-בעזרתך אבא-

-בעזרתך אבא-

שלום לכם. אמנם ה8/2005 עבר כבר. די מזמן. אך האירועים בחודש זה לא ישכחו לעולם. אצלי לפחות. ההתנתקות-עברה לצערנו. הממשלה מסתכלת לכיוון המגורשים?! כנראה שלא... מדינה שכזאת... לגוש קטיף אנחנו עוד נחזור!!! מישהו יודע איפה אפשר למצוא תמונות מימי הגירוש והריסות הבתים?1 תודה מראש. תודה רבה. ירדן.

-בעזרתך אבא-

גם אני לא מסתכלת לעבר הממשלה, אזרחית שכמוני... זה לא משנה, המדינה גירשה המדינה תדאג למקום חילופי לנסות להשתקם בו!! מישהו יכול לעזור לי?1

בסופו של דבר

גם מי שפנה וגם מי שלא פנה אמור לקבל פיצויים... אז גם דיור חלופי. בכל הזמן הזה חמישה חודשים להזכריך...אפאחד לא דיבר על כך שהם לא פנו אז הם לא יקבלו כי בסופו של דבר אין להם ממה לחיות -והכל באשמת הממשלה האכזרית שלנו!

זה נכון.

גם מי שפנה וגם מי שלא פנה צריכים לקבל פיצויים(פיצויים זה כולל גם דיור חלופי..) אבל אפשר להבין שזה כבר לא נמצא בראש העדיפויות של הממשלה כבר, ובא אחרי/ביחד עם טיפול באנשים שצריכים את הדברים האלו מסיבות כלכליות-חברתיות, ולא בהכרח פוליטיות.... מה שכן, אני מסכים איתך שהממשלה צריכה לטפל בהם, ולמצוא להם דיור, אבל בול כמו שהיא צריכים למצוא לכל ההומלסים בישראל דיור (ואני פועל לשניהם בערך באותה מידה...) (כמו כן-אני מסכים שהממשלה שלנו יכולה להיות אכזרית...)

הומלסים לא הגיעו למצבם מאותם

סיבות שהמגורשים הגיעו למצבם. המגורשים הגיעו למצב הזה באשמת גורם אחד- הממשלה.. זה היה רצונה ואפאחד לא ביקש ממנה להכפיל את כמות ההמולסים במדינה לכן יש לה מחוייבות מסויימת לעמוד בה. אם היא היתה באמת דואגת למגורשים כמו שהבטיחה אז אפאחד לא היה "הומלס". ותאמין לי שלאף הומלס לא כת מה בראש מעייניה של הממשלה.. אם זו חובה אז היא תמלא אותה בלי שום קשר למתרחש בה!

באמת?

בואי אני אספר לך סיפורו של הומלס שאני מכיר.... הוא עבד בבזק- הממשלה החליטה להפריט את בזק, בעיקבות ההפרטה פיטרו עובדים, הוא בינהם, הוא לא מצא עוד עבודה, ונאלץ לעזוב את הבית.... החלטות להעלות את המיסים זה לא החלטה של הממשלה? באמת? ברור שזה גם לא בראש סדר העדיפויות של הממשלה (במידה מסויימת לצערי), אבל מה שכן זה נמצא מעל המתנחלים שפונו ולא פנו אל הממשלה בזמנו... זה חובתה, ואני רוצה שהיא תמלא את זה, אך כמו שבטח למדת כבר, הממשלה לא יכולה לפתור מיד את כל הבעיות.... יש זמן מוגבל, ויש משאבים מוגבלים.... אני מעדיף שהיא תשקיע במידה שווה בכל מי שנמצא במצב כלכלי קשה, ולא רק בכאלו שהם במצב הזה מסיבה פוליטית.... בהתנתקות פונו כ8000 נפשות....מידי שנה יותר אנשים מזה יורדים אל מתחת לקו העוני, וגם חלק גדול שאלו שפונו הם לא נמצאים מתחת לקו העוני כרגע... אני לא רואה אף אחד מאלו שעושים רעש כל כך גדול לגבי אלו שפונו עושים כל רעש לגבי אותם אנשים.... אז בבקשה אל תבואו אל השמאל בטענה שאנחנו צבועים....

80000 משפחות לא נפשות!

יש הבדל ענק....מספר הנפשות אפילו מוכפל... והממשלה לא גורמת ישירות לאנשים להפוך להומלסים. אבל גירוש זה פעילות ישירה. אני לא מבינה את זה...אם היא הבטיחה שיש כבר פתרון לדיור חלופי אז מדוע אחרי הגירוש משפחות נזרקו אל הרחוב?!?! הרי לכל משפחה היה אמור להיות דיור חלופי.. אז אין בכלל על מה לדון אם הממשלה היתה מקשיבה לעם היא היתה יכולה לפחות לדחות את המעוד עד שתמצא פתרון נורמלי.. אבל היא בחרה להקשות לב ולעשות זאת בכל מקרה.. אם זו לא אכזריות אני לא יודעת מהי אכזריות!

היו הרבה יותר משפחות פלסטיניות.

מיעוטן הקטן היה משפחות של מחבלים (לא שאני מבין למה שהמשפחה תסבול בגלל מישהו ממנה), אבל תודי שזה לא אכפת לך, נכון?

לא נכון.

8000 נפשות. לא משפחות. אבל זה לא העיניין... אני מסכים, צריך למצוא להם פיתרון...אבל כמו כולם, בלי עדיפות מיוחדת להם... פעולה ישירה או עקיפה, הם עדיין מוציאים אותם מהבית... וסליחה, אבל כשהוצאה לפועל מעקלים לך את הבית, זה מאוד ישיר....

gil levi

New member
אני חולק עליך.

דבר ראשון, יש הבדל מהותי בין הומלס "רגיל" לבין מתנחל שפונה מביתו ואין לו קורת גג. ההבדל הוא מידת האשמה של הממשלה בכך. אתה נותן כדוגמא אדם שעיקלו את ביתו, אבל צריך לזכור שלא עיקלו את ביתו כתוצאה מהחלטה של הממשלה- עיקלו את ביתו כתוצאה מכך ששקע בחובות. אם נסתכל על קבוצת ההומלסים שאינם מתנחלים, נגלה שרובם מחוסרי בית בגלל תאונות, טיפולים רפואיים יקרים וכו'. נקרא לזה חוסר מזל בגדול. קבוצת המתנחלים שפונו הם מחוסרי בית אך ורק כתוצאה מהחלטת הממשלה. אם ניקח דוגמא קיצונית: מחוסר בית שאיבד את ביתו כתוצאה מהתמכרות להימורים ומתנחל שפונה והוא מחוסר בית, אז ברור שבמקרה השני המדינה אחראית הרבה יותר (ולמעשה היא האחראית העיקרית) לעובדה שאותו מחוסר בית איבד את ביתו. הנקודה היא שבאופן כללי האחריות של המדינה להיותם של המתנחלים מחוסרי בית הרבה יותר גדולה מהאחריות של המדינה להיותם של ההומלסים ה"רגילים" מחוסרי בית, וזה ברור- הרי הממשלה היא זו שפינתה אותם מביתם! באשר לדוגמא של אותו עובד בזק- צריך לבדוק עד כמה פיטוריו מבזק גרמו לו לאבד את ביתו. אם נניח למשל שהוא היה צריך לשלם על טיפוליים רפואיים יקרים כל חודש, ואחרי שפיטרו אותו ממבזק הוא לא יכל לעמוד בתשלומים, לכן נאלץ למכור את ביתו אז האם הוא מחוסר בית בגלל פיטוריו או בגלל מצבו הבריאותי? שניהם. מה שאני מנסה לומר זה שהעובדה שהוא פוטר בוודאי אינה הסיבה היחידה לעובדה שהוא איבד את ביתו וצריך לשאול באיזו מידה הממשלה אחראית לכך. בגלל ההבדל הנ"ל אי אפשר להשוות בין הומלס "רגיל" והומלס לבין מתנחל שפונה מביתו. שנית, כאשר המדינה מציעה לX משפחות פיצויים ודיור חלופי ובסופו של דבר מעניקה פיצויים ודיוק חלופי רק לאלו שפנו אליה בזמן, אז זה פשוט להעניש את אלו שלא פנו אליה בזמן וזה לא הוגן וזו הסיבה הראשונה שהממשלה צריכה לטפל במפונים לפני שאר ההומלסים- כי אחרת היא פשוט מענישה אותם. הסיבה השניה שהמדינה צריכה לטפל במפונים לפני שאר ההומלסים היא שהמדינה אחראית לעובדה שהם מחוסרי בית הרבה יותר משהיא אחראית לעובדה ששאר ההומלסים מחוסרי בית. אני רוצה להבהיר שאני לא מתכוון ל"אחראית להם" אלא שהמדינה יותר "אשמה" בגורלם של המפונים מאשר שהיא "אשמה" בגורלם של שאר ההומלסים (מהסיבות שפירטתי בפסקה הראשונה).

את מסובבת את זה.

זה נקרא דמגוגיה. אפשר להפוך את זה גם לצד שני...אני יכול להראות... בן אדם מסויים נאלץ להוציא המון כסף על תרופה למחלה שלו, משום שהממשלה בחרה לא לשים את זה בסל התרופות, והוא איבד את הכסף ככה,ופונה מהבית. לעומתו מתנחל שפשוט לא היה לו מזל, והסתבר שהוא גר באיזור שפינו. עכשיו לא שאני רואה את המצב ככה, רק רציתי להראות לך שאת סובבת את זה לצד אחד, ואפשר גם לצד השני. זה לא עיניין של שחור ולבן, הבן אדם לא איבד את כספו רק בגללו, החלטות הממשלה הם בקשר ישיר לזה. במסים שהיא גובה, בקיצבאות הנמוכות, בדמי אבטלה הנמוכים, בשכר המינימום הנמוך, בחוסר עכיפה של חוקי ניצול עובדים, בסל התרופות, ועוד. כל אלו בעלי קשר ישיר למצבם הכלכלי של מדינת ישראל. ברור שיש את אלו שאיבדו את כל כספם בהימורים, והממשלה לא אשמה בזה, אך מספרם משתווה פחות או יותר למספר המתנחלים שפונו ושנהגו באלימות כלפי המפנים, ועברו על החוק כמה פעמים, וקיבלו בכל זאת פיצויים. בקשר לאותו עובד בזק(לשעבר)-לא כלום. בזכות אותה עבודה החזיק דירה ואוכל והכל. אז הוא נאלץ להסתדר בלי משכורת, הדמי אבטלה לא הספיקו כמעט לאוכל, והעיפו אותו מהבית. כנראה שהבנת אותי לא נכון. אני לא אמרתי בשום מקום שאני רוצה שהממשלה תתנער מאחריות בקשר לאותם מתנחלים אשר קיבלו םיצויים. הם עדיין אזרחים. אבל הם לא ציכים לקבל העדפה.

Continuum

New member
עד כמה שאני יודע

חלק מהזכויות הבסיסיות של אזרח במדינה כוללות דיור. ככה שבכל מקרה המדינה "אשמה" שיש הומלסים. הסיבה היחידה שיש הומלסים היא אילוצים מסוגים כלשהם - זה מתחיל מ"זה לא בראש סדר העדיפויות לממן תרופה כלשהי", ונגמר אפילו ב"זה לא בראש סדר העדיפויות לממן בית למי שצריך". הרי ברור, שזה כן נמצא *איפשהו* בסדר העדיפויות. על אותו עיקרון, אילוצים הם מה שגרמו למתנחלים לפנות את ביתם - ראש סדר העדיפויות היה שלום ווויתורים נעשו על דברים שהם לא בראש סדר העדיפויות - לצערינו, בתי המתנחלים. בגלל חוסר הצדק שבדבר (למה שרק אוכלוסיה מצומצמת תשלם על משהו שאף אחד לא אשם בו?) המדינה מנסה לפצות אותם, אבל צריך לזכור שאוכלוסיות מצומצמות ואף פרטים בחברה משלמים מדי יום ביומו על דברים שאף אחד לא אשם בהם. החיים לא הוגנים.

gil levi

New member
תגובה.

ברור שהעובדה שפיטרו את אותו עובד בזק פגעה במצבו הכלכלי, אבל האם זו הסיבה היחידה לכך שהוא מחוסר בית? ולגבי העלאת מיסים: כמה כבר גדל התשלום לבן אדם מסויים? אולי העלאת מיסים באמת גרמה לאנשים לאבד את ביתם כי זה הדבר האחרון ששבר אותם, אבל מה עם מה שבא לפני? ה500- ש"ח בחודש (כמה זה היה בערך?) לא גורמים לאף אחד לאבד את ביתו. מעט מפרנסים, משפחה גדולה, טיפולים רפואיים, התמכרות להימורים, התמכרות לסמים, בית שנשרף- אולי חלק מאלו בתוספת של 500- ש"ח בחודש כן גורמים לאזרח לאבד את ביתו אבל להציג את זה כאילו בגלל שהמדינה העלתה מיסים אנשים איבדו את ביתם זו טעות. אני אנסה להמחיש את זה באמצעות דוגמה אחרת: נהג שיכור נוסע בכביש מהיר רטוב במהירות של 200 קמ"ש. באופק הוא מבחין ברכב שעצר באמצע הכביש, לא מספיק לבלום ומתנגש בו. מדוע הוא התנגש ברכב? האם זו אשמת אותו נהג שעצר באמצע הכביש (שהיה צריך להפעיל אורות מצוקה)? אולי העובדה שהכביש היה רטוב (שגרם לבלימה איטית)?

Continuum

New member
הגישה שלך לא נכונה..

אתה מנסה להראות אשמה. למעשה, את אותו נהג שיכור אני יכול להבין ולהזדהות איתו - במצבים מסויימים גם אני הייתי מגיע לזה. אני יכול להבין גם את הנהג שעצר באמצע הכביש ולא הפעיל איתות, וכמובן שהנסיבות היו לרעת כולם אבל את הנסיבות אני בטח שלא מאשים. אף אחד לא *באמת* אשם פה. הנסיבות זיינו לכולם את הצורה, כמו שתמיד קורה. אין כזה דבר אשמה. אם היה כזה דבר אשמה, אגב, היית יכול להגיד שהמתנחלים אשמים שהם גרו באזור כזה והיו צריכים לצפות שזה מה שיקרה. אני לא אומר שלא צריך לעזור למתנחלים - להפך.. אבל אני כן אומר שאף אחד לא אשם במצב שלהם ולא חייב להם יותר משהוא חייב לכל בן אדם שהמזל שלו היה ממש, ממש רע.

שטויות!!!!

אני רוצה לראות אותך במצב שלהם...יורק לעבר הממשלה... אתה יודע באיזה מצב הם נמצאים?! תתביש!

למעלה