בעיה מטרידה

• פותח הנושא baa
  • פורסם בתאריך

baa

New member
בעיה מטרידה

יש לי בעיה, אני מתעניינת זמן רב ב"על טבעי" אך אינני מוצאת את מקומי בעולם זה, כלומר אני מאמינה שהכוחות " העל טבעיים" הללו הם טבעיים לחלוטין פשוט צריך לדעת איך להשתמש בהם, ואת זה, לדעתי, אי אפשר ללמוד מספרי כישוף ומאגיה. אני מרגישה את הכוחות שלי ושל הסביבה ומרגישה תסכול שאינני יודעת איך להשתמש בהם, למשל אני נתקפת דה ז´וו פעמים רבות ולעיתים יודעת גם מה עומד לקרות בשניה הבאה של הדה ז´וו אך אינני יודעת כיצד לנצל זאת, כמו כן אני מרגישה קשר מיסטי עם מספרים ובעיקר חפיסות קלפים, אני יודעת לעיתים איזה קלף אני עומדת להרים או להרים בדיוק את הקלף שהאדם מולי חשב עליו. אני יודעת שהדברים הללו הם רק הדגמה למשהו שנמצא בי ואינני יודעת לעשות בו שימוש מועיל או לחזקו. יש כאן עוד מישהו שמרגיש כמוני, לא מתחבר למה ש"כולם יודעים" על מיסטיקה? הייתי מעוניינת לדעת אם למישהו קרו דברים דומים וכיצד הוא מתמודד איתם...

shataltal

New member
לפי דעתי

זה אומר (לדעתי) שהתת מודע שלך יותר "מחובר" מהממוצע למודע. בכלליות את צודקת וגם טועה. נכון אי אפשר ללמוד מאגיה מספרים, כמו שאי אפשר ללמוד נהיגה מספרים, אבל אי אפשר לעלות על ההגה לפני שקראת ספר תיאוריה ולמדת איפה כל דבר נמצא. בכלליות, מאגיה היא דבר שנתפס אחרת אצל כל אדם. הבסיס, הטכסים הראשוניים, התרגילים - ההתחלה - אלו החלקים הזהים. התרגול, ההעדפות והחלקים הפרקטיים - אלו משתנים (לפעמים לחלוטין) מאדם לאדם. יש כמה מאמרים ממש טובים למתחילים וכמה מאמרים של תרגילים מעולים בחלק המאמרים בפורום. קראי. רוב נושא המאגיה זה אימון המח והגדלת האמונה בעצמך. אם באמת את יותר "מחוברת" לעולם הדבר יבוא לך בקלות ובמהירות.

elifal

New member
מחוברים יותר לתת מודע

התת מודע והמודע זה אותו מוח, אך פשוט רמות שונות של מודעות... להיות מחובר לתת מודע יותר זה, בסיסית מההגדרת אפילו, לא נכון. מה שכן, יש עשר אחוז מהאנשים שבאופן טבעי פועלים ברמת אלפא. רובנו ברמה ביתא. יש כאלו שהם מתפקדים ברמה אלפא, שמיוחסת לזיכרון טוב ויכולות למידה מוגבהות אם לא הרבה יותר... זהו הרמה שעליה מתבססים הרבה דברים במאגיה, מדיטציה קודם וכל זה זה על מנת להגיע לרמה זו ואף יותר עמוקה. לגבי ההודעה הראשונה, כל יכולות אלו טמונות בנו ואף יותר. אך לשלוט בהם? אם את רוצה לשלוט בהם בכלל או לפתח אותם הייתי ממליץ על מדיטציה בתור התחלה. הדברים הבסיסים. תחפשי באינטרנט על מידע כי יש טונה נכון, הרוב שטויות, אבל זה חלק מהתהליך... אל תשכחי את ההגיון הפשוט אבל תיהי עם ראש פתוח והכל יהיה בסדר. תלמדי לתפקד ברמות של רגיעה נמוכות יותר. אלו מיוחסות עם יכולות "על טבעיות" כביכול (רק כדי להעביר את הכוונה...(

shataltal

New member
פירוט

טוב, זה קצת מדעי, אבל להלן ההסבר. המח, כמו כל מקור חשמלי, מייצר שדה אלקטרומגנטי בתדרים מסויימים: דלתא - שינה עמוקה, 0-4hz תטא - שינה קלה, נימנום, 4-7hz אלפא - עירנות נינוח, רוגע, 8-13hz בטא - עירנות עם אתגרים מנטליים, פעילות מנטלית, 13-40hz גמא - פעילות מנטלית גבוהה, 40-90hz המח משתמש בגלים השונים בהתאם למצב. אין אדם ה"נמצא" בדר"כ על גל אחד כמו שאין אדם שפועל על גל מסויים. 4 הגלים הראשונים באים והולכים והמח משתמש בהם כמו בגיר ומעביר הילוכים בהתאם לדרך. מה שכן, ישנם אנשים המדלגים על גלי תטא ואלפא והדבר שקול, אם נמשיך במטאפורה, לנהיגה על רכב עם הילוך ראשון ורביעי בלבד - נצילות נמוכה יחסית. גלי גמא הם המיוחסים למאגיה ול"על טיבעי" מאחר ובמצב גמא המח נמצא ברמה מנטלית גבוהה ביותר והתפיסה משתנה. בכדי לגרום למח לעבוד בתדרי גמא יש לעבוד (מדיטציה) מאחר ובדר"כ לא ניתן להגיע לתדרים אלו בצורה טיבעית. ידוע רק שגלי גמא הם הגלים שמאחדים את התפיסות של כל החושים לאובייקט אחד (לדוגמא אם הרחת פרח, גלי גמא הם אלו שיעבירו את חוש הריח, המגע והראייה לזכרון כפרח). זה נעשה, דרך אגב, מאחר וכל חוש מעובד במקום אחר במח. הכוונה המקורית, חיבור המודע עם התת-מודע, היתה בעצם - המח יודע לעבור לעבוד עם גלי גמא ע"פ דרישה. אני חושב שההודעה הראשונית היתה יותר מובנת :) אין לי ספק שיש הסבר מדעי לחלוטין למאגיה, ואני די משוכנע שההסבר כולל בתוכו שליחת גלי מח. כל נושא השליטה על התת-מודע, ע"פ תיאוריה זו, היא בכדי להיות בטוחים שכל חלק במח עובד ליצירת גל בתדר מסויים ע"מ להגדיל את עוצמתו.

תיקונים

אני מודע לגלי המוח. מדלגים על אלפא ותטא? wtf? המוח נכנס לכל סוגי הגלים במהלך היום גם אם למיקרו שניות. אבל מדיטציה מורידה את תדירות גלי המוח, כך שהתדירות יורדת אך החוזק עולה (לא, חוזק זה לא המילה, אמממ, הגבעה וההר של כל גל מתעצמים). תחבר את עצמך ל EEGמכשיר שימדוד לך את הגלי מוח כשאתה מודט ותראה... גלי המוח "יורדים" לאפלא, ומדיטציה עמוקה מאוד היא תטא. לא שמעתי עוד על גמא, אבל מה שכן, אם ראית פעם את הגרפים של הגלים האלו תבין הרבה יותר טוב את הרעיון שעומד מאחוריהם. תראה איך בביתא הגלים מהירים וקצרים, ולכן הוא נחשב להכי פחות יעיל (כמובן שזה לדברים מסוימים) אך הוא נחשב לחלש ביותר מכולם. ולכן אני יכול להניח שגמא הוא עוד יותר חלש. יכול להיות שיש משהו בדברייך לגבי גמא, אך בזמן מדיטציה ודמיון גלי המוח יורדים לסקטור של אלפא וגמא. זה לא השערות. תחבר את עצמך למכשיר ותראה. לי יש מכשיר כזה בבית מאחר ואימי עובדת בריפוי ועיסוק ובביופידבק. "לא ניתן להגיע בצורה טבעית" - ומה זה מדיטציה?! אתה בלבלת את כל הרעיון לחלוטין לך תלמד ותשכיל

shataltal

New member
אוקיי....

ככה. דבר ראשון זה די שינוי ממה שאמרת במקור (שהמח נכנס לכל התדרים). והוא נכון. קראתי שוב ואכן המח עובר בכל התדרים, כוונת המחבר המקורית במדלג על תדרים היתה שהמח לא מתעכב כמעט בכלל על תדרי תטא ואלפא רק כתחנה לתדרי דלתא ובטא. אנשים כאלו הם אנשים שכשהם ערים מוחם עובד בלי הפסקה וכשהם ישנים הם ישנים עמוק מאוד. יש שני סוגי מדיטציות כמו שניסויים באוקספורד בשנות ה-70 הראו (אני לא הצלחתי למצוא קישור באינטרנט לעניין) - מדיטציית הרגעות שבה המח מתרוקן ממחשבות ואכן עובר לגלי תטא ודלתא, והמדיטציה הרלוונתית למאגיה - מדיטציית התרכזות על נושא ומטרה תוך כדי דרישות ויזואלזציה גבוהות המעלות את גלי המח לתדרי גמא. הסיבה לעליית החוזק (מתח הגל, כשה"גבעה" וה"הר" הם הפיק או השיא שלו) וירידתו לפי שינוי התדר הוא מהסיבה הפשוטה שלוקח יותר עוצמה לייצר תדר גבוה ולמח יש כמות משאבים קבועה. לצערי כבר ראיתי גלים אלקטרוניים (מכל סוג שהוא) הרבה יותר מדי בחיים שלי....... אני באמת לא צריך לראות עוד כדי להבין אותם. תיקון נוסף - אין דבר כזה פחות יעיל מאחר ואין שני אורכי גל שהמח משתמש בהם לאותה מטרה. המח משתמש בכל גל למטרה אחרת כמו שאנחנו משתמשים באורכי גלים שונים עבור דברים שונים (FM, AM, VHF, UHF, Micro-Wave וכדומה). על קצה המזלג תדר גבוה ("מהיר וקצר"), דורש יותר עוצמה לייצור, נע מרחקים קצרים יותר אבל יותר חסין להפרעות ונע מהר יותר (מה שגם תומך בעובדה שתדרים גבוהים נמצאים בשימוש בזמן פעילות מוחית גבוהה). עוצמת הגל, כשמדובר במח היא לא רלוונטית. הדבר היחידי שמתח הגל קובע הוא המרחק שהגל יעבור. כשמדובר בבמרחקים קצרים, כמו במח בזמן ביצוע דברים "טיבעיים", אין סיכוי שהמח ייצר גל עם מתח נמוך מדי מלהגיע ליעדו. מדיטציה, לצורך התגובה, היא לא משהו "טיבעי". משהו טיבעי הוא התנהגות יום-יומית של אדם "רגיל" (שוב, רק לצורך התגובה וההשוואה. בשבילי מדיטציה היא טיבעית לחלוטין). אני אנסה לנסח שוב כי יש לי הרגשה שהכוונה שלי לא מובנת. "לא ניתן להגיע בצורה טיבעית": הכוונה שכשאדם ממוצע מבצע פעולות רגילות (ללא ניסיון להשפיע על המח שלו בכל דרך שהיא) - המח שלו לא יטרח להגיע לתדרים אלו (גמא). גם מה שאני כתבתי הוא לחלוטין לא השערות (אם כי קצת מבולגן) אלא חומר המובא מספרים העוסקים בפעילות המח ובחשמל בכלל. ומה זה הזילזול הזה? "לך תלמד תשכיל"? מאיפה לך מה אני יודע? מה למדתי במהלך שנותיי? זילזול הוא הדבר שהכי קל לעשות. תנסה לגיוון לקרוא קצת ולחקור יותר לעומק את העניין. אולי תגלה שאני צודק. אם לא - אנא תודיע לי ועל סמך מה הגעת למסקנה שאני טועה. אני אשמח ללמוד ובוודאי לתקן את הטעויות שלי.

שנות השבעים הא?

תעדכן, יכול להיות שזו הבעיה שמעת פעם לדוגמא עם סילבה? שיטת סילבה? חוזה סילבה? הוא עדיין, וכבר מעל מעשרים שנה, בכל העולם, מיליוני אנשים בקורסים שלו, בכלאופן, הוא עשה מחקרים כבר עשרים שנה על מחקרי מוח שעדיין היום מתקיימים והטכניקות שלו רק משתפרות. זה דיי נפוץ, אני מצאתי 3 ספרים בספרייה שלי, לא חשבתי שאמצא אבל מצאתי... תחפש, זה דיי ידוע. לא יודע כמה בישראל... שמעתי על תאוריות על גמא וכו... אבל אין לי כוח לדבר עליהם. ולא צריך גם. ואחרי שתקרא על סילבה, (אם תקרא), שזה פשוט בנוי רק על מחקרים במשך יותר מעשרים שנה... וזה גם לא המקור היחידי, אבל השיטות של סילבה הם מאוד פשוטות, יעילות, ואני אישית משתמש בהם.

אם תשים לב לגבי סילבה

הספרים בעברית במקור הודפסו בשנות ה-80, והמחקרים נעשו אף הם בעיקר בשנות ה-70. כדאי לשים לב לפרטים כאלה. וכן, יש לי מספריו של סילבה בבית.

עוד משהו קטן

למשל בספר "שיטת סילבה לשליטה שכלית" (שתורגם לעברית לראשונה ב-86) בעמוד 171 (אזור הנספחים) ישנם מקורות למאמרים וספרים שחלקם מדעיים המשמשים את כותבי הנספחים. הספר הכי חדש במקורות הוא משנת 1971. נספח 4, שהוסף בארץ עושה שימוש בספרים רבים משנות ה-60 וה-70 ומעטים מהם הם משנות ה-80 (בסריקה מהירה ראיתי מחקר אחד שנעשה בארץ מ-84 ועוד ספר אחד משנה זו). כך שקשה להגיד שספרי סילבה עצמם הם "מעודכנים".

נכון אבל יצא חדש

השלוש ספרים שדיברתי עליהם כולם היו בשנים שונות... :) אחר היה לשנות האלפיים שזה היה הכי חדש והאחרים היו ישנים וחוץ מסילבה כל המחקרים שנתקלתי בהם תומכים את מה שאמרתי לדוגמא ביופידבק

על מחקרי ביופידבק

מחקרי ביופידבק. מה אני אגיד לך. בתור מי שלומד ביולוגיה בטכניון, וששירת במקצועות פארא-רפואיים, שיטת הביופידבק עדיין לא תפסה ביסוס מדעי מספיק בכדי להכנס לזרועות מדע כזה או אחר. אני לא בא לזלזל בביו-פידבק ובמי שעוסק בכך, אך כל עוד הדברים לא הגיעו להכרה בקהיליה המדעית, סביר להניח שאינם עומדים עדיין בקריטריונים הדרושים. זה לא אומר שזה לא עובד, אחרת לא היה לי בכלל עסק בפורום כמו זה או בכלל בניהולו. אך אינך יכול להשתמש באיצטלה המדעית כל עוד הדברים לא עומדים בקריטריונים שלה. אני מאמין שיום אחד הדברים הללו יקבלו את הגושפנקא המדעית יהיה ניתן להשתמש בהם בשכאלה.

shataltal

New member
שיטת סילבה

לא קשורה לנושא (והיא במקור מ-1944. מי צריך להתעדכן
?). האמת שאתה כל הזמן משנה את הנושא ואני כבר מתקשה לעקוב
אני מבין שאתה מסכים איתי אז עכשיו אנחנו מתדיינים על שיטות מדיטציה במקום על "איך עובד המח"... מה גם שהשיטה הזאת לא נוגדת דבר וחצי דבר ממה שאמרתי (עד כמה שאני מכיר אותה). בסה"כ אין לי שום דבר נגד שיטת סילבה. אני גם חייב להודות שלא ניסיתי אותה באופן אישי ואני מכיר אותה רק באופן שיטחי. אם תוכל לפרט קצת זה יהיה נחמד.

shataltal

New member
תיקון

ב-1944 הוא התחיל לחקור את העניין. ב-1966 הוא התחיל ללמד את השיטה בצורה מסחרית.

גם אני

ורבים וטובים ממני "מרגישים", אולי חלקם אפילו "יודעים", שאין דבר כזה כעל טבעי. אם זה קיים, זה טבעי לחלוטין. עדיין לא מוכר למין האנושי אבל טבעי. כל אדם נולד עם פוטנציאל מסויים, מי פחות ומי יותר. כמו עם כל כשרון אחר. יש אחד שיימשך יותר ללימודי דת ויהנה בהם, אחת תדע לצייר יפה, שלישית תהיה טייסת וכך הלאה. אני מכיר את תופעת הדה ז'וו, לכן אני מנהל יומן חלומות ומשתדל שיהיה מסודר
אני מאמין שחלק מהחלומות שלי מצביעים על כיוונים לעתיד, בין אם באופן סמלי ובין אם באופן ישיר. נכון, לא לומדים רק מספרים - לומדים גם מהעצמי ומאחרים. ספרים זו התחלה טובה. כמובן שלא כל ספר יכול לתת הכל, ישנן גישות שונות לסופרים שונים, בגלל זה, אם תבחרי לקרוא ספרים, חשוב לקרוא כמה ולא רק אחד ולבסס הכל עליו. מכל הספרים שקראתי ואני קורא אני מוציא את הדברים הרלוונטיים לי ביותר.

יש המגדירים

דברים "מופלאים" - דברים בתוך המיסטיקה, דברים הקשורים לדת כ"על טבעיים", מעל הטבע. אני איני רואה זאת ככה. אם זה קיים, זה טבעי לחלוטין. בשבילי, האלוהות היא גם לא נפרדת מהטבע. היא הטבע. על כל רמותיה השונות. כך שגם המישור האסטרלי הוא טבעי לחלוטין, לדוגמא.

למעלה