בעיה חמורה במילולי

Keen95

New member
בעיה חמורה במילולי

שלום,
אני ניגש במועד אפריל לפסיכומטרי, והתחלתי לעשות סימולציות לפני כמספר ימים.
לאחר 2 סימולציות, הבחנתי בבעיה חמורה במילולי, אני עומד בממוצע לפרק על 9-10 טעויות .
אני מאוד התאכזבתי, למטה יש לכם השוואה בין התרגול מספרי הפסיכומטרי לבין הבחינה הפסיכומטרית .

תרגול מהספרים של Smart:
- מקבץ של 6 אנלוגיות, בממוצע 2 טעויות
- בהשלמת משפטים אין טעויות
- בהבנה והסקה אין כמעט טעויות
- בהבנת הנקרא, בממוצע טעות אחת ל-6 שאלות

בבחינה הפסיכומטרית (הסימולציות של מרכז הארצי):
- מקבץ של 6 אנלוגיות, בממוצע 3 טעויות
- בהשלמת משפטים אין כמעט טעויות
- בהבנה והסקה, אין כמעט טעויות
- בהבנת הנקרא, 3 - 4 טעויות לטקסט בממוצע

מהתרגול שעשיתי, חשבתי שאני עומד על 120 - 130 במילולי, אך לאחר הסימולציות, שמתי לב שאני עומד על 100 - 110, שזו נפילה
גדולה בשבילי, ואני לא מבין למה זה קורה, במיוחד הבנת הנקרא ואנלוגיות, ששם ציפיתי שכמעט לא יהיו לי טעויות.
אני אשמח לקבל ממכם טיפים לשיפור, והאם זה קרה לעוד משהו ?
ולרוב אני לא מספיק 2 - 3 שאלות לפרק, מה הייתם ממליצים לי לעשות ?

תודה רבה על העזרה, ואני מקווה שאתם מבינים את המצב שאני עומד בו .

היי

היי

כשאתה פותר סימולציות אתה בודק לעומק למה טעית?
אני ממליצה לך לפתור כל יום מקבצים מכל נושא בדגש על תחקור, תבדוק לעומק למה טעית (מילה שלא ידעת, הקשר לקוי, מסיחים, חוסר זמן, ניחוש..). התחקור חשוב וניתן להפיק ממנו תועלת רבה!

בהצלחה ענקית

Keen95

New member
היי

כן,
אני בודק לעומק למה אני טועה, ובאנלוגיות זה נובע בעיקר מחוסר באוצר מילים וריכוז, בנוסף לכך האנלוגיות במרכז הארצי
דורשות חדות הרבה יותר גבוהה מהתרגול שמופיע במכונים .
לגבי הבנת הנקרא, בטקסטים שאני מתרגל מהספרי פסיכומטרי, לרוב התשובה רשומה בקטע בשורה מסוימת, לעומת הבנת הנקרא בפסיכומטרי
שזה דורש יותר הבנה מעמיקה של כל הפסקה או הטקסט, ואין שורות ספציפיות שמהם ניתן להבין את המידע הדרוש לאותה שאלה.

אני פותר כל יום 2 מקבצים מכל הנושאים של המילולי ומשקיע שעה בלמידת אוצר מילים בעברית, מקווה שאני אשתפר עד הפסיכומטרי הקרוב.
תודה על העזרה.

omfgstfuplz

New member
לדעתי הבנת הנקרא במבחן יותר קלה מבספרים

פתרתי גם את הקטעים של "פסיכו" וגם של ניב רווח. התחושה הייתה שהם כותבים טקסטים במיוחד כדי לבלבל את הקורא, עם משפטים מורכבים לאללה שאין בהם צורך או תועלת. ה"שיטה" של להסתכל קודם בשאלות ולבדוק על מה ניתן לענות על סמך שורה אחת בלבד בטקסט לדעתי פוגעת ומוציאה מריכוז. עדיף לקרוא בזריזות כל פסקה(או חצי פסקה - אם הפסקאות ארוכות) ואז לפתור את השאלות שנוגעות לאותן פסקאות ולהמשיך הלאה בקריאה.

כמו שהמליצו כבר בפורום, קח לך ספר מעניין, אולי מדע פופולארי בתרגום ישן, ותכריח את עצמך לקרוא אותו בזריזות. אני הרגשתי שזה עזר לי

Keen95

New member
קראתי ספר ...

קראתי ספר ואני לא מרגיש שזה עוזר, אולי בגלל שאני לא מתרכז בקריאה מהירה ותוך כדי מנסה לקלוט כמה שיותר מידע ולעבד אותו.
בכל מקרה, מה הייתה ממליץ לי, קודם כל לקרוא את הפסקה ואז את השאלה או להפך ?

omfgstfuplz

New member
קודם לקרוא את הפסקה ואז להסתכל על השאלות

לי זה עזר מאוד ומהרגע שעברתי לשיטה הזו כמעט ולא היו לי טעויות בפרקי הבנת הנקרא...

למעלה