בעיה בכוחות מדומים

Ron 417

New member
בעיה בכוחות מדומים

אני מציג את השאלה + הפיתרון שלי . יש לי טעות בחישוב של a1' (תאוצת תג של גוף m1 ,כלומר ביחס למישור המשופע) . איפה הטעות שלי ? תודה מראש

Ron 417

New member
תודה ,אבל לא צריך גם קשר בין התאוצות ?

בין a1' ל a2' ? יכול להיות שהן שוות ?

johngalt2

New member
יש חיכוך בין שני הגופים לגוף הגדול,

או רק בין הגוף שבשיפוע לגוף הגדול?

johngalt2

New member
הפתרון שכתבת יחד עם התרגיל עצמו

הוא מה שיצא לך, או מה שכתוב בספר? זה גם מה שיצא לי.

Ron 417

New member
אני לקחתי את a1'=a2' zzz

ואז יצא לי מה שרשום בפיתרון .וזה גם נראה לי הגיוני ביותר שהתאוצות זהות ,לא ?

johngalt2

New member
כן, הן קשורות בחבל,

אז התאוצות שלהן במערכת הייחוס שבה הגוף הגדול במנוחה אמורות להיות זהות (בגודל, לא בכיוון). מה התשובה שיש בספר?

Ron 417

New member
יש לי עוד שאלה שאני לא סגור עליה

מה בדיוק הכוח שהקפיץ מפעיל על המסה m ? יש : 1.נורמל למעלה 2.mg למטה 3. ma_0 שמאלה ו4 ....איך אני מנסח את הכוח של הקפיץ ? תודה

john schmidt

New member
הממ

בסעיף א' ברור לאן מושך הקפיץ אז נדלג עליו. בסעיף ב' תמצא את הרכיבים של הכוח המדומה ומשקל המסה המקבילים לקפיץ (ופועלים בכיוונים מנוגדים). הקפיץ "עוזר" לכוח החלש מבין השניים כך שסכום הכוחות במקביל לקפיץ מתאפס, והמסה נשארת במנוחה יחסית לגוף הנייד.

johngalt2

New member
../images/Emo45.gif

בגדול הרעיון הוא לפתור את סעיף ב' קודם כל כאילו הקפיץ אינו קיים, ומתוך זה לגלות מה כיוון התאוצה. אח"כ פשוט מוסיפים את כוח הקפיץ בכיוון ההפוך לכיוון התאוצה.

john schmidt

New member
כל עוד אין חיכוך

אחרת השאלות האלה באמת מתחילות להיות מגעילות.

johngalt2

New member
אממ... כן.

אז צריך למצוא גם את כיוון המהירות, ולפי זה לקבוע את הכיוון של כוח החיכוך, וגם את כיוון הכוח השקול, ולפי זה למצוא את כיוון הכוח שהקפיץ מפעיל. זה בהחלט יכול להיות די נוראי במקרים כאלו.

Ron 417

New member
אין תשובות לשאלה

הזו ,אני יכול להסתמך רק על מה שאתם מציעים פה . אני פשוט לא יודע איך אני מנסח את הכוח שמפעיל הקפיץ על המסה ??? משהו כמו F_k=x*k ? בנוגע לשאלה הראשונה שהצעתי ,התשובות הנכונות הן התשובות המצורפות לשאלה !

johngalt2

New member
כן, כמעט -

הכוח שמפעיל הקפיץ מוגדר כ: F=-kx. המינוס הוא בגלל שהכוח הוא כוח מחזיר, ז"א, תמיד מנוגד לכיוון ההעתק. בקשר לשאלה הראשונה: סבבה - אני אעלה לפה את המשוואות כשאגיע הביתה.

Ron 417

New member
משהו מוזר ,יוצא לי כמעט כמוך

בא' קיבלתי Δx=0.19 m בב' יצא Δx= -0.02m ,יצא שלילי ,איך זה יכול להיות ?

למעלה