א. זאת לא אותה תקלה
אמנם שוב בעיה סביב התריס אך בעיות שונות.
זה בערך לומר שהיה לך פיצוץ חוזר בצינור מים והאינסטלטור חרא רק לא להבין שהפיצוץ היה במיקום אחר ושאי אפשר לצפות את זה.
אבל בוא נניח לאנלוגיה הזאת כי היא לא נכונה, האינסטלטור הוא הטכנאי ואתה צריך לבוא בטעות ליצרן הצינור....
ב. מחירי המצלמות כל הזמן בעליה. המצלמה הזאת היא מצלמה שאמנם יקרה בהשוואה לרמת כניסה אבל זולה בהשוואה למצלמה מקצועית. כשהיא יצאה ניסו להכתיר אותה כיורשת ה D700 אבל היא לא, הספיק לי קריאה זריזה של המפרט להבין שזאת מצלמת חובבים משודרגת מעט, אם ה D600 הייתה D7000 עם חיישן מלא, אז ה D750 היא קצת יותר, לא יותר מכך. ה D700 בשעתה עלתה מעל 10,000, אם אני לא טועה המחיר הנמוך בזאפ כשקניתי אותה עמד על 11,000, תמחורי המצלמות בשנים האחרונים מראים שב 2015 (שנת יציאת ה D750) שזה 6 שנים אחרי ה D700, אם היא באמת הייתה יורשת, היא הייתה צריכה לעלות לפחות 13,000 ש"ח אבל היא עלתה "רק" 9000 ש"ח, רק זה צריך להסביר לך שזאת מצלמה "זולה" ובמצלמות זולות כנראה שמעגלים פינות. איך הלך המשפט הקבוע שלי פה פעם - "אנחנו לא עשירים מספיק לקנות בזול".
אני חושב שזה בכלל לא עיגול פינות, אני חושב שהשוק מצטמק מצד אחד אבל נהיה תחרותי יותר מצד שני. היצרנים צריכים לעמוד בלוחות זמנים של השקת מצלמות, גם כלפי משקיעים, גם כלפי מחזיקי מניות וגם לתזמן את זה נכון מבחינה שיווקית ולהגיע עם ההכרזות לארועים והתערוכות הנכונות. זה אומר שלפעמים אין זמן לעשות QA כמו שצריך, זה אומר שלפעמים יוצאים עם BUG ידוע ומתכננים להוציא תיקון בקרוב.
ועדיין, נניח שאתה מעוניין להשאר בעולם ה DSLR ונניח שיש לך ארסנל עדשות מכובד, אז אתה זורק הכל רק בגלל תקלה?
ועוד שהחברה לוקחת עליה אחריות ומתקנת אותה?
להפך, זה רוצה לגרום להשאר עם חברה כזאת.
בכל מקרה, כבר קנית מצלמה, כבר זיהית את הבעיה, כבר שקוע במערכת אז למה לזרוק הכל עם מתקנים לך את זה בחינם? אחרי התיקון המצלמה תחזיק מעמד שנים ארוכות, אפילו שהיא בגרייד של מצלמת חובבים, הרי ברגע שתצא D760 המשתמשים ירוצו לשדרג למרות שיש להם ביד מצלמה תקינה ועובדת...