בעיה ביחסים

בעיה ביחסים

יותר נכון בחוסר היחסים ביני לבין אשתי..
כבר יותר משנה שאנחנו לא מקיימים יחסים, לא במיטה, לא מחוץ למיטה, לא חיבוק, לא נשיקה, שום כלום..
גם כשכן היינו עושים משהו בעבר, זה לא היה אמיתי, חצי כפוי, עם טעם מר מאד..
אז אני לא ממש יודע אם לבכות על אובדן הקשר הכי מינימלי בין בני זוג נשואים, אבל עדיין זה לא נראה לי בריא או שפוי..
שלא תבינו אותי לא נכון, אשתי חמודה מאד, חטובה ומטופחת, גם אני לא ממש מכוער ואולי אפילו חמוד,
אבל הקונפליקט הדתי, מעיבה כענן שחור על הקשר הזוגי ועל כלל מערכת היחסים בינינו...
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

SilviC

New member
הקונפליקט הדתי

אתה מתכוון שאתה "מתפקר" והיא לא? אני שואלת כמובן כי אני חדשה פה ואני לא מודעת למצבך.

אם כן, אתה מתאר מצב מאוד מורכב.

ה

ההוא ארמאה

Guest
תלוי איך וכמה היא יודעת עליך

בנוגע לדעותך ולקיום המצוות שלך.

תשקול את הצד ללכת ליעוץ זוגי ותוך כדי תשחק אותה כאילו אתה רוצה לעשות תשובה.

אם אשתך באמת חמודה ואתה חושק בה, אתה לא מוכן לעשות קצת מאמץ בשביל זה?
ת'אמת, אני לא יודע, אני לא נשוי ואני לא מבין בזה, אבל מההתרשמות שלי ממערכות יחסים נראה שבני אדם מוכנים להתפשר ולתת הרבה מעצמם למען אהבה וסקס.
נכון שיש גבולות אבל אם אתה אנוס בין כה וכה אז מב כ"כ קשה לך.

שיהיה לך בהצלחה

תשובה לשאלות

1. איך לכבות אחי...נשבר לי מהמצב הזה
2. אני חילוני בלב/חרדי אנוס, אשתי לא חנונית אבל כן חרדית במלוא המובן..

SilviC

New member
והיא מודעת לאיך שאתה מרגיש ביחס לדת?

כי אם כן וזה מה שעומד בלב הבעיות בקשר לכם, אתם בבעיה קשה.

כן היא יודעת

1. היא יודעת שהתרחקתי מהדת, רק היא לא יודעת כמה...
2. יש לנו 4 ילדים ואנחנו בני32

SilviC

New member
אוי ויי

יש אפשרות סבירה שהקרע בינכם מבוסס על תפיסות עולם שונות (לפחות על בסיס מה שתיארת ולכל הפחות משחק תפקיד).

העצה היחידה שלי היא, נסה לדבר איתה בכנות, לשים הכל על השולחן. תראה מה מציק לה. תהיו כנים אחד עם השני ותבברו איך ממשיכים לחיות ביחד ואם זה אפשרי. יש גם אפשרות שיש דברים אחרים שמפריעים לה אבל אין דרך לדעת כשאני לא מכירה אתגם וכשאתם לא כנים אחד עם השני.

כשבני זוג מפסיקים לקיים יחסים (במיוחד כשהם צעירים), יש כמה סיבות סבירות לזה. אם מוציאים מהענין בעיה פיזית, בגידה ועייפות קיצונית בגלל עומס החיים (בית עם 4 ילדים ועבודה זה תיק), הסיבה הכי סבירה במיוחד לאישה היא כעס!!! הכעס הזה יכול להיות מבוסס על מיליון דברים או צירוף של סיבות. עד שלא תבררו את הסיבות, כלום לא ישתנה.

דרך אגב, אם מתעלמים מעניין המין, איך היחסים בינכם חוץ מזה? איך אתם מתקשרים אחד עם השני מחוץ למיטה? יש עויינות שם? קרירות?

ייעוץ זוגי מאוד מומלץ.
אין כאן פתרונות פלא. ההצלחה מאוד תלוייה בשניכם ובאופי ובאישיות. זה יקבע עד כמה אתם מוכנים ללכת אחד לקראת השני.

SilviC

New member
קראתי שוב את התגובה הראשונה שלך

נראה לי שלא קראתי אותה כמו שצריך קודם.

הבנתי נכון שזה תמיד היה גרוע ומאולץ?

ייעוץ זוגי ויפה שעה אחת קודם. חבל שחיכיתם כל כך הרבה זמן.

יש אהבה ואין אהבה

הקופליקט הדתי תמיד היה שם, מהשנה הראשונה ועד היום, התחלתי בקטנה, עם דברים קטנים, והמשכתי עד לאיפה שאני נמצא היום,
ערום לגמרי מעול תורה ומצוות, לכן גם היחסים בינינו היה בהתאם, אבל אם נתעלם לרגע מהקטע המיני, יש תקשורת טובה, יש צחוקים,
יש אוירה טובה וזה בעצם הבעיה הגדולה שלנו, מצד אחד אין שנאה ממשית ומצד שני אין אהבה טוטאלית... בכל אופן תודה לעונים ולמתיחסים..

אי אפשר לכפות אמונה

לכל כיוון.אבל יש גם זוגות מעורבים אחד דתי אחד לא, תחשבו על הכיוון?

SilviC

New member
טוב, לפי מה שאתה מתאר

היו שם "עניינים" מהתחלה.

אני ממש ממליצה שתלכו לייעוץ זוגי. אתם צריכים ללבן את כל העניין. חבל לחיות ככה את כל הנעורים שלכם.

במילים של ג'ון לנון (אם אני לא טועה)

Life is what happens while you're busy making other plans

אתה אוהב את אשתך????? אני מדברת על אהבה אמיתית, על מה שאתה מרגיש בלבך פנימה. אני לא מדברת על "האהבה" שהדת מתארת שמספיק ששני אנשים מתחתנים והם "ילמדו" לאהוב אחד את השני. מצד שני, אתה מזכיר "אהבה טוטאלית" שנשמע כמו משהו מאוד רומנטי, הדימוי האידאלי של אהבה בסרטים, שירה וספרים. אני לא מאמינה בזה ולא מאמינה "באהבות הטוטאליות" האלא שרוב הזמן מכלות את עצמן ואף נגמרות בשנאה לפעמים. לא אומרת שאין סיפורי אהבה ענקיים אבל הם נדירים. כל מה שאמרתי לא אומר שאין לא מעט קשרי אהבה אמיתית.

דרך אגב, יחסים נורמאליים בין בני זוג לדעתי הם אף פעם לא "אהבה טוטאלית" או "שנאה טוטאלית". כשזה המצב, זו מערכת יחסים חולה. שני אלה הם מצבי קיצון ושניהם לא בריאים בלשון המעטה.

חבל. אני ממש חושבת שאתם צריכים ייעוץ זוגי.

הלנצח

New member
לא שאני מבין גדול

אבל משהו לא ברור לי.
תקשורת טובה, צחוקים, אוירה טובה, איפה בדיוק זה נתקע?
איך זה לא "גולש" הלאה?
לא נראה לי שהבעיה היא הדת.

לעניות דעתי

אשתך פשוט לא אוהבת סקס.
אין לי שום סיבה הגיונית שאשה מטופחת ומודעת לעצמה, תסכים לוותר על סקס במשך שנה!!!!!!!!!!!!
אני חושבת שזה דבר מאוד נדיר.
אולי היא ל אממש יודעת מה זה סקס, אולי אתה לא יודע ולא הייתה לכם הזדמנות ללמוד אחד את השני.
אם ביומיום אתם בסבבה, אז זה מוזר ביותר, אבל ביותר שאין סקס.
בדרך כלל זה הפוך,
שונאים ורבים במשך היום אבל מתפייסים בלילה.

הלנצח

New member
סתם בשביל הסקרנות

אישה שאינה מטופחת ומודעת לעצמה זו סיבה הגיונית שתסכים לוותר על סקס?
אם זה היה כך אצל הגברים....

אכן, השאלה הזו עלתה במוחי בזמן שלחצתי על השלח

ברור שאין זה מוריד מצרכיה של אשה שאינה מטופחת זה רק קל וחומר

לעניות דעתי

הסבבה בשיחות אינו תמיד ערובה לסקס, וזוגיות היא אינדוודואלית, חסידשקוץ לא הבנתי אם ברצונך להדליק או לכבות, בהנחה שכן (וכל הנכתב להלן הוא בהנחה כזו)- האם אשתך דחתה חיזורים מיניים? אתה לא חייב לענות לי, אבל תחילת תחילתו של טיפול היא לבדוק מה האניסות משליכה על תפקודיך כמאהב (עובדה שאתה ציינת את האניסות משומה) . גברים וגם נשים - שימו לב- לפועל "מאהב" "מאהבת" - מעבר ל"לבשל" "לתקן" "לסחוב" יש גם "לאהב". זו עבודה/עשייה לפעמים. כנף, זה שונה מ"לדבר בסבבה" . לא אצל כולם ולא תמיד הגלישה חלקה. כשגבר מגיע לאשתו באמצע הבישולים מאחורה ואומר "בא לי עלייך" הוא מאהב. (סליחה, רק דוגמא )ואם הוא לא נענה - אז הוא צריך לשאול מה קורה כאן.
סליחה שחפרתי, לא רציתי ליפול עליך כבד , תתחלק עם שאר היושבים כאן, או תזרוק......
אני כותבת מתוך ידיעה על מצבים בהם הצד המעוניין נשאר מנומס,ממתין, ו...מעונין.

אין קשר

בין מצבך הרוחני ליחסים ביניכם.

יש לכם בעיה בזוגיות וחבל למשוך כך את המצב.

אולי יש מישהו שמטפל בדברים כאלו בחוג שלכם. אצל הליטאים בוודאי שיש מדריכי זוגיות ומיניות.

יש לי מישהיא שאני מכירה בביתר, חרדית, שהיא מטפלת זוגית וסקסולוגית. אני מכירה אותה הרבה שנים ויכולה להמליץ. אם תרצה את שמה תפנה אלי באישי.

SilviC

New member
לא עדיף מטפלת דתיה אבל לא חרדית?

בהתחשב בזה שהוא מרגיש חילוני/לא דתי וזה עשוי לעלות, לא עדיפה מישהי לא מהמגזר שלהם????

למעלה