בעיה באיזומטריות

Blade2

New member
בעיה באיזומטריות

נתקעתי בשאלה 2 סעיף א´ זה ברור לי למה o נק´ שבת, אבל אני לא יודע איך לכתוב את זה. (חשבתי משהו בכיוון שהוא אמצע של שני האלכסונים ולכן אם
f(o)!=o​
אז אחד מהמרחקים בין קודקוד לנקודה o יהיה שונה מהמרחק בין התמונה של אותו קודקוד לתמונה של o, אבל אני לא בטוח שמה שאני אומר זה נכון וגם אם כן אין לי מושג איך לכתוב את זה. מישהו יכול לעזור? תודה

עבר זמן מאז למדתי את הנושא

אבל אנסה לעזור: קל לראות ש-f של O מרוחקת מרחק שווה משני קודקודים נגדיים [כולשהם] וכמו כן O מרוחקת אותו מרחק משני הקודקודים הנ"ל. בעזרת אי שוויון המשולש מקבלים ש-O, שני הקודקודים ו-f של O נמצאים על ישר אחד, ולכן O ו-f של O הן אותה נקודה [לקטע יש רק אמצע אחד].

Blade2

New member
תודה, אבל לא הבנתי משהו

הבנתי איך אפשר להוכיח ש f של O ו f של הקודקודים על אותו ישר (תמונת אמצע קטע היא אמצא תמונת הקטע) אבל לא הבנתי איך אתה מוכיח שכולם על אותו ישר תוכל להסביר יותר בפירוט? ושוב תודה רבה

כן

אמרתי שי להשתמש באי שוויון המשולש. השימוש בו הוא כזה: נניח בשלילה ששני הקודקודים ו-f של O הם קודקודי משולש, לכן לפי האי שוויון אורך הקטע בין 2 הקודקודים קטן מאורך הקטע מ-f של O עד אחד הקודקודים + אורך הקטע מ-f של O עד הקודקוד השני, אבל ניתן להוכיח שמתקיים שוויון.

Blade2

New member
שוב תודה, ועוד משהו

רק כדי לדעת אם אני צודק, מפה אני ממשיך ככה?: הוכנו שf של o על אותו ישר עם f של שני הקודקודים, ובגלל שזה שומר מרחקים אז המרחקים בין f של o לכל אחד משני הקודקודים שוים, וע"י אי שוויון המשולש אני מראה שזה על אותו ישר עם הקודקודים, ובגלל שיש אמצע אחד לקטע אז ם שווה ל fשל o?

Blade2

New member
בקריאה שניה אני לא בטוח שהבנתי

העיקרון די ברור לי, אבל אני לא יודע איך לכתוב את זה, תוכל לפרט קצת יותר? תודה רבה

בסדר

אני אוכיח בצורה שונה [טיפה]: נניח בלי הגבלת הכלליות ש-A ו-B הם קודקודים לא סמוכים [או ביתר דיוק, אים צלע של המעוין שהם נמצאים עליה]. כמו כן, O נמצאת באמצע הקטע המחבר את A עם B. לפי המשפט, כל איזומטריה מעבירה ישרים לישרים, נקבל ש-f של A, וכן f של Bוכן f של O נמצאים על ישר אחד. מהנתון נובע ש-f של A ושל B הם קודקודים על המעוין. נניח בשלילה ש-f של A ו-B הם קודקודים סמוכים, אז אורך אלכסון המעוין שווה לאורך צלע המעוין 0 סתירה [את זה תוכיח מטעמי גאומטריה]. אם כן, f של A ו-B הם קודקודים נגדיים ו-f של O נמצא על הישר המחבר אותם, וכמו כן משום ש-O נמצאת באמצע AB עז גם f של O נמצאת באמצע f של A ו- f של B [הוכח!]. f של O נמצאת באמצע אלכסון, וכן O נמצאת באמצע של כל אחד מהאלכסונים, על כן O ו-f של O מתלכדים.

Blade2

New member
תודה! ושאלה אחרונה

רק כדי להבין משהו, אתה בעצם מוכיח שזה מעתיק את האלכסון על עצמו, ואז מכיוון שלקטע יש אמצע אחד אז f של o ו o מתלכדים?

Blade2

New member
../images/Emo51.gifתודה!!!

בזכותך אני מבין את כל הנושא הרבה יותר טוב וגם הראת לי כמה דרכי חשיבה שלא חשבתי עליהן קודם

למעלה