בעיה - בבקשה הצילו

BloodyMary1

New member
בעיה - בבקשה הצילו

עבדתי ב-3 מקומות עבודה בתחום המחשוב וממקום העבודה האחרון פוטרתי על רקע סכסוך עם הבוס. לא משנה שעד עכשיו אני בטוחה ב-100% שצדקתי, נוצרה סיטואציה שהביאה לסכסוך אישי ועל רקע אי ההסכמה קיבלתי מכתב פיטורין. יש לי המלצות מצוינות משני מקומות עבודה קודמים אבל מן הסתם שום המלצה ממקום העבודה האחרון, בו עבדתי תקופה לא קצרה בכלל של שנתיים. כשאני הולכת לראיונות עבודה ונשאלת לגבי ממליץ ממקום העבודה האחרון, מה עלי לעשות? איך להתחמק מהעניין? רעיונות יתקבלו בברכה. המון תודה מראש.

ilan1998

New member
היי

קודם כול מגיע לך לפי החוק מכתב המפרט את תחום העיסוק בחברה כולל תאריך - כלומר למשל "עבדה כמתכנתת מתאריך 11-01 עד 12-05" את יכולה לתת את השם שלו כממליץ מקסימום הוא ילכלך או שאת יכולה להדגיש בקורות חיים את המקומות שלפני מקום זה ולהגיד שבמקום האחרון לא כל כך נתנו לך למצות את היכולות שלך בהצלחה

ravak270

New member
לדעתי

פשוט לספר את האמת... את דוקא יכולה להיתפס כמישהי שעומדת על העקרונות שלה ולא מפחדת להציג את העמדות שלה... במילים אחרות, ראש גדול... אולי במקומות אחרים לא יאהבו את זה כי הם רוצים ראש קטן...

BloodyMary1

New member
זהו ש...

הסכסוך היה על רקע "משמעת", לא על רקע משהו מקצועי, אני לצערי לא יכולה לפרט כאן כי אני לא רוצה לקחת סיכון שמישהו שמכיר אותי יקרא את זה. כך שאני ממש לא יכולה לספר על זה בראיונות עבודה.

מצטרף להמלצה הקודמת

פשוט תצייני שממקום עבודתך האחרון פוטרת בגלל חילוקי דעות עם הבוס ושהמלצה משם לא תהיה אוביקטיבית. האם אין מישהו אחר שיכול להמליץ עלייך חוץ מהבוס הישיר? חשוב לציין שאחוז לא קטן של מועמדים לא יתנו ממליץ ממקום העבודה האחרון מכיוון שהם עדיין עובדים שם..

maya28

New member
../images/Emo45.gif

ועד כמה שאני יודעת זה מקובל לא לתת את מקום העבודה הנוכחי.

KajaGugu

New member
אין שם אנשים אחרים שימליצו עליך?

אם עבדת בחברה X את לא חייבת לתת את מיספר הטלפון של הבוס. האם אין שם מנהלים בכירים שישמחו להמליץ עליך?

® רן

New member
כפי שנאמר כאן

תני ממליצים ממקומות העבודה הקודמים. אם מתעקשים לדבר עם מישהו מהמקום האחרון, תני שם של עמית לעבודה שהיית בקשרים טובים איתו, לא הבוס. תגידי את האמת שסיימת לא יפה עם הבוס ואת לא יכולה לתת אותו כממליץ אבל אל תפרטי ואל תשמיצי. בשום אופן אל תספרי שהסתכסכת על רקע משמעתי ופוטרת! מותר להגיד שהיו חילוקי דעות ושבעקבות כך עזבת. אפשר אפילו להציג את העזיבה כהדדית אבל אל תשימי את המראיין החדש שלך בעמדה שהוא צריך להיות השופט ולהכריע אם את צודקת או לא. הוא לא מכיר את הסיפור ולא שמע את הצד השני. יש מספיק מועמדים אחרים - אם הוא יחשוד אפילו קצת שאת טראבל-מייקרית הוא פשוט יעבור למועמד הבא ואת תקבלי בדואר מכתב מנומס שאומר שאין להם אפשרות להציע לך משרה ההולמת את כישוריך.

אני מסכימה עם רן

וגם מניסיוני האישי , מתוך 10 ראיונות שהייתי וביקשו המלצות דיברו רק פעם אחת עם הממליץ שלי אז ככה שמבקשים ואומרים שידברו איתו והכל ולא תמיד מדברים איתו... בהצלחה!

® רן

New member
אני לא אמרתי דבר כזה...

בכל חיפושי העבודה שלי, כל החברות שהגעתי איתם לשלבים סופיים דיברו עם הממליצים. גם אני כמראיין דיברתי עם ממליצים של מועמדים. לא אמרתי שממליצים לא חשובים. מה שכן אמרתי שזה לא חייבים לתת ממליצים ממקום העבודה האחרון, ואם כן נותנים מהמקום האחרון לא חייבים לתת את הבוס אלא אפשר לתת קולגה כלשהו שיתן המלצה טובה. אפשר להסביר בצורה עניינית שהיחסים עם אדם ספציפי לא טובים ואת מעדיפה לא לתת אותו - אבל בלי להשמיץ ובלי ללכלך.

התכוונתי

שאני מסכימה איתך בקטע שלא להשמיץ ולא ללכלך והוספתי שלא תמיד מדברים עם הממליץ

cad11

New member
מקוריות

תהיי מקורית תגידי שאת עוד לא הודעת שאת עוזבת את המקום הישן ושאת לא רוצה שידעו שאת מחפשת תבקשי לשמור על דיסקרטיות

למעלה