בעיה עם הבאס

ה סקרן

New member
בעיה עם הבאס

אהלן, יש לי באס של מיוזיק מאן, דגם סאב אקטיבית 4 מיתרים. שמתי לב שלפני שבועיים בערך הסאונד האקטיבי שלה "נעלם", חשבתי שהבעיה הייתה המיתרים שהתיישנו והחלפתי אבל מהר מאוד הבנתי שלא. החלפתי בטריות וגם כאן הבעיה לא נפתרה, הסאונד עמום ונשמע "ריק", הגיטרה נשמעת פתאום זולה ורחוקה מאוד מהסאונד האקטיבי המקורי שלה שכל כך אהבתי, יש השערות מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שצריך סט-אפ?

Aviraman

New member
לדעתי עשית את מה שיכולת

אם אתה לא יודע להתעסק עם האלקטרוניקה, קח אותה לסט-אפ, סביר להניח שהבעיה היא בחיווטים.

dor raveh

New member
כמובן שצריך להחליף מיתרים מדי פעם...

המיתרים כנראה מתים אז מן הסתם שהסאונד יהיה עמום ומגעיל.

the mnm factor

New member
הוא הסביר שהוא החליף

ואישית אני מעדיף את הסאונד העמום של מיתרים ישנים.. הרבה יותר כיף לנגן ג'אז ובלוז עם צלילים עמוקים ועמומים.

dor raveh

New member
אופס.. העייפות עושה את שלה כנראה..

אגב.. אני לא סובל מיתרים מתים.. גם מיתרים חדשים יכולים בקלות להגיע לסאונד "עמום ועמוק", הכל עניין של EQ. יש מי שיטען שזה לא נשמע "טבעי" וכו'... אם הEQ בבס/במגבר לא איכותי אז מן הסתם שזה ישמע חרא, אבל כשיש EQ איכותי זה נשמע מעולה - אתה יכול להגיע לכל צליל שאתה רוצה.

the mnm factor

New member
גם לי יש שאלה

קניתי בס בבודגוב לפני שנה שנתיים- וכבר כל הברגים שעליה חלודים בטירוף, גם הפיקאפ'ס חלודים. אז יש לי כמה שאלות: א. למה זה? מים לא נגעו בהם. ב. זה יכול לפגום לי בסאונד בסופו של דבר? אני מבין שתיאורטית זה לא- אבל אם אחרי שנה שנתיים היא כבר כל כך חלודה- אני ממש חושב שהתהליך המואץ הזה יאדה לי את כל הברזל בגיטרה

eran377

New member
זה קורה כי הגיטרה כנראה

חשופה ללחות... אתה שם אותה בקייס בלילה או שמשאיר אותה בחוץ?

dor raveh

New member
זה לא משפיע

כנראה זה בגלל התקמצנות במחיר החלקים של המפעל בסין, כדי לשמור על המחיר זול. זה לא משפיע על הסאונד בשום צורה, רק החלק החיצוני חלוד וזה לא משפיע יותר ממה שאתה רואה

Aviraman

New member
גם ברגים באיכות גבוהה יכולים לקבל חלודה

זה לא קשור לארץ ייצור... קשור ללחות כמו שערן אמר.

dor raveh

New member
ברור

אבל עדיין יש השפעה של איכות החומר של הבורג.. זה קשור להרבה דברים, עובדה שאתה רואה יותר חלודה בגיטרות זולות למיניהן. ואיכות החומר שמשתמשים בו קשור לארץ גם לארץ הייצור כי בסין הרי מחפשים כל דרך לחסוך עוד 2 סנט לכל גיטרה..

eran377

New member
אני לא רואה חלודה בגיטרה לא זולה

אני רואה חלודה בגיטרה לא שמורה. יש לי חבר שבבעלותו גיטרה של בודגוב והיא במצב יותר טוב מכל הגיטרות של חברי הפורום, תאמין לי.

dor raveh

New member
מאמין לך..

לעומת זאת אני לא מאמין שצריך לשמור גיטרה בקייס כל הזמן. הויכוח לא משמעותי בכלל.. אם הסגסוגת מדוללת או לא.. יש לי את הסיבות שלי להאמין אבל באמת שזה שטויות.

eran377

New member
אם הגיבסון שלי מבלה לילה אחד מחוץ לקייס

בוא נגיד שאפשר לראות את זה עליה... זה כנראה בגלל שאני חי על הר (חיפה) ויש פה לחות גבוהה. ואני מזכיר שזו גיבסון... והיא לא יוצרה בסין.

dor raveh

New member
לעומת זאת..

המיוזיקמן שלי משנת 90, קניתי אותה שנה שעברה מבחור שגר בהרצליה, החלודה כמעט ולא התפתחה מאז שהבס אצלי. לעומת זאת הסקווייר אצלי שנתיים.. כבר בשנה הראשונה התפתחה עליה כמות דיי רצינית של חלודה על הברגים. כלי הנגינה שלי נמצאים בקייס רק כשאני בדרך לחזרה או הופעה. תבין מה שתבין.. לא בדקתי את העניין אבל אני מניח שזה ככה בגלל הניסיון שלי.. המפעלים בסין מחפשים כל דרך לחסוך כל אגורה שאפשר על הגיטרה. אם החלקים לא משפיעים על הסאונד - כמו ברגים - אז מה אכפת להם להשתמש בכל מתכת שהיא לא פלדת אל חלד או מה שזה לא יהיה שיוזיל את העלויות? לא ממש מעניין אותי אם הבס שלי עם חלודה או לא.. העיקר שהיא נשמעת טוב.

Aviraman

New member
המתכת היא אותה מתכת

החיסרון של סין הוא הייצור ההמוני ובקרת האיכות הלקוייה. המתכת היא אותה מתכת, אם הבורג לא ישר או שהספירלה שעליו לא כמו שצריך... זה לא אומר כלום שקשור לחלודה. מסכים עם ערן לגבי השמירה על הגיטרה... תמצאו/תקנו/תקחו לאחות שלכם את הסופגי לחות שמגיעות עם הנעלים שהן קונות, הגיטרה שלי שומרת יופי על ההארדוור שלה עם אלו (אני גם גר בנגב באחוזי לחות נמוכים אז זה גם לא חוכמה :p). לא מאמין שהברגים של סין עשויים מסגסוגת מדוללת...

זהו שגם המתכת לא אותה מתכת.

יש מתכות אל חלד שמשתמשים בהם לגיטרות אבל מן הסתם לא נראה את זה בגיטרות סיניות זולות.

זה ויכוח מעניין

לשים בקייס או לא לשים בקייס? המורה הקודמת שלי טענה שאם שמים גיטרה בקייס לא מנגנים (פשוט כי מתעצלים להוציא אותה משם). הנוכחית אומרת שצריך לשים כדי שלא תתקלקל (כמו שערן אומר) ומה עושים כשיש 3 גיטרות ורק קייס אחד, ואין כסף לעוד 2? גרה בשכנות טובה לת"א, אם זה משנה. והמזגן פועל יחסית הרבה, למרות שהבנתי שגיטרות אוהבות קור. זה נכון, אגב?

האגוש

New member
לדעתי,

עדיף שהגיטרה תמיד תהיה בהישג יד. אם אני אשים את הגיטרה שלי בקייס כל הזמן, אני יודעת שאני פשוט אתעצל להוציא אותה ולנגן. עדיף גיטרה קצת חלודה, ושמנגנים עליה, מאשר גיטרה במצב מצויין וגיטריסט לא משהו. דעתי
ואני חושבת שגם אם גיטרה תבלה את הזמן מחוץ לקייס, אפשר לטפל בה ולהחליף לה מיתרים לעיתים יותר קרובות, ככה שהיא תישמר טוב יותר. [ואגב, מזגן זה גאוני, כי חוץ מלקרר את החדר, הוא מפחית את הלחות. וזה פתרון נפלא לגיטרות. אצלי זה עובד יופי.]

לגבי מזגן- כמו שרבים מכם בודאי

שמו לב, יש צינור שמתחבר למזגן ומטפטף מים על עוברים ושבים ברחוב. הווה אומר- אין לחות כשהמזגן עובד. זה טוב לגיטרה וטוב לגברים שסובלים מהזעת יתר = זה טוב.

למעלה