אז נפגשנו שוב ודיברנו על זה
שלחתי לה מייל לפני כן והיא לא קראה אותו בכלל ואמרה שנדבר בפגישה. זה משהו שלעצמו חיזק את התחושה הלא טובה, כי זה צורם לי שמבחינתה לא אמורה להיות לנו שום תקשורת מחוץ לפגישות המסודרות - התחושה היא של "שירות יבש", ואני מרגישה שאנחנו מבזבזות זמן יקר של פגישות על דברים מיותרים, שזה גם מה שקרה בפגישה הקודמת שבוזבזה לחלוטין (זה לא רק הכסף הרב שהפגישה עולה, זה גם הזמן שעובר שדוחה את סיום הטיפול).

השורה התחתונה - היא טענה שהייתי צריכה להגיד לה במקום את הדברים שכתבתי במייל, ניסיתי להסביר לה שאמרתי אותם והרגשתי שהיא מתווכחת איתי ולא מאפשרת לי להעביר את המסר, בזמן שהיא התעקשה לנווט לכיוון שהיה מאוד לא מתאים מבחינתי. לגבי הטענות שלה על ההתנדבות היא התנצלה וטענה שלא הייתה לה כוונה ושהיא לא הבינה אותי ושוב - שהייתי צריכה להסביר... אבל הסברתי! את פשוט לא הקשבת לי
וגם את זה אמרתי ואמרתי שזה היווה הזנה של טראומות מהעבר שכללו ניסיון לקבל טיפול כשהייתי אצל מטפלות שלא טרחו להקשיב לי. התגובה שלה הייתה שזה לא טוב להסתכל על העבר (הלו?! באתי אלייך לטיפול לפוסט טראומה?! אני מודעת לזה שלא טוב לחיות את העבר וזה בדיוק מה שאני מנסה לפתור?!)

לגבי ליל הסדר, היא טענה שזו מדיניות כללית שלה כי אין מטופל שליל הסדר לא מעלה לו אסוסיאציות בעייתיות והיא שואלת את כולם. זה לא כל כך נראה לי במיוחד כי אני באתי אליה לטיפול ספציפי מאוד (EMDR) ועד עכשיו חשבתי שנתתי לה את כל הרקע, והייתי מצפה גם שאם היא שואלת באופן כללי, שתבין שאם אני אומרת לה שליל הסדר הוא דבר חסר משמעות מבחינתי ואני מבקשת שנעבוד על נושא אחר שמאוד מטריד אותי ביומיום, להמשיך לחפור על ליל הסדר ולהתעקש זו לא הדרך. היא טענה שחלק מהטיפול הוא "לגלות דברים", ואני ניסיתי בפעם הלא יודעת כמה להזכיר לה שאני לא צריכה לצערי הרב לגלות מהן הטראומות שלי, הן איתי כל יום וכל רגע. הסבר למה היא טענה שיש לי בעיות עם אנשים היא לא נתנה, ורק חזרה על זה שהייתי צריכה להגיד לה את זה בזמן אמת (אבל אמרתי!!! ואת התווכחת איתי!!!).

עוד דבר מאוד צורם היה ששיתפתי אותה שהגעתי לפגישה הקודמת מוכנה עם נושא ועם תחושה טובה בגדול אחרי שהרגשתי שדברים זזים ומשתפרים ואני כבר לקראת הסוף, והאופן בו התנהלה הפגישה הקודמת יצרה אצלי רגרסיה איומה. היא בחרה להתמקד במשהו שממש ממש צרם לי: היא אמרה שהיא לא רוצה לאכזב אותי, אבל טיפול הוא הליך ארוך ואיך מצב שאני מתקרבת לסוף. אני מזכירה שמדובר בטיפול EMDR, טיפול שאמור להיות קצר טווח, כשגם אם היא המטפלת היחידה שמאמינה שטיפול כזה אמור להימשך שנים ולא חודשים, אני חושבת שלהתווכח איתי על איך שאני מרגישה זה מאוד לא נכון, ואם אני מרגישה שדברים זזים ומשתפרים אז היא אמורה לשמוח שהיא עשתה עבודה טובה (עד הפגישה האחרונה...) ולא לנסות לשכנע אותי שזה נדמה לי ובעצם יש לי עוד דרך ארוכה, שזה דבר שלדעתי את רוב האנשים יוביל לייאוש. אמרתי לה גם שלפי הדברים שהיא אמרה בפגישה הקודמת הרושם שקיבלתי זה שהיא לא הבינה מה הביא אותי אליה, ואני עדיין חושבת ככה, אבל אני לא יודעת כבר איך להמשיך עם זה, כי נראה לי פשוט מגוחך לשלם 400 ש"ח על לשבת ולהסביר - לא בשביל זה פניתי לטיפול.

גם הפגישה האחרונה לפיכך הייתה מבוזבזת, כי היא כללה שיחת הסברים וכשהיא שאלה על מה אני רוצה לעבוד אמרתי לה שאני כבר לא יודעת כי היא בלבלה אותי (לפחות הפעם היא לא שאלה אותי אם כשאני אומרת שנוצר אצלי בלבול הכוונה לבלבול בזהות המינית, עוד דבר הזוי שהיא עשתה בעבר), ושוב היא שאלה אותי כל מיני שאלות שביקשתי ממנה כמה וכמה פעמים שלא תשאל, כמו איפה בגוף אני מרגישה את הטראומה (זו שאלה שאין לי מושג איך לענות עליה אז ביקשתי ממנה על ההתחלה שלא תשאל כי תשובה היא לא תקבל).

אני כבר לא יודעת מה לחשוב, להתחיל טיפול מחדש עם כל האינטייק וכל מה שכרוך אני לא חושבת שאני מסוגלת, וזה נראה לי גם מגוחך אחרי שדברים השתפרו אצלי, אבל בינתיים אני רק מרגישה שהיא יוצרת אצלי רגרסיות.