בעיה עם החבר הכי טוב

taloni

New member
בעיה עם החבר הכי טוב

אז ככה, אני השתחררתי לפני חודש. מהצבא "רכשתי" חבר אחד טוב מאוד, באמת, כמו אח. הכל (!!!) עשיתי ואני יעשה בשבילו, כי אני אוהב אותו, מעריך אותו, מכבד אותו, כיף לי איתו. הוא עדיין בצבא, יש לו חברה כבר איזה 5 שנים. לא יודע, יש לי הרגשה שהוא לא מרגיש כלפיי מה אני מרגיש כלפיו, אפילו הרבה פחות. מבחינתו, נראה לי, אני סתם עוד חבר שלו, הבעיה היא בציפיות. מן הסתם, אתה מצפה שאדם שאתה כ''כ אוהב ומעריך, זה יהיה הדדי. כל פעם שהוא יוצא בהיתה (פעם לשבועיים בערך), אני מחכה לטלפון ממנו, לפעמים מקבל....וכשאני לא מקבל, כולי כועס עליו, רותח עליו, נעלב. מצד שני, אני יכול להבין שיש לו חברה שהוא גם בקושי רואה והוא רוצה להיותאיתה. אבל קיבינימט, שעתיים כ''כ קשה לפנות בשבילי? וחשוב לי להדגיש, אני לא כופה את עצמי, יענו אם אין לו זמן או משהו אין בעיה מבחינתי, אבל אני מצפה להודעה/טלפון שיגיד לו לפחות... הקטע הוא שגם אין לי חברים טובים הבית, יענו אין מישהו שיכול "להחליף" אותו... אני באמת חולה עליו, אבל מציק לי שזה הכל חד צדדיי...יש מה לעשות? תודה

angel enamorado

New member
לנסות ליזום בעצמך?

האמת שאני מכירה את הסיטואציה לך 'חברים מהצבא'. מה שאני יכולה להמליץ לך ,וזה עובד-ליזום. להרים אליו טלפון בשישי, ופשוט להציע לו ככה שזה ישמע כדרך אגב שלא ישמע כבד, ושלא ישמע 'גוזל זמן'..משהו כמו "מה, אולי נלך לסרט/לשחק קצת כודרסל/לעשותX " תציע לו פעילות שהאורך שלה לא עולה על יותר מידי זמן. בנוסף, להציע לו דברים שהחברה שלו יכולה להיות שותפה ולהביא איתה נגיד עוד חברה, או שתביא אתה ידידה וככה הוא, מבחינתו מרוויח 2 ציפורים (בילוי עם חברה וחבר). לגבי ההרגשה- יכול להיות שבגלל שמבחינתך יש לך ר-ק אותו ,אז הצפייה באמת גדולה יותר. אני מציעה להנמיך צפיות, לנסות כרגע להצטרף לאיזשהי מסגרת כדי להכיר חבר'ה בגילך ולא להיות בעצם תלוי בחבר אחד.. שיהיה לך המון בהצלחה!

taloni

New member
עשיתי כבר הכל...

במשך רב התקופה, אני הייתי מתקשר...גם הוא, אבל במינון נמוך בהרבה... יזמתי טיול של חברה שלו, הוא ואני...אפילו 2 טיולים כאלה... אבל הכל בא ממני, ובאיזה שהוא שלב אתה אומר לעצמך, בונא, אני רוצה להרגיש שהוא גם רוצה בקשר הזה... לא ככה?

sweetdreams

New member
בדיוק ככה!

שמע, אני אומרת שיש גבול לכמה שאפשר לרדוף אחרי הבנאדם.. אם הקשר בניכם הוא עד כדי כך לא הדדי, כלומר שאם אתה תפסיק להתקשר וליזום אז הקשר מצידו ינותק, אז זה כבר אומר הכל.. בסופו של דבר זה טנגו, צריך פה שניים כדי לנהל קשר חברות, ואם הצד השני לא מעוניין מספיק, או לא חשוב לו מספיק, אז זה כנראה לא זה.. אני לא חושבת שדברים כאלו צריכים להעשות בכוח, או לגרום מאמץ כ"כ גדול. אנחנו לא מדברים פה על משהו מאוד מסובך, כולה להיות בקשר ולהפגש מדי פעם.. ואם זה בכל זאת לא קורה, אז כנראה שמישהו שם לא רוצה מספיק.. אני אומרת שתיקח שני צעדים אחורה, תפסיק לקרקר סביבו.. אם הוא ירצה, הוא יודע איפה אתה גר.. ואם הוא לא ירצה, אז זה לא היה שווה את המאמצים שלך מלכתחילה.. בהצלחה

sh53

New member
כמו שאמרת בעצמך

"מצד שני, אני יכול להבין שיש לו חברה שהוא גם בקושי רואה והוא רוצה להיותאיתה." אני מניחה שגם חוץ ממך וחוץ מהחברה הוא נפגש גם עוד אנשים וגם להם צריך לפנות זמן ולפעמים הוא גם רוצה להיות עם עצמו ולא לעשות כלום ולנוח. אני מניחה שתוכל למצוא לך חברים חדשים, אולי לא בדיוק כמוהו, אבל עדיין חברים. אני מניחה שיש אנשים עם מכנה משותף ועם חוויות משותפות בפורום סדירים לדוגמא או בקבוצות גיל וחושבת ששווה לנסות להכיר שם חבר'ה ולקחת יוזמות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/forum.asp?forum=165

taloni

New member
את לא מבינה...

הוא לא סתם חבר שאפשר להחליף ככה....זה לא הפתרון... הפתרון הוא לנסות "לשפץ" אותו קצת
... ואמרתי, אין לי בעיה אם אין לו זמן...הבעיה שלי היא ביחס...

sh53

New member
לא הייתי רוצה "שתשפץ" אותי

היית רוצה ש"ישפצו" אותך? שתסתפק בקשר פעם בשבוע? שלא תתקשר אלא רק מתי שנוח לו? שתחכה לטלפון/להודעה ממנו מתי שנוח לו בלבד? למה אתה רוצה לשנות אותו? למה לא לשנות את עצמך?

taloni

New member
אממממ

כי וואלה, אני מנסה להיות אובייקטיבי, ולדעתי אני מתנהג בסדר... לא?

למעלה