בעיה במכירה

sopranosax

New member
צריך לעודד יושר, לא לסחור בו!

ככלל, אני לא מוכר רכב מבלי שהקונה עורך בדיקה במכון שהוא בוחר. אני גם מחתים אותו על מסמך שאומר שבדק את הרכב לשביעות רצונו, ושלא יבוא אלי בתלונות אם וכשתתעוררנה בעיות שונות ברכב, ובזה נגמר הדבר. שי, מקרה דומה לזה שהצגת היה לי עם רכב דומה לזה של השואלת (ג'סטי), הרכב שתה שמן בקצב "בריא". לא זוכר בדיוק את הכמויות, הקונה הסכים שאצרף עם הרכב עשרה ליטר שמן סביר ומעלה, ובכך נסגור את העניין. אני לא הייתי מסכים להצעה כזו מצד המוכר, אבל חלקי המוסרי נגמר בידועו, אני לא צריך לדאוג גם לאינטרסים שלו, אלה הלא נוגעים לי או לרכבי. ולשואלת, כשאת מראה לקונה את האוטו, אמרי שאת יודעת שיש בעיה אך לא יודעת מה טיבה ("משהו עם הבוכנות" לא עוזר לאף אחד מכם), והתעקשי שיבדוק בעצמו. מרגע שבדק, עשית את שלך.

שי ז.

New member
אתה עשית בדיוק את מה שאני אומר

שצריך לעשות. לספר לקונה מה מצבו המכני של האוטו ולהשאיר לו את הפרשנות לגבי החומרה. לא אמרתי להגיד לו לא לקנות את האוטו או משהו בסגנון אלא למסור אינפורמציה ללא פרשנויות לשום כיוון.

AVNER XR

New member
אבל למה להוריד מחיר מלא על

הריג'קטים נהוג להוריד 50% ,ובדרך כלל רכב כזה לא יבדקו במכון בדיקה אלא אצל המכונאי ,חבר שמבין וכו" .

שי ז.

New member
כתבתי סכום קרוב.

וכמה קרוב זו כבר שאלה של מו"מ. הבדיקה במכון לא רלוונטית. אתה לא מרמה רק אם אתה בטוח שיתפסו אותך או שאתה לא מרמה כי ככה אתה מאמין שצריך לנהוג?

may1983

New member
הסתרת מידע

אין לי בעיה לא להגיד כלום ולתת לקונה לראות לבד את הרכב, אבל אם שואלים אותי ישירות 'מה מצב המנוע' (ובד"כ זו שאלה מתבקשת), אני לא אהיה מסוגלת לשקר. אני יודעת שכולם עושים את זה עם מכוניות וגם לי עשו את זה (כנראה לא פעם), אבל אני פשוט לא בן אדם כזה.

לארק 64

New member
שוב. לא מבין את הבעיה .....

קראתי שוב את התוכן הראשוני שלך ואני מתמצת את הבעיה: האם לספר שלרכב יש בעיה בבוכנות?. זה הכל! ואני אומר לך לא. לא .לא. יש לך דיאגנוזה מרופא בוכנות? בשביל מה בכלל להעלות את נושא הבוכנות? הרי אינך יודעת בודאות מוחלטת שאכן ישנה בעיה ולכן אין צורך לדבר עליה. אצלך יש מספיק גורמים (החלפת מנוע) שיגרמו לירידת ערך הרכב. בכנות אומר לך. לנשים יש בעיות בקניית/מכירת רכב ואתן טרף קל. יבוא סוחר רכב ואת עוד תשלמי לו לקחת את הרכב. נניח שגם המחשב של הרכב הולך למות, אז מה גם אז צריך לדווח שהמחשב בסוף חייו?! הצעתי: אולי תעזרי בידיד? תני לו לנהל את הגועל נפש. כשאת מוכרת את הרכב דאגי להשאר עם הסכם מכירה שכתוב בו שהרכב נמכר AS IS. שוב בהצלחה. הלוואי כולם כמוך.

wil

New member
לא מבקשים ממך לשקר.

אל תגידי "נהדר, מצויין, מנוע דנדש" וכו'. תגידי שהרכב נוסע בסדר גמור (מה שנכון), טיפול אחרון היה בחודש כך וכך, ואת לא מכונאית ואפשר לקחת את האוטו למוסך או מכון בדיקה לבחירת הקונה ועל חשבונו, אם הוא מעוניין. דוגמת השכן המשוגע מסכמת את העניין יפה.

שי ז.

New member
את צודקת בגישתך וזו הדרך הנכונה

לפעול. זה לא שאם לא תגידי את תרויחי בלי שמישהו יפסיד. זה פשוט לדפוק אדם מאותגר תקציבית עד לרמה של אבדן חסכונותיו לרכב כי אחרי הקנייה לא תהיה לו אפשרות לתקן אותו. אישית מעדיף פחות 200 ש"ח בכיס ולהיות שלם עם עצמי.

AVNER XR

New member
חבל את מכוונת נמוך מידי במחיר

מפני שאם נסעת בלי שמן לא חייב להיות דווקא בוכנות אלא הרבה דברים אחרים וכל בר סמכא יגיד לך שצריך לפתוח מנוע ע"מ לבדוק אבל יש לי שאלה פשוטה האוטו צורך שמן בין טיפול לטיפול ואם כן כמה?

אריה700

New member
מכירה.

שלום לך מה שעבר על הרכב לא צריך למנוע ממך למכור אוטו, אני חושב שהבעיה שיש לך ברכב היא שולית , ואם היתה כן בעיה במנוע הרי לא היה עובר טסט ...לכן לכי בראש מורם ותימכרי את הרכב "אין באמצע" פשוט תידרשי מחיר מלא. תפקידו של הקונה הוה לבדוק את מצבו של הרכב מכל הבכינות וכאשר הוה מגלה פגמים ברכב הוה מבקש ירידה בסכום כדי לתקן את הפגמים. הרכב בן 13 ועבר כבר כמה ידיים , את לא צריכה להיות ממחית גדולה בשביל זה יש בעלי מקצוע שונים בענף הרכב . אני חושב שהגסטי שלך תימכר במהירות . יש לרכב הזה שוק טוב. בהצלחה..

איזה לוח הוא היעיל ביותר

לפרסום מודעת מכירה? נתתי מודעה ב- homeless, כדאי בעוד אתר? כדאי בעתונים הכתובים? אתרי חינם?

neta2

New member
באיזה אתר הכי כדאי היום לפרסם

אוטו למכירה? ג'יפ יותר נכון? תודה.

חזי104

New member
אפשרות לקנית הרכב

יש לי חבר שמחפש רכב בסגנון כזה , קטן ובטווח מחיר דומה, ואם הרכב ימכר במחיר סביר לא איכפת לו לקנות, אגב הוא לא סוחר, מכיון שאני לא מחובר למסרים אשאיר לך מס` 0545419819

למעלה