בעיה בזוגיות - רגש

john doh1

New member
בעיה בזוגיות - רגש

אני בת 28, בן זוגי בן 33. אנחנו יחד 6 חודשים. הכרנו דרך חברים משותפים והכל התחיל מאוד מהר – מכיוון שאנחנו גרים בערים המרוחקות כשעה נסיעה האחד מהשני, נוצר מצב שמכיוון שרציתי לראות אותו – אפשר לומר שכמעט עברתי לגור אצלו. מהר מאוד הוא נתן לי מפתח והגעתי כ-5 ימים בשבוע אליו. היה לו קשה עם האינטנסיביות. אני בנאדם אינטנסיבי במערכות יחסים והוא רגיל לפחות ולכן בהתחלה זה מאוד הלחיץ אותו. הפגישות קצת התמתנו, אבל עדיין המשכנו באינטנסיביות. בילינו, נהנינו – היינו מאוד מאושרים. הבעיה התחילה לאחר כ-3 חודשים. בן זוגי ביקש לדבר איתי ואמר לי שהוא לא מרגיש כמו שהוא רוצה להרגיש לבת זוגתו. חשבנו איפה הבעיה יכול להיות מקור הבעיה, והוא אמר שהוא מרגיש שיש "חוצץ זכוכית" בינינו. הוא הציע שאסע לסדנת מודעות שתעזור לי להיפתח אליו – נסעתי וחזרתי הרבה יותר פתוחה. לאחר מכן – פרחנו. נסענו לחו"ל יחד, לחופשה באילת והיה מעולה. העניין הוא שלפני מספר ימים שוב הוא ביקש שנדבר – ואמר ששוב לפעמים הוא מרגיש הרבה אבל לפעמים פחות. חשוב לי לציין כי אני מרגישה שהימים עוברים וכי רוב הבילויים שלנו הם עם אנשים נוספים וכי כשאנחנו בבית – אנחנו עסוקים בלשפר אחד את חייו של השני ופחות בפשוט להינות. יש לנו רצון גדול להיות יחד אבל כמובן שזה קשה מאוד ללא הרגש המתאים מצידו. אני מאוד אוהבת אותו ומבחינתי הוא האחד. הוא אמר שמבחינתו, אם הבעיה הזו לא הייתה קיימת, הייתי האחת. השאלה שלי היא פשוטה – האם לדעתך רגש ניתן לייצר או להחזיר? ואם כן – כיצד? תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
על ידי התרחקות

שורש הבעיה, לפי דעתי, הוא שניסיתם "לסגור עיסקה" זוגית לפני שהבשיל הזמן. מי שדחף, כמו שאת בעצמך אומרת, זו את. יש לך דפוס של "אינטנסיביות" - או שאולי הייתי אומר "טוטאליות". בעיה עם הדרגה. העניין הוא בזה שקשר זוגי טוב, לטווח ארוך, נבנה באחת משתי דרכים: - התאהבות בזק הדדית - בניה הדרגתית, בנית ביטחון ואמון תוך עליה מתונה ומתמדת. את רצת קדימה, והשארת אותו באופסייד. חמישה חודשים זה כלום ורבע, לא כל שכן שלושה חודשים... לכן עצתי היא: קחי צעד אחורה. דללי קצת את הנוכחות - מיוזמתך. קבלי את הרעיון שעדיין את לא בקשר שאת מפנטזת שאת נמצאת בו, ושאם את רוצה שיהיה סיכוי להגיע לשם, אתם צריכים להתקדם לאט. ואולי גם לא תגיעו לשם, כי אולי הוא לא האחד! קפצת מהר מדי.

chenby

New member
תקשיבי

כל עוד אתם עובד מעביד ולא בני זוג, זה לא יקרה לעולם. הוא אומר לכי לסדנא, את אומרת אמן הוא אומר את צריכה להשתפר - את אומרת - אנחנו עסוקים בלהשתפר.. את אומרת - הוא מבחינתי האחד, הוא אומר יש בעיה. יקירתי עשית ממנו האחד, והוא עושה ממך פורפרה.. אני מכירה את ההרגשה הזו שאנחנו כל כך מאוהבים במי שאיתנו , למרות שהוא לא איתנו עד הסוף. מכירה את המקום הזה של - את לא בסדר ואת צריכה להשתנות (בשביל שאני ארגיש מאושר ושלם?) כל עוד הוא בסדר ואת זו שצריכה כל הזמן להשתנות, זו לא זוגיות זו שליטה. ואת נותנת לו אותה רק מכיוון שאת נעולה על זה שהוא האחד - ויתכן שהוא ממש לא האחד אלא סתם אחד שאת מאוהבת בו. כמו שמריוס אמר - תתרחקי. את מעוניינת להשתפר בשביל עצמך? מעולה אני ממליצה ביותר. אבל בגלל שמישהו אחר חושב שאת צריכה? סורי, אני לא מסכימה עם זה שמישהו אחר צריך לשתנות בשביל שאני ארגיש טוב. כי אני יכולה לגרום לעצמי להרגיש טוב מראש. תמליצי לו ללכת לסדנא בעצמו בשם הומניקיישן. אם הוא מוכן להראות נכונות ללכת גם - אחלה יש פה לפחות הדדיות מסויימת. אם לא, כנראה שיש בו את המחשבה שהוא מושלם ואת צריכה להתאים את עצמך אליו. לפעמים כשאנחנו תופסים מרחק, ניתן לראות כמה פרספקטיבות למקום שאנחנו נמצאים בו, ואז קל לנו למצוא עבורינו את הפתרון הכי טוב לנו. ברור לי שאם תתחתנו עכשיו במצב שאתם רגילים אליו, כל החיים הוא יאמלל אותך עם כמה שאת לא בסדר. ואת מדהימה.

john doh1

New member
תשובה

תודה על התגובה. אז זהו, שהוא עשה את הסדנה שנה לפני והציע שאעשה אותה כי היא השפיעה עליו לטובה. אני יכולה לומר כיום שהיא עשתה לי טוב - הן כאינדיבידואל והן לזוגיות שלנו. אתם חושבים שמשמעותה של התרחקות היא לא לדבר כלל? אני צריכה לומר לו שאני רוצה לחתוך את הקשר או שמספיק פשוט שאגיד לו כפי שאמרתי - שאני נוסעת למספר ימים כדי להניח לו לחשוב?

chenby

New member
יקירתי

אם יש משהו שלמדתי זה שאם גבר אומר לי - אני לא יודע מה אני מרגיש אלייך, אני לא יודע אם אני נמשך, אם את האחת, או כל מיני משפטים כאלו, אני לא רוצה להיות שם. אני יודעת מה אני רוצה ומה אני מחפשת. גבר שיהיה בטוח בי. בטוח שהוא רוצה להיות איתי. (כמובן יש עוד דברים אבל לצורך העניין) ואם אין את זה, אני בטח לא ארצה להיות שם, ובטח לא ארצה להשתנות על מנת להתאים את עצמי למה שהוא מחפש. כשאת תהני ממי שאת, כשאת תאהבי את מי שאת, לא יהיה אף גבר שיבקש ממך להשתנות, ועוד יותר, את תביני שלא משנה כמה תשתני עבור מישהו אחר, הוא לעולם לא יהיה מסופק. את יכולה להתשנות רק עבור עצמך, ואחר שירצה שתשתני - אותו דבר, הוא יכול להשתנות בעצמו בשביל להסתכל על הדברים אחרת, ואז אותה מציאות שלאא נראתה לו, פתאום מצטיירת אחרת. אל תניחי לו לחשוב כי הוא תמיד יהיה בשליטה - כל עוד את מחכה שהוא יקבע את גורלכם. תקבעי את את גורלך וזהו. עם כל הכאב וכל הבאסה שבעניין, את תתגברי על לב שבור, אבל לפחות תמצאי את עצמך. וזה הכי חשוב.

seeyou

New member
הכל התחיל מאוד מהר ../images/Emo178.gif

"היה לו קשה עם האינטנסיביות-אני בנאדם אינטנסיבי במערכות יחסים והוא רגיל לפחות " נוצר לי הרושם שהוא קצת "מפחד" מה"האינטנסיביות" שלך בכמה תחומים
יש לכם רצון גדול להיות יחד? אתם עסוקים בלשפר אחד את חייו של השני? אז איפה הבעיה? אילו לא היה לו רגש כלפיך לא היה עוסק בלשפר את החיים שלך. מה הגדרתו ל"אהבה"-זוגיות? יוסי ייתכן שהוא "חרד" על האינטנסיביות שלך במערכות יחסים הקודמים. Between lovers a little confession is a dangerous thing.-- Helen Rowland

john doh1

New member
תשובה

תודה על התגובה. ייתכן והוא פוחד להיבלע במערכת היחסים הזו, למרות שהוא מדי פעם טוען בפניי שהוא "כבר בן 33" ודיי לחוץ כבר להתמסד. יש לנו רצון להיות יחד, אבל הוא טוען בפניי שמפריע לו שחסר לו רגש לפעמים. הוא גם אמר לי באותה הנשימה שאם לא הייתה הבעיה הזו - הוא כבר היה נותן לי טבעת. אלוהים, כמה אני אוהבת אותו. ואתה לא יכול לדמיין כמה שאני רואה אותנו יחד לכל החיים - הוא עושה אותי מאושרת ומשלים אותי. היום אמרתי לו שאני נוסעת למספר ימים לביתי (אני גרה בעיר אחרת) כדי שיחשוב קצת. הוא קצת נלחץ. אני מקווה שזה יעשה טוב. עוד רעיונות?

seeyou

New member
"כבר בן 33" ודיי לחוץ כבר להתמסד.../images/Emo12.gif?

כילד,שמעתי ש בגיל 20 וקצת מתחנים מאהבה בגיל 25-30 מתחתנים בעזרת(התערבות) של אחרים (אהבה פחות) אחרי גיל 30 ? רק יד המקרה
משהו לא מצלצל לי בהתנהגותו כלפיך-הוא קצת "מוזר"(ילדותי) תפתחי טוב את העיניים יוסי

לא רוצה להעליב

אבל את לא ממש מחוברת. הוא לא סגור עליך, מבלבל לך במוווח, אבל לך זה לא מפריע "לראות אותכם יחד לכל החיים", קל וחומר "להיות מאושרת ומושלמת על-ידו" וגם את - עושה ואומרת כדי לעשות לו גלים, לא כי את באמת עומדת לאחורי הדברים. מצד אחד יש לך את ההצדקה של הצפת פרומונים של התאהבות, אבל בחיית'. בעוד שנה שנתיים <אם יחזיק מים החיבור הרוחני שלכם> יום אחד תתעוררי מהחלום ולא תביני מה את עושה עם הבן אדם הזה.

גניפר14

New member
טוב הנה רעיונות

תמשיכי לראות אותו כרגיל אבל אל תמרחי עליו תתפסי קצת ביטחון ואל תראי לו שאת חולה עליו למעשה את חייבת כאן לשחק משחקים קצת מה זאת אומרת יש גברים שצריכים ללמוד להעריך את הבת זוג ולפעמים המשחקים עוזרים למשל אל תפציצי אותו בטלפונים אם הוא יודע שאת בדרך כלל מתקשרת בשעה מסויימת או למשל כל יום פשוט תשמיטי יום אחד בלי להודיע לו אל תתקשרי ותנתקי את הנייד שיהיה קצת בלחץ יום אחד או שפתאום בלי להודיע תאמרי לו שאת יוצאת עם חברות הזמינו אותך למסיבה חשובה תני לו קצת לרוץ אחריך הוא אוהב אותך אבל לא חושב כך ואין לו ריגושים כי את הכל מביאה לו עד לאף. תתחילי פתאום לעשות שינויים במראה למשל החלפת צבע שיער שיתחיל לחשוב שאולי את מתייפה בשביל מישהו אחר תשני לבוש או בושם כל פעם תנסי לשגע אותו ולשנות עמדות שהוא לא יבין מאיפוה זה בא לו. שלא יקח אותך כמובנת מאליו. תפסיקי לומר לו שאת מתה עליו חולה עליו אוהבת אותו תתאפקי. אל תעשי אותו מרכז חייך תעשי לו רושם שאת עסוקה בהמון דברים והוא לא בראש מעיניך

את תוך תשוקה בוערת

כמו משאית דוהרת על הנתיב מולו. והוא, שכנראה מתקשה באינטימיות, כשרואה אחת כזאת, עם עוצמה לפרוץ אצלו את הסכר ולהתמזג, פתאום מרגיש 'פחות'. כשאת כותבת אנחנו, תסייגי לעצמך בלבד. אין לך אף פעם באמת מושג מה הוא רוצה, ועד כמה זה יציב.

עוד "כוסי" שראה יותר מידי סרטי דיסני

או במקרה הזה יותר מידי פעמים את "הסוד". אני מרגישה בפוסט הזה יותר מידי השתדלות (בעיקר מהצד שלך). אז אני לא אומרת שלא נכון לעשות למען בן הזוג שלך, לשמח אותו או אפילו לרָצות אותו מידי פעם, אבל מה שמסתמן פה זה חבר קצת... איך להגיד... "כוסי"? אני באמת חושבת שבמקרה כזה צריך לתפוס קצת אומץ ולהגיד לו שאת מי שאת, אם הוא אוהב את זה שייקח ואם לא אז לא. לדעתי האישית מודעוּת ועומק בחיים ובקשר הם דברים שנרכשים בחיים משותפים וניסיון משותף ולוא דווקא בסדנאות. אם החבר שלך חושב למצוא חברה מתאימה "אינסטנט" (רק לשלוח אותה לסנדאת מודעות והכל יסתדר), או שאחרי חצי שנה ביחד עם מישהי הוא "ירגיש" בכל רגע ורגע שהוא אוהב והכל מושלם - הוא חי בסרט של דיסני.

שילה1

New member
שניכם דוהרים ברכבת שונה,

בה המסלול שונה ולעולם לא נפגש. מסקנה?זה לא בדיוק זה.. מה עושים?חותכים לתקופה,כדי לחשוב ולבדוק. ולא רגש שהלך,קשה להחזיר.

nowonder

New member
מה?

"חוצץ זכוכית"??? את זה עוד לא היה פה. אין לי עיצה, אבל באופן אישי, אם איזה גבר היה אומר לי שהוא לא מרגיש כלפי משהו כי יש "חוצץ זכוכית" וצריך לתקן אותי על ידי סדנת מודעות, הייתי משאירה אותו לאונן על הזכוכית ונעלמת מחייו.

אייבורי

New member
אוייש

זה כלכך הולך להגמר בבכי. תשמעי, טעות קלאסית מספר אחת של נשים, להאמין שהן יכולות לעצב את הגבר בדמות הפנטזיה שלהן עוד קצת מאמץ וזה שם. אצלכם התהפכו היוצרות, גם אצלכם זה יגמר כלכך בבכי. אבל החלק החשוב, מה את למדה מכך לפעם הבאה? וכדאי שתעבדי על הבטחון העצמי שלך

john doh1

New member
תודה לכולכם על התגובות - הערות נוספות

תודה לכולכם על התגובות - מחמם את הלב. ראשית, חשוב לי לציין בנוגע לסדנה שהוא עשה אותה כשנה וחצי לפניי והציע לי לעשות אותה כי היא עשתה לו טוב. איך ייתכן ובנאדם אומר שלפעמים הוא לא מרגיש אבל מצד שני כ"כ איכפת לו? דבר נוסף שהוא אמר ורציתי לשמוע את דעתכם - שהוא חושב שלפעמים אני כמו אמא בשבילו ולפעמים הוא כמו אבא בשבילי ושלדעתו זה לא בריא. מה אתם אומרים? עדכון מהשטח: עברנו את סוף השבוע יחד. עשינו דברים כיפיים אבל היה נגלה לעין ששנינו מאוד עצובים. היום אמרתי לו שאני אסע לביתי למספר ימים כדי שאתן לו לחשוב על הדברים. אני משאירה לו מכתב בו אני מסבירה קצת איך אני מרגישה. אוי, כמה עצוב לי.

שילה1

New member
סעי תנוחי ותחשבי.השאירי מכתב ובו הסבר

מינימלי. בימים שתעדרי,אל תצרי כל קשר. אחריהם-לבטח תגיע החלטה. בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

מלודי6

New member
הגיע הזמן להרפות

את מתארת מצב מעייף. כשהקשר רק בהתחלה לא צריך לנסות יותר מידיי, או יש את זה או שאין. אחלה של זיבולי מוח הוא מזבל לך, פעם חוצץ זכוכית פעם סדנת מודעות לשם פתיחה פעם אם היה רגש אז היית האחת פעם אבא ואמא הוא רומז לך ברמזים שונים ומגוונים שאת לא מה שהוא רוצה ואת עדיין מנסה בכוח להתאים. הבעיה שלך היא שאת מנסה להכנס לתבנית קבועה מראש רק שהיא צפופה מידיי, ואז נהיה דחוס יתר על המידה מה שאומר שמישהו בקרוב יצא משם.

יותר מדי תהיות לקשר כלכך טרי

יותר מדי וואג'ארס לקשר של 6 חודשים, כבר סדנאות, בריחות, לא יודע, כן מרגיש, לא מרגיש, לי נשמע בחור שלחוץ לקשר או למיסוד (כנראה הסביבה לוחצת) אבל לא באמת מסוגל להיות בקשר מסיבותיו הוא, או שלא מעוניין להיות בקשר איתך, אבל חושש להרפות ממך, תרוצים יש לו לרוב ואילו את רוקדת על פי החליל שהוא מנגן, ובונה מגדל באויר שאין לו בסיס, אי אפשר להכריח משהו לאהוב אותך, הגבר של חייך צריך להיות גבר שרוצה ומעוניין בך כפי שאת ולא מנסה להכניס אותך לתוך התבנית שהוא בנה בתוך ראשו. חפשי אחד כזה, עם כל הכאב והצער נשמע שהקשר לא מתאים.

למעלה