בעיה במכונת קפה

yehonatan8

New member
בעיה במכונת קפה

יש לי מכונה של ECM giotto והיא עובדת מעולה כבר כמה שנים. בדרך כלל היא מבצעת שאיבה אחת ברגע שמפעילים אותה ולאחר מכן שואבת רק כשצריך. בזמן האחרון שמתי לב שהיא מבצעת המון שאיבות אפילו אם לא הוצאתי מים וגם היא לא עושה שאיבה בתחילת ההפעלה. בעיה זו לא מפריעה באמת אך בנוסף לכך התחילו לצאת לי בסטימר הרבה מים ופחות אדים. פעם היו יוצאים ממש אדים יבשים לגמרי והיום הם מלאים במים. למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה?
תודה מראש...

התאבנות והתלכלכות של הזונדה.

יש אלקטרודה/זונדה שנמצאת בראש הדוד וטבולה במים, עם השנים היא מתכסה באבנית או מתלכלכת ומאבדת מהמוליכות שלה, הזונדה היא זו שאומרת לפיקוד האלקט שנסגר מעגל חשמלי בינה ובין המים ועל ידי כך יודע הפיקוד לנהל את גובה המים.
תקלות נוספות אפשריות, הארקה לקויה לדוד, פיקוד שאינו מנהל את גובה המים בצורה נכונה, שימוש במים מאוסמוזה הפוכה ברמת טיהור שגבוהה מ75% .

yehonatan8

New member
אז מה עושים?

קראתי קצת על בעיות דומות וראיתי שניתן לדחוף את הזונדה הזו קצת פנימה. נראה לך שזה יעזור? או שאולי להוציא אותה ולנקות? או שעדיף לא להתעסק עם זה וללכת לטכנאי?
תודה...

כטכנאי אני אגיד לך להגיע לטכנאי.

אם הארקה של הדוד לקויה מה יעזור אם תדחוף את הזונדה פנימה?
אם הפיקוד תקול, מה יעזור ניקוי?
בכל מקום שיש סקנת התחשמלות וסיכוי כי נסיון לטפל בתקלה אחת יצור תקלה אחרת, אני חושב שעדיף שבעל מקצוע יטפל.

סכנה.... לא חטפתי היום זרם... נשבע

למעלה