בעיה בוואטסאפ

BravoMan

Active member
ברצינות?

טוב, אני אאיית את זה: תמכור את המנוי, לא את יישום ה-client
שהמשתמשים ישלמו עבור החשבון, לא עבור התוכנה ב-Appstore.

זה פותר את בעיית ה-"פירטים", פותח אפשרויות כספיות רבות, וגם עוקף את מס החנות של Apple.

שוב - זה מה שכל משחק רשת לא חינמי שראיתי עד היום עושה - מוכר מנויים.
וככה אין להם בעיה להתאים את ההשקעה בשרתים ורוחב פס לכמות לקוחות משלמים.

Lepton

New member
כן, אבל...

אפל לא תאשר יישום כזה.

11.1 Apps that unlock or enable additional features or functionality with mechanisms other than the App Store will be rejected

אני מניח מתגובות קודמות שלא פיתחת יישומים לאייפון. צריך להכיר את הכללים ואת הכלים כדי להגיב.

BravoMan

Active member
אני לא רואה איך הסעיף הזה קשור.

הם לא מתבקשים למכור תוספות דרך האתר, אלא את הגישה לשירות רשת שלהם.

יש המון יישומים שעושים זאת ל-iOS.
כל תוכנת דוא"ל "פותחת" פונקציונליות רק כאשר משתמש מזין את פרטי חשבון דוא"ל שלו.

כנ"ל לגבי אפליקציות בנקים וכרטיסי אשראי שלא עושות כלום עד שלא תתחבר.

אפילו Skype או אפליקציית Facebook ל-iOS עובדות ככה.

אבל נניח שהסעיף תופס:
האם לא ניתן לממש את מנגנון ההרשמה כ-In app purchase?
זה יחסוך למפתחים עבודה ישירה מול שירות סליקה.

ונניח שהמקרה הגרוע ביותר, ובאמת אי אפשר לכתוב משחק כמו World Of Warcraft ל-iOS.
האין זה אומר שבעצם המפתחים האלה בחרו בפלטפורמה רעה?

לפי מה שאתה כותב כאן, לא רק ש-Apple מפריע למפתחים "להגן" על היישומים שלהם, היא גם מונעת מהם דרכי פרנסה שמקובלות בתעשייה.

אולי שווה להם היה ליצור את המשחק לפלטפורמה נוחה יותר?

Lepton

New member
אפשר לממש את המנגנון כ-In App Purchase

אבל אז צריך לשלם - והבעייה שלהם היא עם אלה שלא משלמים.

האפליקציות שהזכרת (בנקים וכו') הן אפליקציות שכל המהות שלהן היא גישה סלולרית למידע. משחק איננו מהווה גישה למידע חיצוני והוא לא יאושר במתכונת כזו.

BravoMan

Active member
אבל הבעיה שלהם היא בדיוק בכך שהמשחק מהווה

גישה לשרת חיצוני.

תראה, אני יודע שאתה נגד לדבר לגופו של אדם, אבל אני מתחיל להרגיש שאתה מגיב בלי לקרוא חצי ממה שכתבתי, רק כדי להראות לי שלאותם מפתחים לא היית שום ברירה.

אז אני אחזור ואדגיש:
ע"פ הכתבה המקורית, כל לוגיקת המשחק כולל ה-AI עבור דמויות במצב שחקן יחיד נמצאת בשרתים של החברה.

זו הסיבה שיש להם עומס ויש להם בעיה: התוכנה שמותקנת על המכשיר היא לא יותר מאשר client שאולי מחזיק את הגרפיקה והצלילים אבל אין שום שימוש בו ללא שרת.

יש פה חד משמעית חבורת מפתחים שמימשו שרות רשת בתשלום לכל דבר ועניין בלי לממש שום מנגנון של ניהול משתמשים.

אגב, לא הבנתי את המשפט הראשון שלך:
מה הכוונה ש-"צריך לשלם ב-In app purchase"?

אתה מתכוון לעמלה של Apple?
אז את זה הם כבר משלמים ברכישה רגילה, וגם ככה הם כבר מימשו In app purchase לדברים אחרים (שדרוגי דמות וכו').
אם כבר זה היה פותר להם את הבעיה של אלה שלא משלמים כי כאמור כרגע עוד לא מצעו דרך לעקוף את מנגנון ה-In app purchase.

Lepton

New member
אפל היתה מתייחסת לזה כאל פילפול

לא משנה איפה רצה הלוגיקה. מה שמשנה הוא שהמשתמש יכול לרכוש תכונות נוספות במהלך המשחק, ולפי הכללים של אפל רכישה כזו חייבת להתבצע אך ורק דרך החנות של אפל (In-App Purchase), לא דרך תשלום לשרת חיצוני. (שים לב למשפט שאומר שמי שרכש את המשחק באופן חוקי יוכל לקבל בחזרה הן את המחיר הראשוני ששילם עבורו והן את כל מה ששילם באמצעות In-App Purchase).

בנוגע ל-In-App Purchase, אנחנו כנראה לא מתכוונים לאותו דבר. ראשית, למיטב ידיעתי קיימת דרך (אמנם קצת מסובכת) לעקוף את מנגנון ה-IAP. שנית וחשוב יותר, אם אתה מתכוון למנגנון ההרשמה הראשוני - כלומר יישום חינמי שלא עושה כלום עד שמשלמים ב-IAP במקום יישום שעולה כסף - זה לא היה מאושר ע"י אפל, משום שאתה לא יכול להעלות לחנות יישום שלא עושה כלום.

יש כמעט מיליון יישומים שהועלו ל-App Store (כולל יישומים שכבר אינם קיימים - בערך 730,000 יישומים קיימים). מסתבר שכולם מצליחים להסתדר למרות הפירטיות. הבעייה היא כנראה ביישום עצמו שלא עמד בעומסים (הבחירות בליכוד מישהו?)

karpe

New member
אכן יש טויק כזה

בסידיה, שעוקף את המנגנון הזה, ועובד בחלק גדול מהמשחקים, לא בכולם.

amitp

New member
שוב, אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך

יש די הרבה תוכנות בחנות היישומים הרשמית שלא מבצעות _כלום_ עד שלא נרשמים דרך אתר _החברה המפתחת_, אפילו לא IAP. לדעתי ראיתי אפילו משחקי רשת כאלה, למרות שאני לא זוכר כרגע ב100%.

Lepton

New member
נכון - כאשר מדובר בגישה חינמית למידע

אפל יאשרו יישום כזה כאשר ההרשמה לאתר החברה אינה כרוכה בתשלום ואינה עוקפת את מנגנון התשלומים של אפל (למשל גישה לחשבונות בנק). לא למשחקים.

amitp

New member
-->

אני מצטער שגם אני מגיב לגופו של אדם, אבל אני פשוט מרגיש בדו שיח של חרשים - התחושה שלי היא שאתה לא באמת קורא את ההודעות אלא פשוט חוזר על אותה מנטרה. לצורך העניין, גש לAPPSTORE, בצע חיפוש פשוט לכל אפליקצייה של חברת UNBOUND, למשל (הוצאה לאור די ידועה) ותראה בעצמך - כל אחת מהאפליקציות שלהם מוצעת _בחינם_ דרך האפסטור כשבדף התיאור עצמו בחנות מצויין שהשימוש בתוכנה מותנה ברכישת _מנוי_ _בתשלום_ _דרך האתר שלהם ולא זה של אפל_ (ולא, לצורך העניין הורדתי כרגע את אחת התוכנות שלהן, ממש לא מדובר על IAP ובהפעלת התוכנה הדבר הראשון שתראה הוא מסך LOGIN שלהם, התוכנה לא עושה _כלום_ ללא תשלום ישיר אליהם).
אין שום סיבה שמשחק רשת יהיה שונה.

Lepton

New member
ועוד משהו...

ביישומים של בנקים וכו' לא קונים שום דבר. אין שום תשלום באמצעות מנגנון חיצוני, רק התחברות מאובטחת לשרת.

amitp

New member
חצי מהספרות הרפואית לiOS עובדת באופן הזה

למשל כל תוכנות UNBOUND למיניהן, LEXI וכו' - התוכנה ניתנת להורדה חופשית מהאפסטור אבל מחייבת מנוי בתשלום _דרך האתר שלהם_, ללא שום קשר לשרת או שירות"אפלי" כלשהו.

Superboi

New member
מאיפה קיבלתם את הרעיון שהיא לא שילמה?

1. האייפוד חייב להיות פרוץ, אחרת אי אפשר להתקין עליו את האפליקציה, אבל זה לא אומר שהיא לא שילמה עליה.
2. היא אומרת שהאייפון שלה לא פרוץ!

לגבי הבעיה: נסי להוריד את התוסף WhatsPad מסידיה. הוא מאפשר ל-WhatsApp לעבוד על אייפודים ואייפדים.

sagi a

New member
read between the lines...

היא אומרת שזה לא פרוץ, אבל מייד אחרי זה היא כותבת:

מחקתי את האפליקציה, התקנתי מחדש דרך האינסטולוס

אינסטולוס מיועד למיטב ידיעתי לדבר אחד בלבד - לגנוב אפליקציות.

Superboi

New member
לא נכון

כמו שאמרתי, אייפוד חייב להיות פרוץ כדי להתקין עליו WhatsApp.
אחת הסיבות היא שלא ניתן להעביר או להוריד אליו WhatsApp דרך האפסטור או האייטונס. חייבים להוריד את האפליקציה מה-Installous או להשתמש בתוכנת צד שלישי.
זה לא אומר שהיא לא רכשה את האפליקציה (שוב, האייפון שלה לא פרוץ, מה שאומר שהיא הייתה חייבת להוריד את האפליקציה מהאפסטור). גם אני עושה את אותו דבר בדיוק.

Superboi

New member
מה זה?

למה התגובה התנתקה מהשרשור ואיפה שתי התגובות הקודמות לה?

amicar

New member
מה פתאום.האייפון שלי לא פרוץ,שילמתי 3.9 שקל ו

והתקנתי את התוכנה בעיות.
אתמול התקנתי לעוד מישהו באייפון לא פרוץ.

Superboi

New member

למעלה