מילים כדורבנות... ../images/Emo70.gif
דיברת כמעט במילים שלי... ואתה צודק ב- 99%
אבל אתה טועה בגדול כאשר אתה אומר שאנו יוצרים כאן חברה נוספת ומסתגרים בתוך עצמנו. אדרבא
מגמת הפורום היא לשלב ולהתאחד עם החיים בארץ, אבל תוך שימור המקורות והאוצרות שהבאנו עמנו... על זה אינך יכול לערער. אני ורבים כאן בחיים לא נוותר על התרבות והחינוך אליהם נחשפנו. בשביל מה או מי
ולא שזו תרבות או חינוך המנותקים מהארץ... הם נמצאים ביסודות הבית הציוני. ברור שבקהילה ווירטואלית ( ולא רק) כזאת יש בעייתיות גדולה וציינתי אותה בדברי המנהל שלי. אבל בכול דבר, תמיד תמצא בעייתיות מורכבת שמצד אחד תעלה את השאלה... בשביל מה ולמה
אבל עצם שאילתך זאת, לא מונעת מאיתנו להתקיים, להתקדם ולאט, לאט לשאוף אל המטרה, עליה שנינו מדברים באותה שפה. אינך יכול לדרוש שנתאחד סופית. הווה אומר להימחק ולהיוולד מחדש וכמו שזה ברור לכולנו זה לא כול כך אפשרי. למה שלא נתקיים כאשר לכולנו יש גורם משותף ואותה שאיפה
אז באותה צורה בוא " נבטל" את פורום דתיים, אמריקאים, ערבים ודומיהם ונדרוש מהם להתפזר בשאר הקהילות הקיימות בשביל " האיחוד"... על איזה איחוד בדיוק אתה מדבר
נתחיל מזה שכולנו כאן דוברי עברית ועוד באתר כשר למהדרין
אז למה לנו לוותר על העקרונות, החזון וכול מה שאתה מבקש
אני מבין מדוע הינך רואה בקהילה מסתגרת ונבדלת, אבל אני כמייסדה מאוד חולק על דעתך. אינך יכול לקרוא לקהילה שמקבלת את כולם בזרועות פתוחות ואפשר לאמר " דופקת ת'ראש בקיר" כדי להילחם בהסתגרות, בשנאה ובגזענות, מסתגרת
אולי מופנמת, אולי הרוב השליט בפורום הוא אלה שעלו מברה"מ לשעבר ואולי ואולי ואולי... אבל אינך יכול לבוא ביום בהיר אחד ולהגיד לנו שאנו לא צודקים, שזה לא נכון וכו'... כמספר האנשים כך מספר הדעות. אין מה לעשות שישנם אנשים שלעולם לא ייתחברו לחיים בארץ ולשוכניה, אין מה לעשות עם כאלה שיישנאו חזרה על ששנאו אותם בעלייתם ואין מה לעשות עם כאלה שלעולם לא ייוותרו על שורשיהם... וכולם יהיו צודקים. אז מה תאמר לכול אלה
לחצו Delete
לא כזה פשוט. וזו בדיוק המטרה שלנו... לאסוף את כול אלה ורבים אחרים, להבליט את מה שטוב בחיינו כאן ולהתקיים על הגורמים המשותפים לכולנו, כדי להתאחד עם כולם... וארצנו היא אחד הגורמים הללו... קל להיות קיצוני, קל לדרוש את הבלתי האפשרי, קל לעמוד ולצפות מהצד וקל לבוא ולערער על מה שקיים כבר זמן רב... אבל הרבה יותר קשה לחשוב, להבין, לקבל, לפעול וללכת לפשרות. כך שאני מבין אותך...