ובאיזה מצב רוח בדיוק הוא היום, כי יש ימים שיותר מתאימים מימים אחרים, יש ימים בהם אנשים במצב רוח טוב יותר ויותר סבלנים בהם לעומת ימים אחרים. בהצלחה לך ומקווה שתצליחי כמה שיותר מהר.

sweetdreams

New member
לתת לה לקרוא את ההודעה הזאת..

המכתב הזה מבהיר בצורה הכי ברורה עד כמה את קשורה אליה ועד כמה את מצטערת על מה שקרה.. תבקשי ממנה להיכנס לפורום ולקרוא, או אפילו תשלחי לה את הקישור באימייל, או תדפיסי ותביאי לה עם תוספת אישית שמסבירה במה מדובר.. מקווה שזה יוכל לעזור.. תחזרי לעדכן

למעלה