בעד , נגד

wildgirl1

New member
בעד , נגד

עיברות השם האם אתם בעד או נגד? וכמובן פירוט

SpyKid

New member
אני נגד,

כי לדעתי השם הוא משהו שנקשר לאדם ולא צריך בשום דרך להיות קשור לסביבה שבה הוא נמצא, וזה גם לא כל כך נוח להתרגל לשם חדש אחרי שקראו לך בשם מסוים כל ימי חייך. לדעתי גם לא בהכרח צריך לתת שמות שקשורים למדינה\דת שאליה משתייכים, אלא פשוט שם שמצלצל יפה

שם פרטי? שם משפחה?

בקשר לשם הפרטי כל אחד מחליט לעצמו.. אם למשל בנאדם רוצה להחליף לעצמו את השם אז.. שיבושם לו. אבל בשום פנים ואופן שזה לא יהיה מישהו אחר שמחליט לשנות לו! בקשר לשם משפחה, לפי דעתי, אסור בהחלט! כי זה לא שלך פרטי, אלה של המשפחה שלך במשך הרבה דורות (אולי כמה מאות שנים לפחות), ואתה גם מעביר אותו לילדייך ולנכדיך ואסור לך סתם ככה לקטוע מורשת ארוכה.. זאתי דעתי בכל אופן..

wildgirl1

New member
התכוונתי לשם פרטי אבל

אם התחלת כבר עם שם משפחה למה זה בסדר שאישה צריכה לשנות את שם המשפחה שלה כשהיא מתחתנת???

היא לא חייבת לשנות.. היא יכולה פשוט

להוסיף את שם משפחתו של הבעל - וככה יהיו לה 2 שמות משפחה, המקורי, והחדש. ואצל הנשים זה שונה.. ואני התכוונתי שאסור לשנות/לעברת שם משפחה סתם ככה.. כי מתביישים, או כי הוא ארוך/מסובך, או מה שלא יהיה...

T a u r u s

New member
כשביסודי לחצו עלי לעברת את השם

סירבתי בכל תוקף, ובסוף התיכון אימצתי את השם הספרותי שלי: "נתן". לא טרחתי ללכת למשרד הפנים או משהו כזה... לא יודע... לא יודע... כבר פגשתי בפורום כמה בנות שמעדיפות את השם "אנטון"

זה הכי גרוע...

שמנסים בכח! לשנות אותך.. אני בז לאנשים שמעברתים שמות/שמות משפחה רק כדי למחוק את העבר ולבנות עתיד ריק בלי שום תוכן ומורשת..

אבל עדיין יש כאלה שמעברתים שמות

משפחה.. אני מכיר 4 אחים (צברים - לפחות כמה דורות בארץ) שהחליטו לעברת את שם משפחתם מ-"פייגנבוים" ל"גמלא"

M a r U s k A

New member
נגד!

שתי האחיות שלי שינו את השמות שלהן ואני לא... זה נראה לי מטומטם, זה השם שההורים שלי נתנו לי ואני חושבת שהוא דווקא מאוד מתאים לי
בעיקרון, אנ מתכוונת להתגייר בשנתיים הקרובות (אני לא מאמינה שאני אומרת את זה ! ) ודיברתי עם חברה שלי שהתגיירה ממש לא מזמן והיא הזכירה לי כדרך אגב, ואלה את צריכה לשנות את השם שלך... וחשבתי על זה ואמרתי טוב נו זה לא שאני הולכת להיות באמת דתייה אחרי הגיור, אני ארשום את השם החדש שלי כשם שני בתעודת זהות. כי מבחינת הדת, גיור זה שינוי זהות, מבחינתי זה שינוי דת בלבד! ובכלל אני אוהבת את השם שלי!

מותר לשאול למה את צריכה את זה?

את הרי נוצריה לא? למה את רוצה "להמיר" את דתך?

M a r U s k A

New member
אני לא נוצריה!

אם היו מטבילים אותי , הייתי נוצריה ועובדה שאני לא!

למעלה