בעד , נגד

midnightcat

New member
אז למה הדתיים הטהורים האלה

מתחילים עם טריפה כמוני ברחוב? ואחוז הפשיעה אצלם בשמיים.

the freaky girl

New member
אני גם אוהבת את השם שלך:)

ואני נגד עיברות... לי שינו את השם ואני ממש אבל ממשששששששששש לא אוהבת אותו.... סתם שטויות..:|

Janem

New member
שכל אחד יעשה מה שבא לו...

לא יכול לשפוט אחרים. אישית, עברתו לי את השם. אבל זה כמו לקבל שם שני... כל הישראלים מכירים אותי כרוני. המשפחה, והחבר'ה הרוסים כרוסטיק. ויש גם כל מיני אחרים חח... תכלס, לא מפריע לי. ולגבי עברות שם משפחה, לפי דעתי זה לא פשע... אבל שלא יאבד מהמשמעות שלו.

זה קצת דיבילי שמשנים את השם

רק בשביל להיות עם שם שמתאים למדינה.. פעם גם אני רציתי לשנות והבנתי שזה טיפשי.. אבל כל אחד שיעשה מה שבא לו..

לא בעד ולא נגד.

זה נראה לי קצת אדיוטי לעשות את זה אבל שכל אחד יעשה מה שבא לו..

ממ

בשם שלי אין מה לעברת, אבל אני בעד הוספת שם אמצעי

malh

New member
אני אישית נגד. בשביל מה?

אלא אם כן ממש לא אוהבים את השם. אבל רק בשביל להשמע יותר ישראלי. זה מיותר רצח. בשביל מה?

XMankoX

New member
בהחלט

מיותר בעיניי סירבתי בתוקף לקרוא לאקס שלי בשמו המעוברת.. זה מרגיש מוזר מדי

anita20

New member
כעקרון נגד אבל במקרה והשם קשה

מאוד להגיה כמו יבגני, שהאמת לא יודעת למה כבר אפשר להחליף שם כמו יבגני ועוד כאלה שלא ממש עולים לי לראש. יש שמות שפשוט אפשר לקצר לודמילה למילה טטיאנה לטניה זה מקובל מבחינתי

midnightcat

New member
הייתה תקופה שניסיתי לעברת ל"ענת",

אבל במסמכים נשארתי "אנה", וגם בין חברים/משפחה- אז זה לא הלך. ניסיתי, כי הייתה שמועה שאת כל ה"אנות" הופכים כאן ל"חנות"- ו"ענת" נראה לי יותר עדיף. ושמות משפחה- יש כאלה שממש קל לעברת, במיוחד עם יש להם ממילא שורש עברי.

נגד.

שם של בן אדם זה חלק מהשורשים שלו. לדרוש מבן אדם לשנות את שלו לנוחיות של המדינה זה לבקש ממנו להסתיר את העובדה שהוא רוסי או מכל מוצא אחר. קיצר זה מטומטם וכל אחד צריך לשמור על השם המקורי שלו אלא אם כן הוא לא מוצא חן בעיני אותו אדם.

למעלה