בעיה גדולה....

Waver G

New member
בעיה גדולה....

טוב אז עונת השיבוצים מתקרבת ויש לנו בשבט בעיה גדולה. יש לנו בשכבה שלוש אנשים שיכולים להיות מרכזים צעירים - אני ועוד 2. אחד מהם לא רוצה להיות למרות שמשלושתינו הוא הכי מתאים והכי טוב והשני יהיה ממש גרוע ויהרוס את השבט. אני גם מאוד רוצה את התפקיד הזה ואני גם ממש מתאים לו. הבעיה שלי היא ההורים שלי שהם ממש נגד צופים ואני לא יודע אם יתנו לי להיות בצופים כמו שמרכז צריך להיות. יש לכם רעיונות מה אני עושה אם ההורים שלי או איך אני משכנע את זה שלא רוצה???? בקשה זה ממש חשוב....

AlteRon

New member
זה שלא רוצה.. למה הוא לא רוצה?

מישהו ניסה לדבר איתו לראות למה הוא לא רוצה? כמה זמן הוא בצופים? מה הוא עשה השנה בשבט? הוא בטוח מתאים לתפקיד שבעצם מוביל את השבט ואחראי על כל מה שקורה בשבט מבחינת הפעילות? כל הישיבות של צוות מוביל, והישיבות בהנהגה (אצלי בהנהגה יש ישיבות משצים לא יודע מה קורה אצלכם) וכ'ו הוא יגיע אליהם? בקיצור, תנסו לברר למה הוא לא רוצה, שהצוות מוביל של השנה ינסה לדבר איתו. הצוות המוביל יודע מי יהיה מה בתאכלס ויודע מה הכי טוב בשביל השבט לשנה הבאה ולהתפתחות שלו. לגבי הבעיה עם ההורים, אם באמת יש בעיה כל כך גדולה אחרי כל כך הרבה שנים בצופים (אם בכלל) אז לא כדאי לקחת תפקיד כזה. הוא יכול לפגוע בכל השנה שלך ובהתאמה יפגום בשנת פעילות השבטית. נסה לדבר עם ההורים, אם הם עדיין עקשנים כל כך אל תקח את התפקיד של משץ, יש עוד מספיק תפקידי מפתח בשבט בשביל השמינית. לגבי השלישי , זה בעיה, אי אפשר להגיד לו לרדת מזה. אם הוא באמת רוצה והשכבג (שישיסטים לרוב) אוהבים אותו הוא יבחר. תנסו לבקש מהמדריך שכבה של השישיסטים ובעצם מכל המדריכי שכבה (של השכבג) להעביר פעולה לשכבות למה זה חשוב לבחור באנשים מתאימים שיכולים להוביל את השבט.

שRונה

New member
אמ...

אני חושבת שאם אתה ממש רוצה ת'תפקיד שאנשים חושבים שאתה מתאים, ורק ההורים זאת הבעיה, צריך לעשות איטתם שיחה כמה קונצים.. זה אמור לעבוד... אבל אם אתה יודע שלא תוכל לעשות את התפקיד הזה כמו שצריך בגלל ההורים אז אל תקח את זה.. אחרי הכל זה תפקיד שמשפיע בסופו של דבר על כל השבט... בקשר לזה שלא רוצה.. תנסו לשכנע אותו, לברר למה כמו שאמרו כבר.. אולי אם תבהירו שהוא ממש מתאים אז יחשוב על זה שוב.. ובקשר לשלישי... אולי הוא כן מתאים ורק אתה חושב שלא? אולי שכבגיסטים אחרים כן רואים בו אדם מתאים.. אז למה לא? אתם עושים בחירות למרכז צעיר נכון? אז פשוט תנו לשכב"ג שלכם להחליט מי הם הכי רואים בו למתאים שירכז את השבט...

Waver G

New member
אצלנו המרכזים עושים את השיבוצים

לכל התפקידים... אין בחירות למרכז צעיר או משהו כזה.... זה שלא רוצה יודע שהוא ממש מתאים (הוא עכשיו רשגד) וכל הזמן מנסים לדבר איתו אבל הוא אומר שזה תפקיד משעמם והוא ממש מעדיף להיות מרכז הדרכה, אבל יש לנו איזה 5 אנשים שיכולים לרכז הדרכה אז זה מיותר... ובקשר לזה שלא מתאים - אני מכיר אותו מאז שאני בגן ואני אחד האנשים בשבט שמכיר אותו הכי טוב והוא באמת לא מתאים....

שRונה

New member
חבל

שאתם לא עושים בחירות למרכז צעיר.. זה החלטה שלדעתי צריכה להיות שכבגית.. בכל מקרה.. תסמוך על המרכזים שלך שיודעים מה הם עושים.. ואם זה שרוצה ולא מתאים באמת לא מצאים הוא לא ישובץ בתור מרכז צעיר... ואם לא... אז כנראה שלא.. אבל הבנתי שלך ממש חשוב התפקיד הזה.. אז פשוט תסביר להורים את המצב נראלי שאם באמת חשוב לך לקבל את התפקיד הזה ההורים יבינו

למעלה