בעטיפה של ממתק

xofer

New member
בעטיפה של ממתק

יש אלבומים שהעטיפה שלהם היא חלק אינטגרלי כל כך מהם, שקשה לדמיין אותם בעטיפה אחרת. היום בעידן הMP3 זה מתחיל ללכת לאיבוד ואת העטיפה הקלאסית, זאת שאתה תולה פוסטר שלה בחדר והולך עם חולצה שלה בגאווה מחליף הוידאו קליפ. זה יכול להיות תצלום טעון של הלהקה או הסולן, עבודת עיצוב שנונה ואפילו משהו שנראה בהתחלה תלוש לחלוטין מהמוזיקה, ואז, לפעמים אחרי שנים, זה פתאום מכה בך ואתה מבין "למה התכוון המשורר". יש להקות (או זמרים\ות, כמובן) ששומרות על קו אחיד או על אומן אחד לאורך כל התקליטים, וכאלה שכל אלבום מקבל מכיוון שונה. עטיפות הופכות לאייקונים, והדוגמא המובהקת ביותר היא פינק פלויד. אשמח לשמוע על עטיפות האלבומים האהובות עליכם, שבהם אתם מרגישים חיבור חזק בין האימג' לצלילים.

LEATHER REBEL

New member
והנה הבחירה שלי

שם הלהקה: CZAR שם האלבום: CZAR האלבום אמנם שייך לז'אנר ה"אספני", כלומר אחד שבזמן אמת לא מכר הרבה ואפילו נשכח... אבל עובדה שהוא קיים כיום על CD בסאונד טוב מאד (לפחות כשמדובר מהורדה מויניל)... ואחרי כמה האזנות קשה לי לדמיין אותו בעטיפה אחרת. מומלץ לכווווווווווווווולם!

melancholy man

New member
כמה קלאסיקות

הראשונה, Abraxas של סנטנה, עטיפה צבוענית וקסומה לאלבום מלא בצעבים עזים, הקומפוזיציה המדהימה וערוב הצבעים והדימויים של האומן Mati Klarwein's שצייר אותה עוד ב 1963, היצירה של Klarwein's מתארת הסצנה ברית החדשה בו מודיע המלאך גבריאל לבתולה מרים שהיא נושאת ברחמה את בן האלוהים, סנטנה, שהגיע לסטודיו של האומן לבחור עטיפה לאלבום החדש, נדלק מייד וכמו שהוא אמר, זה מתאים למוסיקה כמו כפפה ליד.

melancholy man

New member
עוד קלאסיקה

בארי גודבר היה אומן ומעצב צעיר שבחר בסוף שנות השישים לעזוב את האומנות ולמצוא עבודה רגילה הוא מצא לו עבודה כמתכנת בחברת מחשבים שם הוא פגש בחור צעיר בשפ פיטר סיינפלד, כשסיינפלד, יחד עם חבר אחר שלו, התחילו לעבוד על אלבום חדש ללהקה שלהם, הם ביקשו ציור מגודבאר שנתן להם, את אחת העטיפות הכי מזוהות עם עולם הרוק, מתוך אלבום שמזמן נמצא בכל רשימה קלאסית. למרבה הצער, גודבאר שהיה כנראה איש מאוד מוכשר הלך לעולמו זמן קצת אחרי הוצאת האלבום ואין לנו יותר יצירות שלו.

melancholy man

New member
ואי אפשר בלי

רוג'ר דין... האיש והאגדה, שהעיצובים שלו הם חלק מכל הסיפור של הרוק המתקדם, לא פחות מכל תו שניגנו ריק וויקמן, קית' אמרסון או סטיב האקט, יש אצל דין סוג של יופי טהור שאני מניח שיש אנשים שיכולים לשנוא, אני מוקסם כל פעם מחדש.

melancholy man

New member
ואם כבר קלאסיקת עטיפות

זה לא מצריך הסבר, הפשטות והדיוק של סטורם ת'ורגסון, מעצב הבית של פינק פלויד, כמו הלהקה עצמה, מדברים בעד עצמם. (העטיפה הזאת אני מוכן להמר, הייתה פוסטר או הוצגה במקום בולט בבית של כמעט כל באי הפורום).

melancholy man

New member
סתם פופ

אנדי וורהול האיש, האגדה והערפד האמוצניאלי בעוד תרגיל של פופ ארט שנכנס לפנתיאון.

melancholy man

New member
בחזרה לסיקסטיס

מה שאני באמת אוהב, הם עטיפות פסיכדליות עם המון צבעים ופונט הזה שעובד על גזע המוח כמו שהרואין עובד על נרקומן... העטיפה הזאת היא פרי מכחולו של Martin Sharp האיש שגם אחראי על השיר הכי יוצא דופן בארסנל של קריים: Tales of Brave Ulysses וגם על העטיפה המהפנטת של Wheels of Fire, השיר והעטיפה נולדו כתוצאה מפגישה בינו לבין קלפטון, השאר, כמובן, היסטוריה של רוק, עיצוב ומרצ'נדייז...

melancholy man

New member
ואחרונה לעכשיו

לא יודע מי עיצב, אבל יופי של עטיפה ליופי של תקליט וכל הקסם של הסיקסטיס וכל הג'אייב הזה...

melancholy man

New member
ושרשור עטיפות לא יהיה שלם

בלי הדבר המופתי הזה, אגב, מישהו יודע מי אחראי לעיצוב?

מישהו אמר ממתק?

כאחד שמתהדר בעטיפה של אלבום מקועקעת על גבו, אני חושב שאני יכול לתרום את דעתי לשרשור הזה... (את זהות האלבום אשאיר לחשוף בפעם אחרת- הוא לא בדיוק תואם את הגדרות הפורום שאגב קראתי לא מזמן, וזה גם המקום לציין שיש לכם פה קהילת ידע עצומה ונדירה בדפי הרשת... כל הכבוד!) אך הפעם אכתוב על ציור\אלבום אחר: King Crimson - In The Court Of The Crimson King התאהבתי בציור העטיפה בגיל 12 או 13 אני חושב... אם תהיתם, באלבום עצמו התאהבתי בערך 10 שנים מאוחר יותר... אם יש פה כאלו שזוכרים את "סדרת המופת של הBBC" (כן בטח) - שבתות וחגים עם אלון אבוטבול ודרור קרן ששודרה בזמנו בערוץ 3 אז באחת העונות הראשונות הראו את החדר של אחד מהם... וציור הקיר שהיה על אחד מקירותיו מאוד משך אותי זה היה פרצוף סגלגל-בורדו כזה, מכוער והזוי אבל משהו בו ממש תפס אותי אל המרקע...כמובן שמפאת הידע המוסיקלי המצומצם שלי באותה התקופה לא היה לי שמץ של מושג מה פשר העיניים המדהימות והמפוחדות שניצבות מולי. חלפו להן כמה שנים ונתקלתי בציור שוב- הפעם במדף הדיסקים המאובקים בדירה הישנה של אחותי שתיבדל לחיים ארוכים. לאחר כמה שניות של הרהורים פתחתי את הקופסה אל למרבה הפלא- הדיסק עצמו לא היה בפנים, ואחותי לא ידעה איפה הוא. מהציור ההזוי כמובן עדיין נדהמתי ולכן החלטתי לבקש מידידה שתצייר לי אותו על הקיר בחדר. זו כמובן נענתה בחיוב ולאחר מספר שבועות (זה לקח לה ממש הרבה זמן) חדרי התהדר בעטיפה של האלבום המופלא הזה- מבלי ששמעתי ולו רצועה אחת ממנו ! חלפו להן עוד כמה שנים, נסעתי לי לתומי בסיטרואן הישנה שלי (היא עדיין אצלי, היא פשוט ישנה) וכהרגלי בלילות הסקאלה הייתי מכוונת ל-88 FM... הסקאלה של המהירות הייתה מכוונת, אם תהיתם, לבערך 105 קמ"ש, שזה גם המקסימום שהייתה יכולה להגיע... אזני נענגו להן למשמע רוק מתקדם מדהים!! כמובן שהיה זה In the court... לא אשקר לכם, רוק מתקדם הוא ממש לא כוס הוויסקי שלי פרט למספר אלבומים ספציפיים שאותם יכולתי למנות על אצבעות כף ידי אם היא לא הייתה עסוקה על המקלדת... וכך הפך In the Court לאחד האלבומים האהובים עליי בכלל וEpitaph לאחד השירים האהובים עליי... אגב, אני אלכס, מהצפון, השתחררתי לפני שבוע והאמת היא שאני קורא בפורום דיי הרבה זמן ונראה לי שזו ההודעה הראשונה שלי כאן אז... שלום !

xofer

New member
אז מי לוקחת בתור עטיפת כל הזמנים

הבננה של הוולווט, המנסרה של דארק סייד, מלך הארגמן או אולי הלוגושל הסטונס?

John Barleycorn

New member
ברוך הבא, אלכס../images/Emo140.gif

וברכות לרגל השחרור

melancholy man

New member
היי אלכס

איזה מזל שהגעתי בטעות לשער של תפוז וראיתי שם במקרה לינק אלינו אז נכנסתי שוב לשרשור הזה וראיתי את ההודעה שנעלמה ממני. אז גם אני אתן ב
ובברוך הבא, נשמח לקרוא עוד ממך ולשמוע קצת על הטעם שלך. כיף שבאת.

giloni

New member
הנה אחת שאני מאד אוהב

כמה שעות הקדשתי לעיון בכל הפרטים

giloni

New member
ועוד אחת

כל ההוד והעליבות של ימי הביניים - בתמונה אחת גם אלבום נהדר כשלעצמו (הטוב ביותר של הלהקה - לדעתי)

giloni

New member
וכמובן שאי אפשר בלי זה

ויליאם בלייק, בהזמנה מיוחדת של דייב קאזינס...

למעלה