בעיה מסובכת..

sbcesd

New member
בעיה מסובכת..

שלום, יש לי בעיה די מעצבנת, אני לא יודעת אם זה מתאים לנושא הפורום, רק בזמן האחרון זה מתקשר קצת למדע מודרני........ וחשבתי אולי יש כאן אנשים שמכירים את המצב הזה ויש להם הצעות בשבילי
אז ככה, קורה לי משהו ממש מוזר שהתחיל לפני המון זמן- כל פעם שאני חושבת משהו ממש מקורי (ואני יודעת שזה נשמע פתטי אבל זה לא דברים בנליים) אז אחרי זמן קצר אני מגלה שכבר חשבו על זה קודם....... פעם זה היה בדברים פשוטים אבל היום זה קשור למדע ופילוסופיה בין היתר. המקרה האחרון שקרה לי ממש תסכל אותי, זה היה אחרי שקראתי חצי מאמר (ברמה בסיסית) על תורת הקוונטים, ואחרי זה התחילו להיות לי מחשבות על הנושא הזה....ואז כשחזרתי לקרוא גיליתי שההמשך הוא כמעט בדיוק מה שחשבתי, כמובן שלא ברמה של זה, אבל בדיוק אותו עיקרון!! הקטע הוא שאם זה היה קורה פעם פעמיים אז מילא, אבל בתדירות שזה קורה לי זה כבר נראה משהו לא רגיל, ואני מאמינה שכל דבר יש סיבה.. יש פה מישהו אולי שהיה במצב שלי ויש לו הצעות מה לעשות עם זה? הבעיה הזאת מציקה לי גם בגלל שאני עדין תקועה בעוד שנתיים תיכון, אני שומעת אנשים שכבר כותבים תיאוריות בעצמם באונ' על הנושאים האלה ואני מנותקת מהעולם המרתק הזה ואנשים לוקחים בערבון מוגבל מה שאני אומרת בגלל הגיל.. מישהו אולי מכיר מגזינים שמוכנים לפרסם תיאוריות של חובבנים?, או אולי דרך אחרת להתעסק בדברים האלה למרות שהתיכון מפריע והעובדה שהידע הבסיסי שלי בפיזיקה מועט יחסית? אני מאוד אודה למי שיוכל לעזור או לתת עצות, מה שאפשר, כי אני ממש לא רוצה לבזבז גם את השנתיים הבאות בתכנית לימודים מזוייפת של התיכון
תודה!!

פלטרון

New member
כמה משפטים על תיאוריות ...

ראשית, זה בהחלט יפה שאת מצליחה לנחש את סוף המאמר ( פחות או יותר) על סמך החצי הראשון שלו. אבל ... הדרך מכאן ועד ללפרסם תיאוריה על סמך "נראה לי הגיוני לומר ש..." - זה לא עובד ככה. ולמעשה - תיאוריות הן פיזיקליות, לא פילוסופיות. מעבר לכך - למרות השם "תיאוריות", הן לא תיאורטיות לחלוטין. יש מאחוריהן ביסוס כלשהו. ביסוס מדעי. אולי ניסוי מסויים שלעיו מבוססת התיאוריה. הבשורה הטובה היא שהתיכון מכין אותך ללימודי פיזיקה ברמה גבוהה יותר. הבשורה הרעה היא .. שה יקח עד כיתה י"ב. עכשיו, במקום לחשוב כל-כך רחוק דימה ולפשל בהווה, עצתי - תשקיעי בלימודי פיזיקה בתיכון, ותנסי בכל נושא להפליג קצת קדימה מעבר לאיפה שהכיתה עוצרת. בהצלחה פלטרון - לא מה שחשבתם

sbcesd

New member
תודה! אבל..

קודם כל, תודה על העזרה!! :) אני יודעת שיש לי עוד דרך ארוכה עד שאני באמת אצליח לכתוב משהו הגיוני וברור, אבל זה עדין מציק ;) ובקשר ללימודים - זה נחמד שאפשר להשקיע בפיזיקה, רק חבל שצריך לדחוף עוד הרבה שטויות מסביב ולבזבז על זה 4 שנים, זה פגיעה בזכויות הפרט! חוצמזה, אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי, אפשר להשתגע מזה!! :) ושוב, אין איזו דרך למרות הכל לעשות משהו?? כי להשאיר את המצב ככה זה אומר לגנוז כל מה שאני חושבת כי אני לא מסוגלת לכתוב את זה, מאותה סיבה שאין לי מספיק כלים וידע, והתאי זיכרון שלי הם לא הארד-דיסק שאפשר לשדרג......

ailag

New member
אפשר

- תלמדי בנוער שוחר מדע - אפשר לקחת קורס באוני' הפתוחה, למרות שזה לא נשמע כמו כיף גדול מדי - וכמובן אפשר להשתתף בשיחות ובדיונים פה. לשאול שאלות ולענות על שאלות. חוץ מזה, אפשר לקרוא חומר באינטרנט. את מוזמנת לקרוא סיכומים באתר פיזיקה + מתמטיקה (המסלול המשולב)
(הם כוללים גם קצת - או הרבה - עניינים שקשורים לחישובים עצמם ולא רק לתאוריה)

פלטרון

New member
הרעיון של האוניברסיטה הפתוחה טוב

גם אני חשבתי על לכתוב לך אותו.. אלא ש - אני לא בטוח שאם מאסת כבר בכיתה י' בפיזיקה ( את הכיתה י' אם נותרו לך עוד שנתיים בתיכון), אז כמה תהני במקצועות לתואר. מה גם - שלרוב יש צורך ביכולת אישית גבוהה מן הרגיל. אם סיימת רק כיתה י', קשה לי להאמין שיש לך סיכוי. אז הנה עוד כמה רעיונות, היכן לפרוק את התיסכול המדעי ש"שורץ" בך : 1. האמת - נשמע לי שאת צריכה מעין קבוצת דיון שדנה בנושאים מדעיים... 2. תנסי למצוא סטודנט/ית למדעים, ורצוי אחד/אחת מסודר/ת , ולהשאיל ממנו/ה מחברת אחת של שנה א' בפיזיקה. 3. למצוא לך חבר שהוא סטודנט למדעים שישמח לשמוע את אשר על ליבך. רצוי שיהיה אחד שיידע לעורר בך את ההתלהבות למדע, ובכל זאת להעיר היכן שצריך ( אני פנוי
) ככל שאני חושב על הרעיון הזה, הוא נראה לי יותר ויותר כרעיון טוב. אל תשכחי שלסטודנט יש חברים סטודנטים, ויחד זה יותר חבורה של "חננות" שישמחו לדבר איתך על מדע
4. אולי מישהו/י שתשתפו אחת את השני/יה ברעיונות שלכם. תעשו מעין כלל - כשלמישהו יש רעיון, הוא מרים טלפון, ובלי התנצלויות - ישר ולעניין. אם לומר לך מנסיוני, הלימוד בטכניון של מקצועות הפיזיקה הוא רק יותר לעומק מבחינה מתמטית + הבנה פיזיקלית מעמיקה יותר של החומר. אבל לא מדברים שם על תיאוריות עמוקות. אפילו כאשר הגענו למקצועות של קוונטים, עדיין היה בעיקר מתמטיקה וחוקים. לא ממש "הבנה תיאורטית מלהיבה". SORRY פלטרון - לא מה שחשבתם

פלטרון

New member
רוצה להבהיר את הפסקה הראשונה

התכוונתי שאם מאסת בחומר של כיתה י', אז לא תמצאי עניין רב בחומר לימוד אקדמי. למיטב הבנתי, אותך מעניין פיזיקה בסגנון "ערוץ 8" - משמע ניתוח מדעי ללא גרפים וללא נוסחאות. לצערך, פיזיקה = ניתוח מדעי הכולל גרפים ונוסחאות. על-כן, ויתרתי על לרשום את רעיון האוניברסיטה הפתוחה. מה גם, שלכל תלמיד כיתה י' , אלא אם הוא גאון, יהיה קשה לעמוד בקצב ובדרישות (של חומר והעקרונות שעוד לא למד ) של רמה אקדמית אםילו ראשונית. אז מה כן - אני מציע שתמצאי מישהו/י לפרוק עליהם את הרעיונות שלך. הדו-שיח האינטראקטיבי עם הפרטנר/ית חובבי המדע יכול להפיק הרבה יותר הנאה מאשר לימוד משעמם של נוסחאות ועקרונות. מה גם, שאם הצד השני טוב בפיזיקה, אז יהיו לו/ה נקודות מבט מעניינות שלא בטוח שאת חשבת עליהן, ולהפך. יכול להיות מעניין בהצלחה פלטרון - לא מה שחשבתם

Deathatred

New member
בקשר לפתוחה

כדאי לה דווקא לקחת קורסים במתמטיקה, ולהתחיל אם "אשנב למתמטיקה" או "מתמטיקה דיסקרטית". הקורסים האלה לא נחשבים לקשים במיוחד ותיכוניסטים בכיתה י' יכולים להצליח בהם. זה אח"כ יקל לה עומס באוני' וכן יעזור לה לפתח את החשיבה המופשטת.

פלטרון

New member
אבל זה לא מה שהיא מחפשת

תקרא/י את ההודעה הראשית שלה, ותראי שהיא מחפשת משהו שייתן מענה לרצון שלה לעסוק בדברים תיאורטיים יותר, אבל מתקדמים יותר בפיזיקה . פלטרון - לא מה שחשבתם

sbcesd

New member
הצעות מעניינות ;)

בקשר לאונ' הפתוחה- לצערי אני גם גרה בחור נידח ויש פה רק שלוחה של בר אילן, מה שאומר שאפשר לקחת קורסים, ואני מתכוונת לעשות את זה, אבל לא נראה לי שיש שם משהו שקשור לפיזיקה, אבל נראה מי יודע....;) ובקשר ללדבר עם מישהו- זה דווקא מה שעשיתי עד עכשיו, בעיקר עם אחים סטודנטים, אבל אני גם רוצה להצליח להעלות דברים על הכתב, שזה הכי קשה לי בינתיים. ונכון, יש לי מאוד בעיה להיות מעשית ולהסתמך על נוסחאות ודברים כאלה, אבל יש לי באמת רעיונות יפים שיכולים להשתלב גם עם מעשי, למשל מה שחשבתי על תנאי התודעה בהקשר לקוונטים ועל מציאות סובייקטיבית...ואח"כ כמובן ראיתי שכבר חשבו על זה קודם אנשים אחרים ;) ואני חושבת באמת לנסות חלק מהדברים המעניינים שהצעתם פה (חוץ מחבר סטודנט שלא נראה לי מציאותי *LOL* ) אז ממש תודה לכל מי שעזר!!!!!

ailag

New member
את מוזמנת לשלוח לכאן רעיונות!

נבדוק לך את הרעיונות, וננסה להתקיל אותם
נעזור לך גם עם המתמטיקה, אבל תלוי באיזו רמה .. (ברוב הפעמים אני לא חושבת שתהיה בעיה עם זה). הבעיה הרצינית יותר תהיה כשתגלי שתמיד את עולה על רעיונות שכבר חשבו עליהם
אבל זה לא נורא.

sbcesd

New member
תודה

אם זאת הבעיה הרצינית, אז את זה כבר גילית לפני כמה שנים טובות ;) וזאת גם הסיבה שהתייאשתי כל פעם מחדש. אבל זה היה רעיון טוב להתייעץ עם מישהו על זה ועכשיו קצת חזרה אלי המוטיבציה :) ואגב, מה הקישור לאתר שדיברת עליו מקודם?

ailag

New member
נ.ב.

רמת המתמטיקה שם היא כן רמה של אוניברסיטה. ראי הוזהרת

masengium

New member
תאמיני בעצמך

אם את מאמינה שיש לך יכולת, וייתכן מאוד שבאמת יש לך, בחרי לעצמך נושא שמעניין אותך מאוד ושאת מתחברת אליו, תסקרי לעומק את הספרות המקצועית הנוגעת בו - עד לקדמת המחקר של ימינו. לאחר מכן נסה לפתח רעיונות חדשים, המשכים לדברים קיימים וכו'. אני מאמין שע"י פנייה לפקולטות הרלוונטיות באחת מהאוניברסיטאות, תצליחי למצוא מנחה-מרצה אשר יסכים לעבור על התארויות שלך ולדון איתך עליהן. מתמטיקאים עשויים להיות לא סבלניים - אל תקחי את זה בצורה אישית. לא סתם אומרים ש"מתמטיקאים הם בני אדם - רק שהם ממש, אבל ממש טובים בלהסתיר את זה...". בהצלחה, עידו.

למעלה