בעיה בניקון D750.

e zi

New member
"נתקע לה התריס"? איך הגעת לזה? אותה בעיה קיימת בקנון 7D Mk2:

מדובר על Flare, שנראה כשמעמידים את המצלמה/עדשה בזווית מסויימת לכיוון השמש.

ד"א אותה בעייה בדיוק קיימת, בקנון 7D Mk2.
שמעת דיבורים כל ריקול בנושא?

sagiKor

New member
א. זאת לא אותה תקלה

אמנם שוב בעיה סביב התריס אך בעיות שונות.
זה בערך לומר שהיה לך פיצוץ חוזר בצינור מים והאינסטלטור חרא רק לא להבין שהפיצוץ היה במיקום אחר ושאי אפשר לצפות את זה.
אבל בוא נניח לאנלוגיה הזאת כי היא לא נכונה, האינסטלטור הוא הטכנאי ואתה צריך לבוא בטעות ליצרן הצינור....

ב. מחירי המצלמות כל הזמן בעליה. המצלמה הזאת היא מצלמה שאמנם יקרה בהשוואה לרמת כניסה אבל זולה בהשוואה למצלמה מקצועית. כשהיא יצאה ניסו להכתיר אותה כיורשת ה D700 אבל היא לא, הספיק לי קריאה זריזה של המפרט להבין שזאת מצלמת חובבים משודרגת מעט, אם ה D600 הייתה D7000 עם חיישן מלא, אז ה D750 היא קצת יותר, לא יותר מכך. ה D700 בשעתה עלתה מעל 10,000, אם אני לא טועה המחיר הנמוך בזאפ כשקניתי אותה עמד על 11,000, תמחורי המצלמות בשנים האחרונים מראים שב 2015 (שנת יציאת ה D750) שזה 6 שנים אחרי ה D700, אם היא באמת הייתה יורשת, היא הייתה צריכה לעלות לפחות 13,000 ש"ח אבל היא עלתה "רק" 9000 ש"ח, רק זה צריך להסביר לך שזאת מצלמה "זולה" ובמצלמות זולות כנראה שמעגלים פינות. איך הלך המשפט הקבוע שלי פה פעם - "אנחנו לא עשירים מספיק לקנות בזול".
אני חושב שזה בכלל לא עיגול פינות, אני חושב שהשוק מצטמק מצד אחד אבל נהיה תחרותי יותר מצד שני. היצרנים צריכים לעמוד בלוחות זמנים של השקת מצלמות, גם כלפי משקיעים, גם כלפי מחזיקי מניות וגם לתזמן את זה נכון מבחינה שיווקית ולהגיע עם ההכרזות לארועים והתערוכות הנכונות. זה אומר שלפעמים אין זמן לעשות QA כמו שצריך, זה אומר שלפעמים יוצאים עם BUG ידוע ומתכננים להוציא תיקון בקרוב.

ועדיין, נניח שאתה מעוניין להשאר בעולם ה DSLR ונניח שיש לך ארסנל עדשות מכובד, אז אתה זורק הכל רק בגלל תקלה?
ועוד שהחברה לוקחת עליה אחריות ומתקנת אותה?
להפך, זה רוצה לגרום להשאר עם חברה כזאת.

בכל מקרה, כבר קנית מצלמה, כבר זיהית את הבעיה, כבר שקוע במערכת אז למה לזרוק הכל עם מתקנים לך את זה בחינם? אחרי התיקון המצלמה תחזיק מעמד שנים ארוכות, אפילו שהיא בגרייד של מצלמת חובבים, הרי ברגע שתצא D760 המשתמשים ירוצו לשדרג למרות שיש להם ביד מצלמה תקינה ועובדת...

ravivme

New member
תריס זו המצאה חדשה ? משהו מהפכני ?

אני לא מסוגל להבין את הגישה הסלחנית הזו.
זה כמו שברכב החדש שלך (וזה בכלל לא משנה כמה הוא עולה !) ההגה לא יעבוד כמו שצריך מדי פעם.
זה הרי בלתי נסבל בלי קשר אם זה דגם שמיועד לזוג צעיר, מכונית פאר או טרקטור.
תריס זה משהו שניקון מייצרת מאז שהוציאה את ה- DSLR הראשונה. עשרות רבות של שנים.
אם הם נכשלים שם שוב ושוב זה אומר דרשני.
ולגבי האנלוגיה לאינסטלטור - אתה צודק.
עשיתי הנחה לניקון !
כי הם גם היצרן וגם אחראים על הכשרת הטכנאים.
כלומר הם גם יצרני הצינור הדפוק, וגם האינסטלטור שלא יודע לתקן אותו.

האמירה העוקצנית שלי - "למכור את הכל" באה ממקום אחר.
אני מסתכל על ניקון ומתבאס.
מהטופ של המצלמות בשנות ה- 70-80 של המאה הקודמת היא הפכה להיות כמו כולם במקרה הטוב.
במונחים טכנולוגיים היא בפיגור ולא מצליחה לסגור את הפער.
אז אתה אומר לעצמך - למה לשנות ? הרי סוס מנצח לא מחליפים. זה אמין, זה עובד, זה מוכח.
אז עכשיו אנחנו רואים שהסוס הזה גם מתחיל לצלוע.
זו לא רק ה- D750. זה גם פשלות חוזרות ונשנות בעדשות.
זה הסיפור עם ה- D600.
זו בעיה הרבה יותר עמוקה ורחבה מפשלה נקודתית.

לא חייבים להשאר על הסיפור כשהספינה מתחילה לשקוע.
אפשר למצוא ספינה אחרת.

AviL30

New member
כוכבית קטנה למה שרשמת

לנישת צילום טבע, ציפורים, ספורט. ניקון עדיין סופר מהפכנית.
אם יצא לך לצלם במצלמה עם מערכת הפוקוס החדשה של ניקון
צילום בתנועה מהירה מאוד, תבין בדיוק על מה אני מדבר.

באזור הזה, בהקשר של מצלמות הדגל ועדשות ארוכות מהירות (כמעט כל עדשה באורך מוקד גדול שהוצאו לאחרונה יש בה מימד מהפכני), עדיין אין תחליף לניקון. ולא נראה שיהיה משהו רלוונטי בקרוב.

sagiKor

New member
אפשר להגיד גם שאוטו זה אוטו וכבר מיצררים מכוניות מאה שנים

אז איך יכולות להיות תקלות?
איך יכולות להיות קריאות שירות?
כמה קריאות שירות היו לטויוטה בשנים האחרונות והיא עדיין יצרנית הרכב הגדולה ביותר? לפי הגישה שלך אף אחד כבר לא היה נוגע בטויוטה... איך לקוחות כאלו סלחניים?
פעם אחרונה שטויוטה קראו לי לקריאת שירות היה קשור לחיבור מיכל הדלק, מיכל דלק קיים במכוניות מאז המצאת מנוע הבעירה הפנימי אז מה? עדיין לא למדו לחבר צינור דלק כמו שצריך?
אתה מבין כמה לא הגיוני אתה נשמע... תעצור רגע....
מה אם הסרת מוצרים במדפים בסופר? אתה עדיין צורך מוצרי תלמה? אסם? תנובה? שטראוס? נשמע לי קצת חשוב יותר מאמינות מצלמה לא?

לא מבין מה אתה מתבאס, ניקון נמצאת בטופ של הצילום, זה שמה שהיא מציעה לא קוסם לך, לא אומר שלא קוסם לאחרים. הרוב עדיין מצלם ב DSLR, עדיין קונה DSLR וההיצע של ניקון מצויין, גם בגופים וגם בעדשות.
"למכור הכל?" יותר מבאס אותי שאני מוגבל כמשתמש בגלל המדינה שבה אני חי (ראה סוני ואפליקציות) מאשר שלפעמים יש תקלה. לפחות יש אבא, יש למי לפנות, יש מי שמטפל ומטפלים. מה יהיה אם תהיה קריאת שירות לסוני? מי יטפל בה בארץ? ישפאר? בדיחה.... אז מה תמכור את כל הסוני כי יש חרא שירות בארץ? למה זה בסדר לקחת סיכון עם סוני?

ravivme

New member
אתה קורא חצי טקסט ומפספס את הפואנטה

תקרא שוב את מה שכתבתי כי נגמרה לי הסבלנות.

e zi

New member
לא קשור ל"חדשני". לקנון לא היה ריקול על הסנסור? ועל מראה?

https://www.engadget.com/amp/2015/05/08/canon-t6s-t6i-defective-sensors/
המציאו את הסנסור ב-2015?

https://www.wired.com/2009/05/canon-recalls-flagship-cameras-for-lube-job/amp/
אותו סוג תקלה שהיה בניקון D600 לחובבים, אצל קנון בשתי מצלמות הפרו ה- 1D וה- 1Ds
ובאיזה שנה המציאו את המראה?

https://www.engadget.com/2012/08/14/canon-rebel-t4i-recall-rubber-grip-allergic-reaction-rash/
ריקול של קנון על 68,200 מצלמות על הגומי של הגריפ. הגומי המצאה חדשה?

אז זו סיבה למכור את כל ציוד קנון?

והסוללה המתלקחת בסמסונג נוט-7 ?
אז לא לקנות יותר סמסונג?

---
במכשירים מורכבים יש תקלות ייצור. לפעמים הן חומקות מה-QA ומתגלות רק שהמוצר נמצא כבר אצל לקוחות.

ravivme

New member
גם אתה קורא רק חצי ? או את מה שנוח לך ?

תמצא לי בבקשה עוד חברה שמייצרת מוצר טכנולוגי, ושעשתה ריקול 3 פעמים (!!!) על אותו מכלול, וכל זאת במשך שנתיים שהמוצר נמצא בשוק.
במקרה הספציפי של ניקון מדובר במכלול מכני לא מסובך שאין כל פערי ידע בתכן ובייצור שלו. זה גם מכלול בסיסי בעבודת המצלמה שרלבנטי לכל סוג צילום, בכל תנאי, בכל מקום, ללא קשר לתנאי קצה כאלה ואחרים.
זה רק מחמיר את העניין.
מה שניקון הצליחו להשיג פה זה שיא גינס של רשלנות.
בפעם הראשונה זו טעות של ההנדסה. לא נעים, אבל קורה.
בפעם השניה זה כבר ראש הפרויקט שצריך לתת הסברים. זה מתחיל לערער את הבטחון.
בפעם השלישית זה כבר המנכ"ל. נגמר האמון.
מצטער אם זה לא נשמע לכם טוב או נוח, אבל העולם מלא באפשרויות ונגמרו ימי המונופול.

תקלות קרו לכולם ועוד יקרו. אני בכלל לא מדבר על זה, וזה כמעט ילדותי שאתם מסיטים את הדיון לשם.
ברור לכולנו (כן, גם לי) שאין חברה חסינה.
אבל 3 פעמים בשנתיים ? על אותו מכלול באותו דגם ?
באמת מכיר משהו דומה ?
אשמח לשמוע.

דבר אחרון: לניקון יש המון פשלות בשנים האחרונות.
תעקוב אחרי תקלות בעדשות חדשות. לא תצא מרוצה ממה שתמצא.
צריך להביט למציאות בעיניים. לטמון את הראש בחול זה הכי קל.

ואפרופו סמסונג, הסוללות המתלקחות הן לא רק בנוט 7.
ואני לא קונה יותר סמסונג. תודה. יש מספיק חברות בשוק.

בזאת סיימתי את השרות שלי לציבור בנושא הזה.
כל אחד יעשה כרצונו.

sagiKor

New member
סלח לי רביב

מה ההשכלה, ידע וניסיון שלך בתחום פיתוח ויצור מצלמות שאתה טוען את מה שאתה אומר כאן?
התריס כל הזמן משתנה, עומד כל הזמן במרכז פיתוח ועומד בפני שיפורים מתמידים על מנת לספק ביצועים משופרים ודרישות שוק.
לחשוב שמדובר באותו תריס מאז הניקון F זה פשוט חוסר ידע והבנה מצידך ולכן אתה טועה בענק וסתם משתולל כאן.

אגב, אנחנו בכלל לא יודעים שהתקלה של פותח השרשור כאן היא הבעיה שקריאת השירות בכלל נוגעת לה.

ravivme

New member
אז הם יודעים לעשות תריס לכל הדגמים חוץ מל- D750 ?

הידע שלי לא רלבנטי.
הידע שלהם קיים. זה מוכח.
אז שיתחילו להשתמש בו במקם לבזות את עצמם בפעם השלישית.
ואם הם לא גמרו פיתוח (שלת תריס !) אז למה הוציאו את המצלמה לשוק ?

עזוב נו, מישהו צריך לצעוק "המלך הוא עירום".
כל האחרים צריכים להמשיך להגיד שהוא לבוש.
עולם כמנהגו נוהג.

sagiKor

New member
עזוב נו...

אתה יודע כמה פעמים דיווחתי ליצרן על באגים וקיבלתי תיקונים שלא רק שלא תיקנו את הבאג אלא גם יצרו אחרים.
העולם הטכנולוגי לא מושלם. לא תמיד מצליחים לתת פתרון וגם כשחושבים שכן אז יכול להיות שלא.
קל לך לומר המלך הוא ערום אבל זה לא מנע ממך להכנס למערכת שלא סיימה פיתוח...
מחר ניקון תעמיד מצלמת FF חסרת מראה עם ביונט F ואתה תהיה בשמיים גם אם חצי מהדברים לא יעבדו כמו שצריך....

לא לי ולא לך יש את הידע הרלוונטי בכלל להתייחס למקרה הספציפי. ככה שאני מעדיף בכלל לא הכנס לעניינים הטכניים של המקרה (למרות שיש לי השערה כואבת) אתה מסתכל על חצי הכוס הריקה, אני מסתכל על חצי הכוס המלאה. ניקון לוקחת אחריות ומטפלת בבעיה, יכול להיות שלוקח לה יותר זמן ממה שהיה צריך, לא אני ולא אתה יודעים למה זה קורה, הטענות שלך של "יש להם ידע, יש להם זה וזה וזה ויוזיזו את התחת שלהם" פשוט מראות חוסר הבנה באיך דברים עובדים.

ravivme

New member
אני יודע יותר ממה שאתה חושב

אחרי 20 שנות עבודה בסביבה טכנולוגית סופר מתקדמת, שכוללת פיתוח בחזית הטכנולוגיה העולמית, ניסויים, יצור ואחזקה אני מרגיש שאני יודע טוב מאוד איך דברים עובדים.
אני יודע בדיוק מה קורה כשיש תקלה אצל לקוח.
אני מכיר על בשרי את התחושה של ריקול.
אני יודע איך הנהלה מגיבה לזה, כיצד היא פועלת, לאיזה חרדה היא נכנסת.
עברתי את זה בעצמי כמנהל.

בגלל זה אני מרשה לעצמי לקרוא לזה רשלנות. ובמיוחד כשמדובר בחברה עסקית שנמצאת בתחרות עזה ולא יכולה להרשות לעצמה פשלות, ועוד בדגם חשוב כזה.

ravivme

New member
זה שיח חרשים

אני מדבר על תקלות חוזרות באותו מכלול.
ואתה מנסה להוכיח לי שגם חברות ענק נופלות.
כבר כתבתי קודם - כולם נופלים. אין חברה חסינה.
לא הוכחת דבר שלא ידענו קודם.

sagiKor

New member
מכיוון שאתה יודע

בוא תסביר לי איך הבעיה באותו מכלול?
ושים לב שציינת מכלול ומכלול זה יותר מחלק אחד...
האם אתה יודע מה הבעיה שבגינה יש קריאת שירות?
הנה הבעיה מתוארת כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=LynWn0DvdO0
שים לב שהיא מופיעה גם בוידאו, במצב שהתריס פתוח ולא "פעיל"
כמו שאתה רואה, זה נראה כבעיית החזרי אור בתוך המצלמה. אולי מה שמחזיר את האור זה התריס עצמו, אבל זה לא בעיית מכלול! זה בעיית תכנון פיסית של המצלמה רק שכנראה אי אפשר להחליף את בית המצלמה אז מנסים לסדר את התריס ככה שלא יחזיר אור. יש פה בעיה שאני בספק אם תוכל להפתר והטיפול בתריס הוא יותר workaround.
גם ל D600 ניקון נתנו פתרון עד שיצאו עם ה D610 ואז כבר החליפו ללקוחות מצלמות.
זה נקרא שירות!
אף אחד לא מושלם כמו שאתה יודע בעצמך, השאלה היא איזה שירות תקבל במקרה שאתה בבעיה? ויותר מזה שאל איזה שירות אתה כישראלי תקבל במקרה של בעיה? כי אתה מחזיק במערכת שכנראה נמצאת במקום האחרון בתחום הזה. את הבעיות של המערכת שלך פותרים בגישת "מחלות ילדות" ומשחררים מצלמה ושולחים אותך לקנות חדשה. כמה שנים עד שלסוני הייתה עדשה נורמלית? ללא בעיית עותקים קשה?
אכזבה? רשלנות? איבוד אמון? תסתכל במראה...
חיפשת עדשה למערכת שלך בחודש האחרון, המערכת שלך לא סיפקה לך פתרון!!! זאת סיבה פי עשר לעזוב את היצרן שלך.

ravivme

New member
הקשבת לצלם בסרטון ?

הוא צלם כבר 25 שנה.
הוא אומר (סלח לי אם התרגום אינו מדויק לחלוטין) שהתקלה הזו מטילה צל על המצלמה הזו.
הוא אומר בהמשך, וזה כבר ציטוט מדויק -
I hope that Nikon give a solution very soon,
because Nikon cannot play with the credit of the history of Nikon

מה לא ברור עכשיו ?
אלה מילים שלו, לא המילים שלי, אבל זה בדיוק מה שאני אומר פה, ואתה מנסה להסיט את הדיון למהות הטכנית של התקלה.
תפנים את זה - מהות התקלה בכלל לא משנה !
משנה שיש שם לקוחות שקנו את המצלמה הזו במיטב כספם. הם יכולים לסבול תקלה מסויימת גם אם היא מבאסת.
הם לא יכולים לסבול שהחברה לא יודעת לתקן אותה.
כלומר הם נשארים עם מוצר פגום.
אתה מוכן להשאר עם מוצר פגום ? למה ?

זה עניין מסחרי שנוגע למוניטין. עניין של תחושת הבטחון של לקוחות במותג שבחרו.
מחר בבוקר המתחרים ידגישו כמה הם מספקים מוצרים אמינים יותר מהמתחרים כדי להזכיר לציבור שהיתה לניקון תקלה.

e zi

New member
בסוני A7/A7R יש בעייה דומה:

(דומה: בעיה של Flare, שנוצר מהחזרי אור בתווך שבין האלמנט הפנימי של העדשה לבין הסנסור)

https://photographylife.com/sony-a7-a7r-red-dot-flare-issue

תפנים את זה - מהות התקלה בכלל לא משנה !
משנה שיש שם לקוחות שקנו את המצלמה הזו במיטב כספם. הם יכולים לסבול תקלה מסויימת גם אם היא מבאסת.
הם לא יכולים לסבול שהחברה לא יודעת לתקן אותה.
כלומר הם נשארים עם מוצר פגום.
אתה מוכן להשאר עם מוצר פגום ? למה ?

ravivme

New member
אני מבין שבלעדי אתה לא מסוגל לנסח משפט

אז מה הטעם לקיים איתך דיון כלשהו ?
סיימתי, תודה רבה.

e zi

New member
המשפטים שלך מצויינים. למה לנסח מחדש? אם רק מראה שאפשר להטיח

אותם 1:1 ביצרני מירורלס מובילים ולא נכון להיטפל רק לניקון. אותה בעייה של התזת שמן כמו ב-D600 הייתה בקנון 1D ו- 1Ds, ובעייה שמדברים עליה בריקול המדובר, של Flare שמצלמים מול השמש (לא יודע איך הגעת לרעיון של "תריס נתקע") קיימת ממש אותה בעייה בקנון 7D Mk2, ובעייה מאותה משפחה אצל יצרני מירורלס מובילים כולל: סוני, אולימפוס, ועוד. אפילו ליין A7 / A7R סובל ממנה.

למעלה