בעיה בנישואים....

tapuz33

New member
בעיה בנישואים....

שלום! במקרה הגעתי לפורום זה בעיקבות שיש לי בעיה בנישואים ורציתי לשתף לדעות נוספות אז ככה: אני בת 35 נשואה +2 בעלי כל הזמן בעבודה יוצא מוקדם בבוקר וחוזר מאוחר בלילה כך שאין לי עזרה לא בבית, לא עם הילדים שיעורים, חוגים, חברים..., ואפילו לא מתקשר הביתה מרוב שהוא עסוק. בקיצור הוא לא ראה את הילדים ואותי ממטר ולזה יש עוד בעיות כמו מבחינה מינית , נפשית שלי אין עם מי לדבר כי הוא גם לא ענה לי לטלפונים מרוב שהיה עסוק בעבודה שלו, ואני יודעת שאין לו מישהי אחרת אבל גם אם היה לא היה אכפת לי כלל בנוסף פעילויות איתי כמו ללכת לחנות או לשוק לא הסכים, המון ריבים וקושי להגיע להסכמה ולהבנה, תמיד דיברתי שישמע אותי ושישתנה עזר ליום יומיים שבוע חודש חודשיים וחוזר למצב הרגיל או שאמר לי בסדר בסדר ולא עזר כלום, עד שנמאס לי מבחינה ריגשית אני נעשיתי אטומה לא מרגישה כלום. בקיצור החלטתי להתגרש כי זה הכי נורא לחיות בזוגיות אבל למעשה את חיה לבד, הוא היה בשוק,התחיל לבכות ורצה ללכת לייעוץ מה שבעבר לא הסכים לשמוע על זה כרגע אנחנו בתהליך. אני לא מרגישה רגשות כלפיו, אחרי מה שעברתי קשה לי להאמין שאני אוכל להרגיש שוב כי כרגע אני מסתכלת עליו ולא מוכנה אפילו לחבק אותו, מרוב שאני נזכרת בכל מה שעשה לי. מאז הוא מאוד השתנה מגיע מוקדם מעבודה, עוזר בבית עם הילדים מבחינתי מרצה אותי אבל אני עדין לא מרגישה כלום. גם לא מאמינה שאדם שלא עשה כלום בבית או עם הילדים ישתנה 180 מעלות ולתמיד אבל מה עושים אנילא מרגישה אהבה כלפיו ולא מצליחה גם במחשב להתקרב פיזית אליו? האם לחיות ככה בנישואים ללא רגשות? הרי מחר ואני אתגרש אף אחד לא מבטיח לי שהכל יהיה מושלם עם גבר אחר. אשמח לתגובה תודה ..... ל

מתלבטת32

New member
לפי התיאורים שלך הרגשות שלך כלפיו מתו

עוד לא נתקלתי בדבר מת שגם לתחייה. אמרת שאת לא מרגישה כלום כלפיו - זה הזמן ללכת. הייתי אומרת לך להישאר אם היית אומרת שמדי פעם בא לך לחבק אותו, שאת כועסת, שאת עצובה... אם היה איזהשהוא רגש, את לא מתארת מצב כזה משמע העניין סגור. זה הזמן ללכת ולעשות לעצמך טוב - תתגרשי ותמשיכי בחייך. אין הבטחה למשהו מושלם עם גבר אחר אבל אם לא תנסי לא תדעי. מעבר לכך גם אם תשארי לבד לפחות לא תצטרכי להרגיש לא בנוח עם העובדה שאין בך כלום כלפיו ועם חוסר הרצון המוחלט שלך לגעת בו. לפי התיאורים שלך את גם ככה מנהלת חיים של חד הורית, אני מבינה שאת עובדת משמע עצמאית כלכלית. לכי על זה!!!

czar

New member
סליחה - אבל קשקשת....

להבנתי הוא עובד קשה והוא כנראה איש קשה. להבנתי עוד את בבית ולא ככ עובדת ואני יוצא מהנחה שאתם במצב כלכלי סביר. הוא קשה, קשה לו והוא כנראה לא בחור רע.....לפחות עפי מה שתיארת, הוא רק סגור ועובד קשה. עכשו לאלטרנטיבה - להתגרש, להרוס ילדים, להרוס בית, להתרסק כלכלית ולהיות לבד.....חלופה מצויינת!!!! לפי שקראתי את סתם מרימה דגל וצועקת לעזרה, עדיף שתתמקדי בתיקון במקון בהרס, תמיד קל יותר.....אלא אם יש לך את מישהו ואני לא מסיר את ההנחה הזאת מעל הפרק שמישהו עשה לך בלאגן ברגשות.

אייבורי

New member
אז בשביל מה בלבלת לו במוח?

קודם לא ראית אותו והתלוננת איימת עכשיו הוא עושה מה שאת רוצה, את עדיין לא מרוצה. אולי הגיע הזמן להודות שאת סתם בכיינית, נודניקית חסרת חיים שכל מטרתה להציק לבעלה. אם תתרגשו אפילו את זה לא ישאר לך.

seeyou

New member
"מבחינה ריגשית - נעשיתי אטומה לא מרגישה כלום"

חסרים הרבה פרטים על מנת להבין מאיפה המצב הזה. לכאורה יש לך בעל "טוב":עובד ,מפרנס את לקחת על עצמך טיפול בילדים ובמשק הבית למה את לא חצאת גם לעבודה? איך את מצפה למצב טוב מבחינה מינית כאשר הוא עובד כול כך הרבה שעות? הוא לא אוהב לצאת לקניות? ישנם אלפי בעלים כאלו-זאת לא סיבה לגרושים-לדעתי משעמם לך ?ישנם הרבה פעילויות שאישה יכולה -ברור שזה קשור לאופי שלה או רצונות. לפני שתחשבי על גרושים תחשבי שהזוגיות-נשואים הם עיסקה לכול דבר מה את נותנת ומה את מקבלת בתמורה מה הסיבה שהתחתנתם? אהבה? אילוציפ אחרים? "מבחינה ריגשית - נעשיתי אטומה לא מרגישה כלום"
יש לך ילדים את מצפה שיבוא מישהו וידגדג אותך? כול עוד את בריאה-מתפקדת את אמורה להרגיש מאושרת-ביחס לאחרים במצבים הרבה יותר נחותים מה עושים לאוכל? מוסיפים טבלינים תעשי אותו דבר גם לנשואים שלך. יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
Another one bites the dust

ההתנהגות של בעלך, והתגובה שלך, הן ממש סימפטומטיות לזוג במצבכם. זה מתחיל בזה שהחיים המתוקים של זוג רומנטי בלי יותר מדי על הראש מתחלפים בחיים הקשים של הורות, עבודה וכל הבלגן הידוע. תוך כדי התמודדות עם הלחצים הללו (שהם משהו שמן הסתם רציתם בו מאוד) עולים חילוקי הדעות: איך מחלקים את המטלות בבית? איך מחנכים את הילדים? כמה לוותר וכמה להיות נוקשה? האם יותר חשוב לסדר את הבית או לצאת לטיול? איפה עושים את החגים? האם להחליף סלון? האם לקחת הלוואה? שני אנשים בריאים ודעתנים במידה כלשהי מן הסתם יהיו להם דעות שונות. אבל אין הרבה זמן לויכוחים. ויכוח קצר ומר, אי הסכמה, ואחריה ברוגז. מה שנקרא בקיצור: "שלב מאבקי הכח" המפורסם. בשלב הבא, אחד הצדדים (לרוב: הגבר) מתעייף מהויכוחים. יש לו פתרון קונסטרוקטיבי: להתקדם בקריירה. אז מתחילות השעות הארוכות בעבודה, שזה אומר: מעכשיו, כל אחד לבד במחלקה שלו. פתרנו את בעיית המריבות, שהיו קשות ומתסכלות. התגובה שלך: הוא ברח לי (את צודקת...). אכזבה. כעס. פגיעה. הברז הרגשי נסגר. גם המיני. וכך הגענו לאיפה שאתם עכשיו. מי אשם? מי הדפוק פה? אז זהו, שאף אחד (כנראה). כלומר, אם יש לכם גם אי אלו דפיקויות יחודיות שלכם (ולכולנו יש...), זה רק מוסיף לעוגה. אבל הפיקויות הללו הן כנראה לא הסיבה. הן רק תוספת, הדובדבן על הקצפת. אז אם את זורקת אותו לפח, את תשארי לבד. המצב לא ישתפר בהרבה, וגם לא תהיה תקווה לשיפור. או, לחילופין, את מוצאת אביר חדש. לוקחת בייבי סיטר, יוצאת לדייטים. סקס פרוע (אם יש לך עוד כח). כיף לא נורמלי. עכשיון יש שתי אשפרויות: או שהוא נבהל שהקשר נהיה רציני ומגלה שהוא לא מוכן למחוייבות. או שהוא (הללויה!) נשאר איתך. אתם מתחתנים (או שלא - זה לא ממש משנה). ועכשיו מה? שוב מתחילים הויכוחים. מי צודק?.... שאני אמשיך? או שהמסקנה ברורה? מריוס

feralcat

New member
מסכימה עם czar - תתמקדי בתיקון

הגבר הזה הוא לא אדם זר, הוא אב ילדיך והוא משתדל. תני לו ולעצמך זמן לעכל את התהליכים. הצד הפוגע לא מבין עד כמה הצד הנפגע פגוע. בגלל זה אולי הוא לא מצליח להנמיך את גובה הכעס שלך. אבל זה לא משנה. אם תפנימי שהשינוי שלו זה סוג של חיזור תוכלי להרגיש נכבשת. ובלי לשים לב כן תתקרבו. כנראה שאת רוצה להחזיר לו, שירגיש בעצמו מה שהרגשת בעבר. אבל זה לא עובד ככה. לא יצאה לך (ולו) כלום מזה שתחזירי לו. ואחזור על מה ש-czar כתב לך: "הוא קשה, קשה לו והוא כנראה לא בחור רע.....לפחות עפי מה שתיארת, הוא רק סגור ועובד קשה. לפי שקראתי את סתם מרימה דגל וצועקת לעזרה, עדיף שתתמקדי בתיקון במקום בהרס, תמיד קל יותר"

../images/Emo201.gifחמודה. את במצב לא קל בכלל

ימים שלימים לבד מטפלת בילדים, בבית, באיש (כשהוא נמצא...) ואין אדם בוגר לחלוק איתו את קשיי היומיום, סתם לשוחח קצת ולפרוק לחצים. בני כמה הילדים? את עברת בזמן האחרון מהפכה רצינית! הפכת לאמא פעמיים. פעמיים הריון. פעמיים לידה. פעמיים טלטלות הורמונליות שלאחר הלידה. כל זה גורם לך לרצות שהשותף שלך לחיים ולילדים, יהיה שותף איתך בעולמך הפנימי. הוא מצידו, מביע את אהבתו בדרך שהוא יודע. לעבוד קשה כדי לפרנס את המשפחה שכ"כ חשובה לו. אתם החיים שלו. כשהוא שומע ממך שאת לא מקבלת את זה בתור הבעת אהבה אלא בתור נטישה, ואת רוצה גם לנטוש, הוא מזועזע ופתאום נופל האסימון! הוא מתחיל לקלוט שלא מספיק להביא טרף חומרי לבית. צריך גם להשקיע בנפש וברוח. הנה הוא מנסה לשנות בדברים המהותיים. זה קשה לו לשנות. זה שינוי בתפיסת עולם, בצורת חשיבה, בהרגלי חיים. ובנינו... לגברים קצת יותר קשה לשנות (וסילחו נא לי הגברים הגמישים... אשרי נשותיכם) אבל הוא עושה את המאמץ הזה למרות שקשה לו, כי הוא אוהב אותך. כי הוא אוהב את הילדים. כי את חשובה לו בחיים, כי הילדים חשובים לו בחיים. כי הוא חי את החיים שלו בשבילכם! עכשיו קשה לך לקבל מייד את השינוי שחל אצלו. נכווית יותר מדי פעמים, ואת לא רוצה להפגע שוב. אז בנית לך חומה סביב הרגשות שלך, ואת לא נותנת לשום רגש לעבור דרכה, לא לצאת ולא להכנס. המצב הזה מסוכן, כי אם הוא לא יקבל עוד מעט את הפידבק החיובי למאמצים הקשים שהוא משקיע, גם הוא עלול להתחפר מאחורי חומות, ואז זה באמת יהיה קשה להוציא אותו משם. אני חושבת שחשוב שתספרי לו בכנות מה עובר עליך, ותודי לו על המאמצים שהוא משקיע. תראי לו שאת שמה לב לשינוי, אבל שאת עדין פגועה מדי, וזה יקח קצת זמן עד שהפצעים ירפאו, ושבנתיים, לא ירפה ממך, ולא יתיאש, אלא ימשיך להשקיע בך ובילדים, כי זה עושה לכם טוב. המחשבות שלך על גרושים, הן תוצאה של יאוש. אבל את רואה עכשיו, שיש לך גבר משקיען, ושאסור לך להתייאש ממנו. החיים מלאים מהמורות, אבל המנצחים הם אלה שמתאמצים להתגבר עליהן, ולא מי שמחפש את הדרך הקלה החוצה. מה גם, שכמו שאמרו לך למעלה, גרושים זו אינה הדרך הקלה בכלל! זו הדרך הטיפשית לבריחה מהתמודדות, שמפילה אותך אח"כ עוד יותר נמוך, ומשאירהמ לך שני ילדים "יתומים" מאב!! אין זוג לא מוצלח, יש זוג לא מודרך! זו אמירה יפה ששמעתי מאדם גדול שעזר להמון זוגות לחדש את הייחסים בניהם, גם כשנראה היה שהכל אבוד... חפשי בגוגל: אבנר קוואס kavas , תוכלי למצא הרצאות מרתקות, ימי עיון, יעוץ אישי וזוגי. העיקר... אל תתיאשי! המון כוחות ובהצלחה ספרי על התפתחויות קרן נ.ב. נסו לצאת לדייט אמיתי! להזמין בייבי סיטר, להתלבש טוב, לאכול טוב, לטייל ביחד במקום רומנטי שאתם אוהבים (לא ממליצה קולנוע, כי אז לא מדברים והזמן מתבזבז אחד ליד השני אבל לא ביחד באמת) לחזור לבית מסודר עם נרות פזורים, שמני עיסוי ארומטיים. נסו ללבוש את ה"אני" הכי מתוק שלכם.

אייבורי

New member
אני אדם שמח ומאושר

אין לזה שום קשר לסטטוס גרוש או נשוי. נראה שאת נדבקת לנישואים מפחד שגירושים זאת אומללות. מדוע גירושים נראים לך מאמללי אדם ? האם הנישואים הם מתכון לאושר ? כמה זוגות נשואים מאושרים את מכירה?

אייבורי

New member
כל מיני סיבות

ראשית אדם יכול למצוא אושר בהמון דברים הוא יכול להיות מאושר מעבודתו מילדיו ולא להיות מאושר בנישואים. גירושים יכולים לבוא מכל מיני סיבות אי סיפוק צרכים מהותיים מהקשר אי התאמה בנושא של רצונות עתידיים זוגיות שנעלמה תחת המשפחתיות ולפעמים כי זה הוכתב לך ע"י הבת זוג. עדיין אדם אושר איננו תלוי סטטוס.

Betterfly

New member
ברור

אבל אני מניחה שלבד מבמצבים קיצוניים, נישואין מאושרים לא מתפרקים ובני זוג שמאושרים בנישואים שלהם לא מפרקים אותם.

czar

New member
תקראי כאן - חשוב

שמתי את זה כאן אחרי שקראתי באיזה מקום (לא זוכר) וזה ככ היה מתאים לי ולאשתי דאז.... לצערי, לא היינו מספיק חכמים והתגרשנו מאז וממקומי אני יכול לכתוב לך את מה שכתבתי למעלה. מכתב מאשתך

אני חושבת שנישואים לא מפרקים ברגע

ובכל זאת יש לכם שני ילדים, אני עדין לא נשואה, אבל אני חושבת שאחרי כמה שנים הרגשות דועכים וזה כבר לא התאהבות, אלא יותר אהבה- ז"א שאת אוהבת את הבן אדם שאיתך, את מרגישה טוב איתו ודואגת לו, אין את כל ה"פרפרים והריגושים"...ואני חושבת שאם הוא יחזור לתפקד כבעל ולעזור - זה יכול לחזור לך...אני לא אומרת ששינוי קורה ביום, חודש או אפילו שנה...זה תהליך, אבל אני מאמינה שאם באמת אכפת לו מהתא המשפחתי שלו, הוא יכול להשתנות- והנה עובדה הוא כבר השתנה: הוא מוכן ללכת ליעוץ (דבר שרשמת שלא היה מוכן אפילו לשמוע עליו לפני כן) והוא עוזר בבית...זה אולי לא יהיה "מושלם" ולא תמיד הכל יתנהל על מי מנוחות...תמיד יש עליות וירידות, אבל המוכנות קיימת ואני חושבת שאת צריכה לתת לזה פרק זמן מסוים. אם זה ישאר ככה אולי הרגשות שלך יחזרו, ואם לא יחזרו לפחות יהיה לך בן זוג שעוזר בבית...אני חושבת שאת צריכה לשקול את זה ברצינות ואם תראי שהוא חוזר לסורו ב 180 מעלות חזרה אז תשקלי פרידה בכובד ראש. אבל יש לו רצון וגם אם הוא יעזור קצת קצת ותהיה לך אפילו קצת תמיכה- זה אולי יכול לעבוד. בקיצור- תני לזה זמן אני חושבת..

seeyou

New member
את מנתחת את המיקרה בצורה אנליטית../images/Emo45.gif

אבל
מה לעשות שנשים נשואות,לא חושבותתמיד בצורה אנליטית?
או בכלל לא חושבות פרט לאינטרסים האישים הצרים? היא תבין יותר טוב לאחר המעשה A woman has got to love a bad man once or twice in her life to be thankful for a good one. יוסי

למעלה