בעד ?נגד? ולמה?

שמלת תחרה1

Well-known member
הממשלה שוקלת את פתיחת קזינו יריחו המוחזק על ידי מקורבו של שר האוצר אביגדור ליברמן.

Harrington

Well-known member
מנהל
ככל שאני יודע קזינו יריחו נמצא בשטח הרשעות הפלסטינית כך שההחלטה אם לפתוח או לא לפתוח איננה בידי ממשלת ישראל.
לפי הפרסומים והדיווחים בעניין ההחלטה כן בידי ישראל.

אולי אני טועה, אבל למיטב זכרוני ועל אף שהעיר עצמה אכן בידי הרש"פ, הקזינו נמצא במעין מובלעת שכפופה עדיין לישראל. זה מצב שהתקיים במספר מקומות בשטחים ע"פ הסכמי אוסלו. בהמשך המציאות מעט שינתה את זה, אבל על הנייר זה עדיין המצב. כך למשל גם קבר יוסף בשכם שע"פ ההסכמים נמצא בשליטה ישראלית מלאה לרבות הגישה אליו כמובן, אלא שבפועל הפלסטינים השתלטו עליו מתישהו וזה השתנה. כיום זה שוב השתנה וחזר מעט לאחור, אם כי השליטה השוטפת במקום עדיין לא חזרה להיות בידינו כפי שאמור להיות ע"פ ההסכמים. יתכן (לא בדקתי כעת ואני לא זוכר את הפרטים המלאים) שהמצב באזור הקזינו זהה.

קר לי בך

Well-known member
לפי הפרסומים והדיווחים בעניין ההחלטה כן בידי ישראל.
ישראל לא יכולה להחליט אם לפתוח
ישראל יכולה להחליט אם להתיר לישראלים להגיע לקזינו
אולי אני טועה,
למה אולי?
אבל למיטב זכרוני ועל אף שהעיר עצמה אכן בידי הרש"פ, הקזינו נמצא במעין מובלעת שכפופה עדיין לישראל.
הקזינו נמצא בשטח A, שליטה אזרחית ובטחונית פלסטינית מלאה. אין שום מובלעת
זה מצב שהתקיים במספר מקומות בשטחים ע"פ הסכמי אוסלו. בהמשך המציאות מעט שינתה את זה, אבל על הנייר זה עדיין המצב. כך למשל גם קבר יוסף בשכם שע"פ ההסכמים נמצא בשליטה ישראלית מלאה לרבות הגישה אליו כמובן, אלא שבפועל הפלסטינים השתלטו עליו מתישהו וזה השתנה. כיום זה שוב השתנה וחזר מעט לאחור, אם כי השליטה השוטפת במקום עדיין לא חזרה להיות בידינו כפי שאמור להיות ע"פ ההסכמים. יתכן (לא בדקתי כעת ואני לא זוכר את הפרטים המלאים) שהמצב באזור הקזינו זהה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ישראל לא יכולה להחליט אם לפתוח
ישראל יכולה להחליט אם להתיר לישראלים להגיע לקזינו
זאת בדיוק השאלה. על-פי הדיווח של ניר דבורי שהובא כאן בתחילת השרשור, ההחלטה אם לפתוח את המקום אם לאו בידי ישראל.
נו טוף. אין לי כוח היום להתווכח עם מומחה גדול, דגול, נאור וחכם כמוך. אוותר ברשותך על קריאת המשך דבריך בתת-שרשור זה, פן איאלץ להיכנס לדכאון מעמידה בנוכחות אדם כל כך בקי וחכם כשאני בס"ה יהודי פשוט.

קר לי בך

Well-known member
זאת בדיוק השאלה. על-פי הדיווח של ניר דבורי שהובא כאן בתחילת השרשור, ההחלטה אם לפתוח את המקום אם לאו בידי ישראל.
אולי עליך ניר דבורי הוא פוסק עליון שאין לערער על דבריו,
אצלי לא.
נו טוף. אין לי כוח היום להתווכח עם מומחה גדול, דגול, נאור וחכם כמוך. אוותר ברשותך על קריאת המשך דבריך בתת-שרשור זה, פן איאלץ להיכנס לדכאון מעמידה בנוכחות אדם כל כך בקי וחכם כשאני בס"ה יהודי פשוט.
לא היה יותר פשוט להגיד: "לא היה חכם מצידי לצאת בהצהרות לפני שאני בודק, בפעם הבאה אבדוק"?
או שאמירה כזו לא מתאימה לקו התגובות הרגיל שלך.

Harrington

Well-known member
מנהל
אולי עליך ניר דבורי הוא פוסק עליון שאין לערער על דבריו,
אצלי לא.
גם אצלי הוא לא. ההבדל בינינו הוא... שאצלי גם אתה לא :).
לא היה יותר פשוט להגיד: "לא היה חכם מצידי לצאת בהצהרות לפני שאני בודק, בפעם הבאה אבדוק"?
לא, לא מצאתי כל סיבה לכך. ראשית סייגתי את דברי כבר בפעם הראשונה. לא רואה שום בעיה עם מה שכתבתי שם ו/או דרך כתיבתי. בינתיים, זולת לצווח שאף אחד לא צודק חוץ ממך, לא מצאתי כל סימוכין בדבריך על דבריך. נכון לעכשיו דעתי היא כמו שכתבתי למעלה ולא מצאתי סיבה מיוחדת לשנותה. אם וכאשר נלמד מידע חדש מן הסתם זה יהיה אחרת. צווחות של חכמים בעיני עצמם לא מייסעות בכך במאומה.
או שאמירה כזו לא מתאימה לקו התגובות הרגיל שלך.
לא יודע למה זה מתייחס אבל בהחלט יתכן. נוהג כמדומני להיות עקבי בתגובותי גם אם זה לא מוצא חן בעיני צווחנים כאלה ואחרים.

קר לי בך

Well-known member
גם אצלי הוא לא. ההבדל בינינו הוא... שאצלי גם אתה לא :).
כן, מה שלא מפריע לך כאילו דברי ניר דבורי באו מהגבורה - אם הם מתאימים לאג'נדה שלך.
לא, לא מצאתי כל סיבה לכך. ראשית סייגתי את דברי כבר בפעם הראשונה. לא רואה שום בעיה עם מה שכתבתי שם ו/או דרך כתיבתי. בינתיים, זולת לצווח שאף אחד לא צודק חוץ ממך, לא מצאתי כל סימוכין בדבריך על דבריך. נכון לעכשיו דעתי היא כמו שכתבתי למעלה ולא מצאתי סיבה מיוחדת לשנותה. אם וכאשר נלמד מידע חדש מן הסתם זה יהיה אחרת. צווחות של חכמים בעיני עצמם לא מייסעות בכך במאומה.
נכון, מראש כתבת שלא בדקת ואולי אתה טועה,
ואז נתת משנה ארוכה של תובנות מבוססות על טעות - שמסתדרת לך יופי באג'נדה אז למה לא להקדיש שתי דקות לברר את האמת
לא יודע למה זה מתייחס אבל בהחלט יתכן. נוהג כמדומני להיות עקבי בתגובותי גם אם זה לא מוצא חן בעיני צווחנים כאלה ואחרים.
אכן עקבי,
כמאמר המשורר "נכון או לא נכון, חרטט בביטחון"
ההמלצה הזו טובה רק אם אין סביבך מי שיודע את האמת העובדתית

אוקי, לרשום בשבילך שאם אני אנהל דיון בוגר אז אתה כאן ועד אז לא תקרא את דברי וכו' או שאתה מסתדר לבד?

Harrington

Well-known member
מנהל
כן, מה שלא מפריע לך כאילו דברי ניר דבורי באו מהגבורה - אם הם מתאימים לאג'נדה שלך.
אג׳נדה מה קשור עכשיו? מה גורם לך לחשוב שיש לי אג’נדה בשאלה באיזה שטח נמצא הקזינו ביריחו :)?
בכל מקרה גם אם הייתה לי אג’נדה, דברי דבורי הם בדיוק מה שהם. אולי בעיניך יש אנשים שדבריהם כ״מפי הגבורה״, אבל אני ברוך ה׳ לא שם.
נכון, מראש כתבת שלא בדקת ואולי אתה טועה,
ואז נתת משנה ארוכה של תובנות מבוססות על טעות - שמסתדרת לך יופי באג'נדה אז למה לא להקדיש שתי דקות לברר את האמת
שמע בן אדם, אתה יותר חולה משחשבתי עד עכשיו… למען הסר ספק, זה נכתב ברצינות מחאה וללא טיפת ציניות. בזאת באמת אסיים ואשתדל שלא לקרוא עוד. פשוט כואב הלב.

קר לי בך

Well-known member
אג׳נדה מה קשור עכשיו? מה גורם לך לחשוב שיש לי אג’נדה בשאלה באיזה שטח נמצא הקזינו ביריחו :)?
בכל מקרה גם אם הייתה לי אג’נדה, דברי דבורי הם בדיוק מה שהם. אולי בעיניך יש אנשים שדבריהם כ״מפי הגבורה״, אבל אני ברוך ה׳ לא שם.

שמע בן אדם, אתה יותר חולה משחשבתי עד עכשיו… למען הסר ספק, זה נכתב ברצינות מחאה וללא טיפת ציניות. בזאת באמת אסיים ואשתדל שלא לקרוא עוד. פשוט כואב הלב.
אוקי, עכשיו אתה לא מחכה שאני אההיה בוגר, עעשיו ניכסת לעצמך תואר ברפואה.
מעניין אם תהיה רגרסיה חזרה לנסיות התנשאות של "בוגר" כדי לברוח מהעובדות או נשאר בהחלטות רפואיות

מלאכת מחשבת1

Well-known member

חחחחחחחחחחחחח אתה כל פעם מצליח להתעלות על עצמך עם המנטרות הפתטיות שלך.

Harrington

Well-known member
מנהל

בעד ?נגד? ולמה?​

אין לי התנגדות מיוחדת שהמקום ייפתח (לישראלים). רק צריך למצוא את הדרך לוודא שזה לא הופך להיות משהו פלילי מדי. כמו כן כמובן צריך לוודא את בטחון המגיעים למקום מהצד שלנו, אבל אני מניח שזה חלק בלתי נפרד מהחשיבה על הרעיון כולו.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אין לי התנגדות מיוחדת שהמקום ייפתח (לישראלים). רק צריך למצוא את הדרך לוודא שזה לא הופך להיות משהו פלילי מדי. כמו כן כמובן צריך לוודא את בטחון המגיעים למקום מהצד שלנו, אבל אני מניח שזה חלק בלתי נפרד מהחשיבה על הרעיון כולו.
הרינג ...אין לך התנגדות? באמת תודה.
אתה יכול לחזור לחברך פבלוב, אבל אני אומר לך ברצינות, נסה איזה טיפול שישחרר אותך מהצורך לכתוב ככ הרבה שטויות.
הרי זה לבטח גורם לך סבל כשבפורום שכן, [אקטואליה] יצא לי דיי במקרא לקרוא כשעשו ממך קרקס שאמור לבייש כל בר דעת.

Harrington

Well-known member
מנהל
הרינג ...אין לך התנגדות? באמת תודה.
אין בעד מה. שמחתי לעזור. מבין שיש לך בעיה קשה עם תגובתי (שבס״ה עונה לשאלה שנשאלנו)? שמחתי לשמוע למען האמת… בעיקר (אך לא רק) בגלל שזה חוסך לי את הצורך לקרוא את המשך תגובתך.
התמודדות נעימה עם מה שהפריע לך בתגובתי.

נערך לאחרונה ב:

אפרת10512

Well-known member
הממשלה שוקלת את פתיחת קזינו יריחו המוחזק על ידי מקורבו של שר האוצר אביגדור ליברמן.

אלפי ישראלים פקדו כל יום את הקזינו ביריחו. זה מה שיקרה גם הפעם.
אין שום הבדל אם זה ביריחו או בירושלים.
המדינה לא צריכה להתערב לטובת קידום בניית קזינו בארץ!
הימורים זה הימורים.
אין הבדל בין מכונת מזל בקזינו לכרטיס גירוד של הפיס.

מלאכת מחשבת1

Well-known member

שמלתל'ה, מה דעתך את ?
וממתי אתר ROTTER קובע מי מקורב של מי ?
ולדעתך החכמה - מהי רמת הקירבה של "מקורב". מה זה אומר ?
שליברמן יקבל אחוזים מההכנסות ? שיוכל להמר חופשי עם כסף של הקזינו ?
שיצמידו לו נערת לווי בזמן ההימורים ?
ד"א, אם באמת יסתובבו שם נערות ליווי [לליווי את המהמרים בלבד], אני מכיר כמה מהפורום המכובד הזה שירוצו לשם.....

משתפרת1

Well-known member

למיטב ידיעתה של ויקיפדיה הקזינו הופעל ע"י חברה בבעלות איש עסקים אוסטרי-יהודי בשם מרטין שלאף וע"י חברת קזינו אוסטריה. אם שלאף מקורב למי מן המנהיגים הישראלים כיום או בעבר? אין לי מושג.
הקזינו הופצץ וניזוק קשה כשבזמן האינתיפדה השניה בוצע ממנו ירי לעבר ורד יריחו ולעבר חיילים. הקזינו שופץ והמפעילים ביקשו מהממשלה לאשר לישראלים להגיע לקזינו. אריאל שרון התנגד, נתניהו היה דווקא בעד.

נערך לאחרונה ב:

נגד, מקור לפשיעה ועוד במקום שהפשיעה חוגגת שם.

קר לי בך

Well-known member
ככל שאני יודע קזינו יריחו נמצא בשטח הרשעות הפלסטינית כך שההחלטה אם לפתוח או לא לפתוח איננה בידי ממשלת ישראל.
אני באופן כללי נגד שקרים, במיוחד טפשיים שקל מאוד לבדוק את אמיתותם
ובאופן כללי אני לא רוצה קזינו בישראל

למעלה