בעיה עם הקלין..

Lake of Fire1

New member
בעיה עם הקלין..

מה קורה חבר'ה.. התחדשתי לי לא מזמן ב-Ibanez rg370..יש לי בעיה עם הקלין. עם המגבר זה נשמע סבבה, אבל דרך האפקט ממש לא. לא מספיק צליל חד. יש לי Zoom 505-2 (כן, אני יודע שלא משהו אבל זה מה שיש עד שיהיה תקציב). בכל אופן למישהו יש מושג מה לא בסדר? אה וגם תגובות על הגיטרה אם אפשר, למי שיצא להתקל בה..

jointstriker

New member
יש לחבר שלי את הגיטרה הזאת.

אישית אני לא מת על הסאונד שלה......אבל בגדול אחלה גיטרה. אתה בטח אוהב דת' וכאלה אם יש לך גיטרה כזו. הבעיה עם הקלין יכולה להיות שכאשר את מכבה את האפקט נוצא מצב של "טון-סאקינג"......כלומר למרות שהאפקט מכובה הוא "משחית" לך את הסאונד...זה היה נפוץ בעיקר בשנות ה70 ........כיום לרוב הפדאלים/אפקטים כבר אין בעיה כזו......לא מכיר את האפקט הזה ספציפי אבל אם אתה בעצמך יודע שהוא לא משהו אולי זו הסיבה לבעיה שלך בקלין.

yoni162

New member
לא מבין אותך

אם עם המגבר זה נשמע טוב, אז למה לנגן דרך האפקט? או שאתה מתכוון לקלין כשהאפקט כבוי? אם כך אז זה פשוט משום שלזום כנראה אין true bypass, מה שאומר שהצליל הנקי של הגיטרה שלך מאבד חלק מהתכונות שלו (בד"כ התדרים הגבוהים" כשהוא עובד דרך האפקט.

TheMo

New member
../images/Emo45.gif

אתה מאבד תדרים גבוהים - אתה מאבד צליל חד.

The Walrus

New member
תאמין לי שזה לא

יצא לי לנגן על זום 505II, והבייפאס שלו פשוט... מת. לא יודע איך להסביר את זה, אין טרבל בכלל. תנסה את המאדהאני שלך, שים את הtone על הכי מעט, את הtone בגיטרה ובמגבר על הכי מעט, ואת הפיקאפ הכי פחות טרבלי ותנגן בקלין. זה בערך הקלין של הזום 505II.

RoieL

New member
עניין של טעם

תראה, ההגרות שלי במגבר הן לא עם הרבה טרבל, בס 4 מידל 6 טרבל 4 וחצי. חבר שלי היה בהלם אבל זה מ השמתאים לי. עם ה- S-1 בפוזיציה 1 יוצא לי צליל קונפלרי לגמרי כשאני מנגן עם אצבעות.

The Walrus

New member
אתה מוזמן לנסות

לקנות zoon 505II כדי שיתן לך את האפקט הזה באופן קבוע
. בכל מקרה, זה מאוד מאוד רע. אחד החסרונות במאדהאני הוא שפשוט אי אפשר להשאיר את הtone לפני החצי, זה לא עובד ככה. ולי יש דילמה קטנה בקשר לסטינגס במגבר, כי אני אוהב את הספרקל דרייב עם הfat, עם מידל ובאס עד הסוף וטרבל בחצי, אבל את המאדהאני בלי הפאט, עם טרבל ובאס עד הסוף ומידל עד החצי.

RoieL

New member
זה לא אותו דבר

תאמין לי שעל המגבר שלי עם הגיטרה שלי וההגדרות שלי, מד האני במשהו כמו 95 טון במצב אובר דרייב או 80 בבוסט עם האקולייזר במגבר שלי נשמעים מעולה.

The Walrus

New member
עניין של טעם

ובהתחשב בעובדה שיש לנו גיטרות ומגברים שונים לגמרי, גם עניין של שאר הציוד.

eran377

New member
בהחלט נכון.

זה שיש לשניכם את אותו האפקט לא אומר כלום. הגורם שהכי ישפיע על הסאונד יהיה האצבעות, אחרי זה דברים אחרים כמו מגבר, גיטרה, כבל, מפרט וכו'...

yoni162

New member
אם יורשה לי לומר משהו

זה קצת אוף טופיק אבל בכל זאת.. אתה אומר שהדבר הכי ישפיע על הסאונד הוא האצבעות. זה פשוט לא נכון. אנשים אוהבים להגיד את זה, ובכך להאדיר עוד יותר את שמם של האלילים שלהם, שהיו מצליחים לגרום לסקוויר להשמע כמו פנדר, ולמגבר טרנזיסטורים 15 וואט להשמע כמו stack של cranked tube amps, אבל זה פשוט לא נכון. צריך לעשות הפרדה בין הסאונד עצמו, שזה הצליל שיצא מהמגבר כשנגיד, תיקח את הגיטרה ותפרוט על מיתר פתוח, לבין הסאונד של ה*נגינה* שלך, אם נקרא לזה ככה. אם תיתן ל*אליל גיטרות אקראי* סטאפ של סקוויר ואיבנז טונבלסטר, הסאונד שלו יהיה מחורבן בדיוק כמו הסאונד של המתחיל שמנגן על אותו הציוד. אבל מה, בגלל שלאותו *אליל* יש ויבראטו חלק, נגינה שוטפת, חלקה וזורמת ומה שלא תקרא לזה, הוא ישמע הרבה יותר טוב מאותו מתחיל. אבל זה רק בגלל שהנגינה שלו תסיח את תשומת הלב שלך מהסאונד עצמו, ויגרום לך להתמקד בנגינה שלו. אבל מה, הסאונד הגולמי שיהיה לשניהם, זהה. אז ראבק, אם אפשר להיות טיפה יותר ענייניים ולהמנע קצת מקלישאות חרושות, אדרבא. שוב, כמו שאמרתי, האמרה הזו נכונה במידה מסויימת, אבל היא לא מתאימה בכל סיטואציה. ובשביל להמחיש את הנקודה שלי, הנה קליפ של יינגווי, שלרוב הסאונד (הגולמי) שלו נשמע די טוב, כאן הוא נשמע פשוט על הפנים (כנראה מנגן על מגברים של פנדר): http://www.youtube.com/watch?v=dGKy5fldO0g

eran377

New member
לכל מגבר יש אופי שונה

זה לא משנה כמה טרבל אתה הוספת במגבר שלך, אם אתה שואל אותי אצלי במגבר ההגדרות (בקלין) מאוד משעשעות: Gain - שעה 9 Bass - שעה 10 Middle - שעה 10 Treble - שעה 4 (ובמילים אחרות - הנוב מכוון כמעט למקסימום שלו) למה כל כך הרבה טרבל? כי המגבר הזה מאוד לא טרבלי באופי שלו.

TheMo

New member
כמובן שזה עניין של טעם

אבל הבנאדם אמר שזה מפריע לו...

RoieL

New member
לא התכוונתי למקרה הספציפי

ברור שאם הוא מחפש המון טרבל והזום הורס לו אז זה לא יתרון, באופן כללי אני אישית אוהב "להעלים" תדרים גבוהים מאוד. עם החדות של הסינגלים של הסטראט שלי לא יזיק לאזן קצת עם מידלים ובאסים.

Lake of Fire1

New member
אולי..

למה לנגן דרך האפקט? כדי לשלב קלין עם דיסטורשן.. כנראה שמה שהצעת נכון, אני לא רואה סיבה אחרת. בקיצור יש לי אפקט מעפן ואני חייב להחליף אותו :\

yoni162

New member
זו אפשרות אחת

אפשרות אחרת היא פשוט להרים את ה-treble במגבר, ולהוריד את ה-treble ב-EQ של הדיסטורשן שלך.

The Walrus

New member
בעיה נפוצה באפקטים זולים

הרבה אפקטים זולים מאוד הורסים את הקלין שהם דרך האפקט, והזומים לא בדיוק ידועים באיכות מעולה. בכל מקרה, הפתרון היחיד שאני רואה זה להכניס אותו ללופ או לעשות לו מוד כך שהוא יהיה true bypass, ושניהם יעלו לך בערך פי שתיים ממה שהאפקט עלה מלכתכילה.

למעלה