בעיה-אהבה לבובות

yehonatan7

New member
בעיה-אהבה לבובות

שלום רב לגולשי הפורום. הפעם אני מעוניין לשתף בבעיה שמציקה לי כבר זמן רב. במשך השנים, היו לי כל מיני הרגלים מוזרים, ואהבות לא שגרתיות. רובם נפסקו עם הזמן, אבל יש לי אהבה מוזרה שמלווה אותי עד היום. והיא-אהבה לבובות פרווה. דווקא זו אהבה שבעיניי יכולה להיתפס כשגרתית בגיל הרך, אולם אצלי היא נמשכת מאז ועד היום (ואני בן 20 עוד פחות מחודש). אני יכול לבקר בחנות צעצועים, ופשוט להוריד בובה מהמדף ולהתחיל לחבק אותה. יותר מכך, לפעמים אני מרגיש שבא לי לקנות בובה לעצמי. יש אנשים בודדים שבעיניהם ההרגל הזה תמים וחמוד, אבל לי הוא מפריע (ובגלל זה אני נוהג להסתיר זאת מהרבה אנשים). זה כבר נהיה די מביך..אחותי הקטנה (בת 8 עוד חודשיים) מקבלת בובות ואני 'לוקח' לה אותן. לפעמים אנחנו אפילו רבים על הבובות (אני יודע, זה ממש מוזר...) וזה מגיע למצב שאמא שלי נאלצת להחביא את הבובות האהובות עליי. יש לנו בבית זוג שפנפנים מפרווה (לא אמתיים, כמובן), שאני משחק אתם רבות. האם יש כאן הורים לילדים א"סים שנתקלו בתופעה הזו ? אם כן, מה עשיתם בשביל לגרום לשיפור במצב ? בסך הכל, אני אדם שמקבל את עצמו ואוהב את עצמו, אבל בנקודה הזאת, חשוב לי להשתנות. אז, איך כדאי לי להשתנות ? פעם הייתי מרגיש שהבובה ממלאה אצלי תפקיד של בת זוג. פשוט ככה.הייתי מלטף ומחבק אותה כמו שרציתי לעשות לחברה שלי. היום יש לי חברה, ועדיין אני לא מצליח להיגמל מההרגל הזה. כל עצה/טיפ/רעיון יתקבלו בברכה. תודה רבה :)

arana1

New member
לי היה פעם קטע עם בובות של חלונות ראווה

מה שאפשר לנסות זה להבין יותר את הקטע של משיכה לבובות בובה זה בעצם גם סוג של סימולציה,היא מאפשרת סביבה בטוחה לביטוי הצרכים הכי מדוייקים שלך כי היא קבועה ולא משתנה ולא מגיבה וככזאת היא יכולה בהחלט להיות כלי עזר לגיטימי, בדיוק כמו כל סימולציה אחרת להרבה אוטיסטים יש מסיבות כאלה ואחרות קטע מאוד חזק ואופייני סביב התמודדות עם שינויים ותגובות וציפיות ותנועות בבובה הכל קבוע לדעתי זה לא נכון שאוטיסטים לא אוהבים ולא יודעים להתמודד עם שינויים אלא שאצלם הקוו בין המשתנה והקבוע והאבחנה בין חוסר תנועה לתנועה עובר במקום מאוד שונה מהממוצע זה דווקא יכול להיות מקום מאוד יפה שדווקא מאפשר שינויים מאוד מהותיים ופתיחות וצורך עצום בשינוי מהותי ועמוק אלא שבדיוק בגלל זה הוא גם מאוד זקוק לאחיזה בקבוע זה דבר שאפשר לנסות ללמוד לאט לאט ובזהירות עם עצמך ,גם בדרכים עקיפות כמו למשל דרך עיסוק באמנות או מדע או סתם הליכה ושחייה ומדיטציה אני בזמנו עסקתי הרבה בפיסול והייתי משייף במשך ימים ושבועות כל קוו עד שישב במקומו המדוייק,זה סוג של מחשבה על בתנועה כהתנסות במגע וחוויה,נדמה לי שלרוב האוטיסטים יש משיכה חזקה לדומם ולדממה ולכן אלה לא דברים שניתן או צריך לפתור ישירות כהטלת איסור על משחק בבובות

Navva

New member
יכול להיות שמדובר בצורך תחושתי

לחוש את הפרווה? אשמעבר לצורך לחבק ולגעת יש פה קשר רגשי?

shavririt

New member
אם נחמד ונעים לך, למה לא?

מה שכן, אני מציעה שתסדר לעצמך בחדרך פינה עם אוסף של בובות כאלה שאתה אוהב (ביתי שמבוגרת ממך בהרבה, אוספת מושבעת של פיות-יער). אבל מעבר לזה נסה להחליט שאתה לא לוקח (בהשאלה) מאחותך ומאחרים, ומתאפק קצת בחנויות, פשוט שלא ייראה בחוץ כאיזו הפרעה. פשוט שתהיה לך פינה משלך עם האוסף שלך בכיף. אסוף שם כמה שתרצה, אבל רק בחדרך ב"ממלכתך" הפרטית.

yehonatan7

New member
תודה על הרעיון :)

הבעיה היא שאין לי חדר כ"כ גדול, ואז כל מי שיכנס אליו יוכל לראות את הבובות. האמת, שבעבר שמתי את כל הבובות שאני אוהב על השידה בחדר שלי.בשלב מסוים, החלטתי 'להעיף' משם את כל הבובות, ולהשאיר רק בובה אחת. לגבי בתך, פיות יער זה דבר קצת שונה, ולדעתי הוא מיועד לכל הגילאים (בניגוד לבובות פרווה, שמיועדות בעיקר לילדים צעירים).

dina199

New member
אנשים מתרגלים לכל דבר.

אם יהיה ברור ופתוח לכולם שיש לך בחדר פינת בובות פרווה, כולם יידעו את זה ויפסיקו להתרגש

סגול לי

New member
סליחה אבל... איזה חמוד!!!

אם כבר אובססיה (אפשר לקרוא לזה אובססיה?) אז לדבר כל כך חמוד ותמים כמו בובות פרווה. גם לבת שלי יש... יש לה ארון ורוד של איקאה (די גדול) מלא בבובות פרווה. וכשנכנסים לחנות היא מיד הולכת למדף הזה... אבל היא ממצה אותם, לא מחבקת ולא ישנה איתם אפילו... בעצם מה מפריע לך בזה? שזה כבר לא לגילך? שזה משתלט לך על הרציונאל? שישפטו אותך? נשמע לי שמה שארנה אומר הגיוני, יש משהו מאוד רגוע, מזמין ובטוח בבובת פרווה. החברה היא התנסות חדשה, הבובה תמיד הייתה שם בשבילך. נשמע שיש לך מודעות מאוד גבוהה לעצמך ולסביבה שלך. אז תשחרר. תלטף מידי פעם, תגיד לאמא שלך שלא צריך להחביא את הבובות, שאתה מבין שזה לא לגילך... אבל לפעמים אתה צריך... הרגל כזה... כמו סגריות, שמי שמעשן יודע שזה לא טוב לו אבל הוא צריך...

yehonatan7

New member
תודה רבה, זה בהחלט מעודד :)

אבל יש לי הרגל נוסף ששכחתי לציין : לפעמים אני גם מדבר לבובות.בעיניי, זה הרגל אפילו יותר מוזר מסתם ללטף אותן.אין לי שליטה על ההרגל הזה, ואני מדבר לבובות גם כשיש עוד אנשים בבית ששומעים אותי. נראה לי, שאני פשוט נהנה לדמיין שהבובה מבינה את מה שאני אומר לה.

dina199

New member
הרי אתה לא מבלבל דמיון ומציאות.

אתה יודע שמה שאתה עושה דמיוני. ואולי יש לך צורך לדבר כי אתה מסתיר את הרצון שלך מחשש 'אי תקינות'. אם תקנה ותאסוף את הבובות בגלוי , יכול להיות שהצורך בדיבור ייפסק.

אני עד היום אוהבת בובות פרווה

אז מה? בגיל 20 היו לי כמה וכמה בובות. היום יש מלא בובות לילדים שלי שאני לפעמים מלטפת. יותר מזה אני אוהבת בטירוף חנויות צעצועים ומתנהגת שם כמו ילדה בעצמי. ואני בת 35. אני לא רואה שום דבר רע בחיבה לצעצועים או בובות פרווה במקרה שלך. מה שכן כדאי שתארגן לך אוסף קטן משלך ולא תקח מאחותך (כי זה שלה, קשה להתחלק בגיל 8). ולגבי חברה שלך, אז אתה יכול להביא לה בובת פרווה במתנה, אני בטחה שהיא תשמח

yehonatan7

New member
כבר תכננתי להביא לה

לכבוד החצי שנה שלנו (שתצא במקרה ב-14 בפברואר, שזה גם יום האהבה). טוב לדעת שאני לא היחיד שאוהב בובות פרווה :) העניין הוא, שעדיין ההרגל הזה די מפריע לי, והסיבה לכך היא שאני מרגיש שזו לא התנהגות שתואמת את גילי.

dina199

New member
אין 'התנהגות תואמת גיל'

מי החליט שבגיל 20 אסור לאהוב בובות פרווה או בובות בכלל או מכוניות צעצוע או רכבות צעצוע ? אתה יודע שיש הרבה גברים הרבה יותר מבוגרים מ 20 ומאוד נכבדים והם מתעסקים עם רכבות צעצוע . כבר כתבתי קודם: כשזה קורה לנ"ט - כל זה נקא תחביב (אף פעם לא יקראו לזה אובססיה) וברגע שאתה מאובחן בספקטרום בודקים בזכוכות מדגלת מה 'תקין'להתנהגות שלך ומה 'תואם לגיל שלך' ולכל דבר שלא 'תקין' ולא 'תואם' קוראים אובססיה. אז מספיק לנתח תקינות ותהנה מהתחביב

TikvaBonneh

New member
אולי תעשה תאטרון בובות?

כאילו, תצטרף לקבוצה שעושה תאטרון בובות בתור הפעלה לילדים

schlomitsmile

Member
מנהל
אהבה אינה בעיה
אני מבינה שאתה מרגיש לא נוח עם העובדה שאתה אוהב בובות-פרווה, אבל לדעתי הבעיה אינה האהבה כשלעצמה. אולי שווה לך לבדוק מה בדיוק מעורר בך את אי-הנוחות. אולי משם תמצא את קצה החוט לדבר ממנו אתה צריך להשתחרר. כי זה "לא נורמלי"? ומה זה אומר להיות "לא נורמלי"? ואולי, אם לא תרגיש צורך להלחם עוד באהבה הזאת, ותתן לה את המקום שלה, היא לא תבעט במקומות לא מתאימים- למשל לגעת בלי רשות בבובות של אחרים (בחנויות או של אחותך). אגב, הרבה מאד אנשים אוהבים להתחבק עם בובות-פרווה לפעמים יותר מאשר עם בני-אדם מסויימים... http://www.youtube.com/watch?v=ocBh9bgph_g

TikvaBonneh

New member
לבן שלי, בן אוטוטו שבע עשרה

יש בובת פרווה -
שהוא ישן איתה בלילה. זה לא מפריע לו בחיים. היא מחכה לו במיטה בלילה. הוא לא לוקח אותה איתו כשהוא ישן אצל חבר או במחנה קיץ היא מחכה לו בבית. לא עשיתי כלום בקשר לזה. שאלה יהיו הצרות שלנו.

dina199

New member
אין שום דבר רע באהבה לבובות פרווה.

זה לא תחליף לבת זוג. וכן התעשיה של בובת פרווה משגשגת כי אנשים בכל הגילים אוהבים אותן. ואל תפחד מעניין : תקין - לא תקין. הרבה אנשים מבוגרים משתמשים בילדים שלהם כתירוץ לקנות את הבובות האלה
.(ואז הם לא מודים שזה למעשה בשבילם) יש אנשים שיש להם אוספים של בובת כאלה. אז אל תקח את הבובת מהאחות שלך , תקנה לעצמך מה שאתה רוצה. זה תחביב שעוזר לך להרגיש טובו - לא הרגל מזיק , לא הרגל מגונה . אז אין צורך לחפש מה 'לא בסדר' כאן.

ricky680

New member
בובות פרווה

הבן שלי בן 13 ממש תיכף ומאוד אוהב בובות פרווה-במיוחד את הגדולות. האמת שאני לא מנסה להפסיק את ההרגל הזה אבל הוא יודע שזה רק בבית וככה זה פחות מפריע. בהצלחה

אני למשל אוהבת בובות עד היום

בתי האמצעית כמעט בת 17 ישנה עם מלא בובות במיטה ומעולם לא חשבתי לקחת לה. אם אני חושבת שהיא תריב על בובה עם הקטנה אני קונה לשתיהן את אותה הבובה רק בצבעים שונים. כך עשינו באילת. לא רואה שום בעיה בזה. אישית ישנתי עם בובות אני חושבת עד גיל 25-6.

galitkm

New member
גם אני אוהבת בובות פרווה

ובכלל, אוהבת בובות מכל סוג, דובונים וצעצועים. עד היום כשאני נכנסת עם ילד שלי לחנות צעצועים אני זאת שהכי מתלהבת, קונה המון צעצועים לילד מבלי שהוא בכלל מבקש ואח"כ מגיעה למסקנה שבעצם קניתי אותם גם לעצמי. גם אחרי שהתחתנתי המשכתי לקנות בובות פרווה ובן הזוג גם קנה לי לכל ארוע. האהבה הזאת לבובות דעכה אצלי משמעותית כשנולד לי תינוק, אולי כי האהבה לבובות זה בעצם הרצון לתינוק? לא יודעת, אבל מאז שהוא הגיע לגיל שמתעניין בצעצועים ועד היום, כל הבית שלנו מפוצץ בצעצועים וזה באשמתי. אני יודעת שהתופעה הזאת קיימת גם אצל אנשים נ"ט, זה לא קשור בהכרח לאוטיזם. הטיפ היחיד שאני יכולה לתת לך חוץ מלחכות עד שיהיו לך ילדים
(ואז תוכל פשוט לקנות "להם" את הבובות), זה שתשכנע את עצמך למה לא כדאי לך לקנות: כי זה מבזבז לך את כל הכסף, או כי זה לא אקולוגי וכד'. רק ככה אני מצליחה איכשהו לרסן את עצמי. בערך.

dina199

New member
תמיד כדאי לקנות

הבובות לא יקרות . משחקי מחשב למשל הרבה יותר יקרים ואף אחד לא בודק עד כמה הם 'תואמי גיל'

למעלה