בעיה בוואטסאפ

Ak263

New member
בעיה בוואטסאפ

הי! יש לי מכשיר אייפוד טאץ׳ 4 פרוץ, עליו מותקנת אפליקציית וואטסאפ.
לפני כמה ימים, התקנתי גם על האייפון שלי (4s לא פרוץ) את האפליקציה,
עם אותו מספר.
מאז לא הצלחתי להכנס לוואטסאפ דרך האייפוד.
מחקתי את האפליקציה, התקנתי מחדש דרך האינסטולוס,
וזה עדיין לא נתן לי להיכנס לוואטסאפ.
עשיתי ריסטרט למכשיר, מחקתי והתקנתי שוב, וכלום...
היום איכשהוא הצלחתי להתקין את האפליקציה שוב,
ועכשיו היא לא קורסת מיד עם הכניסה,
אבל כתוב- ״מצטערים, מכשירך אינו נתמך כעת״.
יש למישהו מושג מה עושים?
אני רוצה להכניס שם מס׳ נייד אחר,
אבל אי אפשר להכנס לוואטסאפ כדי לשנות מספר..
תודה על התשובות ושיהיה יום נהדר!

AYELET1

New member
רעיון- קנה את היישום

בפורום זה אין דיון בתוכנות פירטיות

noa_f

New member
גנבים! באנדרואיד לא עולה! מניאקים האפל האלה!

Lepton

New member
למה את אומרת זה?

באנדרואיד השנה הראשונה חינם ואח"כ 99 סנט כל שנה. באייפון 99 סנט חד פעמי. מניאקים האנדרואיד האלה!

motti261

New member
זה לא רק זה

באנדרואיד כל הזמן מאריכים את תקופת החינם.
כשאני הורדתי בפעם הראשונה בהגדרות נכתב כי תקופת החינם שלי מסתיימת במאי 2012. קצת לפני מאי קיבלתי הודעה כי התקופה הורחבה עד לנובמבר 2012, וזה לא נגמר כאן, קצת לפני נובמבר קיבלתי הודעה שהתקופה הורחבה שוב והפעם עד פברואר 2013.
מחכה לפברואר לראות מה יקרה :) אבל באמת שאין לי שום בעיה לשלם דולר על התוכנה המדהימה הזו

amicar

New member
על מה הבכי?מפתח עשה תכנית,חוסכים

הון תועפות על הודעות חינם ומתקמצים על 4 שקל?
האייפון עולה 4000 וחוסכים 4 שקל על תוכנה.
תתביישו.

motti261

New member
אני לא בכיתי...יש לי מכשיר אנדרואיד

כמו שכתבתי.
קניתי לא מעט משחקים ואפליקציות אחרות, אין לי שום בעיה עם זה, להיפך.

AYELET1

New member
גם לא שילמתי עד היום אגורה עבור הווטסאפ

גם לא חוסך לי ממש כסף (כי יש לי חבילת סמסים הרבהההההה יותר גדולה ממה שאני משתמשת בה), אבל בכל מקרה דולר זה אכן לא סיפור למי שזה אכן מועיל עבורו.

motti261

New member
whatsapp הרבה יותר טוב ממסרון רגיל

קודם כל לדעתי הוא יותר אמין, אתה יכול לדעת בוודאות שההודעה הגיעה ליעדה.
בנוסף יש אייקונים רבים, אפשר לשלוח תמונות, קטעי וידאו, קטעי קול, מיקום.
ודבר שאני משתמש בו הרבה : הודעות קבוצתיות, פתחתי עם כמה חברים צאט קבוצתי ואנחנו מתכתבים בו כמעט כל היום, זה כיף, וזה לא יהיה במסרון רגיל.

AYELET1

New member
ממש חולקת עליך. דווקא בתור משתמש אנדרואיד

(לא טעיתי, נכון?) יש לך אפשרות להוריד את היישום החינמי ומצויין של go sms
יש לך שם רקעים, אייקונים וכל שאר ירקות חביבים כאלו.
אפשרויות לשלוח תמונה ואף סרטון אאל״ט יש לך בכל תוכנת סמסים כיום (בסמרטפון).
וגם אפשרויות להודעות קבוצתיות יש.
והווטסאפ ממש לא אמין יותר (מנסיוני האישי).

motti261

New member
אוקיי, לא ניסיתי את התוכנה הזו

אני פשוט מאוד אוהב ומרוצה מ whatsapp.
אבל אני אבדוק אותה על פי המלצתך

kobi 23

New member
תגובתי

אני האמת קניתי אותה בזמן שהיא הייתה חינם באפסטור ( היה לסוף שבוע אחד) אבל כמעט ולא משתמש בה, היום כמעט לכל אחד יש תוכנית הכל כלול במחירים זולים.

sagi a

New member
גנבים, תראו מה פירטיות עושה למפתחי משחקים

תקראו את זה:
http://www.macrumors.com/2012/12/03/piracy-cripples-ios-game-in-less-than-a-week/

חברה נאלצה לסגור משחק בגלל עותקים פירטיים של המשחק.

תחשבו שאתם מפתחים משחק או תוכנה. אתם משקיעים זמן וכסף (לרבים, זאת העבודה שלהם), ולעיתים נדרשים להקים חוות שרתים לצורך תפעול התוכנה.
איך אתם מרוויחים? איך אתם מתחזקים את התוכנה ואת השרתים? ע"י הכסף שאתם מקבלים מהתוכנה שלכם.
עכשיו, תארו לכם שאנשים לא קונים את התוכנה שלכם, אלא גונבים אותה? פתאום יש עומס גדול על השרתים כי יש הרבה משתמשים. אבל אלו לא משתמשים שמשלמים, כך שלא רק שלא כיסיתם את הוצאות הפיתוח, אתם צריכים גם להוציא עוד כסף כדי לתחזק תוכנה שרוב המשתמשים גונבים אותה.

מי מפסיד? כולם! מי שפיתח את התוכנה והפסיד כסף (וכאמור, אולי זה כל מקור ההכנסה שלו), מי שקנה את התוכנה, וכמובן גם מי שגנב אותה, וזכה להנות ממנה שבוע בלבד, עד שסגרו את התוכנה.

בקיצור, טימטום, קמצנות, רוע לב, חוסר מחשבה.

BravoMan

Active member
מגיע להם!

לא, לא ברצינות, אבל גם אני יכול להתלהם על סתם.

אחרי שקראתי את הסיפור, משהו כאן מאוד מאוד מסריח:
ע"פ הכתבה ב-toucharcade עליה מתבסס macrumors כל לוגיקת המשחק, כולל במצב של שחקן יחיד נמצאת על השרתים של החברה.

כלומר, היישום עצמו די סחר תועלת ללא השרתים.

אם זאת, המפתחים לא מימשו שום מגנון אימות או רישום משתמשים, שכן אחרת משתמשים של עותקים "פירטיים" לא היו יכולים להתחבר לשרת.

ואם הבנתי נכון משתי הכתבות, המשחק נמכר למעשה בעלות חד פעמית, למרות שבפועל הוא משחק רשת.

אז איך בדיוק התכוונו המפתחים האלה להרוויח לעורך זמן?
תחזוקת שרת ורוחב פס הן עלויות מתמשכות.
זו הסיבה, שכל משחק רשת אחר שיצא לי לראות דרש דמי מנוי תקופתיים או שם פרסומות למימון שותף.

ועוד נקודה קטנה: הביקורת ב-toucharcade מתחילה מכך שהמשחק דומה לשני משחקים אחרים שמופצים חינם (בצורה חוקית!).

אני לא יודעה מה קרה שם בפועל ואני לא רוצה לזרוק האשמות סתם, אבל ברור לי לחלוטין שמשהו כאן מסריח, ושיש סיכוי טוב "שפירטיות" כאן היא סתם תירוץ לבעיה אחרת.

למרות שנים ערוכות של צעקות על "פירטים" ו-"קץ התעשייה", תעשיית משחקי המחשב בעשור האחרון היא אחת התעשיות הגדולות והעשירות בעולם.
וכשמפתחים משחררים משחקים בחבילות כמו Humble Indie Bundle ללא שום הגנות ומתגאים בכך, ואפילו נותנים ללקוחות לשלם כפי יכולתם הם עדיין מצליחים לגרוף המון כסף.
(בפעם הראשונה גרפו יותר ממיליון דולר תוך שבוע)

סתם חומר למחשבה...

sagi a

New member
התגובה שלך ממש לא לעניין

קודם כל, לנקודות הספציפיות שהעלת, אז נראה שיש in app purchase, ואז יש רווחים משימוש במשחק, ונכון שאפשר לבנות מנגנוני הגנה, אבל הנה, גם תוכנה כמו whatsapp אפשר לפרוץ.
אתה אומר בעצם, זאת אשמתם, ואתה עוד מביא את תעשיית משחקי המחשב, שממש לא רלוונטית לנקודה הספציפית הזאת.
ברור שהנפגעים העיקריים כאן הם המפתחים הקטנים והבינוניים, ולא חברות כמו EA.
תחשוב שאתה רוצה להתפרנס מפיתוח של מוצר (ואני מניח שאין לך את המשאבים שיש ל- EA), איך היית מרגיש עם 60% מהמשתמשים שלך (אני סתם זורק מספר כרגע) היו גונבים לך את המוצר?

BravoMan

Active member
במקרה, פיתוח תוכנה זה בדיוק מה שאני מתפרנס

ממנו כבר שנים רבות.

אני לא טוען שזו אשמת המפתחים, כי אין לי מספיק מידע, וכתבתי במפורש שאני לא רוצה לזרוק האשמות.

אבל, אתה טועה לגבי מפתחים קטנים ועצמאיים - יש המון כאלה שמשגשגים בעידן הסמרטפונים.

תראה את Rovio.
תראה את משחק הקובייה של 22Cans.
http://en.wikipedia.org/wiki/Curiosity_–_What's_Inside_the_Cube?

גם להם היה קשה עם העומס ועדיין הם בחרו לחלק את המשחק בחינם ולא התמוטטו..

אני לא אומר שה-"פירטים" בסדר.
אבל עד היום לא ראיתי שום הוכחה שהתופעה הזו מוטטה חברה כלשהי בעצמה.
השוק הוא מה שהוא והרבה מאוד חברות קטנות ומפתחים עצמאיים מצליחים להסתדר בו מצוין ולהרוויח גם במציאות הקיימת.

וגם בתנאים אידאליים יש מי שלא יצליח.

ואם הייתי מוצא את עצמי במצב שבו אני משווק מוצר ו-60% מהמשתמשים לא משלמים עליו, הייתי קודם כל בודק בציציות של עצמי.

האם המוצר שלי באמת כ"כ נחשק?
אז אולי אני ארוויח יותר אם אשנה את המודל העסקי, הרי אנשים רוצים את התוכנה שלי והי מה?

או ציבור הלקוחות החליט שהמוצר שלי לא שווה את המחיר?
כשמנסים למנוע הפצה של תוכנה, תמיד יש שיקול עלות \ תועלת: כמה מאמץ יידרש כדי לעקוף את ההגנות מול מחיר התוכנה והרצון של המשתמשים לקבל אותה.

אי אפשר ליצור תוכנה שלא ניתן לפרוץ, אבל אפשר להטות את כף המאזניים. הבעיה שזה לא תמיד שווה.
במציאות של היום, כמות המשתמשים יכולה להיות משאב הרבה יותר משתלם ממחיר רישיון בודד.

ולגבי ה-In App Purchase:
שימוש ב-IPA פרוץ לא מביא את הדברים האלה בחינם. זה מנגנון נפרד שעובר אימות מול שרתים בזמן רכישה.
אז אם זה מקור ההכנסה שהם בנו עליו, אי אפשר להאשים את הפירטים אם לא מספיק אנשים רכשו.

Lepton

New member
שום מנגנון אימות משתמשים לא יכול לגלות פירטים

אפל לא מוסרת למפתחים רשימה של אנשים שרכשו את היישום (לא פרטים אישיים ולא קוד מכשיר). כל מה שהתוכנה יודעת זה שהיא מותקנת והפעילו אותה. יישום גם לא יכול לזהות שהוא פירטי (הדבר היה אפשרי בעבר אבל הפירטים פיתחו מנגנונים לעקוף כל בדיקה אפשרית). לכן ההאשמה שלך ש"המפתחים לא מימשו שום מנגנון אימות" אינה מבוססת.

BravoMan

Active member
ובגלל זה כל משחק רשת שראיתי עד היום

ואינו מאפשר התחברות חופשית מבקש ליצור חשבון משתמש דרך אתר החברה או התוכנה עצמה, וכך משתמש מקבל שם משתמש וססמה שהוא צריך להזין כדי שהמשחק יתחבר.

זה א' ב' של שרותי רשת.

הדוגמה המפורסמת ביותר היא World of Warcraft כמובן.

במחשבה שנייה, אפילו משחק "מציאות רבודה" (או איך שלא קראים לזה) החדש של Google שניתן בחינם לגמרי עדיין דורש הזמנה וקוד התחברות, כנראה כדי לשלוט על עומס השרתים.

Lepton

New member
ומה זה יעזור בדיוק?

מה ימנע מבעל משחק פירטי ליצור חשבון? הרי אף אחד לא יכול לדעת שהמשחק פירטי. לא היישום, לא בעל האתר, אף אחד. אין שום הבדל בין תוכנה פירטית לתוכנה קנוייה, פרט לכך שלא שילמו על התוכנה הפירטית (מה שאף אחד חוץ מאפל לא יכול לדעת).

למעלה