בעיה- מתלבטת מאוד.

בעיה- מתלבטת מאוד.

שלום,
אני מתלבטת מאוד לגבי המקצוע שלי ...
אני לומדת הוראת מדעים ... אבל מרגישה איכשהו שלא מאתגר אותי ממש להיות מורה
כל שיעור לחזור על אותם הדברים וללמד אותו החומר, והתלמידים כ"כ קשים , ולמי יש כח לחנך ילדים מופרעים שההורים שלהם לא הצליחו בזה.
באופן כללי, תמיד היה לי נטייה ריאלית, למדתי והצלחתי במקצועות ריאליים,..אבל לא הכי התחברתי למחשבים,
לכן גם לא ניסיתי ללמוד מקצוע 'הנדסי'... אבל לאחרונה אני מתלבטת אולי זה כן יכול להתאים לי,
ואני פשוט לא ניסיתי .. ככה שאני לא יודעת אם כדאי להתחיל ללמוד תואר על BLIND ,
מה שגם שמעתי שמאוד קשה למצוא עבודה בהייטק והתחרות עצומה.
מה לעשות .. מישהו יכול לייעץ ?

GuestOfHonor

New member
בררי על המקצועות השונים שיש ב"היי-טק"

זה לא רק מחשבים. יש מגוון.

אפשרות אחת מיני רבות היא להתעניין בתואר שנקרא "הנדסת תעשיה וניהול". השם קצת מטעה. זה מקצוע שמתעסק בין השאר עם ניהול פרוייקטים, מערכות מידע, תהליכי עבודה וכדומה.

גם לא צריך לפחד מ"מחשבים" רק כי אין לך רקע. גם בקורס בצבא וגם באוניברסיטה התחילו ללמוד איתי אנשים בלי רקע קודם בתכנות ואחרי קשיים בהתחלה הם הסתדרו יופי.

אם את כבר לומדת באוניברסיטה או מכללה, יש לך הזדמנות נהדרת ללמוד על המקצועות האלה מקרוב. נסי להכיר סטודנטים שלומדים את התחומים האלה ולשמוע מהם על הלימודים. את יכולה אפילו להיכנס להרצאות של קורסי מבוא (נגיד, של מדעי המחשב או הנדסת תעשיה וניהול) בתחילת השנה הבאה אם לא תשני מסלול עד אז, או לקחת ספרים רלוונטיים מהספריה, לקרוא ולהתעניין.

לגבי "קשה למצוא עבודה" - זה לא מדוייק. זה משתנה בין מקצוע למקצוע, ותלוי גם בנסיון וביכולות של מועמדים.

TotalCommnader

New member
למזלך קל חינם ומהבית אפשר ללמוד תכנות ולהתנסות וככה לדעת אם

את מתחברת לזה או לא לפני לימודי תואר שלמים

שאלה לגבי תכנות

היי,
האם תואר במדעי מחשב.. זה בעצם תואר באיך 'לתכנת..'?
ורוב העבודה בסיום התואר היא להיות מתכנת ?

בגדול - כן

אבל חלק גדול מהתואר הוא תאוריה, מתמטיקה (כלומר - לא כל הלימודים רק מתכנתים)

רוב האנשים מתחילים אחרי הלימודים בעבודה תכנותית. לא כולם נשארים שם. יש אנשי תמיכה, מכירות, ניהול פרויקטים, שיווק, מנהלים. וחלקם - מגיעים לתפקיד אחרי תואר במדעי המחשב.

דייהטסו

New member
כן ולא

בלימודים:
אצלי (אוניברסיטה עברית לפני 15-20 שנה, מצב קיצוני יחסית לשאר המקומות) התכנות היה שולי לעומת מתמטיקה ותיאוריה של מדעי-המחשב. באוניברסיטאות אחרות יש אולי יותר דגש על תכנות, ובמיכללות עוד יותר.
לגבי התיאוריה של מדעי המחשב, זה תחום מרתק בעיני, שרבים כלל לא יודעים שקיים לפני שהם מתחילים ללמוד. הוא גם רלוונטי מאוד לחלק גדול מהמשרות בתחום, ובעיקר ליותר מעניינות ביניהן.
בעבודה:
רוב האנשים עובדים כמתכנתים, וגם תפקידי ניהול דורשים רקע בתכנות.

user32

Well-known member
מנהל
אשתי עזבה את ההי-טק ומסיימת עכשיו הוראת מדעים

וכן, העבודה קשה והתלמידים קשים אבל לא נראה לי שהיא מתגעגעת. רוב האנשים שלא ממש התחברו למקצוע לא שרדו בו יותר משנים ספורות. קחי זאת בחשבון.

wolik

New member
אבל האם אותם אנשים אוהבים הוראה ?

משום מה המעבר מהייטק להוראה, מוצג תמיד כמשהו טבעי. אבל הוראה זה לא מתאים לכל אחד ואם מישהו לא מסתדר בהייטק אז הוא לא בהיכרח יהנה בהוראה ולהפך (כמו במקרה של פותחת הדיון).

user32

Well-known member
מנהל
לא יודע אבל זה יותר קל לברר

אחרי הכל כולנו למדנו לפחות 12 שנים עם מורים מסוגים שונים ואני לא חושב שיש אחד שאין לו כמה חברים או בני משפחה מורים. כמובן שזה לא כמו להתנסות במקצוע עצמו אבל יש מושג בניגוד להי-טק שהרבה אנשים רואים לראשונה חברת הי-טק מבפנים רק בסיום התואר.

למעלה