בעד , נגד

midnightcat

New member
לידיעתך, במשטר הקומוניסטי אף אחד

לא היה שייך לשום דת (חוץ מממש מעת אנשים בכפרים וכו'). היהודים היו מיעוט לאומי וזהו. אני זוכרת שעד גיל 8 חשבתי שאין בכלל יותר דת בעולם- ולא ידעתי שיש דתות שונות. אצלי, למשל, זה כבר דור רביעי לחוסר דת, גם של יהודים וגם של גויים. היהודים כאן נחשבים לשייכים לדת היהודית גם אם הם אתאיסטים, אבל בדתות אחרות זה לא עובד כך (אולי באיסלם כן, לא יודעת). ומי שלא נחשב פה יהודי לפי ההלכה, לא יכול גם לקנות אדמות קק"ל ולשרת בתפקידי מפתח בשירותי ביטחון. הבעייה עם הגיור זה שצריך לשקר (שאנחנו מאמינים באופן מילולי בתורה וב-13 העיקרים- ואפילו הדוסים הרי לא כולם מאמינים), וחשבתי שבמדינה חופשית לא יהיה יותר צורך לשקר.

אנטוליו

New member
../images/Emo2.gif את בכלל יודעת מה זה גיור?

זאת שטיפת מוח דתית ובסוף התהליך את הופכת לזומבית דתית (עבד שמוותר מרצונו על עצמאותו הרוחנית)!

M a r U s k A

New member
אני יודעת מה זה גיור.

יש לי 2 אחיות שהתגיירו וזו החלטה שלי ובחירה שלי. ותן לי לדאוג לעצמי, זומבית דתית בטוח לא תצא ממני!!

אנטוליו

New member
אז מה הסיבה להחלטתך התמוהה?

שתוכלי להירשם בתור יהודיה ולהתחתן ברבנות?

M a r U s k A

New member
../images/Emo122.gif

מה זה משנה אם אני אגיד לך מה הן הסיבות התמוההות שלי
הרי בכל מקרה תזלזל בהחלטה שלי, לא
הרי בכל זאת, תמצא דרך לסתור את הדברים שלי ולהשפיל את הדעה שלי, לא
קבל סיבה
בא לי להיות יהודיה, לא שמעת שזה הטרנד הכי חדש והכי אופנתי בארץ

אנטוליו

New member
../images/Emo2.gif ולמה זה כ"כ חשוב לך להיות

יהודיה לפי ההלכה הגזענית, לעומת להיות סתם אזרח הגון? טובות הנאה?

אישתו של בן דוד שלי עברה גיור

והיא לא הפכה לזומבית... כמו שהיא הייתה לפני הגיור ככה היא נשארה..

אנטוליו

New member
אז מה הסיבה להחלטתה התמוהה?

שתוכל להירשם בתור יהודיה ולהתחתן ברבנות?

m i s t e r T B

New member
מה שאתה אומר זאת שטיפת מוח

זה בכלל לא נכון! כשאדם מתקרב לדת הוא רק מתחיל לקבל רוחניות של יהודי. אתה פעם הרגשת רוחניות שאתה מדבר? הלכת פעם לבית כנסת ביום שישי בערב? באיזה חג? היית פעם בעונג שבת (לא בטוח אם אתה יודע מה זה...)?

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gifמה זאת "רוחניות של יהודי"?

אני דווקא אדם די רוחני ולמדתי מהרבה מקורות, הודיים בעיקר. בעולם רוחני אמיתי לא קיימים הבדלים קטנוניים כמו שייכות לדת או לגזע מסוים. אני מאמין בגלגול הנשמות ובכך שהנשמה מתגלגלת לגוף מסוים ולעם מסוים על מנת ללמוד לקחים מסוימים ובהתאם למעשים שלה בעבר. מי שפעם היה יהודי, יכול להיוולד בתור בן עם אחר, בתנאי שלמד את הלקחים שלו מהעבר. בקיצור, להיוולד בתוך עם מסוים או דת מסוימת זה כמו ללמוד בכיתה מסוימת בב"ס. אם היית תלמיד טוב - אתה עובר לכיתה גבוהה יותר. אנו רואים שיש עמים מתקדמים יותר, כמו עמי המערב, ועמים נחשלים יותר, כמו עמי העולם השלישי.רק אצל היהודים קיים הפתגם הטיפשי: פעם יהודי - תמיד יהודי. להגיע לרוחניות דרך היהדות מעולם לא משך אותי. גם הרבה חבר'ה נוסעים דווקא להודו לחפש את הרוחניות. לסיום, על מנת לעזור לך להכיר טוב יותר את היהדות, אני ממליץ לך לעיין בחיבורי הקלסי: הפרדוקס היהודי. "יש משהו מוזר, פרדוקסאלי, בתמיכה של יהודים, אפילו החילוניים שבהם, באמונה מוזרה שיש להם ברית דמיונית ובלעדית עם בורא העולם. לכן, הם בזים ומתנשאים מעל לעמים אחרים, אשר נחשבים לנחותים בעיניהם ואף משולים לבהמות, ובהתאם לכך הם מתנהגים זה מאות בשנים, כולל בזמן הזה, באזורינו. בגלל זה הם היו שנואים, נרדפו וסבלו בשל כך, אך הם מעדיפים, באופן תמוה, כל זאת: להתבדל, להסתגר, להיות שנואים, לסבול ואף למות על "קידוש השם", רק לא לשנות, ולו במקצת, את אמונתם ואת דרכם." . הדת האורתודוקסית היא עתיקה מדי ומאובנת, אין לה קשר וחיבור למציאות מודרנית, היא לא נותנת לנו להתקדם ומושכת אותנו לאחור. ציונות - זו כניעה לדת, סיבוב של גלגלי היסטוריה לאחור: לחזור לאזור נחשל ומיובש זה הייתה טעות היסטורית ואנו משלמים ועוד נשלם על כך ביוקר. הכול מתרחש בעולם הזה על פי חוקי הטבע, כל דבר גשמי הוא גם חולף: מיצור קטן ביותר, דרך בני אדם, עמים ודתות וכלה בגרמי השמיים וגלקסיות שלמות: הכול נולד, מתקיים פרק זמן מסוים ובא לקצו, על מנת לפנות את מקום לצורות חיים חדשות יותר. יהדות משום מה שוללת את חוקי הטבע, היא לא מאמינה באבולוציה אלא ב"נצח ישראל" וברית בין הבתרים הדמיונית. תתארו לכם מה היה קורה לו בני אדם לא היו מתים והיינו נאלצים לחיות עם הזקנים חולי אלצהיימר ופרקינסון לנצח? כך גם עם עמים שלמים: כל עם עתיק ממצה את עצמו תוך זמן מסוים וחייב לפנות את מקומו על במת העולם לעם חדש, צעיר ורענן יותר- המשחק חייב להמשך. כמו אדם בן מאה, אשר אינו שולט על סוגריו, מתחיל להימאס על הקרובים שלו, כך אנו מתחילים להימאס על עצמנו ועל עמים אחרים. אנו האיש החולה של העולם. איפה שאנו נמצאים-שם יש מתח ופורענות. בגלל דתנו הגזענית והמתנשאת אנו לא מסוגלים להסתדר בשום מקום בעולם, לחיות ולתת לחיות. והרי הדת היא מילה נרדפת למוסר, רק שבמקום לנסות ולהשפיע על מוסריותו של המאמין לטובה, הדת שלנו נוטעת בנו שנאה, חשדנות ופחד מפני ה"גויים", בעלי הפרעה נפשית דמיונית שנקראת אנטישמיות בפי היהודים. כל ביקורת, ולו הקטנה ביותר כלפיהם, מיד מתורגמת ל"אנטישמיות". הדת הזאת יודעת טוב מאוד איך לסכסך, לתקוע תריס בין מאמיניה ושאר אומות העולם, להביא למצוקה נפשית וכלכלית (עידוד הילודה והימנעות מעבודה יצרנית), על מנת שנזדקק, נהיה תלויים בלעדית במוסדותיה ונפרנס את רבניה, שוחטיה, משגיחי הכשרות שלה . בטענתה היומרנית שרק אנו בעלי הברית הבלעדית עם ה', "עם נבחר, סגולה וקדוש", היא מעמידה אותנו בקונפליקט נצחי עם העולם. ואם כבר הקמנו כאן את המדינה מחדש, למה אי אפשר היה להקים מדינה מתוקנת?ליצור עם חדש, ישראלי, לפי שם המדינה, ללא אזכור המילה הלא פופולארית, בעלת קונוטציות שליליות בעולם הרחב - "יהודי" (בשפת האם שלי, לדוגמה, היא מהווה מילה נרדפת לניצול, בוגדנות, חמדנות ותאוות הבצע), מורכב מכל תושבי הארץ, ללא הבדלי של הדת והגזע, בעלי זכויות וחובות שווים, מדינה לכל אזרחיה, כמקובל בכל העולם? תחת זאת הקמנו כאן מדינה דתית- גזענית, מהסוג שכבר לא קיים בעולם, ליהודים בלבד, עם אדוני הארץ, ש"חזר" למולדתו ההיסטורית, תוך נפנוף סהרורי בתנ"ך, ליבוי שנאה הבין עדתית, אתנית ודתית, נישול, דיכוי ואף גירוש של עם אחר, אפליה ואפרטהייד, איום טוטלי על שלום העולם כולו. ולמרות כל הקרבנות האלה אנו מרגישים כאן הרבה פחות בטוחים, והרבה יותר שנואים מאשר אלה מהיהודים שהיה להם השכל והמזל להגר בזמנו לארצות האנגלו-סקסיות, למשל. אז שלא נבכה: מי שזורע רוח-קוצר סערה. לנצח נאכל חרב. כמה שאני לומד יותר על היהדות כך אני משתכנע יותר ויותר שזה אוסף אקראי של מושגים פרימיטיביים, דמיוניים ופשטניים על העולם (קיים פחות מ-6000 שנה, קיום ברית בלעדית עם ה' וכו'), מנהגים קשוחים וברבריים (ברית מילה והעלאת הקורבנות), אך הכי גרוע זה התנשאות ובוז כלפי בני אדם אחרים, "גויים", אשר משולים ביהדות לבהמות או לתתי- אדם וכך הם מתייחסים אליהם - בהתאם לתורת הגזענות העתיקה ביותר בעולם. כתוצאה מכך אנחנו סבלנו מאנטישמיות ופוגרומים משך מאות בשנים ואשר שיאם היה בשואה האחרונה. האם למדנו לקח שהדת שלנו היא מקור הפורענות? אני חושב שלא ועובדה: הדת לא מופרדת כאן מהמדינה, שולטת בכיפה וביד רמה וכופה על כולנו אח חוקיה האנכרוניסטיים והאבסורדיים, שאבד עליהם הכלח מזמן ואשר גורמים עוול ואפליה להרבה מאזרחי המדינה. האם עבור הדת הלא סימפטית הזאת, בלשון המעטה, היה צריך לסבול כל כך הרבה, למסור ולחרף את נפשותינו ולמות על "קידוש השם"? לפני כמה ימים יצאתי בהודעה "שיעור בהיסטוריה", בה שיבחתי את המלך הפורטוגזי מנואלו על שמצא ב- 1497 פתרון יצירתי והומאני לבעיה שלנו וניתק אותנו בכוח מהדת שהביאה לנו רק צרות ומרורים. הצטערתי שלא עשו כך בכל אירופה. יכולנו להיות חלק אינטגראלי של כל מדינה ומדינה בה חיו אבותינו ולחסוך הרבה צרות ורדיפות, כולל שואה. אך מה לעשות: יש בתוכנו גרעין קשה של קנאים דתיים שגורר את כולנו אל פי התהום, מסכסך בינינו, בין עצמנו ובין כל העולם. הם מלאי שנאה ובוז כלפי העולם והם רוצים שישנאו אותנו עד סוף כל הדורות. מה שקורה בימים האחרונים, כשאנו רואים את חובשי הכיפות מובילים את המאבק נגד ההתנתקות, זוממים לפגוע בהר הבית, מתגרים ומציקים לערבים בשטחים הכבושים וכורתים להם את עצי הזית, רק מאשש את התזה שלי. ובל נשכח שרוצח ראש הממשלה, ויחד איתו את כל השלום, היה חובש כיפה.

midnightcat

New member
נשמע כמו נאום של גבלס

והגזע האירופאי שאתה כ"כ אוהב, אחראי לרצח של גזעים שלמים באמריקה, אוסטרליה, אפריקה ואסיה, ושריפת מדענים ו"כופרים" לא כ"כ מזמן, שלא לדבר על מה שהם עשו לנו. מותר להתבדל, אסור לרצוח. מה, לא ברור ההבדל? אפשר לחשוב שהגויים כ"כ נפגעו ממה שכתוב עליהם בתלמוד (לא! רובם בכלל לא ידעו לקרוא, וחוץ מזה בפועל הכוח היה בידיהם, והם היו אלה שהפלו לרעה את מי שרצו. היחידים שנפגעים מהבדלנות היהודית, הם היהודים עצמם). לפחות כאן במזה"ת לא נלך כצאן לטבח. בן לאדן הוא כלום לעומת ה"צדיקים" הנוצרים שלך! עם כל זה שאני חילונית, גם כן הייתי מעדיפה למות מלהתנצר, כי זו פגיעה בחופש המצפון, שהוא הדבר הכי חשוב לבן אדם!

midnightcat

New member
ואתה היית מעדיף לשרוף מכשפות בכיף?

או לחסל אינדיאנים ואבוריגנים שלא עשו לך שום דבר רע, כדי להתנחל להם בתחת? כבר עדיף להתנחל בחברון.

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gifאוי ווי, בנוסף לכל הצרות את גם

תומכת במתנחלים קנאים שמתנכלים לערבים ומשניאים עליהם את כולנו!

midnightcat

New member
לאו דווקא תומכת, פשוט לשטחים יש לנו

קשר היסטורי ("יהודה" זה מלשון יהודי, לא?), ולמנהטן- אין. ולמה אצלך תמיד הערבים הם "מסכנים"? הם לא מתנכלים לנו? לא התנכלו לנו עוד מסוף המאה ה-19? אולי גם בן לאדן מסכן, כי 8 מיליארד זה לא מספיק, וביל גייטס יותר עשיר? מה אנחנו אשמים? שהבאנו לפה תרבות מודרנית (למשל: שזה לא יפה לרצוח את אחותך. אפילו הדוסים הכי חשוכים מחרימים, ולא רוצחים)? אם הם לא היו פורעים בנו ישר מההתחלה- ועד היום, הייתה פה עכשיו המדינה הכי מתקדמת וליברלית. הם כפו את כללי המשחק.

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifאיזה קשר היסטורי?

בוקר טוב, ישראל! עברו כבר 2000 שנה ואי אפשר להניע את גלגלי ההיסטוריה אחורה. מה שהיה - היה. מאז היו הרבה נדידות של העמים והכל השתנה. תתארי לך שפתאום ההונגרים או העמים האריים, שמוצאם ממרכז אסיה, יתגעגעו וירצו לחזור בחזרה לשם! הרי יהיה בלגן גדול. אנחנו גרמנו כאן, במזרח התיכון, לבלגן שכזה. במקום להתבולל בארצות מוצאינו, פתאום, אחרי פוגרומים והשואה, החלטנו לחזור לארץ יבשה ונחשלת זאת. אם היינו נוהגים בשכל ומתנצרים, כמו שעשו חלק מאחינו באירופה, היינו חוסכים לעצמנו ולזולתנו הרבה צרות.

midnightcat

New member
ואיפה הם היום?

משום מה, צאצאי המרנים לא זוכים בפרסי נובל. אז כנראה המצויינות היהודית קשורה בחינוך, ולא בכל הבולשיט הגזעי. העולם גם בטח היה נראה אז אחרת, בלי כלכלה חופשית ומדינת רווחה, ובטח עדיין היו מלכים פסיכופטיים והמונים נבערים בכל מקום (כמו במזרח התיכון של היום). והיהודים בכל הדורות כן חלמו להגיע לארץ, רק שאו שזה לא התאפשר, או שחיכו למשיח (נראה לי שיש לך הרבה במשותף עם נטורי כרתא)- בזמן שהאדמות החשובות לערבים ולאיסלאם לא נמצאות כאן. ה"קודס" לא מוזכר בקוראן, ודווקא כתוב שם שא"י שייכת ליהודים. ואם לא היו מתנגדים לתוכנית החלוקה, אף אחד לא היה צריך לזוז, כי היה כאן הרבה שטח ריק. ההבדל עם עמי אירופה הוא כזה, שהם התגבשו מבחינה לאומים (להבדיל משבטית) על אדמת אירופה, בעת שהיהודים באו לאירופה כשהם כבר לאום עם הסטוריה של שלטון עצמי. חוץ מזה, האירופאים הוכיחו פעם אחר פעם שהם לא רוצים אותנו. היטלר הרג גם כאלה שהתנצרו. ובכלל, מה רואים על צלב? יהודי מת. קרי: "יהודי טוב זה יהודי מת".

למעלה