בעיה בינונית מס' 8

LeCagot

New member
בעיה בינונית מס' 8

שוב, תור לבן. תשובות - לא בכותרת. בהצלחה

ניסיון אינטואיטיבי

A17 D19 (ניסיון ליצור עוד עין) B19 C19 A19 B17 A18 מכאן הדרך היחידה של השחור לנסות לעשות שתי עיניים היא לנסות A19 B19 שחור לא יכול לאכול ב- A19 בגלל הקו ומת

bluexx

New member
=\

קו זה הפתרון מהזן הנחות עליתי על סאקי בניסיון הראשון שלי לפתור את זה מספיק טוב זמנית w a17 b- splitted answer b B17 w b19 black must a19 white a18 black d19 cause otherwise he is dead seki with sente for white b's 2nd answer to a17 b d19 w b19 seki with sente for black

שים לב

שהתגובה השנייה שלך למהלך הראשון של הלבן, זהה לזו שלי רק שעצרת אותה אחרי מהלך של לבן ואני המשכתי למקרה ששחור ימשיך (אם קו זו תשובה פחות טובה ללבן כנראה היא יותר טובה לשחור ומכאן שהאינטרס שלו להמשיך)

bluexx

New member
אני לא חושב

אפילו לרגע שהאינטרס של שחור הוא להתאבד מבחינת לבן אולי יש טעם לסיכון אם הוא יודע שיש לו יותר איומי קו אבל אם שחור טיפש מספיק לסכן את כל האבנים שלו על קו שטותי כשברור לך שלשחור יש הרבה יותר מה להפסיד מללבן... זה באמת אבסורדי

bluexx

New member
אוי שכחתי משהו

טיפש שכמותי מיד אחרי שהשחור המתאבד שלך מוותר על הסנטה שלו לטובת קו ומשחק ברוב טיפשותו בc19 לבן מגיב בb17 עכשיו אתה יכול לבד להגיד לי למה התשובה שלך לא בסדר

צודק

אבל עדיין צדקתי בהתחלה של המהלך רק לא שמתי לב שעדיף להשאיר בסקי ולא להמשיך

GuyTheSpy

New member
הכל נכון חוץ מדבר אחד

הפתרון הראשון של BLUEXX שגוי, שחור לא יענה ל A17 עם B17 כי אז: לבן D19 אם שחור C19, לבן B19 אוכל, ואם הוא לא, אין לו שתי עיניים, כלומר שחור מת.

^_^

צודק בהחלט קיבלתי את זה כמובן מאליו שהפתרון הראשון שהוא הציג נכון שאפילו לא בדקתי אותו ורק התעסקתי בשני אני יודע שלא יפה לשמוח על טעות אבל יש בזה משהו מעודד שכולם עושים טעויות לפעמים, לא משנה כמה הם יורדים על אחרים כשאלו עושים טעויות *אהם אהם*

נראה לי

אם שחור מגיב ללבן A17 ב- B17 לבן יוכל גם לשים ב- C19 ולנצח... (לא רק ב- D19) (אם שחור שם D19 לבן אוכל ב- B19, אחרת לבן שם ב- D19 ולשחור אין שתי עיניים והוא מת)

bluexx

New member
אבל

אם אתה משחק C19 אתה תצטרך להגיב בD19 על תזוזה כלשהי של שחור ככה שלשחור יש איום קו די טוב אם אתה משחק D19 זה כבר נגמר שכחתי שלבן יכול פשוט למנוע עיניים בלי סיבוך הייתי יותר מדי שמח על הסאקי בסנטה נו טוב ~.~

dream ca7cher

New member
אז התשובה שלו נכונה או לא?

כי אני עשיתי בלי להסתקל כאן קודם ויצא לי בדיוק אותה תשובה

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif לכל הפתרונות פה ../images/Emo10.gif

יש פתרון טוב יותר.

Ryuusuke

New member
..?

הכי טוב שאני מצליח להשיג פה זה סקי: לבן A17 שחור D19 לבן B19

נראה לי מצאתי פיתרון

לבן D19 לשחור יש חמש אפשרויות (למעט אחת שיוצרת קו שמתחיל הלבן, השחור מת) אפשרות ראשונה: (לפי הסדר) (תור שחור) B17 B19 אם שחור מגיב ב- A17 לבן אוכל ב- C19 ולהיפך שחור מת אפשרות שנייה: B16 B19 אם שחור מגיב ב- C19 לבן אוכל ב- B17 אם שחור אוכל ב- A19 לבן מקשר ב- C19- העין ב- A18 מדומה, לשחור יש עין אחת שחור מת אפשרות שלישית: A19 C19 אם שחור מגיב ב- B19, לבן A17- לשחור יש עין אחת אם שחור מגיב ב- A17, לבן B19- לשחור יש עין אחת (A18 מדומה) שחור מת אפשרות רביעית: B19 A17 לשחור יש עין אחת שחור מת אפשרות חמישית (אחרונה וחביבה): C19 A17 לשחור אין ברירה- A19 לבן B18 פתרון קו

באפשרות החמישית

שהיא כמובן האפשרות העיקרית שאני חושב שאולי הפתרון בסוף לבן B19 (סתם טעות דפוס)

LeCagot

New member
../images/Emo127.gif ../images/Emo13.gif

נכון. אחרי D19, הטוב ביותר ששחור יכול להשיג זה קו עם יתרון ללבן.

למעלה