בעיה במשחק

אלרוס

New member
בעיה במשחק

אני שחקן באיזשהו משחק, ויש לי בעיה עם המנחה, הבעיה נובעת מכמה סיבות: 1. אחד השחקנים מגיע רק פעם בשבועיים הביתה מפנימיה, ככה שהמשחק קטוע. 2. אני ועוד שחקן אנשים מאוד מאוד ציניים ומשליכים זאת על הערות צדדיות שיש לנו כשאנחנו חושבים שמשהו לא הוגן. 3. יוצא הרבה ששחקן מחוסר הכרה וככה הוא משתעמם בזמן המשחק. 4. המנחה שלנו מאמין בשיטת המקל והגזר: מכניסית את הגזר לתחת ועם המקל דוחפים אותו עמוק. כלומר הוא דוגל בלהעניש משחקתי את השחקנים. 5. המנחה שלנו בעלה מזג חם ופיוזים רגישים, הוא מתעצבן ממש בקלות. הבעיה שנוצרה היא שבאיזשהו שלב הוא החליט אחרי איזשהו נסיון להעניש משחקית אותי אבל בצורה עלילתית שקיבלתי, שכשל, ואז החליט שהוא מוריד מהחיים "סתם". בנוסף לזה אחד השחקנים שבינתים היה מחוסר הכרה הלך לרות משחק כדורסל עד שהוא יחזור להכרה. המנחה התעצבן והחליט שהוא הולך הביתה ביחוד אחרי שאמרתי לו "זו בחירה שלך, אתה יכול להחליט שהמשחק ידחה בשבועיים או להמשיך לשחק, אני לא הולך לבקש ממך להישאר או להתעצבן עליך, בחירה לגמרי שלך". ניסיתי להבהיר לו שמנחה טוב לא אמור להעניש, אבל בעזרת ההערות הציניות הלא יעילות שלי. לפעמים יש תחושה לשחקנים שהוא משחק נגדינו ורק מנסה להראות כמה הוא חזק, וכמה יש לו כוח והשפעה עלינו. מה יש לכם להציע בנושא?

DDN

New member
לך יש בעיות?

קודם כל, מה זה להעניש בצורה משחקית? אם שחקן כלשהו מפריע/לא רציני, תוציאו אותו מהקבוצה? אתם ילדים בגן שצריך להעניש? תחליף מנחה או שתסביר לו שזה לא השחקנים נגד המנחה.

אלרוס

New member
להעניש משחקית=

למנחה יש בעיה אישית עם השחקן= הוא ידפוק אותו, הוא יגרום לזה שהוא יאבד חיים מעבר למה שאפשרי ונכון (גם חוקית וגם הגיונית) הוא יביא עוד 20 אנשים משומקום שיירו עליו (ואנחנו יודעים שזה כעונש בגלל שהוא משתמש בזה גם כאיום). אני אישית בעד שיטת צ'ופרים במקום, אבל הוא לא מקשיב לי. בעיקרון הבעיה שלו היא שהוא יודע יפה מאוד לכתוב עלילה וכו', הבעיה היא שהוא לא יודע לעבוד עם קבוצה, זה משהו שנרכש עם הזמן, אבל בינתיים זה בא על חשבון השחקנים.

panters

New member
שחקו בשביל הכיף

אם אתם לא נהנים מהמשחק ואתם לא מסתדרים אל תשחקו ביחד אני חושב שאולי תנסו לעשות סבב מנחים. כל פעם שחקן אחר יהיה המנחה לאותו מפגש למשך כמה מפגשים ככה תמצאו מי המנחה הטוב ביותר.

0Pandemonium0

New member
אין כאן שום בעיה אישית.

מבחינתי ההתנצחויות וההתווכחויות שלך פוגמים בהנאה. אני לא נהנה, ולכן גם לא משחק. שנית, אולי כדאי שתסביר את הסיטואציה שבה היית לפני שאתה אומר דברים כמו "הוא יגרום לזה שהוא יאבד חיים מעבר למה שאפשרי ונכון (גם חוקית וגם הגיונית) הוא יביא עוד 20 אנשים משומקום שיירו עליו (ואנחנו יודעים שזה כעונש בגלל שהוא משתמש בזה גם כאיום)." אגב, מוזר שבכל פעם שהדמות שלך נכנסת לצרה כלשהי אתה נזכר לצעוק "זה לא הגיוני!". היו לנו הרבה סיטואציות כאלה, שבהן אתה לא יודע את כל הפרטים של הסיטואציה (מעצם היותך שחקן), ומיד מרים את קולך בצעקה "מה?! זה לא הגיוני! מה פתאום!" ומבחינתי גם שחקן שדמותו מעולפת צריך להישאר ולצפות במשחק. זה שהדמות לא יודעת מה קורה, לא אומר שצריך גם שהשחקן לא יידע. תאר לך מצב שהשחקן לא יודע מה קורה בכלל. השחקן, לא הדמות. אז תתחילו לעדכן אותו בכל מה שקרה? ובקשר לאמון בינינו-הוא לא קיים יותר. אתה שכחת לציין את הדרך היצירתית שמצא השחקן הנ"ל כדי לצפות במשחק כדורסל: הודיע למנחה שהוא הולך לשירותים ויצא מהחדר. האם זה אמון?

אלרוס

New member
תגובה

אתה בעצמך אמרת- אתה לא נהנה. כך גם לגבי הדמות שישבה מעולפת וצריכה לשבת בשקט כל הזמן (כי היא מעולפת אז אסור לשחקן לדבר לגבי שום דבר) השחקן צריך להישאר בחדר- למרות שהוא לא נהנה. או כשאתה מחליט שכל רעיון לתכנית חוץ משלך נידון לכישלון- אנחנו לא נהנים. או שכשאתה מחליט להעניש בגלל הערה צינית שלא פגעה באף אחד, אנחנו לא נהנים. אין לי שום בעיה עם העלילה שלך. יש לי בעיה עם ההנחיה שלך, אני חושב שההצעה שעלתה פה לגבי לעשות סבב היא נכונה. אני חושב שאני לדוג' אוכל לעשות עבודה יותר טובה (בהנחיה, לא בכתיבת העליילה, אתה מעולה בחלק הזה) כי מה לעשות יש לי נסיון בלהעביר דברים, נסיון שנרכש אבל לך אין אותו. נסיון בעבודה עם אנשים כדמות סמכות, נסיון שלך אין אותו. אני לא אומר שאתה שה"ם רע אלא שעבודת האנוש שלך לא משהו, וצריך למצוא פתקון, אין לי בעיה שתתאמן בזה, אבל לא על חשבונינו.

0Pandemonium0

New member
אני אודה לעוד אנשים שיתייחסו לטענות

שהעליתי, ואז ישפטו מחדש את המצב.

תחליפו מנחה!

אני חושב שאתם פשוט צריכים להחליף מנחה (לתת למנחה הקיים לשחק כשחקן) "להעניש"אותו ולהראות לו שזו לא צורה שבה אתם רוצים לשחק ואחרי שהוא יפנים להחזיר את ההנחיה לאותו אדם ובמידה שזה לא עובד(הוא ממשיך "להעניש") תחליפו אותו לתמיד

Nihau

New member
תחליפו מנחה, עכשיו.

ה"עונש" הכי טוב למנחה זה לפטר אותו. במשחק יש הסכם אמון הדדי בין המנחה והשחקנים שמנחה לא מנצל לרעה את הכוח שלו בעולם לרעת השחקנים. "כוח" המנחה על עולם המשחק זה רעיון שגוי. למען האמת זו "סמכות" ו"אחראיות". אם הוא מנצל לרעה את האמון הזה כדי לפגוע בכם כאנשים וכשחקנים הוא שובר את האמון ואין לו זכות להנחות לכם. תעזבו אותו עד שיתבגר. יש מנחים אחרים, טובים עשרת מונים, בעולם.

אלרוס

New member
לגבי ההצעה של למצוא מנחים אחרים

אנחנו משחקים כקבוצה של חברים, חלק גדול מזה זה בשביל להיפגש, ולא רק בשביל המשחק עצמו, מריצים בדיחות פרטיות וכו', זה לא יהיה כיף עם נביא אאוטסיידר.

0Pandemonium0

New member
אני המנחה.

לא רציתי להעלות כאן ריבים עם חברים, אבל מאחר ואדון אלרוס כבר טרח לעשות את זה, אז אני אגיד רק דבר אחד: אני לא יכול לשחק עם שחקן שתוקף אותי על כל דבר שאני אומר או עושה. תפקיד השחקן הוא לא לחפש חורים בעלילה שלי ולקפוץ בכל פעם שהוא מוצא אחד (ויש, מן הסתם). זה הכל. ואל תשפטו לפני שאתם שומעים את הצד השני. אם אתם רוצים יותר מזה, אז במסרים אישיים בלבד. תודה.

panters

New member
זה דווקא נושא ראוי לדיון כללי

בייחוד לאור העובדה שאנחנו לא יודעים מי אתם... כמו שהצעתי בהודעתי מעלה. תנסו לעשות סבב בין השחקנים כשכל אחד מהם ינחה הרפתקאה אחת ותבחרו את המוצלח בינהם. בתור מנחה אם אתה רואה ששחקן מסויים מפריע למשחק, קח אותו הצידה אחרי המפגש, דבר איתו ותסביר לו. אני באופן אישי (גם בתור שחקן וגם בתור מנחה) אמרתי לאחד החברים שלי שאם הוא ממשיך בצורת המשחק המגוחכת שהייתה לו כששיחקתי איתו אני יוצא מהקבוצה או שהוא יוצא. הוא החליט להמשיך ואני עזבתי. הקבוצה התפרקה אחרי שבועיים....

0Pandemonium0

New member
אני חושב שפעלנו באותה דרך.

אלא שבמקום לאפשר לשחקן את ההזדמנות לעזוב, החלטתי אני לפרוש, מאחר וזו לא פעם ראשונה שבה הוא מתנצח איתי. אצלנו גם אי אפשר להגיד לשחקן לעזוב. אנחנו ארבעה-מנחה ושלושה שחקנים. אם נהיה שלושה, זה יהיה מנחה ושני שחקנים, וזה כבר ממש לא משחק.

panters

New member
לא משחק???

איזה סטנדרטים מוזרים יש לך לקבוע רמת משחק... אני לא חושב ששחקן צריך לעזוב. אולי אתם צריכים לתת יותר הזדמנויות אחד לשני. אתם אמורים להכיר אחד את השני לפי מיטב הבנתי אתם חברים משכבר הימים אז אולי תנסה להבין אחד את השני טוב יותר...

0Pandemonium0

New member
ירו בך פאקינג שבעה-עשר כדורים.

זה שהיה לך מזל בקוביות לא אומר שהדמות שלך, שהייתה במרכז מעגל היורים, הייתה יכולה להתחמק. ואתה טועה בגדול, וחבל. מבחינתי, תפקיד השחקן הוא לשחק, ולא לעקוץ את המנחה עם הערות ציניות ולחפש פגמים בעלילה שלו. ירו בך, סתם ת'פה ותמשיך לשחק. לא היה כאן שום דבר לא הוגן.

אלרוס

New member
אני לא מדבר רק על זה

וזה היה לייעוץ, לא כדי להעלות את הריב על גבי הפורום. ויש לך בעיה עם 3 שחקנים, זה אומר משהו, לא?

אלרוס

New member
ובכל זאת...

זה עדיין מראה משהו שיש לך בעיה עם 2 שחקנים, עלתים יש לך בעיה גם עם השלישי.

למעלה