בעיה במכירה

may1983

New member
בעיה במכירה

ברשותי סובארו ג'אסטי מ93 ואשמח אם מישהו יוכל ליעץ לי. לפני כשנה, נאלצתי להחליף מנוע. לצערי, בהיותי סטודנטית, הייתי דלת תקציב ובטיפשותי קניתי מנוע מסוחר מכוניות (שטען כי המנוע חדש). היום התגלה לי שלמנוע יש בעיות רציניות (משהו עם הבוכנות?) והוא יכול להחזיק בערך כשנה. מאחר וקיבלתי רכב מהעבודה, אני מאוד מעוניינת למכור את הג'אסטי, אבל יש לי בעיה מוסרית להסתיר את המידע על המנוע בעת מכירה וגילוי המידע לא בדיוק יביא לי קונים. נאמר לי כי האפשרות האחרת היא פשוט למסור את האוטו לפירוק. השאלה שלי היא, האם יש משהו באמצע? כלומר, האם קיימים (ואולי מישהו מכיר) סוחרי מכוניות שיקנו את הרכב במחיר מוזל (לא לפירוק). בסה"כ משאר הבחינות הרכב במצב טוב (מחשב ומצבר חדשים), עבר טסט (לפני שבוע), טייפ ומזגן. תודה לעונים.

be_roo

New member
תלוי עד כמה המוסר מציק לך

אפשר להמר על כך, שגם אם תמצאי סוחר שיקנה את הרכב, הסיכוי שהוא כן יגלה את מצבו האמיתי של הרכב לקונה, קלוש. אז נכון, זו כבר לא את שמסתירה מידע, אלא מישהו אחר. כך או כך, מישהו דל אמצעים ותמים כמו שאת היית ידפק גם.

be_roo

New member
עוד אפשרות

המחירון של הג'סטי הוא בסביבות ה-10 לא? מנוע בטח עולה חצי מזה. על פירוק ישלמו לך כמה מאות. לפי זה עדיין שווה למכור אותו בחצי מחיר.

may1983

New member
הייתי שמחה

למכור בחצי מחיר, אבל הבן אדם היחיד שפנה אלי , החליט לוותר על הרכב כשנודע לו המצב ולא ניסה להוריד במחיר

שש שבע

New member
מצד שני, אם הרכב חיצונית נראה טוב

פלי פגימות והכל יפה, יכול להיות שיעלה בגורלך מישהו שאוהב להתעסק בזה, יקנה את האוטו במחיר זול יטפל במנוע במו ידיו ויצא עם אוטו במצב חיצוני ומכני מצוין. אני אישית הכרתי מישהו שזה מה שהיה עושה. אחרי שתיקן את האוטו היה מוכר במחיר מלא. הכל ענין של מזל,

wil

New member
אז ככה

מה שאת צריכה לספר לקונה זה שהוחלף מנוע לפני שנה, למנוע משומש. את העובדה שהתגלה לך שיש בעיה במנוע - את לא חייבת לספר. איך בכלל גילית שיש בעיה משמעותית, ומה היא בדיוק (משהו עם הבוכנות זה לא מספיק...)

may1983

New member
אני לא מבינה בזה הרבה

אבל הייתי במספר מוסכים ולפי מה שנאמר לי, כנראה שלמנוע היה חסר שמן זמן מה וזה פגע בפעילות של הבוכנות. אני באמת לא מבינה בזה יותר מזה, אבל המנוע עושה רעשים, כאשר אני לוחצת חזק על הגז.

שש שבע

New member
אז לומדים, גם אם לא מבינים

זו לא צריכה להיות תורה גדולה. מה פירוש? את לא בדקת לאוטו שמן וכו'מידי פעם? לא הוספת כשחסר? או כשקיבלת את המנוע כבר היו הרעשים?

לארק 64

New member
יש לי חדשות בשבילך, אף אחד לא ...

ממש אומר את האמת! הרכב שלך משומש, זקן ובלואי. כששואלים אותך למצבו המכני של הרכב את צריכה לענות "הוא נוסע בלי בעיות ושירת אותי נאמנה תקופה ארוכה. אני מוכרת אותו משום שקבלתי רכב מהעבודה, טפלתי ברכב החלפתי מצבר ...........". אם מתעקשים שתתני תשובה למצבו המכני את עונה "אני לא מבינה ברכבים ואתה מוזמן לבדוק כרצונך". בענין הבוכנות - אף מילה. כאשר באים לבדוק אותו וכולם אומרים לך כמה שהאוטו חרא (כדי להוריד במחיר) - אל תקשיבי! הם אומרים כל מיני דברים העיקר להוריד את המחיר. תשחקי אותה יצחק שמיר. בנושא המצפון. את בטוחה שהבוכנות ישבקו חיים בעוד שנה? אולי הרכב יסע עוד 4 שנים?! אין כאן יותר מדי מוסר. את מוכרת רכב משומש. בהצלחה.

שש שבע

New member
למה לשקר ומה זה יעזור

הכי טוב לספר את האמת, וקונה צריך לקחת רכב לבדיקה לפני רכישה, הבן שלי התאהב באיזו מזדה בימבה שראה במגרש מכוניות של "מישהו מאוד אמין דוד של"... בקיצור אני התנגדתי הוא שלח לבדיקה כי חשב שהוא יותר חכם ממני, ומסתבר שהאוטו הזה יכול להרוג בנאדם בנסיעה הראשונה (חיבורי סרן רופפים, ובלמים לא תקינים) חוץ מזה שהיה צריך לעשות לה אוברול די מהר כי היו נזילות מהמנוע ועוד ועוד.... מי שקונה רכב בלי בדיקה ובמיוחד רכב ישן, זה על אחריותו, ולא על המצפון שלך

לארק 64

New member
תפסיק להתיפייף. היא לא משקרת ...

בכלום! היא גם לא צריכה למסור דו"ח על מצב הרכב. למה הדבר דומה? לזה שרוצה למכור דירה כי השכן ממרר לו את החיים. אז מה הוא צריך לספר לכל קונה פוטנציאלי שהשכן משוגע? הוא בחיים לא ימכור! כאן אחריות הקונה לבדוק והרכב נמכר AS IS. היא לא צריכה לספר שהיא שמעה שמישהו אמר לה שהבוכות לא בסדר והמנוע ישבוק חיים בעוד שנה. ובדיוק כפי שקרה לבן שלך. הקונה יבדוק, יציע מחיר ואולי תהיה עסקה. נורא פשוט.

שש שבע

New member
אני גברת לא גבר

והענין הוא לא בהתיפיפות,אני אומרת שזה על אחריות הקונה, היא לא צריכה להגיד כלום, והוא ירצה יבדוק לא יבדוק בעיה שלו. ו

שי ז.

New member
אתה טועה בגדול

לפי החוק אם יש פגם ברכב שאתה יודע עליו אתה חייב לגלות את זה לקונה. זה שיש חארות שלא עושים את זה לא עושה את זה צודק. אני בגישה של לברר כמה עולה התיקון ולהוריד סכום קרוב ממחיר האוטו. מנוע זה לא שלדה או רקבונות. זה חלק שניתן להחליף בקלות כך שלליקוי יש משמעות רק בגובה מחיר התיקון ואדם שיקנה את האוטו יוכל ליסוע עוד שנה ואז להחליף מנוע ולקבל רכב עם מנוע חדש.

לארק 64

New member
שי. אתה מטעה בענק !!!

איזה חוק אומר שאתה צריך לדווח שאולי הבוכנות ימותו בעוד שנה? ממש מכעיס. תיתן עצות כאלה לאשתך ולבתך. תקרא מה כתבתי בנושא השכן המשוגע.

שי ז.

New member
לא מדובר על זה אלא על העובדה

שהיא יודעת שיש פגם (וסביר להניח שהמוסכניק שלה הסביר לה מה הבעיה בדיוק). השכן המשוגע לא קשור כי הוא לא חלק מהדירה ומשוגע זה עניין יחסי. ולידע כללי לאשתי ולביתי אני נותן בדיוק את אותן העיצות. לא רוצה לגדל משפחה של רמאים.

שש שבע

New member
ואם היא לא מבינה גדולה כפי שהיא אומ

אומרת? היא לא היחידה שלא מבינה, היא חיבת לקחת אוטו לבדיקה לפני שהיא מוכרת? שהקונה יבדוק

שי ז.

New member
אמרתי פגם שהיא יודעת עליו

ואם אוטו אוכל למשל שמן ושואלים אותך אתה צריך להגיד את האמת (אם תגיד חצי קילו ל 1000 ק"מ ובפועל הצריכה היא קילו ל 1000 ק"מ אז אתה עובר על החוק).

enigo

New member
אני יודע שזה המצב לגבי סוחרים

לא בטוח שזה המצב לגבי קונים פרטיים. נדמה לי שקראתי פסקי דין מהם עולה שיש הבדלה בין השניים בתחום זה. איפה בי?

למעלה