בעיה הנובעת מהיעדר דיבור

dina199

New member
'אכלתי קציצה וקוסקוס'

זה כבר סופר תשובה
. וגם מאוד מדוייקת .
לא כל א"ס יכול לענות את זה.

arana1

New member
התכוונת בחברה לא פלורליסטית

כי חלק מחוסר היכולת לקבל ולקיים מעט הקשבה למה שכל כך יפה ונפלא בקיום האוטיסטי נובע גם מחוסר היכולת של האנשים שמוכרחים להבליט את קיומם כל הזמן לא רק להקשיב למי ששואף לקיום יותר קשוב ורגיש והדדי אלא שהם לא מסוגלים בכלל להרשות קיום כזה או לקבלו כבעל משמעות
ואת החרטא הזה מתיימרים לגבות בעזרת מה שנחשב בטעות לאבחנות רפואיות או מחקר מדעי או גישה פדגוגית
אווףףף

אגב
להרבה אנשים מהסוג השתקן יש גם יכולת לתקשר מילולית בצורה מאוד יפה ונוגעת
אלא שבדיוק בגלל זה הם מתנהלים איתה מתוך קצת יותר מודעות להקשר
שמבטא משהו על הקשר בין הקשבה לדיבור

אוטיסטים שאולפו,מאבדים לחלוטין את הקשר בין הקשבה לדיבור בדיוק בגלל שהזהות שלהם כל כך תלויה בקשר הזה ולכן הנסיון של החברה לטפל בהם ולתקנם משבשו לחלוטין ,ואז מקבלים הרצאות וחוסר התחשבות והתנהגות אינרטית שאותה משייכים לתסמיני האוטיזם

dina199

New member
ועדיין התשובה שהוא א"ס.

'שיח טבעי' זה דבר של ילדים (ומבוגרים) נ"טים. לא כולם חייבים לשוחח , לא תמיד חייבים לשוחח, ואין עלייך אחריות 'למשוך לשיחה' כל הזמן (חלק מסוים מהזמן כן
, אבל לא יותר מזה.).
ייתכו שהוא מעבד המון מידע בראש (ובשקט) בלי צורך לשאול 'למה' ו'מה זה'.
ואם את שואלת את השאלות, אלה שאלות פתוחות שייתכן הוא לא מבין אותן (ולא אומר 'לא יודע' או 'לא מבין' אלא פשוט שותק).
צריך לצאת מתוך הנחה שהכל נקלט . קושי תקשורת זה בדיוק קושי להראות לסביבה בצורה חיצונית נראית לעין ומובנת לנ"טים מה נקלט. אבל דברים נקלטים תמיד, גם אם הא"ס לא מראה א זה בצורה 'מקובלת' .
זה שחוויות עוברות בשקט לא אומר שהן לא חוויות . ייתכן שהוא צריך את השקט שלו להתרכז בחוויה בלבד.

shavririt

New member
גם בין ילדים "רגילים" יש הבדלים..

יש את המדברים מוקדם וגם אוהבים לנהל שיחות,
ויש את השתקנים יותר שעולמם הפנימי עשיר אך הם לא משתפים בו אחרים.
ובטח לא בגיל 3 כשהשפה עדיין לא מגובשת ומלאה אצל כולם.
עוד תתפלאי לראות שהוא (אולי) ידבר לא פחות מאחרים במשך הזמן.
תני לו את הזמן, דברי ושירי איתו הרבה, גם אם הוא לא יכול להשיב באותו דיבור רציף.
שקפי לו בדיבור דברים שאתם חווים, רואים וקורים סביב, בלי לצפות ממנו להשיב.
כך זה יחלחל ויתאסף אצלו, וכשיגיע הזמן והבשלות הוא יוציא זאת בדיבור.
דווקא אם הוא יבחין שיש לך ציפיות שהוא לא עומד בהן, הוא יחשוש יותר.

yuliyuli1

New member
זה נושא שדי מעסיק אותי לאחרונה

הגדול שבספקטרום דיבר מוקדם ובגיל שנה וחצי כבר היה אפשר ממש לשוחח איתו, והייתי מקריאה לו ספרים של בני 3-4.

הקטן, שכנראה לא בספטקרום, כבר עוד מעט בן שנתיים ובקושי מצרף 2 מילים. אוצר המילים שלו קטן בהרבה ממה שהיה לגדול והדיבור שיש לו לפעמים לא מובן.
אני מוצאת את עצמי מדברת איתו הרבה פחות ממה שדיברתי עם הגדול,
והשיחות עצמן פחות מורכבות. וגם הספרים שאני מקריאה לו הם יותר של תינוקות.

האינטואיציה שלי היא להתאים את מה שאני עושה איתו לרמת הדיבור שלו, אבל אני תוהה אם זה לא עושה לו עוול כי רמת ההבנה שלו גבוהה בהרבה מיכולת הדיבור.

dina199

New member
לדעתי צריך להקריא אתם ספרים

כמו שהקראת לגדול .
רוב הסיכויים שההבנה גדולה מהדיבור . ואפילו אם לא , היא תשתפר בעקבות הקריאה.

למעלה